HABERLER>GÜNCEL
30 Aralık 2011 Cuma - 11:27

Kordon esnafından Kocaoğlu'na büyük tepki

Başkan Kocaoğlu’nun Ankara dönüşü yaptığı Kordon açıklamalarına, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’dan yanıt gecikmedi. Şanlı, Başkan Kocaoğlu’nu masal anlatıp halkı uyutmakla suçlarken, “Önümüzdeki günlerde büyük bir miting yapacağız. Eğer böyle giderse işletmelerin önüne ‘bu işyerlerinin kapanmasının sorumlusu Aziz Kocaoğlu’dur’ yazacağız” dedi.

Kordon esnafından Kocaoğlu na büyük tepki

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kordon’da bulunan işletmeler arasında yaşanan sancılı süreç devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin operasyonunun ardından konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, “Kordonda üzücü bir dayatma ile karşı karşıyayız” ifadeleri kullanmıştı. Kordon’da yaşanan tente krizi ve ön tarafın şeffaf naylonlarla kapatılıp masa, sandalye konulmasına tepki gösteren Başkan Kocaoğlu, operasyonların devam edeceğini ifade etmişti. Kocaoğlu’nun sert açıklamalarının ardından Kordon esnafından cevap gecikmedi. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Dün başkanın konuşmalarını üzülerek okudum. Bu dernek çözüm üretmek için kuruldu. Belediye sorun üretmek için kurulmadı. Biz siyaset yapmıyoruz. Ön tarafa hem kira vereceğiz hem de kullanmayacağız. Kordon’da oturmak keyif vericidir. Kordon’un süsü insanıdır. Bu insanları içeriye kapatırsanız. Kordon’un başlı başına bir özelliği kalmaz. Kordon, Kordon olmaktan çıkar. Belediye başkanı ‘garsonun davranışı işverenin bakışını yansıtır.’ Diyor. Belediye çalışanının davranışı belediye başkanının davranışı yansıtır mı? Böyle bir mantık olur mu? Bunu kabul etmiyoruz. Başkan konuşmasında ayrıca ‘dayatma yapıyorlar’ diyor. Başkanın kendi partisinin il başkanı (Tacettin Bayır) ‘Amerika'yı tekrar keşfetmenin bir anlamı yok. Dünya’da ve Avrupa’da olan bir proje’ dedi ve yeni bir proje çizdi. Biz dayatma yapmıyoruz. Biz gerçekten Avrupa’da var olan mevcut tenteleri istiyoruz. Başkan Kocaoğlu gözlerimizin içine baka baka yalan söylemeye devam ediyor. Adeta masal anlatıyor. Burada bir sorun sıkıntı var. Bunun çözümünü belediye üretmek zorunda. Kendisi ‘kent estetiğimiz bunu beğenmedi’ diyor. Eminim kent estetiğine birimine sormamıştır bile. Son projede cam ve yanmaz malzeme var. Bunun neresi yanacak. Cam yanar mı?” dedi. Şanlı, Başkan Kocaoğlu’ndan Kordon’a beğendiği projeyi uygulamasını istedi.
 


O ZAMAN CEZA YAZ
Dernek olarak Kordon’un imaj sorununu ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Şanlı, belediye başkanı Kocaoğlu’nun kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini ifade etti. Şanlı, “Burada çığırtkanlık yapanlar, hanutçuluk yapanlar var. Müzik yapıp halkı rahatsı edenler var. Kapı aralarına masa sandalye koyup ailelerin geçişini engelleyenler var. Dernek olarak yaptırım gücümüz yok. Başkan çıkıp ‘benim bile kolumdan çekiyorlar’ diyor. O zaman kolundan çekene niye ceza yazmıyorsun. Esnafın 5 bin TL ile cezalandırılması gerekir. Bunu niye yapmıyorsun? Belediye olarak rahatsızlık yaratan işletmenin önündeki alanı iptal etme hakkın var. O zaman bunu yap. Başkan suçu bize buluyor. Sayın Kocaoğlu’nun çürükle sağlamı ayırması lazım. 5-6 esnafın yapmış olduğunu tüm Kordon’a mal oluyor. Bizi üzüyor. Yine başkan masallar anlatmaya devam ediyor.
 
KORDON’U ÖLDÜRÜYOR
Başkan Kocaoğlu’nun Kordon için yaptığı en iyi şeyin işletmelerin üzerinde oturan vatandaşları mekan sahiplerine karşı kışkırtmak olduğunu anlatan Başkan Şanlı, “Buradaki ailelere bizi hedef haline getiriyor Kocaoğlu ‘burası onların arka bahçesi, çiftliği değil’ gibi açıklamalar yaparak aileleri kışkırtıyor. Başkan bunu çok iyi beceriyor. Ekmeğimizi paramızı kazanmak istiyorum. Üzüm yemek istiyoruz. İzmirlilerden özür diyoruz. Bu konulardan anılmak istemiyoruz. Kordon esnafı olarak işimize zaman harcamak istiyoruz. Avrupa’nın birçok şehrine Roma, Paris, Atina gibi yerlere gidelim. Kafeler bu işleri nasıl çözmüş onlara bakalım. Aynılarını uygulamayım. Biz de, İzmirliler de belediye başkanı da kurtulsun. Bizim projelerimiz Kordon’u 50 sene ileriye götürecek projeler. Böyle giderse Kordon ölmek üzere. Başkan Kocaoğlu Kordon’u öldürüyor” açıklaması yaptı.
 


3,5 MİLYON TL İŞGALİYE ÖDÜYORUZ
İzmir’in demokrasinin merkezi olmaktan çıkmaya başladığını belirten Şanlı, kentin korku imparatorluğu ile yönetildiğini söyledi. İzmirlilerin kendisine sahip çıkmasını isteyen Şanlı, “Bu masallar anlatılmaya devam ettikçe İzmirli de uyumaya devam edecek. Biz çözümden yanayız. İpler koptu mu diyeceksiniz artık ne derseniz diyin. Esnafımızla birlikte başkana destek olmaya çalıştık. Biz bu sorun için ‘gel çöz’ dedik. Yazı atlattık kışı, atlattık ama Kocaoğlu halen daha Kordon’a bile gelmedi. Sadece benim işletmemin aylık 110 bin TL gideri var. Kordon’da bulunan işletmeler olarak alış veriş yaptığımız insanları da sayarsak 150-200 bin kişinin ekmek yemesini sağlıyoruz. Burada bacasız bir sanayi var. Tüm işletmeler olarak yılda 3,5 milyon TL işgaliye bedeli ödüyoruz. Başkanın gözünü gizli bir el kapatmış. Başkan adeta bir aracın dikiz aynasından bakar gibi yoluna devam ediyor. Biz İzmir ekonomisine ve hem de devletimize kazandırıyoruz. Yılbaşından sonra kim ne kadar kira veriyor. Kim ne kadar vergi veriyor. Bunun hepsini açıklayacağız” diye konuştu.
 
AKP’YE GEREK YOK BAŞKAN VAR
Avrupa’da yaptıkları işin bir kıymetinin olduğunu ve değerinin bilindiğini ifade eden Şanlı, Kocaoğlu’ndan randevu bile alamadıklarını söyledi. Şanlı, “Biz her dönem halkız. O bugün var yarın yok. Ortak bir noktada buluşarak inşallah bu işleri çözeceğiz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir mitinginde ‘Kafelerinize sahip çıkın AKP gelirse bu kafelerinizi kapatacak’ dedi. AKP’e gerek yok. Başkan zaten kapatmaya çalışıyor. İstanbul’u diğer CHP’li ve AKP’li belediyeleri ziyaret edelim. Var mı yok mu bakalım. Burada büyük bir miting yapacağız. Şu anda tarihi belli değil. Esnaf odalarını ve sivil toplum kuruluşlarını da davet edeceğiz.” dedi
 
ODALARA TEPKİ
Bu süreçte ilgili esnaf odalarından yeterli desteği göremediklerini anlatan Şanlı odaların kendilerine yeterince kulak vermediğini söyledi. Şanlı, “Bu arkadaşlarımız siyaset mi yapacaklar oda başkanlığımı yapacaklar. Gelsinler fırıncılar odası da, pastacılar odası, kahveciler odası da, lokantacılar odası da esnafına sahip çıksın. Burada modern tarzda kordon yaratma mücadelesindeyiz. Biz Piriştina döneminde yapılan gölgeliklerin geri verilmesini istiyoruz. Başkan Kocaoğlu Kordon Yönetmeliği’ni önce incelesin. Artık yılbaşı, bayramlar bize acı vermeye başladı. Aman operasyon olacak mı? diye korkar olduk. Başkan aslınca cezası buraya gelen İzmirlilere kesiyor. Eğer böyle giderse işletmelerin camlarına ‘burada oturulamamasının sebebi Aziz Kocaoğlu’dur’ yazacağız. Tüm işletmelerde bu olacak. Başkan dürüst olabilir ama adaletli değil. Kendisi çıkıp ‘adalet istiyorum’ diyor. Biz de adalet istiyoruz. Ben CHP’ye değil başkanın davranışına tepki gösteriyorum” dedi. Şanlı, Kordon’da yeni projeye onay veren belediye meclis üyelerinden oluşan ihtisas komisyonlarının da fikirlerinin Kocaoğlu tarafından hiçe sayıldığını öne sürdü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BEKLE BİZİ İİİZZZMMMİİİRRR. 8 Ocak 2012 Pazar 22:44

İZMİRİN TEK SORUNU TENTEMİ YOK BİRDE KALDIRIM TAŞLARI SAĞOLSUN CEHEPE BELEDİYESİ İKİSİNİDE HALLEDİYOR. BİZDE SİZİ HALLETCEZ HAAAA...

Yorumu oyla      14      6  
editör 8 Ocak 2012 Pazar 22:40

yaptığınız bütün yorumlar, suçlama, itham ve hakaret içerdiği için silinmiştir....

Yorumu oyla      12      7  
balkanlı 2 Ocak 2012 Pazartesi 17:18

İzmirli rumuzlu arkadaşım ömür beyin amerikaya gittiğini biliyorsa neden gittiğini de biliyor olmalı ve onuda yazmalı bence. Adamın gittiği toplantıya başbakan katıldıysa bu kötü birşey mi? Başbakanın olduğu bir ortamda olmak illede akp li olacak anlamına gelmiyor ki! ayrıca bu dava ile ne alakası var adamın konusu bambaşka! lütfen basitleşmeyin!!!!

Yorumu oyla      18      8  
hüseyin ahmetoğlu 31 Aralık 2011 Cumartesi 14:07

değerli kordon esnafı sn aziz kocaoğlunun sizlerl bir hesabı olsa gerek.bu kadar manasız ve anlamsız inatlaşma niye.sizler sn bayırın çözümüne peki dediniz ne oldu sn.aziz beye de bölesi bir şiddete baş vuruyor.sizlerden intikam mı alıyor.oysa seçilmesinde en büyük desteği sahil bandından ve kordon dan almıştı.esnaflarla bu kadar uğraşamnın ne anlamı sn. aziz bey aziz ol biraz .esnaf halkı ve izmirin soluk aldıkları kordon la ne olur fazla kıpraşma. muhalefet prt. il başkanları sözünüz yok mu?

Yorumu oyla      28      9  
Ertuğrul Özkan 31 Aralık 2011 Cumartesi 09:38

Mesele sadece RANT. Gerisi hikaye.Hangi parti olduğu mühim değil.İllegal olan kazançlarınıa dokunursanız hemen feryadı basıyorlar.Utanmadan Kürtlere özgürlük yok diyorlar. Bakın bakalım bu işletmelerin ne kadarı Kürt kökenli.

Yorumu oyla      20      47  
AZİZ TEKİN 31 Aralık 2011 Cumartesi 00:45

izmirde ulaşımda sıkıntı bitti metro bitti her hizmet bitti bir kordon kaldı. esnaf kardeşim bu beceriksiz yönetime güle güle demek için ya sabır ya sabır 2 yıldaha diyeceğiz

Yorumu oyla      58      13  
yolcu 30 Aralık 2011 Cuma 23:49

Kusura bakmayın ama kordoda işgal edilmemiş yer kalmadı.Bir vatandaş olarak kaldırımda yuruyemez olduk. Ömür başkan bir de vatandaş gözüyle baksın lütfen olaya.İşgale karşıyım. Dükan dışında çıkmasınlar mümkünse çığırtkanlıklarını sustursunlar.

Yorumu oyla      20      48  
İzmirli 30 Aralık 2011 Cuma 23:10

sayın şanlı siz dernek başkanı mısınız yoksa şovmenlik yapman bir amigo musunuz? başbakanla amerikaya giden siz değil misiniz? siyaset yapmak ve akpye yamanmak için kordon esnafını kullanmaktan vazgeçin artık yeter

Yorumu oyla      20      49  
Atilla Kamar 30 Aralık 2011 Cuma 21:16

TV de de izledim. 3.5 milyon işgaliye ödediğinizi söylediniz ve 120 işyeri olduğundan bahsettiniz. Hesap yapın işyeri başına günlük 81 TL. işgaliye düşüyor. Bir bardak çayı, bir bardak birayı ve 1 fincan kahve kaç liraya satılıyor. Buradaki işgal rezaleti yüzünden İzmir aşığı biri olarak kordona girmiyorum. Girdiğimde bilhassa pasaport ile Pier arası deniz kıyısında kaldırım tam işgal. Bisiklet yolu iptal yani işgal. Garson yolda duruyor ve gecişi engelliyor. Esnaflık ve hizmet bu ise kalsın.

Yorumu oyla      20      47  
adalet 30 Aralık 2011 Cuma 15:43

ömür başkan ne güzel çıkmış bizde rahatsısız demiş apartman sakinlerinin ve izmirlilerin rahatsız olduğu esnaftan gürültü ve hanutçuluk yapan esnaftan eleştirenlere soruyorum adalet nerede neyini eleştiriyorsunuz başkanın anlamış değilim sadece yazı yazmak içinmi amaç orda yorumum olsun akp oy vercem dememiş tehtit etmiş diyor ahmet isimli yorumcu nerde demiş akp oy vercem ne demiş bu olayın chp le ilgisi yok ben chp liyim sorun nerde değerli yorumcular kordonun imajından oda rahatsız

Yorumu oyla      81      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteorolojiden yağış uyarısı!
İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü vatandaşları yağmur ve su baskını konusunda uyardı.
Yılbaşı öncesi büyük fuhuş operasyonu
İzmir'de, polisin bir otele düzenlediği baskın sonucu fuhuş yapmak amacıyla ...
Kenan Evren’e iki kez ağırlaştırılmış müebbet
Anayasa değişikliğinin kabul edildiği referandumla yargı zırhları kaldırılan ...
 
Şırnak'taki bombardımana yönelik ayrıntılar netleşiyor
Şırnak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bombardımanı sonucu 35 köylünün ...
Katip Çelebi’ye Danıştay freni
İzmir’in yeni devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi, Yeşilyurt ...
İzmir'deki depremzede öğrencilere eğlence morali
Van'da meydana gelen depremlerin ardından eğitimleri yarım kalan ve İzmir'deki ...
 
Cumhurbaşkanı Gül tepki gören 'o yasa'yı veto etti!
Cumhurbaşkanı Gül, kamuoyunda tepkiyle karşılanan vekil maaşlarının yeniden ...
35 kişinin ölümüne açıklama: Operasyon kazası!
Irak’ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesinde düzenlenen operasyonla ilgili ...
İrlandalı 2 kadını öldüren sanık ilk duruşmaya çıktı
İrlandalı kız arkadaşı Shanon Graham'ın annesi 54 yaşındaki Marian Elizabeth ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva