HABERLER>GÜNCEL
29 Aralık 2011 Perşembe - 17:23

İrlandalı 2 kadını öldüren sanık ilk duruşmaya çıktı

İrlandalı kız arkadaşı Shanon Graham'ın annesi 54 yaşındaki Marian Elizabeth Graham ile onun arkadaşı 50 yaşındaki Cathy Dinsmore'u bıçaklayarak öldürmek suçlamasıyla hakkında, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 17 yaşındaki R.Ç.'nin yargılanmasına başlandı.

İrlandalı 2 kadını öldüren sanık ilk duruşmaya çıktı

İZMİR - Tutuklu sanık R.Ç.'nin ilk kez hakim karşısına çıktığı duruşmayı İrlanda'dan gelen Shanon Graham, babası Raymond Mcmegenuiness, İrlanda ataşesi de izledi.
 
Kuşadası'nda bir restoranda garson olarak çalışan R.Ç., İrlandalı 15 yaşındaki Shanon Graham ile arkadaş olup, evlilik planları yaptı. Ancak, kızı ve kadın arkadaşıyla birlikte ilçeye tatile gelen 54 yaşındaki anne Marian Elizabeth Graham, iddiaya göre evliliğe karşı çıktı. Bunun üzerine R.Ç., geçen Ağustos ayında, kız arkadaşının tek başına yat turuna gitmesini fırsat bilerek, annesi Marian Elizabeth Graham ve tatile geldiği arkadaşı Cathy Dinsmore'u taksiyle alışveriş merkezine götürme bahanesiyle İzmir'deki babası E.Ç.'nin bakkal dükkanına getirdi. Babasının otomobilini alan R.Ç., iddiaya göre, iki İrlandalı kadını alışveriş merkezi yerine Buca Gökdere Köyü yakınlarındaki ağaçlık alana götürdü. R.Ç., burada Graham'ı 17, Dinsmore'u 35 yerinden bıçaklayıp öldürdü, olayın ardından döndüğü Kuşadası'nda elbiselerini değiştirdi. Yat turundan dönen Shanon Grahaman, annesini bulamayınca polise haber verdi. Harekete geçen polis R.Ç.'yi gözaltına aldı. Önce suçlamaları kabul etmeyen R.Ç., daha sonra iki kadını öldürdüğünü itiraf etti. Gösterdiği yerde de iki kadının cesetleri bulundu. Zanlı R.Ç., tutuklanırken, ölen iki kadının cenazeleri, İrlanda'da toprağa verildi. Tutuklu sanık R.Ç., savcılıkta ve nöbetçi mahkemedeki ifadelerinde suçunu kabul ederek, anne Graham'ın kendisini ve kızını kıskandığını, ayırmak istediğini, bu nedenle öldürdüğünü ileri sürdü. Sanık R.Ç., hakkında, "iki kişiyi tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Sanık R.Ç., İzmir Birinci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim önüne çıkıp yargılanmaya başladı. İlk duruşmaya, İrlanda'dan gelen Shanon Graham, babası Raymond Mcmegenuiness, İrlanda ataşesi ile ölenlerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı.
 
Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi olması nedeniyle kapalı yapılan duruşma, saat 10.30'da başlarken, Graham ailesinin avukatı Barış Kaşka'nın, İrlanda ve İngiltere milletvekillerinden gelen mektupları mahkemeye sunacağı, sanığın 17 yaşından büyük olduğu gerekçesiyle kemik yaşı tespiti yapılmasını isteyeceği bildirildi. Duruşmanın öğleden sonra devam edeceği, ailelerin de duruşmanın ardından açıklama yapacağı kaydedildi.

SANIK R.Ç.'NİN BABASI DA TUTUKLANDI
Aydın'ın Kuşadası ilçesi'nden İzmir'e getirdiği, İrlandalı kız arkadaşı Shanon Graham'ın annesi 54 yaşındaki Marian Elizabeth Graham ile onun arkadaşı 50 yaşındaki Cathy Dinsmore'u bıçaklayarak öldürmekten yargılanan 17 yaşındaki R.Ç.'nin ilk duruşması sona erdi. Kapalı olarak gerçekleştirilen duruşmada sanık R.Ç.'nin babası E.Ç.'nin "azmettirici olduğu" gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi. Duruşmayı izlemek için gelen E.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkemede, mağdurların avukatının talebi üzerine, R.Ç.'nin kemik yaşının belirlenmesi kararı da alındı.
 
"AİLE TÜRK ADALETİNE GÜVENİYOR"
Graham ailesinin avukatı Barış Kaşka, duruşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu. Açıklama sırasında Shanon Graham ve babası Raymond Mcmegenuiness de avukatın yanında yer aldı. Avukat Kaşka, "Biz ve aile, Türk adaletine güveniyor. Sanığın yaşının 18'den büyük olduğuna inandığımız için kemik yaşı tespiti istedik. Mahkeme bunu kabul etti. Aile bireyleri bu karardan oldukça memnun. Duruşma, 22 Şubat'a ertelendi" dedi. Açıklamanın ardından aile bireyleri, adliyeden ayrıldı.
 
"CANİ GİBİ GÖSTERİLMESİN"
Sanık R.Ç.'nin amcası N.Ç. ise, yeğeninin aile tarafından kandırıldığını, yaşının 18'den büyük olmadığını, cani gibi gösterilmesini doğru bulmadığını, onu bu duruma getirilen nedenlerin araştırılması gerektiğini söyledi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Adliyesi'nde kadın cinayetlerine tepki
İzmir'de, üç gün içinde üç kişiyi öldüren Hamdi Ayri'nin yargılanmasına ...
İzmir’de BDP'den sınırdaki ölümlere tepki
İzmir'de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il binası önünde yapılan açıklamada, ...
Yüksekova'da olaylar çıktı
Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 35 kişinin öldüğü hava operasyonunu protesto ...
 
Son dakika! Gazeteci yazar Yılmaz Özdil’in acı günü
Türkiye’nin en çok okunan yazarı İzmirli gazeteci Yılmaz Özdil babasını kaybetti.
Menderes'te zehirli köfteyle hayvan katliamı!
Menderes’te Görece Köyü ve Özdere Mahallesi'nde çok sayıda köpek ve kedi ...
Yılbaşında İzmir’de hava nasıl olacak?
Tüm yurtta soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, meteoroloji yılbaşı için ...
 
Balçovalı kadınlardan öğrencilere burs için kermes
CHP Balçova Kadın Kolları burs ihtiyacı olan öğrencilerin eğitimine katkıda ...
Gümüldür'de ehliyetsiz motorlu can aldı!
İzmir'de, yolun karşısına geçmek isterken ehliyetsiz motosiklet sürücüsünün ...
Gül'ün görev süresi KPSS'de 7 yıl çıktı
Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi, iktidar ve muhalefetin yanı sıra vatandaşı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva