HABERLER>YEREL MEDYA
15 Temmuz 2011 Cuma - 09:54

Kordon'da Büyükşehir rekabeti

Milliyet Ege’nin haberine göre Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kordon’da kafeteryalar kurup 50 kuruşa çay, bayii fiyatına içecek satacaklarını açıkladı.

Kordon da Büyükşehir rekabeti

İZMİR- Kordon’da işletmeleri bir türlü düzene sokamayan ve bölge halkından sürekli şikayet alan Başkan Kocaoğlu radikal bir karar aldı. Büyükşehir Kordon’un denize yakın kesiminde 100- 200 metre aralıklarla kafeteryalar kurarak uygun fiyata hizmet vermeye hazırlanıyor. Milliyet Ege yazarlarından Erol Yaraş konuyu bugünkü köşesine taşıdı işte o yazı;

Kordon’a çözüm geliyor
Son yıllarda gün geçmiyor ki, İzmir’in incisi, en gözde alanı Birinci Kordon’la ilgili sevimsiz bir haber gazetelerde yer almasın.
İzmirlilerin nefes aldığı, denizle buluştuğu, gemiyle gelen turistlerin bu kente ayak bastıkları ilk yer olan Kordon’un özellikle limana yakın olan bölgesi olumsuzlukların merkezi oldu.
Bir zamanlar İzmirlilerin gurur duydukları bir sahil şeridi olan Kordon, çadır kent görüntüsüyle ilk darbeyi yerken panayırı andıran yapılanmasıyla, çığırtkanların cirit attığı, ailelerin geçmeye korktukları bir bölge haline geldi.
Özellikle Kordon’da yaşamak zorunda olan apartman sakinleri, masaların arasından evlerine zar zor girebildikleri yetiyormuş gibi; bakımsız mutfaklardan gelen yağ kokuları, pis suların apartman önlerine ya da sokaklara dökülmesi ve en önemlisi de bu konulardan şikâyetçi olanların mafya bozuntularından dayak yemeleri olağan hale geldi.
İşte şimdi tüm bu olumsuzluklardan ve şikâyetlerden bıkan, çığırtkanlarla, kadın satıcılarıyla, genel düzeni bozanlarla mücadelede yalnız bırakıldığını düşünen Aziz Kocaoğlu Kordon esnafını bir anlamda hizaya getirecek ekonomik bir çözüm buldu. Çözüm, ekonomik olduğu kadar da halkçı bir yol.
Geçen gün İZSİAD’ı ziyaret eden Kocaoğlu’na işadamları, Kordon’daki rezaletin ve başıbozukluğun nasıl sona ereceğini sordular.
Başkan, işadamlarına yakında çok radikal bir çözüm getireceğini ve bunu en kısa sürede uygulamaya geçireceğini kararlı bir tutumla açıkladı.
Söz ve kural dinlemez Kordon esnafını disipline edecek çözüm Kocaoğlu’na göre çok basitti. Birinci Kordon’un denize yakın kısmına her 100-200 metrede küçük kafeteryalar oluşturulacak. Bu kafeteryaları belediye kendisi işletecek. İzmir’e yakışan bir dekor ile süslenecek kafeteryalar çayı, 50 kuruştan, birayı bayi fiyatından satarak, insanları hem denize daha da yakınlaştıracak, hem de Kordon da düzenli bir yapılanmayla insan yoğunluğunu buraya çekecek.
Şimdi, Kordon’da söz dinlemeyen, masaları olur olmaz her yere koyan, çevreye rahatsızlık veren, kaldırımları otopark olarak kullanan, canlı müzik ruhsatı olmadan sabaha kadar insanları uyutmayan, yoldan geçenleri kolundan zorla içeriye çeken, karşı gelenin ağzını burnunu kıran işletmecilerin biz böyle bir yapılanma durumunda “biteriz, kepenk kapatırız” dediğini duyar gibiyim.
Evet, Kocaoğlu sizinle ekonomik olarak savaşma kararı almış! Hem binlerce İzmirliyi denizle güzel ve ekonomik şekilde buluşturacak, bunun yanı sıra binlerce apartman sakinini mutlu edecek, hem de Kordon’daki sorunlardan artık başı ağrımayacak.
SON NOT: Kocaoğlu’nun bir başka planı ise; Birinci Kordon’u araç trafiğine tamamen kapatarak otoparkları da kaldırmak. Orada yaşayan ve çalışanlar içinse özel kartlı giriş çıkış sistemleri yapılacak.
 
Çeşme’de kurtarılmış bölge!
Her yıl Çeşme’de bir takım kişilerin “ben yaptım oldu” uygulaması olmasa şaşarım!
Bu yılın “ben yaptım oldu”su da, Ilıca Şantiye evlerinin bulunduğu bölgede, yollar barikatlarla araç trafiğine kapatılmış. Zannedersiniz ki, İsrail-Gazze sınırına geldiniz.
Yolların kime karşı kapatıldığını anlamakta zorluk çekiyorum.
Bu yanlış ve çarpık uygulamayı Çeşme Kaymakamı, Emniyet Müdürü ve Belediye Başkanı görmedi mi merak ediyorum. Bu engellerin birileri rahat etsin diye İzmir’den gelen günü birlik tatilciler için geliştirildiği ortada.
Peki bu, haftada sadece 1 gün denize girip tatil yapacak olan insanlar bizim insanlarımız değil mi? Sokakları kapatanlara soruyorum, bu yetkiyi kimden ve nereden aldınız?
Bütün bunların dışında Allah korusun bir yangın çıkarsa veya ambulansın bu yollardan acil geçmesi gerekirse bariyerlerinden dolayı ortaya çıkacak kötü sonuçlardan kim sorumlu olacak?
Kaymakam mı? İlçe Emniyet Müdürü mü? Yoksa Belediye Başkanı mı?
Merak ediyorum.
 
Bir Çeşme klasiği, gürültü!
Söz Çeşme’den açılmışken, yüksek düzeyde müzik seslerinden uykusuz kalanların sayısı beşleri çoktan geçti, binleri buldu. Rahatsızlık özellikle Ayayorgi’den. Saat 24.00’den sonra ortalığı çılgın müzikle cehenneme çevirenleri şikâyet edenlerin pek ciddiye alınmadığı doğrultusunda bilgiler geliyor.
Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı ve Emniyet Müdürü İlker Emir’i çok yakından tanıyan biri olarak bu konuda gerekenin yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde yapılacağına inancımın tam olduğunu söyleyebilirim.
Özetle bu yaz, 5 kişi değil; 1 kişi de olsa yazlıkçılar Çeşme’de güzel ve rahat bir tatil geçirecekler.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kordon esnafı 15 Temmuz 2011 Cuma 18:26

değerli izmirliler bundan 3 ay önce dernek başkanımız ömür şanlı başkana çağrı yapmıştı bizi hijyenle denetle hanutçuluk yapanları cezalandır yüksek sesle müzik yapanları cezalansır ben para kazancam diye yukardaki aileleri rahatsız etme hakını kimse bize vermio ne oldu başkan kaçtanesine ceza yazdı bunu sorgulayın çürükle düzgünü lütfen ayırın gel başkan mavi bayrak verelim dedi düzgün esnafa ama yok başkandan bi ses herkezi aynı kefeye koymayın ne olur burdaki esnafta ailesine rısk götürme peşinde uymayanları cezalandırsın dernek başkanımızda önce o çıkar başkanın yanında olur atahan bey dediğiniz bi çok şeye burdaki esnafta katılıyo başkan takmış tenteye örneği bi görün önce çadırla ne ilgisi var ön yargınızı kaldırın ne olur kordon esnafının hepsini aynı kefeye koymayın dernek başkanımız gelin avrupaya gidelim burdaki işletmeler nasıl çözmüş aynısını bizde uygulayalım dedi aziz kocaoğlundan tık yok gel başkan denetle hijyeni izmirli görsün temizle pis esnafı

Yorumu oyla      27      12  
Atilla Kamar 15 Temmuz 2011 Cuma 15:51

Bu halk tipi ucuzcu bir yaklaşım, kalite getirmez ve bozar. Ancak orada işyeri kiralayıp para kazanmak isteyenlerin de vatandaşa saygı göstermesi, birkaç sandalye fazla koymak uğruna kaldırımı ve yolu kapatmaması, çığırtkan ile yoldan geçmek isteyenin karşısında göğüs göğüse glmemesi lazım. Sarı bir çizgi çizip sınır belirtilmeli ve dışa taşan malzemeler değeri ve durumu ne olursa olsun müsadere edilmeli.

Yorumu oyla      23      11  
Atahan GÖKBERK 15 Temmuz 2011 Cuma 13:45

Ali Kalaycı,Beyefendi.Ben Kordonda İşletme sahibi olan Düzgün ve İşine Özen gösteren Arkadaşları kastetmedim.Benim saptamam,İzmirin her köşe başını ele geçirmiş Mafyavari Tiplerdir.Konak Pier-Pasaport arasındaki yaklaşık 400 metrelik alanı ele geçiren Ne oldukları belli insan gurubudur.Üstelik orada hiç bir işletmeleri olmadığı halde,Ali Kıran Başkesenlik yaparak insanları Taciz Edenlerdir.Aileniz ile Rahat bir şekilde yürüyemezsiniz,üstelikte Vatandaşların rahatça yürüyüp,oturabileceği alanları Ele Geçirip Rant sağlayanlar iledir mücadelem.Doğma büyüme bir İzmirli olarak ben bu yaşıma kadar böyle sahipsiz bir İzmir görmedim.Adamlar ufacık bir dükkanı dünyanın parasını vererek kiralıyorlar,ondan sonra cephesinde bulunan bütün alanda Hak İddia ediyorlar.Dünyanın neresinde görülmüştür ki,kendi işletmesinin önünden geçen yolun karşısındaki yaklaşık 20 metrelik uzaklıkta,Kaldırımlara Masa Sandalye atarak kendi yeriymiş gibi hak iddia etmek..Bu nasıl bir İhtirastır,nasıl bir Para kazanma tutkusudur.Böyle bir mantık varmıdır.Bu ülkede düzgün ve kanunlara saygılı insanların yaşamaya hakkı yokmudur.

Yorumu oyla      33      8  
İZMİRLİ 15 Temmuz 2011 Cuma 13:45

BEN İZMİRLİ OLARAK KORDONA AİLEMLE RAHATÇA GİDİP DENİZ KIYISINDA OTURAMIYORUM. NEDENMİ ESNAFTAN ÇOK ETRAFTAKİ SERSERİ KILIKLI İNSANLARIN ÇİMLERDE SAHİL KENARINDA ÇOÇUKLARIMIN GEZİNTİ ALANLARININ İÇİNDE ELLERİNDE ALKOLLÜ İÇEÇEKLER ULUORTA BUNLARI İLK ETAPTA YOK ETSEK BİRDE ÇAY KAHVE UYGUN FİYATLI OKEYDE ALKOLLÜ İÇEÇEKLERİN BU BÜFELERDE HEM UCUZ HEMDE SATILMASINA KARŞIYIM ÇOÇUKLARIMIZI ALKOLDEN VE SİGARADAN UZAK TUTMAYA ÇALIŞIRKEN BAŞKANIMIZ TAMDA YERİNDE ÇOÇUKLARIMIZI BU PİSLİĞE BATIRMASINA KARŞIYIM LÜTFEN BU BÜFELERDE ALKOL VE SİGARA TARZI KÖTÜ ÖRNEK TEŞKİL EDECEK ÜRÜNLER OLMASIN ONLAR KORDON ESNAFINDA YETERİNCE VAR ZATEN ONLARI ALMAK İSTEYEN ESNAFIN CAFESİNDE OTURUP KEYFİNİ SÜREBİLİR.

Yorumu oyla      27      14  
ali kalaycı 15 Temmuz 2011 Cuma 12:46

buyuksehır beldeıye masraf etmesin gelsın bız kordon esnafı olarak ısyerlerımızın anahtarlarını verelım zabıtalarla beraber cay kahve satsınlar.artık beledıye tıcaretı dusunuyor baksanıza bu ısyerlerınde yuzlerce kısı ekmek yıyo.sız proje yapın uygulamaya gecırın .bı tente projesı yapsanız gorsellıge onem vererek herkes buna uymak zorunda .atahan bey sıze gelınce devletın gucu dusmana gosterırlır.bız bu ulkede yasıyoruz her ısyerı ısgalıye verıyor.uymayanlara cekı duzenı beledıyenın vermesı lazım.ayrıca bız eskıya degılız.sadece herkez ekmek mucadelesı vermek zorunda..

Yorumu oyla      41      26  
Atahan GÖKBERK 15 Temmuz 2011 Cuma 12:08

Büyükşehir Belediyemizin bu Uygulaması Hayata geçirilirse çok yerinde olur.Bilhassa Konak Pier ile Pasaport arasındaki yürüyüş yolunda Eline Çay Demliğini alan birsürü EŞKİYA nın buralara Babalarının malı imiş gibi Masa Sandalye atarak İŞGAL etmesini protesto ediyorum.Şayet gerçekleşirse bu EŞKİYA lardan umarım kurtuluruz.Kanayan diğer bir yaradan bahsedeceğim.Konakta MerkezBankası ve SGK binalarının karşısındaki alanda bulunan birsürü Birahane ve Dönercilerin Masa Sandalye atarak dünyanın yerini İŞGAL etmesini anlamış değilim.Adamların dükkanlarının metre karesi 3-5 metre bile değilken,karşılarındaki bilhassa halkın geçişine ait yürüyüş yollarını gayet geniş bir şekilde ZAPT edebiliyorlar.Yolların ortasına bile Masa Sandalye atabiliyorlar.Hatta dükkanının önünde bile olmayan,dükkanlarından uzak alanları bile İŞGAL ediyorlar.Bu kadar büyük alanları işgal edip,kaçmetre kare işgal harcı ödüyorlar,merak ediyorum.Diyeceksiniz ki, Hangi işimiz doğruki.Yapılması gereken Yasaları ve Kanunları tanımayan bazı EŞKİYA lara Devletin Gücünü Göstermek olmalıdır.

Yorumu oyla      35      35  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahi 'Sarı Öküz' şimdi nerede?
Yazarlarımızdan ve disiplin kuruluna sevk edilmesi sonrası istifa eden ...
Balbay, yazdıklarıyla hesaplaşmak zorunda…
Hukukçu gazeteci Fikret İlkiz ile söyleşiye kaldığımız yerden devam…
Yeni yüzüyle kendinden emin olanların tercihi
Zeka dolusu sayısız tartışma ve çalışmanın sonucunda ortaya çıkan yeni ...
 
İki cümleye ihtiyaç var
Gazeteci yazar Gönül Soyoğul, hukukçu gazeteci Fikret İlkiz’e ‘medya ve ...
Şengül'den teşkilata önemli mesajlar
12 Haziran seçimlerinde Ak Parti'den İzmir milletvekili seçilen Aydın ...
Egedesonsöz ailesinin mutlu günü
Egedesonsöz'ün genç ve başarılı editör-muhabiri Erkan İyigüngör hayatını ...
 
2015-2020 yılları çok kritik
Türkiye’de dünya dışı varlıklarla ilgili bir takım önyargıları kıran, ...
Asgari ücretliden daha fazla vergi ödüyorlar
Dünyada milyonların ilgi duyduğu ve yakından takip ettiği bir spor arıyorsanız ...
Unutulan gerçek gün ışığına çıkıyor...
Aysun Bitir… O Türkiye’nin ilk kadın bilim-kurgu yazarı. O da bu özelliğini ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva