HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Ocak 2011 Cumartesi - 00:00

Konaklıların tiyatro aşkı salona sığmadı

16. yüzyılda haksızlıklara köylülerle birlikte karşı çıktığı için eski arkadaşı Vali Hızır Paşa tarafından astırılan Pir Sultan Abdal’’ın öyküsünü dev bir kadroyla sahneye taşıyan Sadri Alışık Tiyatrosu İzmir’’de perdelerini açtı.’

Konaklıların tiyatro aşkı salona sığmadı



İZMİR - Erol Toy’’un kaleme aldığı ve Prof. Dr. Nurhan Karadağ’’ın yönettiği oyun Konak Belediyesi tarafından İzmirlilerle buluşturuldu.

Pir Sultan Abdal’’ın İzmir’’de ilk gösterimi Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi’’nde gerçekleştirildi. Konaklıların yoğun ilgisiyle karşılaşan oyunu izlemeye gelenlerin bazıları ayakta kalırken, fuayede kurulan dev ekran sayesinde de salonda yer bulamayan izleyiciler geri dönmek zorunda kalmadılar.



Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmirli sanatseverleri kültür ve sanat etkinlikleri ile buluşturmaya devam ettiklerini belirtti. Tartan, ’“Sadri Alışık'ın eşi Çolpan İlhan ve oğlu Kerem Alışık'ın önemli çabalarıyla, tiyatro izleyicilerine her zaman nitelikli oyunlar sunan Sadri Alışık Tiyatrosu, Pir Sultan Abdal oyununun bu versiyonuyla; usta ve bilge bir ismi anmamıza olanak tanıdı. Pir Sultan Abdal, yüzlerce yıldır çok önemli bir halk kahramanı, büyük ozan, donanımlı önder ve bilge kişi olarak kültürümüzde çok değerli bir yer oluşturmuştur. Her türlü haksızlığa, eşitsizliğe, zorbalığa, gericiliğe ve zulme karşı direnişin de önemli bir simgesi olmuştur. Önemli iletisi olan oyunlara ve sanat yapıtlarına; içinde yaşadığımız koşullarda, dünümüzü unutmadan, yarına taşınacak değerlerimize sahip çıkmanın bir vesilesi olarak da bakılmalıdır. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan sevinç duyuyorum. Nitelikli etkinlikler ile İzmirlileri buluşturmaya devam edeceğiz ’“ dedi.
Sadri Alışık Tiyatrosu’’nun sahnelediği Erol Toy tarafından kaleme alınan ’“Pir Sultan abdal’” adlı oyunun müzikleri Nedim Yıldız imzasını taşırken Koreografisi Ziver Armağan Açıl tarafından yapıldı. Kostümleri Faruk Saraç ve Gamze Kuş’’a ait olan oyunda; (Pir Sultan Abdal) Cem Özer, (Ballıhan) Melike Öcalan, (Anlatıcı-Ozan) Sadık Gürbüz, (Hızır) Mehmet Çepiç, (Sarı Kadı)-Yusuf Atala, (Kara Kadı)Yıldırım Gücük, Ayhan Anıl, (Sofu Molla) Fuat Onan, (Hacı Boğos) Ergün Demir, (Ali Baba) Tuncer Yenice, (Aşarcı) Barış Koçak, (Ümmühan) Merve Erdoğan, (Kul) Himmet Derviş Tezcan, (Asesbaşı) H.Şener Vurkaya, gibi isimlerin yanı sıra SAKM oyuncuları ile dansçı ve müzisyenlerden oluşan 30 kişilik dev kadroyla sahnelendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiir emekçisi Arif Damar adına ödül
Karşıyaka Belediyesi, Homeros Şiir Yarışması için başvurular başlıyor. ...
’‘Dede’’ mansiyon aldı
Egeli İletişimciler Altın Kepenk Kısa Film Yarışması’’ndan ödülle döndü. ...
SKSF’’de seramikle yaşam bir başka!
Soyer Kültür Sanat Fabrikası’’nda bu yıl devreye giren seramik kursları ...
 
CHP’’de istifa süreci başlıyor’…
CHP'den milletvekili aday adaylığını düşünen il ve ilçe başkanlarının ...
Kumlar altındaki Allianoi'den ilk kareler’…
Yortanlı barajının suları altında kalacak Allianoi antik kenti artık kumlara ...
Bornovalı tiyatroculara saldırı!
Sabancı Kültür Sarayı’’nda oynayacakları ’“İşgüzar Bir Tekerrür’” adlı ...
 
Hollywood 2010'da çuvalladı!
Amerikan sinemasının 2010 yılında elde ettiği toplam gişe hasılatı 1 milyar ...
Şair Ece Ayhan anıldı
Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi aylık etkinliklerinde bu kez ...
Bir tebeşir neleri anlatabilir?
Ferhat İgit, Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’’nde açılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva