HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
5 Ocak 2011 Çarşamba - 00:00

Bornovalı tiyatroculara saldırı!

Sabancı Kültür Sarayı’’nda oynayacakları ’“İşgüzar Bir Tekerrür’” adlı oyunun provalarını yapmakta olan Bornova Belediye Şehir Tiyatromuzun (BBŞT), yönetmen, oyuncu ve ekip çalışanları saldırıya uğradı.’

Bornovalı tiyatroculara saldırı!




İZMİR - Oyuncular, 2 Ocak 2011 Pazar günü akşamı çalışmalarını bitirdikleri sırada Altındağ Rekreasyon Alanı içerisinde yer alan Yıldız Kenter Tiyatro Salonu binasının önünde, o sırada bölgede bulunan ve uyuşturucu bağımlısı oldukları tahmin edilen birkaç gencin saldırısına maruz kaldı. Ne yaptıklarının farkında dahi olmayan bu gençlere karşı kendilerini savunma durumunda kalan BBŞT çalışanlarından ikisi yaralanırken, sahne görevlisi olan diğer çalışan ise darp edildi.
Sanata karşı ve planlı bir eylem olmadığı anlaşılan söz konusu saldırı olayının failleri, Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çok kısa sürede tespit edilerek yakalanmdı.
Başkan Sındır olayı şiddetle kınadı
Olay üzerine hemen bölgeye giden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, gerek gençlerimizin ailelerini gerekse BBŞT çalışanlarını sükûnete davet ederek, söz konusu saldırı olayını şiddetle ve nefretle kınayıp, yaralanan ve travma geçiren tiyatro çalışanlarına ve olaya karışan gençlerin ailelerine de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Başkan Sındır yaptığı açıklamada ’“Ülkemiz genelinde sosyal bir sorunsal olgu olarak var olan ve temelinde eğitimsizlik, yoksulluk, işsizlik gibi sosyo-ekonomik nedenleri bulunan bu olay karşısında derin üzüntülerimi belirtmek isterim. Olaya karışan gençlerimizi doğrudan suçlamak ta sorunun köklü çözümüne katkı sağlamayacaktır. Önemli olan, onları böylesi suçlara iten nedenleri toplum olarak ortadan kaldıracak önlemleri elbirliğiyle almaktır. Bornova Belediyesi olarak yaşamın her alanında sürdürmekte olduğumuz eğitim, kültür, sanat, spor ve meslek edindirme faaliyetlerimizle buna sürekli katkıda bulunuyoruz. Bu münferit olay karşısında uzman arkadaşlarımızı da yanımıza alarak gençlerimizle ve onların aileleriyle en yakın zamanda bir araya gelerek onları topluma kazandırma yolunda göstermekte olduğumuz çabalarımıza katkıda bulunmalarını isteyeceğiz. Belediyemiz Şehir Tiyatrosunun en temel amacı, her zaman olduğu gibi tiyatro sevgisiyle dolu yurttaşlar yetiştirmek, her hafta sonu salonlarımızı dolduran yöredeki gençlere, bir yandan tiyatro sanatını öğretirken, bir yandan da barış içinde uygarca yaşamanın yollarını göstermektir. Bu yöndeki çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz’” dedi.
5 Ocak Çarşamba akşamı Konak’’taki Sabancı Kültür Sarayı’’nda oynanması planlanan Aslı Ceren Bozatlı’’nın yazıp, Ant Aksan’’ın sahneye koyduğu 2 perdelik ’“İşgüzar Bir Tekerrür’” adlı komedi, 19 Ocak’’ta Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’’nde, 26 Ocak’’ta da Sabancı Kültür Sarayı’’nda tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hollywood 2010'da çuvalladı!
Amerikan sinemasının 2010 yılında elde ettiği toplam gişe hasılatı 1 milyar ...
Şair Ece Ayhan anıldı
Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi aylık etkinliklerinde bu kez ...
Bir tebeşir neleri anlatabilir?
Ferhat İgit, Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’’nde açılan ...
 
Adnan Saygun’’da Ceren Necipoğlu anısına’…
AASSM, Brezilya’’daki uçak kazasında yaşamını yitiren ünlü arp sanatçısı ...
Bu fotoğraflar Bornova’’yı anlatıyor’…
Bornova Belediyesi’’nin düzenlediği ’“Kentin Belleğine Yolculuk’” fotoğraf ...
TRT’’den sürpriz: Eurovision’’a Yüksek Sadakat
TRT bu yıl Atiye, Hande Yener, Ayna gibi ünlü grup ve şarkıcıların talip ...
 
’‘Hayde Bre’’ye renkli gala
Yönetmen Orhan Oğuz'un merakla beklenen filmi 'Hayde Bre' ...
’‘Oyunun oyunu’’ izleyici ile buluştu
Michael Frayn'ın yazdığı Onur Erdoğan'ın yönettiği ’‘Oyunun Oyunu’’ ...
Büyük ikramiye için torpil ricası
Milli Piyango İdaresi'ne gönderilen bazı mektuplarda vatandaşların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva