HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ocak 2010 Cuma - 00:00

Konak'ta otomobil ödüllü yarışma

Konak Belediyesi, Türkiye'de resmi kurumlarda eşine pek rastlanmayan bir yarışma düzenledi. ’

Konak'ta otomobil ödüllü yarışma

Konak Belediyesi, Türkiye'de resmi kurumlarda eşine pek rastlanmayan bir yarışma düzenledi. ’Kurum verimliliğini arttırmak, kültürel ve sosyal üretim sağlamak, beyin fırtınası yaratmak, personel motivasyonu için müdürlükler arası yenilikçi proje yarışması düzenlendi. Birinciye binek otomobil, ikinciye  LCD televizyon, üçüncüye dizüstü bilgisayar verilecek.
 
Sloganı, ’‘Şimdi senin fikirlerinin zamanı’’, ’‘Göster kendini’’ olan yarışmanın hedefini açıklayan Konak Belediye Başkan  Dr.Hakan Tartan, heyecanla personelin fikirlerini, projelerini beklediğini söyledi. İnovasyonun, yeni fikirlerin kamu yararına veya ticari bir yarara dönüştürülmesi süreci olduğunu belirten Tartan, bu konuda personeli bilgilendirdiklerini dile getirdi. Tartan, yarışmayı gözlem, sinerji, inceleme, sunum, organizasyon, sponsorluk, sosyal sorumluluk, proje hazırlama, kültürel ve sosyal alanda üretimi sağlamak, grup çalışması, beyin fırtınası anlamında inovatif (yenilikçi) çalışmalara ivme kazandırmak için yaptıklarını söyledi.
 
ÖDÜL DAĞITILACAK
Kurum içinde verimliliğin artmasını beklediklerini belirten Başkan Tartan, ’“Belediye'de memur ve işçisiyle 2 bine yakın insan çalışıyor. Bu insanların üretkenlikleri var. İzmir sevdasıyla, kentin kalbindeki Konak'ı turizm ve sanatta ileri taşımak için sinerji yaratmayı hedefledik. Personelden çıkacak projelerle hem kent yararı hem de kurum için verimlilik sağlayacağımıza inanıyorum’” dedi. Tartan, yarışma jürisinde bilim adamları,sivil toplum örgüt yöneticileri ve gazetecilerin bulunacağını belirterek, verilecek otomobil, televizyon ve bilgisayarın çalışanlarda proje üretimiyle ilgili motivasyonu arttıracağını söyledi.
 
SEÇİCİ KURUL
Yarışmaya Konak Belediyesi'nde çalışan memur veya işçi tüm personel katılabilecek. Projelerin ’‘inovatif’’, daha önce hiç uygulanmamış, yayımlanmamış, gerçekleştirilmemiş olması şartı aranacak. Kişiye ait olduğu noter tarafından onaylanacak projeler kültür ve sanat, sosyal sorumluluk, turizm Avrupa Birliği , fuarcılık, basın, eğitim, sağlık , çocuk, mimari, temizlik, Konak İlçesi ve İzmir'in gelişimi konularında olacak. Son katılım tarihi 16 Nisan 2010 olan yarışmada birinciye binek otomobil, ikinciye 102 ekran LCD TV, üçüncüye dizüstü bilgisayar verilecek. Belediye'deki her müdürlüğe, personele duyurulması için yarışmanın şartnameleri bildirildi. Projeler CD formatında teslim edilecek. İçeriğinde amaç, hedef kitlesi, afiş tasarımı, reklam kampanyası, sponsorluk görüşmeleriyle ilgili bilgiler yer alacak. Seçici Kurulda Başkan Tartan'ın dışında Prof. Dr. Orhan Tekelioğlu, Prof. Dr. Ömer Arasıl, Prof. Dr. Adnan Akyarlı, Prof. Dr Nurselen Toygar, Prof. Dr Cüneyt Özek, Kemal Çolakoğlu ve Nur Yaraş yer alacak.
 
GENÇLERE DE İNOVATİF YARIŞMA
Konak Belediyesi, personelin dışında gençlere yönelik olarak da inovatif proje yarışması düzenlendi. Gençleri araştırma, planlama ve yeteneklerini geliştirme konusunda özendirmek, kentlilik bilincini yerleştirmek amacıyla İzmir genelindeki Orta Öğretim ve Yüksek Öğretim Kurumları öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen, ’‘Gençler Arası İnovatif Proje Yarışması’’na ise son katılım tarihi 16 Mayıs 2010 olarak belirlendi. Bu yarışmada ise birinciye dizüstü bilgisayar ve cep telefonu, ikinciye video kamera ve fotoğraf makinesi, üçüncüye netbook ve IPOD, yedi mansiyona ise spor malzemesi verilecek,Yarışma konuları; kültür ve sanat. sosyal sorumluluk, turizm, Avrupa Birliği, fuarcılık, basın, eğitim, sağlık, çocuk, mimari, temizlik, Konek ilçesi ve İzmir'in gelişimi olacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Başkan Sındır’’ı ziyaret etti
Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu olimpiyat takımı öğrencileri, ...
Kocaoğlu’’ndan metro teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kamu İhale Kurumu'nun ...
Üniversiteli öğrencinin ödevi Karşıyaka’’yı buluşturdu
Yaşar Üniversitesi öğrencisi  Dicle Balcı ’‘sosyal sorumluluk’’ ...
 
Üçpınar’’a ’“100 gün’” yetecek
Torbalı’’nın Üçpınar bölgesinde 7 kilometrelik yeni su şebekesi döşemeye ...
Karşıyaka’’ya lodos neşteri
İzmir Büyükşehir Belediyesi, med-cezir ve lodos nedeniyle zaman zaman ...
Dersimiz: Hijyen
İzmir'deki ilköğretim okulu öğrencilerinin dikkatini, bulaşıcı hastalıklardan ...
 
’‘Sakin Şehir’’ görücüye çıktı
Cittaslow EBSO’’da tanıtıldı. Türkiye’’de ilk kez bu unvanı alan Seferihisar'ın ...
Gürültücüyü şikayet et!
Çevresel sorunların ve denetimlerinin Çevre ve Orman Bakanlığı’’ndan ...
Kız öğrenci yurdunun temeli Mart’’ta
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kız öğrenci yurdunun temelini ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva