HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2016 Salı - 22:39

Konak’ta gergin meclis: Başkan’dan CHP’li üyeye hodri meydan!

Tartışmalı encümen toplantısındaki gerginlik meclis oturumuna taşındı. CHP’li meclis üyesi Cem Aksan’ın eleştirilerine “Hodri meydan” diye yanıt veren Başkan Sema Pekdaş, “Bizim alınımız açık” dedi.

Konak’ta gergin meclis: Başkan’dan CHP’li üyeye hodri meydan!

EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi Ekim ayı son oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Oturuma CHP Meclis Üyesi Cem Aksan’ın encümen çıkışı damga vururken, Başkan Sema Pekdaş’ın yanıtı da sert oldu.

SİZ NOTER DEĞİLSİNİZ!
CHP’li Meclis Üyesi Aksan, son encümen toplantısında yaşanan gerginliği gündeme taşıdı. Aksan  o toplantıda Yeni Kent Merkezi Bölgesi’nde Florya Gayrimenkul firması tarafından hayata geçirilmesi planlanan gökdelen projesi için istenen imar değişikliğine karşı çıkmış ve ek inceleme talep etmiş, yaşanan tartışma sonucu 2 üye ile birlikte oturumu terk etmişti.

Gerginlik sonrası encümende onaylanan parsel birleştirme işlemiyle yatırımcıya özel imar değişikliği yapıldığını savunan Aksan, “Bürokratların nereden cesaret aldığını bilmiyorum. Bize karşı izlenen tutumla hadlerini aştıklarını söyledim. Siz noter değilsiniz, gelen her şeyi onaylamak zorunda değilsiniz. Ertesi gün firmayla ilgili gazetelerde haberler çıktı. 18 Ekim’de bu yerin sahipleri bu AVM projesini halka tanıtacakmış. Ben meclis üyesiyim. Bu kararın encümenden acilen geçmesi istenmiştir” dedi.

BAŞKAN’DAN HODRİ MEYDAN!
Başkan Pekdaş’ın Aksan’ın sözlerine yanıtı sert oldu.

Pekdaş, “Encümenin bir çalışma usulü var. Encümen ve idare yürütme organıdır, meclis ise bir karar organıdır. Encümende demokrasinin gereği olarak seçilmişler de görev yapar. Encümenin çalışma esasları yönetmeliklerle belirlenmiştir. Encümende konunun komisyona havalesi söz konusu değildir. Buranın sahibi ben değilim. Encümende görev yapan bürokrat, müdür, memur, çalışan tüm arkadaşlarımızın, Konak Belediyesi’nin sahibi Konak halkının çalışanıdır. Demokrasiye inanan bir kişi olarak benim böyle bir mülkiyet iddiam da olmadı. Onların hepsi Konak halkının memurudur, benim memurum değildir. Hizmetlerini, görevlerini yasaya uygun, hukuka ve ahlaka uygun olarak yerine getiriyorlar. Bir konu gerekirse gündemde bekleyebilir. Ama beklemesi için gerekçe olması lazım. Öncelikle görevli arkadaşların teknik detayı dinlenir, eğer gerekçesi varsa o gündem maddesi konuşulur karara bağlanır. Daha o konu gelmeden, teknik arkadaşların görüşleri bile dinlenmeden, bu konu gündemde kalsın demenizi herkesin takdirine bırakıyorum… Memur arkadaşım konuyu izah etmeye çalışırken, onu bile dinlemeden toplantıyı terk ettiniz. Siz ne derseniz deyin, bizim alnımız açık. Bunun hesabı gerekli mercilerde sorulur” diye konuştu.

‘FAŞİST POLEMİĞİ’ YAŞANMIŞTI
2015 yılının Kasım ayında CHP içinde ‘Yalı Grubu’ olarak bilinen ve Pekdaş’a muhalif üyeler MERBEL A.Ş.’de 7 kişilik görev isteklerine ret yanıtı alınca da benzer bir kriz yaşanmış, Pekdaş'a tepki gösteren CHP'li meclis üyesi Cem Aksan'ın ‘faşist’ çıkışıyla gündem olmuştu.

Aksan ayrıca partinin disiplin organlarına taşınan süreç sonra Kasım 2015’teki toplantıda yatırımcıların oyalandığını belirterek İnönü Caddesi ve kentin diğer muhtelif noktalarında devam eden inşaatlarla ilgili bürokratik işlemlerinin gecikmesindeki gerekçeleri sormuştu, üst üste yazılı önergeler vermişti.

 
İzmir'in o ilçesindeki FETÖ operasyonunda 2 tutuklama
 
Bağımsız Savunma Grubu Adayı Dokucu hedeflerini anlattı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mühendisali 13 Ekim 2016 Perşembe 19:14

Ben şunu anlamıyorum , öncelikle imar değişikliğinin encümende ne işi var bu meclisin işi değil mi? Benim bildiğim encümen sadece meclis kararlarının gereğini yapar. Hayır imar değişikliği değil de parsel birleştirme ise her encümende kaç tane önünüze geliyor kaçına hayır yada kaçına bekleyelim dediniz. Hayır bir de encümene ne tür meclis üyeleri seçiliyor, okuduklarını anlamıyorlar mı? Önüne koymuşlar işte dosyayı ,oku oyunu kullan. Üstüne çık böyle bir şey oldu bende bu oyu kullandım de demek istiyorsan. Hayır bekleyince fikrin değişecek mi, değişecekse fikrini değiştirecek ne olacak, birinden bir emir mi gelecek, vahiy mi gelecek , yoksa sen bir yere gidip beni ikna et mi diyeceksin, ikna olmak için neler gerekli?Yapılan iş doğru mu yanlış mı?Aklımda deli sorular Sayın Editör.

Yorumu oyla      12      6  
partili 12 Ekim 2016 Çarşamba 12:15

Sayın Ali Büyükkayıkçı sen hep haklı çıktın sizin dürüst bilgili hukuktan yana aynı zamanda partinin çıkarlarını ön planda tutan cizgini kutluyoruz. Ne yalı ne platform partinin üstünde değildir.kendinize gelin.Bu parti kimsenin tekelinde değildir. Kavgamızı içerde yapın bu tablo için size oy vermedik

Yorumu oyla      12      6  
12 Ekim 2016 Çarşamba 11:26

Projenin yatırım tutarı 625 milyon TL 'dir, 500 milyon dolar değil. Yatırım tutarı ÇED raporunda yazarken 500 milyon DOLAR diye neye dayanarak söylüyorsunuz ? Ayrıca projenin lansman çalışmaları nerede oldu ? Genelde İstanbul'da yaparlar. Böyle bir toplantı olmuş mu ? Gökdelen bölgesi diye imar planı yapıyorsun gökdelen projesi onaylandı diye eleştiriliyorsun. Bu da ayrı bir olay. 😀

Yorumu oyla      12      6  
CHPli 12 Ekim 2016 Çarşamba 09:55

Koyu bir CHP'li olarak bu olanları anlamakta zorlanıyorum. Bu belediyede ya Başkan CHP'li değil yada meclis üyesi grubu CHPli değil. Üzerine tartışılan konu zaten vahim. İnternette köşe yazarları boy boy yazıyor olanları. Başkanın Meclis Üyelerine muhalefet etmesine rağmen bürokratlarına 500.000.000 dolarlık bu yatırımı onaylatması, encümen toplantısından bir gün önce Başkan, başkanın eşi ve yatırımcı şirket yetkililerinin bir araya gelip görüşmeleri, Yatırımcı firmanın daha karar alınmadan lansman çalışmalarını yapması çok ciddi olaylar. Hele Meclis Toplantısı sonrası konuşulanlar birbirlerine sarf ettikleri kelimeler... Bu iki taraftan biri CHPli değil ama ne taraf... ;)

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dev tıbbi ‘krizle’ yola çıkıyor: 10 yıllık ihale kararı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen’de geçmiş yıllarda katı atık bertaraf ...
İzmir'in CHP’li başkanlardan ‘Yeni Kültürpark’ toplantısı!
CHP’li ilçe belediye başkanlarının tamamı ortak basın toplantısı düzenleyerek ...
Buca'da amatöre büyük destek ve tesis müjdesi
Buca’da faaliyet gösteren 14 amatör spor kulübüne nakdi yardım toplantısında ...
 
Besteler konuşacak: Bornova melodisini arıyor!
Bornova Belediyesi, ilçenin tanıtımına katkı sağlamak ve “Bornovalı Olma” ...
Büyükşehir'den Selçuk'a çevre dostu proje
Selçuk'ta hayata geçirilecek katı atık transfer merkezi, benzerlerinden ...
Türkiye'de ilk kez İzmir'de: Bu robot hayat kurtaracak!
İlk defa İzmir İtfaiyesi’nde kullanılacak bu insansız araç, endüstriyel ...
 
Bakan Eroğlu'ndan Yiğitler Barajı raporu!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yapılacak Yiğitler Barajı'nın 2019'da bitirilmesinin ...
2 mahalle sandığa gitti, Aliağa'ya bağlanmak istedi!
Bergama Belediyesi'nden hizmet alamadıkları ve Aliağa'nın kendilerine ...
Büyükşehir Meclisi’nde Konak Otoparkı tartışması!
Esnafın şikayetlerini gündeme taşıyan AK Partili Doğan, “Konak Katlı Otoparkı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva