HABERLER>GÜNCEL
14 Mayıs 2015 Perşembe - 11:25

Konak’ın LGBTİ Komisyonu sahaya çıkıyor: Fobini uçur!

Konak Belediyesi’nin, kent konseyi bünyesinde bir ilke imza atarak oluşturduğu LGBTİ çalışma grubu yıllık çalışma önergesini hazırladı. Grup ilk faaliyet olarak Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü 17 Mayıs’ta Kordon’da uçurtma şenliği düzenleyecek.

Konak’ın LGBTİ Komisyonu sahaya çıkıyor: Fobini uçur!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi bünyesindeki Kent Konseyi bir ilke imza atarak cinsel kimliği nedeniyle ötekileştirilen LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans ve İnterseks) bireyleri için bir çalışma grubu kurdu.

İzmir’in belediye destekli kurulan ilk LGBTİ Komisyonu basının karşısına çıkarak çalışma yönergesini kamuoyuyla paylaştı.

Komisyon ilk faaliyetine dünyada Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü olarak kutlanan 17 Mayıs’ta imza atacak. Kordon’da LGBTİ örgütlerinin de katılacağı bir uçurtma şenliği düzenlenecek. Şenlik ‘Fobini Uçur’ sloganıyla yola çıkacak. Komisyon etkinliğe tüm İzmirlileri davet etti.
 


ORTAK BİR DİL OLUŞTURACAĞIZ
Konak Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Şehnaz Demirbağ şunları söyledi:  Yaygın bir örgütlenmeyle bilinçli demokratik katılımcı kent bilincini oluşturmak amaçlı çalışıyoruz. Ben bu sene katıldım. Kamunun yürürlüğe koyduğu her türlü hizmetin bizzat muhatabına sorularak yapılması gerektiğinden doğan çalışmadır. Bu ülke kent konseyleri işleyişlerini örneklerini 80 öncesinde de göstermiştir. Bunlar yapılamayacak şeyler değil yeter ki demokrasiye olan inanç pekişsin. Kent konseyleri herkesin sesini çıkarabileceği, sorunlarını dile getirebildiği kendi sorunlarını aşılayabildiği yerler olmalıdır. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarla kimsenin dikkate almadığı veya düşünmediği bir takım çalışma grupları oluşturmaya başladık Konak'ta. Çocuk, roman, LGBTİ ve esnaf grupları gibi. Sonra bu hak mücadelesi dediğimiz olayda bazılarının daha çok iki kat mağdur olduğu, gerçek fırsat eşitliği bu ülkedeki bütün insanların sorunu. Tabi ki kadın bu konuda biraz daha engellenir durumda. Böyle konulara farkındalık yaratmak bizim görevimizdir. Bunun parçası olarak cinsel farklılığı olan kişilerin toplumda yok sayılması bence en görülmemesi gereken, en büyük zarar veren davranıştır. Yapmak istediğimiz şey herkes gibi görünür olmalarına destek olmaktır. Kısaca kimseden hak etmediğimiz kötü durumları ortadan kaldırmaktır. Cinsel yönelimi farklı kendilerini öyle ifade eden arkadaşlarımızın mücadelelerinde yanında olmalıyız. Farklıyız ama eşitiz. Herkesin kafasına girmesi lazım. Engelli de olsan cinsel yönelimin farklı da olsa bireysel farklılığın her neyse kimsenin beni farklı görüp haklarımı engellemeye hakkı yoktur. Buna saygılı olmak zorundalar. Bizde arkadaşlarımız yanında olacağız. Ortak bir dil oluşturacağız.
 
17 MAYIS
17 Mayıs LGBTİ’lerin yaşadığı şiddet ve ayrımcılığa halkın, demokratik kitle örgütlerinin, kanaat önderleri ve medyanın dikkatini çekmek için 2000’lerin başından bu yana uluslararası düzeyde organizasyonlarının gerçekleştirildiği gündür. Aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü’nün 1990’da eşcinselliği ruhsal bozukluk kategorisinden çıkardığı tarih olan 17 Mayıs bu karara atıfta bulunmak için özellikle seçilmiş bir gündür. 17 Mayıs tarihi 130’dan fazla ülkede yıllardır kutlanmaktadır. 2014’de bin 280 örgütün bin 600 etkinliği kayda geçmiştir. Milyonların desteklediği bu etkinlikler, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin de insan hakları kapsamında ele alınması gerektiğini dile getiriyor. Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Biofobi karşıtlığı günü olan 17 Mayıs pek çok ülke, Avrupa Parlamentosu, uluslararası kuruluş ve sayısız yerel yönetim tarafından da resmen tanınmıştır. Ayrıca pek çok Birleşmiş Milletler kuruluşu da bu güne belirli etkinliklerle işaret etmektedir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 14 Mayıs 2015 Perşembe 22:49

izmirde bir ilk ama türkiyede ilk değil.LBGTİ etkinlikleri zaten istanbulda oluyor ve karşılıkta buluyor.LBGTİ mensuplarına izmirde kucak açmalıdır.istanbul bunu başarıyor ve bir çok etkinlik düzenleniyor, hatta uluslararası nitelikte ve katılımlı.konak belediyesininde bu işin içinde olması sevindirici.herkezi olduğu gibi kabul etmek ve ötekileştirmemek gerekir. izmir bunu başarır.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vahşet bitmiyor: Sokak ortasında 11 kurşun!
İstanbul Esenyurt'ta bir kadın, ayrıldığı imam nikahlı eşi tarafından ...
‘17 Aralık Savcısı’ndan bomba açıklamalar: Salim Başol örneği!
Celal Kara Cumhuriyet’ten Can Dündar’a konuştu. Meslektaşlarına seslenen ...
IŞİD'ten Suriye sınırına bombalı saldırı
IŞİD, Suriye'nin Mera kasabasında bombalı saldırı düzenledi. Kilis'te ...
 
Deniz Feneri dosyası kapandı: Beraat ve tazminat hakkı
Almanya’da mahkûmiyetle sonuçlanan Deniz Feneri e.V. davasının Türkiye ...
Ankara'da koca cinnet getirdi: 3 ölü
Ankara'da cinnet getiren bir kişi, eşi ve kayınvalidesini bıçaklayarak ...
Gebze’de 10 bin tavuk itlaf edildi
Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bir çiftlikte dün gece 10 bin tavuk İl GıdaTarım ...
 
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan müzakere açıklaması
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs'ta artık yeni bir sayfa açmak ...
Dekandan şok Soma yorumu: Mafya hesaplaşmasında da...
Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ...
İGC'den Soma’da gazetecilere saldırıya kınama
Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez maden ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva