HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Şubat 2012 Salı - 15:41

Konak'ın çılgın projesi Karataş’ın çıktı!

Konak Belediyesi’nin projesini tamamladığı Yeşildere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin fikir babasının eski İl Başkanı Kemal Karataş olduğu ortaya çıktı. Karataş “Fikir babası benim. Tartan’ın sahip çıkması çok önemli” dedi.

Konak ın çılgın projesi Karataş’ın çıktı!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kente yeni bir görünüm kazandırılması ön görülen Yeşildere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Bölgeye Aquapark, günü birlik piknik alanları, dere kenarına seyir terasları, suni duvar şelaleleri, Tarihi Osmanlı kadırgaları, müze, kano kanalları, yapay gölet, teleferikli su kayağı kazandıracak olan projenin fikir babasının, CHP eski İl Başkanı Kemal Karataş olduğu öğrenildi. 2008 yılı sonunda, Konak Belediye Başkanlığına adaylık sürecinde, Yeşildere ile ilgili projelerini açıklayan Karataş’ın bölgeyi, Amerika’nın ünlü San Antonio kentinin mimari yapısına uygun olarak yeniden inşa etme düşüncesi de Konak Belediyesi’nin bu proje ile ilgili attığım adım sonrasında yeniden gündeme geldi.
 
 
KARATAŞ 2008’DE ÖNERMİŞTİ
O dönemde, flaş yatırım projeleri ile kamuoyu karşısına çıkan Karataş, Konak Meydanı’nı Moskova’nın Kızıl Meydanı’na benzeteceğini, Yeşildere’de ise kentsel dönüşüme dayalı bir yenileme çalışması yürüteceklerini açıklamıştı. “Buraya denizden su basacağız. Bu derede, küçük tekneler çalışacak. Kü­çük bağlantı köprüleri kurulacak. Şu anki çir­kin­li­ği görmemek için yol değiştirenler, projenin hayata geçmesinin ardından Meles’i görmek için koşarak gelecek. Kenti yönetmeye talip olanların ufkunu açıyorum” diyen Karataş, yerel seçimler öncesi Konak Belediye Başkan Adayı olmuş ancak adaylığı son anda düşürülmüştü. Karataş’ın belediye başkanlığından olması projeyi biraz geciktirdi ancak önünü tıkamadı. Yerel seçimler zamanında Karataş’ın hazırladığı listeden belediye meclis üyesi seçilen Mimar Mustafa Güner, Karataş ile birlikte fikir babalığını yürüttükleri projeyi iki yılda geliştirdi ve son hali ile belediye meclisine sundu.
 
“BEN OLSAM DAHA ÖNCE YAPARDIM”
Proje önerisi, karara bağlanmak üzere ihtisas komisyonlarına gönderildi. Projenin fikir babası olan CHP eski İl Başkanı Kemal Karataş da belediyenin bu konudaki çalışması ile ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Hakan Tartan’ın projeyi sahip çıkmasına sevindiğini belirten Karataş, kimsenin kendisini aramamasına ise üzüldüğünü belirtti. Karataş “Aday olduğum dönemin öncesinde ve adaylık sürecinde Mimar Mustafa Güner bu konuda çalışma yaptı. Bu proje, benim gündeme getirdiğim ve üzerinde yoğun çalışma yürüttüğüm bir proje. Güner meclis üyesi olduktan sonra, bu çalışmaları, Belediye Başkanı Hakan Tartan ve belediye meclis grubu ile paylaştığını biliyorum. Hakan Tartan’ın bu konuya olumlu yaklaşması sevindirici. Projenin tamamlanma aşamasına geldiği bu döneme kadar, Konak Belediyesi’nden kimse beni aramadı. Biraz vefa duygusunun olması insanları mutlu eder ama yine de İzmir kazansın, Konak kazansın istiyorum. Belediye başkanının projeye sahip çıkması da büyük bir erdemdir. Ben belediye başkanı olsaydım, ilk toplantıda gündeme getireceğim projelerden biriydi. Önümüze bakıyoruz. Projenin gerçekleşmesinden mutluluk duyarım, Arayıp aramaması hiç önemli değil” dedi.

Konak Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Güner ise projeyi 2008 yılında Kemal Karataş ile birlikte hazırladıklarını ancak meclis üyeliği döneminde kendisinin epey bir yol kat ederek geliştirdiğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MATRAKÇI 7 Şubat 2012 Salı 19:45

BORNOVA DERESİ İLE MELEZÇAYINI EKSİ YETMİŞMETRE KOTUNDA KAZIP KÖRFEZİ BORNOVANIN İÇİNE VE YEŞİLDEREYE ULAŞTIRIP BURALARDA GONDOL DOLAŞTIRMA HAYALİ BORNOVALI VEDAT'A AİTTİR.GALİBA KEMAL BEY BU HAYALİ VEDAT'TAN ÖĞRENMİŞ...

Yorumu oyla      12      11  
DOĞRUCU ADAMSIN SEN. 7 Şubat 2012 Salı 18:02

KEMAL BEY DOĞRU SÖYLÜYOR YEŞİLDERE İÇİN İLK FİKİR BABALIĞI YAPAN KENDİSİ OLMUŞTUR AMA KENDİSİNİ ANAN OLMUYOR HİÇ NEDENSE. AMA AZİZ BAŞKAN UÇAN YOL ZAMANINDA CEMİL ŞEBOYA AİTTİR İZİN VERMEDİ DAHA SONRADA ARDAN YILLAR GEÇTİ KENDİ PROJESİYMİŞ GİBİ YAPACAM DEDİ ONUDA BAŞARAMADI ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA TOPU ATTI YİNE TERS GELDİ HİÇBİR ŞEYİ BAŞARMASINI BİLEMEYEN BİR BELEDİYE YÖNETİMİNE SAHİBİZ MALESEF BİZ İZMİRLİLER OLARAK İCRAT İSTİYORUZ LAFTA 3 BOYUTLU RESİMLERDE DEĞİL GERÇEKLERİ LAZIM CS...

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tülüler kapıştı, on binler izledi
Torbalı’da bu yıl sekizincisi düzenlenen deve güreşleri geçtiğimiz pazar ...
Girne’den Karşıyaka’ya uzanan dostluk ziyareti
Başkan Cevat Durak’ın konukları Girne kentinin önde gelen isimleri oldu.
Aliağa’da köy dereleri ıslah edilecek
Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Aliağa kent ...
 
Gaziemir’e ‘şeffaf’ müjde
Gaziemir Belediyesi’nin ‘yeni hizmet binasının’ ihalesi, basın mensupları ...
Meclis üyesi belediye başkanından “mikrofon” istedi!
Ödemiş Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı ilginç diyaloglara sahne oldu.
‘Güneşin elçileri’ İzmir’de buluşacak
Klasik hizmetlerin dışına çıkan Bornova Belediyesi, Mevlana Toplum ve ...
 
Torbalı'da deve güreşleri coşkusu
Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen deve güreşleri festivalinin 8’ncisi ...
İzmirli metrosundan memnun...
İzmir Metro A.Ş.’nin yolcu memnuniyet düzeyini belirlemek ve taleplerini ...
İzmir için “ikinci el ele”
İzmir Körfezi’nin sığlaşmadan kurtarılması ve liman kapasitesinin artırılması ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva