HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2013 Pazartesi - 19:55

Kocaoğlu o sözleri tekrarladı: İki dönem yeter!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yerel seçim öncesi tartışmalı sözlerini CHP grup toplantısında da tekrarladı. Kocaoğlu, “Başkanlık için iki dönem yeter” dedi. Başkan bu sözleri geçtiğimiz günlerde Gönül Soyoğul ile yaptığı röportajda da sarf etmişti.

Kocaoğlu o sözleri tekrarladı:  İki dönem yeter!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ-  Yerel seçimlere altı ay kala hareketliliğin yaşandığı CHP’de birçok isim aday olmak için yarışıyor. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerde aday adayı patlaması yaşanırken genel merkez ise eğilim yoklaması ve anketlerle süreci götürmeye çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Eylül’de son bulan aday adaylığı başvurusu zamanında başvurusunu yapmamıştı. Kocaoğlu’nun “özel durum genelgesi” gereği beklediği süreç henüz netleşmedi. Büyükşehir sürecinin merakla beklendiği CHP’de gözler genel merkeze çevrilirken Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan şok bir çıkış geldi.
 
Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı öncesinde basına kapalı gerçekleştirilen CHP grup toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu’nun “iki dönem çıkışı” yaptığı öğrenildi. Kocaoğlu’nun toplantıda, “İki dönem belediye başkanlığı yapan kişinin çekilmesi gerekiyor. Bir kişi için iki dönem başkanlık yeter. Ben aday olurum ya da olmam bunu bilemiyorum. Çalışmalarımızı her zaman olduğu gibi yine sürdüreceğiz. Şu anda ben de süreci bekliyorum.  Partimiz İzmir’de sanılanın aksine 2009 yılındakinden daha iyi. Yerel seçimlere daha güçlü ve hazır gidiyoruz” dediği öğrenildi.
 
SALDIRI VAR
 Kocaoğlu konuşmasında ayrıca parti içi ve dışından yapılan saldırıları da gündeme getirdi. Belediye yönetimi, kendisi ve başkanlar hakkında yıpratma politikasının izlendiğini söyleyen Kocaoğlu, “Bana bireysel olarak da saldıranlar var. Bu süreçte hep birlikte olmamız gerekiyor. Birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.   Kocaoğlu’nun konuşmasında ayrıca Üçyol-Üçkuyular Metro Projesi’nin yerel seçimlere kadar yetişeceğinin müjdesini verdiği ifade edildi.

Öte yandan Kocaoğlu, CHP'li Meclis Üyesi Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı'nın "sizden müjde bekliyoruz, açıklamayı ne zaman yapacaksınız" sorusuna "elmalar kızarınca" cevabını verdi. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR CHP de PUTİN , MEDVEDEV Formülü... 22 Ekim 2013 Salı 15:10

Eger KOCAOGLU Kendisi aday olmıyacaksa... Kendisini Başkanlık için Destekliyen Alattin YÜKSEL den Başkasınnın adaylıgına evet demez...HALEP ORDAYSA ARŞINDA İZMİRDE KemalÖZEN.

Yorumu oyla      14      6  
Gönülden 35 22 Ekim 2013 Salı 13:31

İzmir'i sevdiğini söyleyip hala buradan Kocaoğlu ve CHP İzmir'den gitsin diyen zihniyeti anlamakta zorlanıyorum. CHP buradan gittiğinde o çok sevdiğiniz İzmir'den eser kalmayacak. Her yer yandaşlara peşkeş çekilecek. Ne gezebileceğiniz bir sahil ne de yeşil alan kalacak. Kentsel dönüşüm adı altında kentin en kıymetli bölgelerine rezidanslar yapılıp, orada oturulan halk başka yerlerde oturmaya zorlanacak. Hükümet bu yüzden belediyenin yaptığı kentsel dönüşüm projelerine onay vermiyor. Çünkü yandaşlarına rant yok o projelerde. Müteahhitlere de rant yok. Yani olması gerektiği gibi vatandaş odaklı projeler hepsi. Bu projelerin vatandaşın çıkarına yönelik olmasını sağlayan da Aziz Kocaoğlu'dur. Görmek isteyen gözler bunu görür. Sırf hizmet gitmesin diye bir sürü engelleme yaparak metronun bitmemesi için çabalayan hükümetin İzmir'de de iktidar olmasını isteyenler İzmir'i sevmiyordur. Hükümet İzmir'i ve İzmirliyi sevse çoktan metronun bitmesi için engellemelerden vazgeçerdi.

Yorumu oyla      14      12  
ÇAKAL KAYA 22 Ekim 2013 Salı 12:04

Sevgili İzmir halkı süreç ilerledikçe Aziz Başkanın bir çok konuda yetersizliğini anlamaya başladı. Bazılarımız çok erken anladı, kısa cümlelerle dile getirmeye çalıştı. Ama artık İZMİRİN geleceği daha önemli hale gelmiştir. İzmir'in geleceğini her İZMİRLİ dikkat bir şekilde takip etmek zorundadır. İzmir'i bir dönem daha yetersizliklere teslim etmek İzmir geleceğine ihanettir. İzmir halkı olarak o ihanete izin vermeyeceğiz. İdeolojik saplantılarla, korkularla sinmeyeceğiz, üretken, planı ve projesi olan bir başkanı inatla talep edeceğiz. Aziz başkanın Çekildiğini ilan etmesi doğru karar olacaktır. Kendisinden bunu bekliyoruz. Gidin torunlarınızla ilgilenin, kentin her yönden batmasına neden olmayın...

Yorumu oyla      25      12  
Güzel İzmirim 22 Ekim 2013 Salı 11:54

Değerli 35, hükümet son noktayı koymak için devir istedi. Sadece son noktayı koyarken geciktirdi. Diğer yandan, belediye hat döşeyemeyeceği ama ihtiyaç olunan yerleri belirtti. Yapacaksanız buralara yapın dedi.Tık yok. Gündeme bile alımadı. Eğer onyalarsa bir moderatör bazı linkleri hatırlatma erbabında buradan yollayacağım

Yorumu oyla      15      5  
TÜKENMİŞLİK SENDROMU.. 22 Ekim 2013 Salı 11:47

Hiç bir zihni hazırlığı ve ciddi siyaset pratiği olmadan önce Bornova'ya,daha sonra İzmir B.Şehir'e Başkan olan KOCAOĞLU arkasında ciddi bir iz bırakamadan on yılını tamamamlamaktadır.Yeni bir beş yıl için bazen çok hevesli,bazende pes etmeye yakın bir gel git yaşamaktadır.Bu ruh halindeki birini CHP aday gösterirmi,gösterirse nasıl bir netice elde eder bilmek zordur.Bilinen Psikoloji bilmindeki deyimiyle KOCAOĞLU "TÜKENMİŞLİK SENDROMU"yaşamaktadır.

Yorumu oyla      22      11  
35 22 Ekim 2013 Salı 10:27

Üçkuyular metrosuna merkezi hükümetin destek vermesi için Belediye'nin Ulaştırma Bakanlığı'na devretmesi gerekli belediye devretmeden bakanlık zorla gelip elinden alamaz. Destek vermedi diyenler kulaktan dolma bilgilerle konuşmamalı.

Yorumu oyla      20      17  
Güzel İzmirim 22 Ekim 2013 Salı 09:22

Ya bu duygu sömürüsü olayını tüm Türkiye yıllardır yiyor. Üstelik ekranlarda ağlayan iktidar yönetilerince uyutuluyorlar. İzmirli Onu yemedi, bunu da yemez. Üçyol tarafında oturuyorum. Metroyu istiyorum. Ama metroya bindiğimde tünelin çökmeyeceği güvencesini de bekliyorum. Geç olsun sağlam olsun. Eğer iktidar bir Ankara'ya, İstanbul'a yaptığı desteğin çeyreğini yapsaydı buraya, metro biterdi. 12 yıllık iktidar, 12 yıldır köstek oluyor.

Yorumu oyla      33      18  
mert 22 Ekim 2013 Salı 08:58

ne olur olma adayda sende kurtul biz partililerde sen den kurtulalım.işçi istemiyor,memurun istemiyor ,partililerin çoğunluğu istemiyor.sen hala duygu sömürüsü yapıyorsun.bizim derdimiz kocaoğlu değil CHP DİR.ÇÜNKÜ CHP HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR.TABİ Kİ SAYIN KOCAOĞLUNDAN DA

Yorumu oyla      28      25  
engin 22 Ekim 2013 Salı 08:42

izmirim ben türkiyede 20 yılda 1 km yapılamayan metro örneklerini insanlar burda sürekli dile getirdi.sende çık delikanlı gibi yalanla.ondan sonra dünya rekorunu konuşalım burda.

Yorumu oyla      28      6  
konuk 22 Ekim 2013 Salı 08:41

Ankara varken rekor kırmak bizim ne haddimize

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çandarlı 50 bin kişilik artmasını faaliyete geçirdi
Dikili'ye bağlı Çandarlı beldesinde Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, belediye ...
Karabağlar’a modern pazaryeri müjdesi
Karabağlar Belediyesi, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Geçtiğimiz ...
Bornova’da köylere hizmet tam gaz
Bornova sınırlarındaki 12 köy, belediyenin yetki alanındaki mahalleler ...
 
Tartan’dan bombardıman: Engin’e ve gizli adaylara sert mesajlar
Büyükşehir için aday adayı olan Konak Belediye Başkanı’ndan çarpıcı ve ...
Balkan Platform’u Başkan’la buluştu: ‘Geçici değiliz’
Başkan Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Büyük İzmir Balkan Platformu, “Seçim ...
Güzelbahçe Tahtacı Kültürevi’nde sona gelindi
Temeli 2 Temmuz’da atılan Güzelbahçe Tahtacı Kültürevi’nin son rötuşları yapılıyor.
 
613 yazar yeni Homeros olmak için yarışıyor
Edebiyat dünyasının başyapıtlarından, pek çok esere ilham kaynağı olan ...
Karşıyaka’ya 37 bin metreküp istinat
Karşıyaka Belediyesi heyelan riskine karşı kentin muhtelif yerlerinde ...
'Harem-Selamlık' yeniden doğdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metruk durumdaki tarihi Ahmet Ağa Konağı’nı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva