HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2013 Pazartesi - 09:38

Tartan’dan bombardıman: Engin’e ve gizli adaylara sert mesajlar

Büyükşehir için aday adayı olan Konak Belediye Başkanı’ndan çarpıcı ve sert açıklamalar geldi. Tartan, ‘gizli adayları’ ve CHP İl Başkanı Engin’i hedef aldı.

Tartan’dan bombardıman: Engin’e ve gizli adaylara sert mesajlar

İZMİR – Kentte yerel seçim heyecanı giderek artarken, CHP’den Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’dan çarpıcı açıklamalar geldi. İki farklı yayın organına konuşan Başkan Hakan Tartan, gizli adayları ve CHP İl Başkanı Ali Engin’i sert mesajlarla hedef alırken, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da artık kararını açıklaması gerektiğini söyledi.

OCAK’I BULSA BİLE…
Hürriyet’ten Banu Şen’in haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunan CHP’li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, partisinin kesin adayları açıklama sürecinin uzun sürmesinin kendisini etkilemediğini söyledi. Ancak süreç ne kadar erken tamamlanırsa o kadar iyi olacağının altını çizen Tartan, “Ocak ayını bile bulsa önemli değil. Kendi adıma konuşuyorum; projelerim de, ekibim de, çalışma arkadaşlarım da belli. Onun için bu çok beni etkilemiyor doğrusu” dedi.

YALAKALARIN PERDE ARKASINDA!
Ancak bu kesinlik kazanma sürecinin, hak etmeyen ya da toplum içinde saygınlığı olmayan insanların kendini pazarlamasına neden olduğuna dikkat çeken Başkan Tartan, “Bu da hem mevcut görev yapan insanlara, hem de CHP’ye zarar veriyor. Bu süreçte kural dışı, ahlak dışı yöntemler izleyenler de var. Bunları kamuoyu da biliyor, partimiz de biliyor. Bu pazarlamacılar bir an önce devre dışı kalmalı. ‘Biz varız’ demiyorlar ama goygoycularına ya da yalakalarına perde arkasında, ‘Bu da var’ dedirtiyorlar. Mertçe meydana çıkanlara da perde arkası korkakça ve sincice saldırıda, eleştiride bulunuyorlar. Varsan mertçe çık ortaya. Siyaset cesaret ister. Halktan korkmayın. Göreve talip olanlar, gerçek anlamda halkçı kimliği taşıyan insanlar olmalı. Halk da, İzmir de bunu istiyor” dedi.


 
TERBİYEYLE BEKLİYORUM!
Büyükşehir adaylık başvurusunu parti kurullarının aldığı kararlara saygı gösterdiği için zamanında yaptığını da kaydeden Tartan, bu süreçte etik davranışlar içinde bekleyeceğini vurgulayarak, “2 Eylül’e kadar aday olmak isteyenler başvuracak kararı alındı. Ben de o saygı gereği demokratik hakkımı kullanarak aday oldum. Bundan sonra başka modelleri, başka beklentileri düşünmek ve tartışmak yanlış diye düşünüyorum. Bir parti, kurullarıyla, kurumlarıyla ve kurallarıyla vardır. O kurallar içinde bir karara varılacaktır diye düşünüyorum. Ben de son derece terbiyeli, etik davranışlar içinde adaylık sürecinin belli olmasını bekliyorum. Yine aynı çerçevede bir anket yapılacağı söylendi. O anketin de bayram sonrası netleşeceğini biliyoruz. O anket de belli olsun, o anketten kim çıkacaksa sayın genel başkan ve MYK üyeleri bir değerlendirme yapacaklardır. Halkın istediği kimse o yönde kararlar alınacaktır” diye konuştu.

KESİNLEŞENE KADAR PROJE YOK
Adaylığı kesinleşinceye kadar, saygısı gereği proje açıklama gibi davranışlarda bulunmadığını da ifade eden Başkan Tartan, şöyle devam etti: “Adaylığım kesinleşinceye kadar herhangi bir proje açıklama, değerlendirme yapma gibi bir davranış içinde olmayacağım. Bu da Aziz Bey’e (Kocaoğlu) duyduğum saygımdan. Ben büyük düşünen bir adamım. İzmir de büyük bir kent. Ege’nin başkenti. Benim başkanlığımda sadece İzmir değil, tüm Ege kalkınacak. Balıkesir’den Muğla’ya kadar ulaşım sorunuyla, Gediz’le de ilgileneceğim. İzmir, sağlık turizminin, eğitimin ve lojistiğin başkenti… Bu açılımlar çerçevesinde düşünerek yola çıktım.”

ENGİN’E SALVO
Başkan Tartan DHA’ya yaptığı açıklamalarda ise İl Başkanı Ali Engin’i hedef aldı. Karşıyaka’ya talip olan ve Başkan Kocaoğlu’nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini söyleyen Engin hakkından konuşan Tartan, “Bu konuda değerlendirme yapması gereken kişi genel başkan ve partimizin yetkili kurulları… İl Başkanı her koltuğu istediği isimlerle dolduracaksa bir dahaki kongrede kendisini genel başkan seçelim. O zaman istediği ismi atasın. Biz ondan kendisini ve belli insanları bir yerlere taşımasını değil partiyi güçlendirmesini ve CHP’yi iktidara taşımasını bekliyoruz” dedi.

BİR AN ÖNCE AÇIKLAMALI
Tartan, Kocaoğlu’nun da adaylık konusundaki kararını bir an önce açıklaması gerektiğini söyledi. Konak Belediye Başkanı şöyle konuştu: Kendisi 10 yıl boyunca güzel hizmetler yaptı. İzmir için canını dişine taktı. Bunun için de çeşitli bedeller ödedi. Belki sağlığından oldu. Bu konuda İzmir halkı olarak her zaman kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Yaptıkları değerli, önemli şeylerdir. Adaylık kararını bir an önce açıklamasında yarar var. Bu kararı açıklarsa toplum da kamuoyu da büyük ölçüde rahatlayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat bilgin 23 Ekim 2013 Çarşamba 22:42

yapma sayın tartan.hep havalardasınız.sizin vaktiniz doldu.siz mehmet ağarı ziyarete gidin siz gül sokaktan hiç çıkmayın.halkın parasıyla semt merkezlerinde çalgılı çengili partiler verin kapıda açlık varken.tarihin en kotu başkanı adayı olursun ancak.

Yorumu oyla      16      5  
süreyya 22 Ekim 2013 Salı 14:01

Konakta ne yaptı sorusundan ziyade konakta kimler hizmet yapmasının önüne geçti diye de sorabiliriz.bazılarının çarkına çomak soktugundan kuyusu kazıldı tartanın.hepsi belirli isimler.

Yorumu oyla      11      10  
22 Ekim 2013 Salı 11:06

Oylar tartana.

Yorumu oyla      13      9  
CHP 'Lİ 22 Ekim 2013 Salı 09:49

BİZDE TERBİYEYLE BEKLİYORUZ!! YEMİN ETTİK.. HAKAN TARTAN LI CHP YE OY VERMEMEYE YEMİN ETTİK..

Yorumu oyla      17      6  
vatandaş 21 Ekim 2013 Pazartesi 19:08

sayın başkan konaga ne yaptın muzaffer baskandan kalan projelerı bıtırdın kelebek muzesı bıde mask muzesı yaptın:)))) HA BIDE KONAK BELEDIYESINE AİT OLAN BENZINLIĞI SATTIN.ELLERINE SAGLIK

Yorumu oyla      28      10  
miisafiir 21 Ekim 2013 Pazartesi 18:08

hakan tartan konak a ne mi yapmış.kentsel dönüşüm yapıldı bitti.yeşildere etrafı ağaçlandırılıp,kafeler yapıldı.konak a bağlı tüm mahalleler elden geçirilip yeni asfalt döküldü.yeni yollar açıldı:))

Yorumu oyla      23      14  
DR. ERDAL DUMAN 21 Ekim 2013 Pazartesi 17:32

kıvırtmadan, net bir şekilde adaylığını açıkladı. tebrikler başkan

Yorumu oyla      27      19  
FATMA DEMİR 21 Ekim 2013 Pazartesi 17:13

Sayın İl Başkanı enteresan ve güvensiz bir görüntü çiziyor. Zira kendisi her katıldığı açılışta Karşıyaka Belediye Başkanının ne kadar çalışkan olduğundan, yaptığı ve devam eden projelerinin ne kadar doğru olduğundan bahsedip övgüler diziyor ve sonra da örgüt beni istiyor, Karşıyaka'ya aday olabilirim diyor.Ey Başkan sormazlar mı adama madem başarılı bir belediye başkanın zaten var, bu İlin örgütünün başı olarak ne demeye aday olma hayalleri kuruyorsun? Bu ne yaman çelişki???

Yorumu oyla      30      13  
selim bakır 21 Ekim 2013 Pazartesi 16:12

Şu an görünen an adam akıllı aday Tartan.konak da ne yapmış diyen arkadaslar belediyenin internet sitesine girip baksınlar.yapamadıkları için de niye yapamadı acaba bazı projeleri büyükşehirin sorumluluk sahasına girdiği için mi izin alamamış?

Yorumu oyla      23      23  
deli bekir 21 Ekim 2013 Pazartesi 15:22

konak a ne yaptın ki, izmir ne yapacaksın. güldürme başkaaan

Yorumu oyla      35      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balkan Platform’u Başkan’la buluştu: ‘Geçici değiliz’
Başkan Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Büyük İzmir Balkan Platformu, “Seçim ...
Güzelbahçe Tahtacı Kültürevi’nde sona gelindi
Temeli 2 Temmuz’da atılan Güzelbahçe Tahtacı Kültürevi’nin son rötuşları yapılıyor.
613 yazar yeni Homeros olmak için yarışıyor
Edebiyat dünyasının başyapıtlarından, pek çok esere ilham kaynağı olan ...
 
Karşıyaka’ya 37 bin metreküp istinat
Karşıyaka Belediyesi heyelan riskine karşı kentin muhtelif yerlerinde ...
'Harem-Selamlık' yeniden doğdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metruk durumdaki tarihi Ahmet Ağa Konağı’nı ...
Karabağlar’dan 21 branşta kurs hizmeti
Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla gençlere kadınlara ...
 
Makedonya göçmenlerinden Sındır’a ziyaret
Makedonya Göçmenleri Derneği Bornova Şubesi, Bornova Belediye Başkanı ...
Karşıyaka'da kaçak yapılara geçit yok!
Karşıyaka Belediyesi’nde kaçak yapılara karşı mücadele aralıksız devam ...
Çeşme kruvaziyere göz dikti: Yüzde 25 büyüdü!
Turizm cenneti Çeşme’ye önümüzdeki yıl için bağlantıları netleşen kruvaziyer ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva