HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Nisan 2011 Perşembe - 16:25

Kocaoğlu'ndan körfez müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu panelde yaptığı konuşmada balıkçılara, Güzelbahçe’de balıkçı limanı ve balık hali kurulacağı müjdesini verdi.

Kocaoğlu ndan körfez müjdesi

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi işbirliği ile düzenlenen, “İzmir Körfezi Balıkçılığının Sorunları” konulu panel,  İzmir Balık Hali’nde gerçekleşti. Panele,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, E.Ü Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, E.Ü Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Önen, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile su ürünleri kooperatifleri, dernek temsilcileri ve balıkçılar da katıldı.  



Panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, balıkçılara müjdeli bir haber verdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, balıkçı limanı ve hal konusunda Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, “Güzelbahçe’de Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün arkasında, deniz tarafında Balıkçı Limanı projesi var. Limanla birlikte 40 dönüm kadar dolgu alanı çıkacak. Ulaştırma Bakanlığı bu 40 dönümlük alanın bir bölümünü bize balık hali yapmak için tahsis edecek. Biz de balık hali yapacağız. Yeni hal tamamlanıncaya kadar, Kaynaklar’daki halimiz çalışmaya devam edecek” dedi.

İzmir Körfezi’nde yapılacak iki büyük iş bulunduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, bunlardan ilkinin limanın kapasitesinin artırılması ve derinleştirilmesi, diğerinin ise Büyük Körfez Projesi olduğunu söyledi. Projeler kapsamında bilimsel araştırmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu: “İZSU Genel Müdürlüğümüz Körfez’in temizlenmesinden, sürdürülebilirliğinden, ileriye taşınmasından sorumlu. Limanın derinleştirilmesi ve kapasitesinin artırılması çalışmaları Yüksek Planlama Kurulu tarafından TCDD’ye verildi. Biz de Körfez’in kuzeyinde sirkülasyon kanalı açılması, 16 dere ağzının her yıl temizlenmesi ve derinleştirilmesi konusunda çalışma yapacağız. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığımız ile mutabık kaldık. Körfez’de balık ürünlerinin artması ve İzmirliler’in Körfez’den denize girebilmesi hedefine ulaşmak için Büyük Körfez Projesi, Büyük Kanal Projesi ve Aliağa – Menderes Projesi’nden sonra İzmir’in en büyük projelerinden biri olacak”.
 
“Körfez dalyan gibi olacak”
Büyük Körfez Projesi ile birlikte körfez suyundaki oksijenin artması ile tarih boyunca çok büyük balık üretiminin yaşandığı İzmir Körfezi’nde tekrar balık üretimine geçileceğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Homo Dalyanı’nı balık üretimi için uygun derinliğe getirebilirsek balık üretimi artacaktır. ‘Burayı korumalıyız, sit alanıdır’ diye bakarsak Homo Dalyanı apartman yapılacak kara parçası olacaktır. İzmir bu projeyle birlikte büyük bir Körfez’i kurtararak,  çevreci bir kent olarak dünya tarihine geçecektir. Balıkçı balığını yakalayacak, Körfez adeta bir dalyan olacaktır. İzmirliler, evlerinden çıkıp diğer dünya kentlerinde olduğu gibi denize girebilecektir. Bu projeyi gerçekleştirmek bizim işimiz” dedi.
 
Başkan Kocaoğlu’na teşekkür
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Önen, İzmir Körfezi’nin dünyada üzerine çok sayıda bilimsel çalışma yapılmış bir Körfez olduğunu belirterek, Büyük Kanal Projesi ile Körfez’in temizlendiğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişlemesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan arıtmaların Körfez eko sisteminin düzenlenmesinde büyük katkı koyduğunu söyledi. Önen, hem çevreye hem de Körfez’e duyarlı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, toplumun sorunlarına ışık tutmak için çalıştıklarını kaydederek, “ Bu konuda önderliğimiz devam edecek. Üretilen bilim,  isteklisi varsa anlamlıdır. Biz bilimsel bilgi üretiyoruz. Çok şanslıyız. Karşılığını buluyoruz. Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu, en önemli avantajımız. Ülke olarak iki büyük eksiğimiz var. Kaynakları etkin vermli koruyarak kullanmadığımız için varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Süt ve süt ürünleri, balık ürünleri karnemizin en zayıf noktası. Bu sorunların giderilmesi gerektiğini düşünüyor ve panelin sonuçlarını heyecanla bekliyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 29 Nisan 2011 Cuma 10:14

Bu yüzyıl yapılır inşallah. Gerçi biz göremesek de çocuklarımız ve torunlarımız görür. En azından ona şükür.. :)

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de toplu sözleşme mutluluğu
Dikili Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri ...
Cenaze ve nakil hizmetleri devam ediyor
Çiğli Belediyesi hasta nakil ambulansı hastaların istedikleri sağlık kuruluşunda ...
Emekçiler Onur Akın’la coşacak
Buca Belediyesi Emek Haftası Etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceği ...
 
Yeni pazar Ürkmez'de açıldı
Seferihisar Belediyesi'nin üçüncü üretici pazarı Ürkmez Mahallesi'nde ...
Kalbinizi sevdikleriniz için koruyun
Konak Belediyesi katkılarıyla Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ...
Çin'in sanayi kenti Bornova'yla kardeş oluyor
Çin’in en büyük sanayi kentlerinden biri olan 6 milyon nüfuslu Wuxi şehrinin ...
 
Karabağ 10 semt evini açtı
Bayraklı Belediyesi yeni faaliyete giren 10 Semt Merkezini, Bayraklı Belediye ...
Çevreci hareket devam ediyor
Konak Beledeyesi’nin bez torba kampanyasına İsmet Paşa Semt Merkezi destek veriyor.
İzmir Antalya'da örnek gösterildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi iç denetçileri, örnek uygulama olarak seçilen ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva