HABERLER>GÜNCEL
8 Mayıs 2015 Cuma - 09:47

Kocaoğlu’ndan iddialı 7 Haziran tahmini: Makas açılacak…

Gündemi değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu genel seçimde İzmir sandığı için iddialı bir tahminde bulundu ve genel seçimlerde AK Parti’yle makasın daha da açılacağını ileri sürerek CHP’nin rakibini ikiye katlayacağını söyledi. Hükümetin İzmir’e yatırımları konusundaki tartışmada da yeni bir değerlendirmede bulunan Kocaoğlu Bakan Eroğlu’nun yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

Kocaoğlu’ndan iddialı 7 Haziran tahmini: Makas açılacak…

EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kanal 35’te katıldığı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 7 Haziran genel seçimlerinde İzmir sandığı için iddialı bir tahminde bulunan Kocaoğlu yatırım tartışmasına da değinerek rakamlar konusunda AK Parti İzmir adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

BİLGİ AKIŞINDA PROBLEM VAR
Kocaoğlu söze İzmir’de yola 466 projeyle çıkan AK Parti adayı bakan Eroğlu’na yanıt vererek.başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘‘Veysel Bey’e bilgi akışında problem var. Süreç genel seçim havasında değil de yerel seçim havasında geçiyor. Ve Büyükşehir Belediyesi devamlı olarak hedef alınıyor, haksız eleştiriler görüyor. Ben en başında Bakan Bey İzmir’e geldiğinde de kibarca söylemiştim. Gelecek haksız eleştirilere bundan sonra da her platformda cevap vermeye hazırız’’ dedi.


 
HADİ İCRAATİ GÖRELİM
 Kocaoğlu ayrıca Eroğlu’nun ‘‘Körfezi biz temizleyeceğiz’’ sözlerine de ve yanıt verdi ve şunları söyledi: Tüm arıtmalar bitmiş, çalışmalar devam ediyor, bizim yetkimizde körfeze akan tüm kanalizasyonlar bitirilmiş, körfez iyiye doğru dönmüş, eski günlerini yaşıyor. İzmir körfezinde yüzülebilir. Körfezde Aziz Kocaoğlu olarak yüzerim. Ama belediye başkanı olarak yüzmem, örnek olmam. Kuzeydeki sirkülasyon kanalı açılmadan yüzmem. Tam iki sene 15 Mayıs 2013’de ÇED raporu almak için başvurduk. Mavişehir’de vapur iskelesi yapacağız, ÇED raporu alamadığımız için yanaşma yolu yapamıyoruz, iskeleyi yapamadık. O raporun gelmesi için, Bakan’ın ÇED raporunun çıkması konusunda destek vermesi gerekir. İki senedir bekleyen Büyük Körfez Projesi’nin ÇED raporu gelecek mi, gelmeyecek mi? Ben Hani Bakan diyor ya, “Ben icraate bakarım diye”, “Onlar konuşur, ben yaparım” diye, hadi bakalım icraati görelim...”


 
BİZ YAP-SAÇTI DEĞİLİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı, Buca’daki Sosyal Konutlar önünde bir açıklama yaparak AK Parti grubu adına Büyükşehir’i eleştiren Bilal Doğan’a yanıt verdi. Başkan, ‘‘Herkes kenti dünya görüşüne göre yönetir. Biz bu kenti halkımızla yönetiyoruz. Biz bu konutları kentsel dönüşüm yapacağız, vatandaşımızı sokakta bırakmayalım, maliyetine vatandaşlara verelim diye yaptık. Bu konutları rezerv olarak tutalım diye yaptık. Uzunderede’deki konutları da bu yüzden aldık. Biz bunları yavaş yavaş satıyoruz. Bizim niyetimiz yap satçılık yapmak, konut yapıp satmak değil. Talep düşük olduğundan konutlar boş duruyor. Kentsel dönüşümün önünde belli uzlaşma engelleri var. Bu sıkıntı Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın da önünde var. Onların bir tane bile bitmiş projesi yok. Konutlar rezerv konutu, dönüşümde isteyen vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunlarla iftihar edilmesi gerekir. Konutların çürümeye yüz tuttuğu yok. İstersek bir ayda satarız. Homeros Bulvarı’nda viyadük ve yol yapıyoruz, o vatandaşlarımıza evinizin yerine ev alabilirsiniz diye, yine Buca’da ev sunuyoruz.  Bu bizim kente bakışımız… Benim için önemli ama sayın meclis üyesi için önemli olmayabilir. Benim dünya görüşüm, insana bakışım bu. Satmak problem değil, ama yapmak problem’’ ifadelerini kullandı
 
KENTİ RANTA TESLİM ETMEDİM
Kocaoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le yaşadığı tartışmada sarf ettiği ve gündeme damga vuran ‘parsel parsel’ sözlerine de atıfta bulunarak AK Belediyeciliği eleştirdi. Görev yaptığı süre içinde kenti ranta teslim etmediğini söyleyen şöyle konuştu: ‘‘AK belediyeciliğin nasıl bir belediyecilik olduğunu, merkezi hükümetin İzmir’e nasıl baktığını herkes biliyor. Biz kentimizi koruyoruz, havamızı, toprağımızı, suyumuzu koruyarak büyüyoruz, kalkınıyoruz. Evrensel ahlak kurallarını dikkate alıp, aklı ve bilimi kullanıyoruz. Katılımcı bir demokrasi anlayışı ile kentimizi yönetiyoruz. Bir başbakan yardımcısının rant konusunda aynı partili bir belediye başkanını medya önünde nasıl eleştirdiğini görüyoruz. Ben 397 yılla yargılanıyorum. Benim bugüne kadar hesabını veremeyeceğim hiçbir şey çıkmadı. Bir kuruşluk mal satmadık. Kenti ranta teslim etmedim. Kenti, malları mülkleri korumaya çalıştım. Korurken de geliştirdim. Gelişmek demek vahşi şehirleşme demek değildir. Bizim yaptığımız hizmet anlayışı da budur. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en güçlü belediyesidir. İzmir’de AK Belediyecilik olsaydı, Kadifekale’ye, İnciraltı Ormanı’na, Kültürpark’a Kuş Cenneti’ne, Fuar İzmir’e hangi gözle bakardı?’’
 


ÇALAKALEM PROJELER
Ak Belediyeciliği eleştiren Kocaoğlu konuşmasının bu bölümünde AK Parti’nin bir önceki genel seçimlerde İzmir’e vaat ettiği 35 projeyi de topa tuttu. Kocaoğlu, ‘‘Sabuncubeli Tüneli kaldı, durumu belli. Konak Tüneli’nden sonra trafik ne olacak, üstündeki konutlar ne oldu, o da ortada… Bunlar seçim arifesinde yazılmış, çalakalem projeler. Masa başında hazırlanmış projelerdir. Gazeteden kopyalanmış, öyle yapılmış projeler gibi örnekler de var. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İzmir’de yaptığı en büyük yanlış, İzmir’i anlayamaması. 81 vilayetin çoğunda “Bana oy  verirseniz size hizmet edeceğim” diyebilirsiniz. Diğer illerde vatandaşlar bunu kabul edip, size oy da verebilir. Ama İzmirli bu tehdide pabuç bırakacak bir kent ve kentli değildir. Siz bu kentte hizmet yapmak zorundasınız. İstanbul’dan sonra merkezi hükümete katkı koyan en büyük kent İzmir. Abanın altından sopa gösterirseniz, İzmir’de bu tutmaz”  şeklinde konuştu
 
O ZAMAN BEN DE GÜNCELLEYEYİM
Başkan programda AK Parti hükümetinin 13 yıllık süre içinde İzmir’e yaptığı yatırım tartışmasına bir kez daha değindi. İfade edilen rakamların sürekli değiştiğinin altını çizen Kocaoğlu, Bakan Eroğlu üzerinden eleştiri de bulunarak ‘‘Dün 28 milyardı, bugün 29 milyar olmuş. Yaptıkları yatırım 7 milyar TL’ydi. 7 milyarı güncelleyip 29 milyar yaptıysa, o zaman ben de rakamları güncelleyeyim, 30 milyar yatırım yaptım diye ortaya çıkayım... Yatırım ayrı şey, harcama ayrı şey... Hükümet İzmir’den 42 milyar almış, 9 milyar harcamış. Bu para valisinden polisine, hakiminden savcısına verdiği paradır. Bu para ayrı şey, yatırım ayrı şey. Devletin rakamları 7 milyar TL diyor. Bakan Bey “Ben bu kadar yatırım yaptım” diye nutuk atacak, bu yanlış şey… Bir devlet adamına, bir bakana bu yakışmıyor. Olacak iş değil… Bizim hazineye bir kuruş borcumuz yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu, hükümetinkinden 9 basamak yukarıda” diye konuştu.
 
İKİYE KATLAYACAĞIZ
Kocaoğlu’ndan açıklamlarının son bölümünde iddialı bir 7 Haziran tahmini geldi. Genel seçim sürecine değinen ve sahada edindiği izlenimleri aktaran Başkan Kocaoğlu CHP’nin  AK Parti’yi sandıkta ikiye katlayacağını ileri sürdü. Başkan ‘‘Ben rakam işinden korkarım. Ama CHP İzmir’de açık ara önde gidiyor. Sürekli dağda, bayırdayım. Nabız tutuyorum. Gördüğüm bu. Partinin açık ara başarılı çıkacağına inanıyorum. 7 Haziran’da sandıkta sonucu göreceğiz. CHP’nin İzmir’de çok başarılı çıkacağına inanıyorum. Hatta açık ara başarılı çıkacağına inanıyorum. 2009 yılında AKP’nin Büyükşehir’de aldığı oy ile CHP arasındaki makasın daha açılacağına inanıyorum. 25 makasından daha da yukarıya çıkacaktır ve ikiye katlayacaktır. AKP’ye bir oy çıkarsa, CHP’ye iki oy çıkacaktır. 10 tane milletvekilinin adresi belli de, üç tane milletvekilinin adresi karambolden çıkacak. İki bölgede diğer üçü nereye gider, o son anda belli olacak. HDP’nin yüzde 10 barajını aşacağına inanıyorum. Ama barajın kalkması daha doğru. 9’lara gelen bir partinin bir puan daha alıp meclise girmesi daha doğrudur. İzmir’de milletvekili çıkartıp çıkartmayacağı konusunda kafamda soru işaretleri var. Son üç vekil de öyle belli olacak. Diğerleri ile kıyasladığımızda daha doğru bir liste çıkardılar. Özellikle ikinci bölgede, genel başkanımızın olduğunu düşünürsek... Kendisi bizi kırmadı, önseçime girdi, demokrasi örneği oldu, daha ne isteriz...” dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Megaköylü 8 Mayıs 2015 Cuma 18:02

İzmire ne yaptın ki başkan.15 yılda bir üçkuyular metrosunu açtın.Balçova teleferik 9 yıldır halen kapalı.

Yorumu oyla      19      13  
8 Mayıs 2015 Cuma 12:36

Aziz Kocaoğlu Çiğli için ne icraat yaptın yıllardır? Tık yok. Boş konuşuyorsun.

Yorumu oyla      33      21  
Tayfun 8 Mayıs 2015 Cuma 11:34

Aziz bey sizin her zaman takdir ettigimiz yanınız kendi islerinizle ugrasmak onları anlatmak olmalı ,karsı taraf size bir sey bulamayınca sizi camurlu sahalara cekmeye calısıyor o tuzaklara dusmemek en dogrusu olur. yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı anlatmaya devam edin . kentsel donusumde de ciddi mesafe alırsanız bu toplum sizi hic unutmaz , kolay gelsin.

Yorumu oyla      26      31  
İzmirli Vatandaş 8 Mayıs 2015 Cuma 10:42

Sayın Kocaoğlu,İzmir'in çöp sorununu çözerse bence görevini yapmış olur. Fakat,sayın Veyseloğlu,oy almak için 466 projeden söz ediyor.Siz önce 35 projeyi başlatın.Binalı bey zamanında söz verilen Üçkuyular-Narlıdere ve Otogar-Buca metro hatlarını yapacaktınız.Neden yapılmıyor.Çünkü İstanbul,Ankara,Konya,Kayseri dururken İzmir'e sıra mı gelir.

Yorumu oyla      39      33  
Kadir 8 Mayıs 2015 Cuma 10:01

Binali Yıldırım zamanında söz verilen 35 büyük proje'den bir tane biten var mı? Sadece Konak Tüneli biraz yol alabildi.Nerede Sabuncubeli Tüneli,nerede İzmir-İstanbul otoyolu,nerede İzmir-Ankara hızlı treni? Şu Koyundere'ye kadar bitmiş otobanı açın da trafik rahat etsin bari? Neyi bekliyorsunuz hala?

Yorumu oyla      41      31  
HAMDİ PINARLI 7 Mayıs 2015 Perşembe 23:58

helal bşk

Yorumu oyla      36      63  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş’ta Abbasağa isyanı: CHP'li başkana protesto
Beşiktaş Abbasağa Parkı'ndaki spor aletlerinin sökülmesinin ardından ...
Flaş iddia: Türkiye ile Suudi Arabistan anlaştı
Associated Press haber ajansı, Suriye'de Şam rejimine karşı savaşan direnişçilere ...
Flaş! Deniz Değer'in katil zanlısı bulundu
Beyoğlu'nda önceki gece evinde boğularak öldürülmüş olarak bulunan şarkıcı ...
 
Karaburun’a yargı müjdesi sonrası Valilikten RES şoku!
Yakaköy’deki RES için Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nden çıkan kararla ...
Flaş! Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama
Şanlıurfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama meydana geldi. Daha ...
İzmirli gazeteci Türkoğlu son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyesi, TRT İzmir baş kameramanlarından ...
 
İzmir’de nefes kesen ‘arama-kurtarma’ tatbikatı
Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma (AK) unsurlarının geniş çaplı katıldığı, ...
Kavşakta can pazarı: Tur otobüsü otomobile çarptı
İzmir’in Bergama İlçesi'nde, Bulgar turistlerin bulunduğu Bulgaristan ...
TIR’larda flaş gelişme: Ve o savcı da gözaltında
MİT TIR'larının durdurulması soruşturması kapsamında, "cebir ve şiddet ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva