HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2012 Pazar - 18:21

Kocaoğlu kendi oyuyla seçildi, Güzelbahçe'de gerginlik!

CHP'deki delege seçimleri yine nefesleri kesti.Güzelbahçe'deki gerginlik dikkat çekerken Bornova'da Kocaoğlu kendi mahallesinde 1 oyla seçim kazandı.

Kocaoğlu kendi oyuyla seçildi, Güzelbahçe de gerginlik!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Delege seçimlerine ara vermeden devam eden CHP İzmir İl Örgütü’nde, bu hafta sonu da 3 önemli ilçede seçim yapıldı. Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe’de sandığa giden partililer, destekledikleri listelerin delege olabilmesi için yoğun çaba sarf etti. Bornova'da İlçe Başkanı Dündar Erzene’de galip gelirken, Ednan Arslan Güzelbahçe’de Eski Başkan Ertan Avkıran'a karşı gülen taraf oldu. Bornova’da, sonucu merakla beklenen Erzene Mahallesi delege seçimleri, çift listeli yarışa sahne oldu. Aziz Kocaoğlu’nun desteğini alan mevcut ilçe başkanı Enver Dündar ile Kamil Okyay Sındır’ın desteklediği eski ilçe başkanı Ertürk Çapın’a yakın listeler yarıştı. 

36 kongre delegesinin belirleneceği, Bornova’nın en heyecanlı yarışında, oy kullanmak için ilk önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geldi. Kocaoğlu, hem örgüte hem de kongreler öncesi taraf olan belediye başkanlarına önemli mesajlar verdi. Akşam saatlerinde yapılan sayım sonunda Başkan Kocaoğlu'nun desteklediği mavi liste kritik yarışı tek oyla kazandı. O oy da Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun kendi oyuydu. Önceki kongrede aralarında büyük rekabet olan Kocaoğlu ve Sındır her iki listede de yazılırken, kazanan mavi listeyi düzenleyen komitenin Bornova Belediye Başkan Kamil Okyay Sındır'ı delege listesine yazıp yazmama konusunu çok tartıştığı, 8 kişilik komitede yapılan oylamada Sındır'ın delege yazılması fikri 6'ya karşı 2 oyla reddedildiği ancak son anda 'ayıp olur' düşüncesiyle listeye yazıldığı öğrenildi. Kazanan Mavi listeyi destekleyen İlçe Başkanı Enver Dündar ile partili İsmet Keser'in Sındır'ın delege listesine yazılmasında etkili olduğu öğrenildi. 

ATMACA VE BAŞATEŞ'İN SÜRPRİZ DESTEĞİ SONUCU DEĞİŞTİRDİ
Başkan Sındır'a yakınlığı ile bilinen, Van ziyaretinde de sürekli yanında olan Metin Atmaca'nın sandıktaki tavrı da sonuç üzerinde belirleyici oldu. Sındır'ı destekleyen Atmaca'nın, son anda saf değiştirdiği ve beraberindekiler ile birlikte, Dündar'ın listesine destek verdiği öne sürüldü. Egedesonsöz'e konuşan Atmaca, Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile Eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın'a tepki göstererek mavi listeyi destekleme kararı aldıklarını söyleyerek, 'Bana yakın 60'a yakın üyeyle birlikte mavi listenin kazanması için çalıştık. Yoksa seçimi beyaz liste farklı kazanabilirdi' dedi. Erzene Mahallesi'nde tek oyla kazanılan kritik seçimde Atmaca gibi beyaz listeyi destekleyen Vedat Başateş isminin de etkili olduğu öğrenildi. İki akrabasıyla birlikte sürpriz bir şekilde Kocaoğlu'nun desteklediği mavi listeye destek veren Başateş'in üç oyunun sonucu değiştiren oylar olduğu konuşuluyor. .  

“BU SEFER TARAF DEĞİLİM”
Kocaoğlu “Demokratik hakkımızı kullandık. Adrese dayalı nüfus sisteminde partililerin kendi mahallelerinde oy kullanmaları son derece önemli. Partililerin, başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm üyelerimizin mahallelerin vereceği kararlara saygı duyması gerekir. CHP’nin tabanının ve üyelerinin kendi özgür iradeleriyle doğru yolu bulacağını inanıyorum. CHP dünyanın en eski partilerinden biri, biz hem partimize hem de örgütümüze sonuna kadar güveniyoruz. Ben hayatımda başkan olduktan sonra sadece bir kez taraf oldu. Geçen Bornova İlçe Kongresi’nde taraf oldu. Oradaki durum benim için, İzmir için, Bornova için hayati önem taşıyordu. Farklı senaryolar uygulanmak istendi, o senaryoyu bozmak benim en büyük görevimdi. Ben bir daha da taraf olmam. Bornova’ya şükran borçluyum, hayatım boyunca da olacağım. Çocuklarıma en büyük vasiyet gelecek Bornova halkına hizmet etmeleridir” dedi.
 


KOCAOĞLU’DAN KURULTAY YORUMU
CHP Genel Merkezi’nde yaşanan kurultay telaşına da değinen Kocaoğlu “Tüzük kurultayı yapılacak... Eğer hukuki süreç gerektirirse arkasından 4 gün sonra diğeri de yapılacak. 1300 dolayında delege tüzük değişikliğine karar verecek. Zaten partinin tabanında demokratik bir tüzük talebi yıllardır söylenegeldi. Bunun kurultay tarafından onaylanması hepimizi rahatlatacaktır. Bu kongre sürecinde 50 oya bir ön seçim delegesi seçilmesi benim için çok önemli. Sanıyorum Bornova gibi Karşıyaka gibi Bayraklı, Buca, Karabağlar gibi ilçelerimizde 3000 civarında önseçimde kongre delegesi olacak. Bu demektir ki başkanlarımızı, vekillerimizi bu ilçelerden 3000 kişi oy kullanarak seçecek. İki bölgeden aşağı yukarı 15 bin kişi oy kullanacak. 15 bin kişilik parti tabanının oy kullandığı önseçimden çok doğru sonuçların alınacağına inanıyorum. Partiye hareket gelecektir. CHP yıllardır sürdürdüğü geleneğini yeniden hayata geçirecek. Başkanlarımız bu şekilde seçilip örgütü arkasına alarak yürüyecektir. Bu da seçimin ve demokrasinin en temel kurallarından bir tanesidir” diye konuştu.
 
DÜNDAR ERZENE’DE KAZANDI!
Başkan Kocaoğlu’nun ardından, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da oy kullandı. Delege seçimlerinde hiçbir zaman taraf olmadığını belirten Başkan Sındır, taraf olmadığını göstermek adına oy kullanmak istemediğini ancak Kocaoğlu’nun sandık başına gelmesinin ardından Ona saygısızlık yapmamak adına oy kullanmaya karar verdiğini söyledi. Başkanların isimleri her iki yarışan listede de yer aldı. Bornova CHP örgütü için hayati öneme sahip Erzene Mahallesi’nde gülen taraf Mavi Liste ile Enver Dündar oldu. Dündar ve ekibi 1 oy farkla sandıktan çıkabildi. 229’a 228 biten seçimler sonunda herhangi bir kavga yaşanmaması da sevindirdi. Kazanan listede, Murat Keser, Erdal Duman, Metin Atmaca, Enver Dündar, Kemal Bulut, Sedef Ark, Emin Alıcı, Ali Kılıç gibi isimler delege olmayı başardı. Kaybeden beyaz listede ise Kayhan Kantarlı, Kamil İnal, Yavuz Nedim Yokaş, Hakan Kılıç delege olamadı. Mevlana ve Meriç Mahallelerinde ise tek liste halinde seçime gidildi.
 


GÜZELBAHÇE’DE GALİP EDNAN ARSLAN
12 mahallede delege seçimlerini yapan Güzelbahçe’de ise adeta izdiham yaşandı. Yalı, Atatürk ve Çelebi gibi önemli mahallelerde katılımın yüksek olması dikkat çekti. Belediye Başkanı Mustafa İnce ve mevcut İlçe Başkanı Ednan Arslan’ın desteklediği listeler ile eski belediye başkanı Ertan Avkıran’ın bazı mahallelerde açık destek verdiği listeler yarıştı. Neredeyse tüm mahallelerde çift listelerin yarıştığı delege seçimlerinde, Çelebi Mahallesi’nde ikamet eden İl Başkanı Tacettin Bayır da –tarafsız kalmak adına- oy kullanmadı. Bayır’ın ismi her iki listede de yazıldı. Seçimlerin sonunda gülen taraf Mustafa İnce ve Ednan Arslan kanadı oldu. İnce ve Arslan’ın desteklediği beyaz liste 3 köy ve 7 mahallede, Avkıran ve ekibinin sarı listesine üstünlük sağladı. Sonucu merakla beklenen Yalı Mahallesi’nde 237 oyla sandıktan çıkan beyaz listede, meclis üyeleri Alparslan Kandemir, Özer Ertuğrul, eski Konak İlçe Başkanlarından Sinan Karamustafaoğlu, Alevi Bektaşi Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özer’in kardeşi Melahat Arslan, Konak Belediyesi STK Birim Sorumlusu Güler Bilgen delege olmayı başarırken, sarı listede yer alan Keriman Bilgütay, Maksut Hızlı, İl Başkanı Tacettin Bayır’ın kayınvalidesi Hatice Çelen ve İl Genel Meclis Üyesi Atilla Çelikkesen delege olamadı. Yalı Mahallesi’nin, ilçe binasında yapılacağı duyurulan seçimleri, yer sıkışıklığı nedeniyle alt kattaki kafeteryaya alındı. Uygulamanın tutanak ile kayıt altına alındığı öğrenildi. Bayır’ın ikamet ettiği Çelebi Mahallesinde ise İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, eski milletvekili Erdal Karademir, Sadık Gedik ve Mustafa Konca gibi isimler delege listesinde yer alırken, İbrahim Bozkuş, Arzu Kandemir ve Murat Aydın gibi isimler sandıktan çıkamadı.
 
AVKIRAN ATATÜRK’Ü KAZANDI
Avkıran ekibi ise Atatürk ve Kahramandere Mahallelerinde rakiplerine üstünlük kurdu. Atatürk’te Ertan Avkıran, Enis Bozdoğan, Engin Erez, Ayşe Başer gibi isimler delege olmayı başardı. Beyaz listedeki Öznur Taylak, Nevin Bolat ve Yunus gezer gibi liste başı isimler ise delege olamadı. 3 köy 7 mahallede rakiplerine üstünlük kuran Ednan Arslan, ilçe genelinde avantaj elde etmiş oldu. Avkıran’ın ilçe başkan adayı Hüsnü Cengiz ve belediye başkan yardımcılığından tartışmalı ayrılan eşi Leyla Cengiz de Siteler mahallesinde delege olamadı. Emekli Astsubaylar Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Osman Kaçmaz da Maltepe Mahallesi’nde sandıktan çıkamadı. Yaka ve Yekli mahallelerinde ise tek liste ile seçime gidildi. İlçe Başkanı Ednan Arslan “CHP Kazandı. Demokratik bir seçim oldu. Partililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KARABAĞLAR’DA ÇİFT LİSTE REKABETİ
Delege seçimlerinin yaşandığı Karabağlar’da da 8 mahallede delege seçimleri yapıldı. Yurtoğlu, Ali Fuat Cebesoy, Limontepe ve Bahriye Üçok mahallelerinde çift listeler yarıştı. İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ve Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün desteklediği listeler ile kendilerine ‘Çağdaş- Katılımcı- Halkçı Grup’ adını veren ve ADD ile Eğit-Der temsilcilerinin yer aldığı partilerin listeleri sandıktan çıkabilmek için mücadele etti. Yurtoğlu’da Dursun Dölek, Fahrettin Yılmaz ve Murat Serim’in yer aldığı liste, ilçe yapısı tarafından desteklenen ekibe karşı seçimi kaybetti. Yurtoğlu’da, Başkan Sıtkı Kürüm ve muhalif meclis üyelerinin ortak çalışma gerçekleştirdikleri de öğrenildi. Ali Fuat Cebesoy’da ise dengeler tersine döndü. Eczacı Ali İhsan Yıldız, Ali Ekber Bayın'ın hazırladığı liste, Polat Manduz, Turan Manduz ve İbrahim Çatuk, Münir Karabulut ve Erkan Polat’ın yer aldığı listeye karşı üstünlük kurdu. Limontepe’de Çağdaş- Katılımcı- Halkçı kanattan Kemal Yücel ve ekibi sandıktan çıkarken, Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Toprak ve ekibi yenilgiye uğradı. Bahriye Üçok’ta ise Hıdır Polat’ın yer aldığı ve desteklediği Çağdaş- Katılımcı- Halkçı liste gülen taraf oldu. Diğer mahallelerde ortak listeler ile seçime gidildi.
 
ÇAY MAHALLESİ'NDE SEÇİM BİLMECESİ!
Bayraklı’da da geçtiğimiz hafta iptal tartışması yaşanan ve yeterli çoğunluğun sağlanamaması gerekçe gösterilerek iptal edilen Çay Mahallesi delege seçimlerinin tarihi kafaları karıştırdı. Sandık için kesin tarih açıklanmadığı halde bazı partililer saat 16.00’da seçimin yapılması ön görülen mekanın önünde beklemeye başladı ancak seçim yapılmadı. Levent Ölçer yönetiminin Cuma günü olağanüstü toplanarak Tepekule Mahalle seçimlerini de iptal ettiği öğrenildi. Ölçer ve Belediye Başkanı Karabağ'a muhalif isimlerin kazandığı Tepekule'nin iptal edilmesinden sonra Çay Mahalle'nin de belirsizliğini koruması muhalefeti kızdırdı. Çay Mahallesi'nde sandıkların kurulacağı yerde oy kullanmayı bekleyen Levent Ölçer ve Hasan Karabağ muhalifi partililer, seçimin yapılmamasına tepki gösterdi. İlçe Başkanı Levent Ölçer, seçim tarihinin henüz belli olmadığını, partililere duyuracaklarını söyledi. Buca’da ise iptal edilen Efeler Mahallesi seçimleri için ortak liste arayışlarının olduğu taraflarca yalanlandı. Seçime iki liste ile gidileceği belirtildi. Konak’ta sadece Ulubatlı’da delege seçimleri yapıldı. İki kez ertelenen seçimlere bu kez ortak liste ile gidildi. Güzelyalı, Güngör ve Aziziye mahallelerinde ise seçimlerin gelecek hafta yapılacağı öğrenildi.

NİHAT KAYA'DAN BAYIR'A VERYANSIN!
Cumartesi günü yapılan Bornova Kızılay Mahallesi delege seçimlerinden bir gün önce il yönetimi tarafından tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiği için delege olamayan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e yakın isimlerden Nihat Kaya, İl Başkanı Tacettin Bayır'ı topa tuttu. İlçe yönetiminin talebi olmamasına karşın il yönetiminin ticari ilişkileri nedeniyle yaşadığı bir olaydan kaynaklı olarak kendisini tedbirli olarak disipline verdiğini ve delege olamadığını söyleyen Kaya, "Beni delege yapmamak için koskoca il başkanı özel olarak çalıştı. Ancak ben delege olamasam da desteklediğim liste seçimleri kazandı. Ben de bizzatihi il başkanı tarafından desteklenen listenin kazanmaması için özel çaba gösterdim" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alın teri ile çalışan işçiler 17 Şubat 2012 Cuma 20:40

SAYIN nilaysermikökkılınç çok güzel bir konuyu dile getirmişsiniz.Ancak demokratik tercihlere saygı gösteren bir belediye başkanı varmı sizce. Bir örneği bizim belediye başkanı.Bizlere ekibiyle yaptıkları baskı ve tehditlerle seçim arifesinde belediye imkanlarıyla dağıttıkları kömür ve erzaklarla ilçe delege seçimlerini almışlardır.seçimin ardından onun annesi babası karşı listeye çalıştı bunun ailesi karşı gruba çalıştı diyerek görev yerlerini değiştirmiştir.Bumudur sosyal demokrat anlayışı.

Yorumu oyla      14      6  
GÜZELBAHÇE GENÇLİK 6 Şubat 2012 Pazartesi 19:17

GÜZELBAHÇE de sayın ertan avkırana DUR dendi,gençlere DEVAM DENDİ* dünkü seçimin sonuçu bu SAYIN AVKIRANI artık parti büyüğümüz olarak görmek istiyoruz,kenara çekilip abilik yapması lazım..ELELE daha ileri bir GÜZELBAHÇEYE...

Yorumu oyla      17      11  
güzelbahçeli 6 Şubat 2012 Pazartesi 19:11

GÜZELBAHÇEDE BİR DEVİR KAPANDI,YENİ BİR DÖNEM RESMEN BAŞLADI..PARTİLİ ÜYELER YOLA MUSTAFA İNCEYLE DEVAM ETMEK İSTEDİKLERİNİ VERDİKLERİ OYLARLA GÖSTERMİŞ OLDU

Yorumu oyla      17      11  
murat gürbüz 6 Şubat 2012 Pazartesi 13:30

bir sürü nitelikli insan sadece biat kültürüne uymadıkları için delege olamadılar. Bu listeler tabanı değil delege ağalarını yansıtır. Demokratik olanı da delegelerinde çarşaf liste ile seçilmesidir. Delege olmak isteyenler listeye yazılır mahalleli listeyi belirler. Çağdaş olanı ve yapıcı olanı da budur. Bu yapıldığı taktirde parti büyüyecektir. Gece ortası ilçe başkanının belediye başkanının benim kontenjanım var deyip listeyi değiştirmesi hoş bir durum değildir.

Yorumu oyla      28      8  
Şakir Turan 6 Şubat 2012 Pazartesi 12:19

tüm CHP li kardeşlerimi AKP çatısında toplanmaya çağırıyorum.Birlik ve beraberlikle İzmir için beraberce çalışalım,CHP nin son kullanma tarihi çoktan geçti,artık AKP zamanı.

Yorumu oyla      15      17  
partici 6 Şubat 2012 Pazartesi 11:01

Sayın nihat kaya iş ilişkisi dediğiniz belediyeye işçi aldırmak için alınan para ve karşılığında imzalanan senet olmasın..?

Yorumu oyla      19      14  
isparoz 6 Şubat 2012 Pazartesi 10:34

Bu bornova yönetimi ne zaman akıllanacak anlamıyorum. Buradaki yazılanlar yapılan yorumşlar bile bir nevi kamuoyu tavrını gösterir. belliki ziihniyetleri işçiye ve halka bakışları değişmeyecek.Bu demektir ki halkın da onlara desteği düşecektir.Biraz olsun tarafsız olmak , enazında yalaka işçi ve meclis üyesi, personelden uzak durup emekçi insanlarla irtibat kurmayı düşünmüuorlarmı. Tayyip gibi birileri çevresinin bağımlısı olmuş yanlış bilgilendiriliyor. Bu kaybetmeye mahkum olduklarını gösterr

Yorumu oyla      23      6  
mericli gencler 6 Şubat 2012 Pazartesi 08:54

bornova ilçe başkanı olarak tuna mahallesinden sonra meriç mahallesinde 5 üyesinden 2 sini kongre delegesi yazdırtan ali cengiz oyunlarıyla delege ağası kamuran ballıyı görmek istiyoruz

Yorumu oyla      19      10  
cemal derin 6 Şubat 2012 Pazartesi 08:52

yine mi enver dündar ? biat kültürü devam edecek. Aziz ve Enver ikilisi ile durmak yok yola devam...

Yorumu oyla      32      10  
partili 5 Şubat 2012 Pazar 23:38

degerli chp li dostlar bu bayrak yarışının kazananı kaybedeni olmaz bakın güzel ülkemizde neler oluyor küsmek darılmak gibi bir lüksümüz olmamalı akp tüm gücüyle saldırırken biz birbirimize düşmemeliyiz.bu oyuna gelmeyelim.medya binlerce sandıktan 3-5 tanesini olay var gibi veriyor..bunlara alet olmayalım tarafsız il başkanımızla ilerideki seçimlere yine izmir kalesinde bayrağımızı dalgalandıralım

Yorumu oyla      30      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan parti bütçesinde radikal kararlar
Kılıçdaroğlu, özellikle kadın ve gençlere yönelik olarak, tüzükte yeni bir düzenleme getirdi.
Gürsel Tekin: Haddinizi bilin
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazeteciler tutuklandığı için ...
Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na 'sazan'lı yanıt
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,"Biz gerçek sanatçıyı da sanatı da onlardan ...
 
Çiçek: Laiklik toplumsal barışımızın sigortası
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, laiklik ilkesinin, inanç ve kültür farkı gözetmeksizin ...
'Alınacaklarını bilseydim onbeşbaşı derdim'
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İzmir'de ...
CHP Karabağlar’da kavgalı delege seçimi
Kongre süreci delege seçimleri ile birlikte hızla devam eden CHP İzmir ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'a 'Atatürk' yanıtı
Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın o sözlerine yanıt verdi.
ABD'li yazar için Bülent Arınç'tan çok ilginç benzetme
Arınç, Başbakan Erdoğan’ın “Gelsen ne olur?” dediği ünlü yazar Paul Auster’e ...
Şengül: Her yerden tapu işlemi yapılabilecek
Ak Parti İzmir Milletvekili, Çevre ve Şehircilik Komisyonu Katip Üyesi, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva