HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Şubat 2012 Cumartesi - 13:28

Kocaoğlu: İzmir'i seçim arenasına çevirmeyin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kenti Ankara’da temsil eden milletvekilinden talepte bulundu. Kocaoğlu, “Seçimlere daha 26 ay var. Şimdiden İzmir’i seçim arenasına sokmak kente ve kentliye zarar verir” dedi.

Kocaoğlu: İzmir i seçim arenasına çevirmeyin!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yeni ekipman ve araçlarının hizmete giriş töreninde yaptığı konuşmada siyasilere mesaj verdi. 

Kocaoğlu, Kent Konseyi Başkanlığı'nı bırakıyor

Kocaoğlu kadınlara övgü yağdırdı... Haber için tıklayınız...

Başkan 'tutuksuz yargılama' istedi... Haber için tıklayınız...

Son dönemlerde 60 yaş kartı, kent dönüşüm projeleri, altyapı çalışmaları ve operasyon sonrası mahkeme tarafından kabul edilen iddianame gibi birçok konuda AK Parti’nin hedefi haline gelen Başkan Kocaoğlu, bu kez siyasetçilere mesaj gönderdi. Kocaoğlu, “Son dönemlerde siyaset yapan arkadaşlarımızın, milletvekillerimizin, parti yöneticilerimizin İzmir’i siyasi arenaya çevirmeleri doğru değil. Tabii ki burada vurduğu zaman toz çıkacak İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Belediyeye vurarak toz çıkartmak, siyasi fayda elde etmek isteyen arkadaşlarımız olabilir. Bunlara siyaset arenasında makul ve hoşgörüyle bakmak mümkündür. Ama şu anda yerel seçimlere daha tam 26 ay var. 26 ay evvel seçim arenasına kenti sokmak kente ve kentliye zarardır” dedi.
 
SEÇİME 6 AY KALAYA KADAR İZMİR İÇİN ÇALIŞIN
Hangi siyasi partiden olursa olsun parlamentoya seçilmiş ve görevlerine başlamış milletvekillerinden bir isteğinin olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bu vekillerimizden talebimiz 8 yıllık çabamızla kenti getirdiğimiz, altyapısını tamamladığımız, yaptığımız yatırımlarla ses getirmeye ve bütün yatırımcıların dikkatini İzmir’e çektiğimiz şu ortamda, Yeni Kent Merkezi, İnciraltı planlamasının, Basmane Çukuru’nun çözülmesi için her türlü katkıyı verdiğimiz şu süreçte destek istiyoruz. 2011 yılında en çok büyüyen 4 şehir arasında olan İzmir’e ve İzmir’in sorunlarına bütün vekillerimizin, il başkanlarımızın, siyasi parti liderlilerimizin, kanaat önderlerimizin dikkatli bakması gerekiyor. 2011 de gerçekleştirilen büyüme trendinin düşürülmemesi, artarak devam etmesi için hepimize düşen görevler var. 8 yıldır aklıselimle bu işi götürmeye çalışıyoruz. Tüm vekil arkadaşlarımdan seçime 6 ay kalıncaya kadar ister genel, ister yerel seçim olsun kent için çalışmalarını istiyorum” diye konuştu.
 


MİLLETVEKİLLERİ İLE TOPLANTI
Hiçbir çalışmanın, emeğin, hiçbir sağlıklı duruşun insana zararının olmadığını bunca yıllık yaşamımda gördüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Ama aksini düşünenlerin de çok büyük hata yaptıklarını ve zor duruma düştüklerini yaşayarak gördüm. Hep beraber iyilik, destek, pozitif düşünmek ve kentin kalkınması için katkıda bulunmak, hepimizin ama en başta kenti ve ülkeyi yönetmeye talip olan siyasilerin görevidir. Bu bilinçle tüm siyasi parti milletvekillerinden başlamak üzere arkadaşlarımı İzmir’in projelerine, sorunlarına çözüm bulmak için destek olmalarını diliyorum. Önümüzdeki günlerde biz de belli arkadaşlarımızla milletvekillerimizle diğer siyasilerimizle İzmir’in sorunlarını bir kitapçık halinde kendilerine bilgilenmeleri için takdim edeceğiz. Onlardan destek talebimizi arz edeceğiz. Ben arkadaşlarımızın da hangi siyasi partiden olursa olsun samimiyetle destek vereceğine inanıyorum” dedi.
 
POLİTİK LAFLARA İTİBAR ETMEDİK
8 yıllık belediye başkanlığı süresince hiçbir dedim dediye, politik laflara itibar etmediğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Görevimizi kentin belediye hizmetlerini yürütmek ve elimizden geldiği kadar sıfır hataya ulaşmak üzere çalışma sürdürüyoruz. Bir de Büyükşehir Belediyesi’nin itici gücüyle, organizasyon, planlama gücüyle aldığı destek alımlarıyla, anlaşmalı üretimlerle İzmir kentini kalkındırmak, yerelde kalkınmayı sağlamak üzere çalışmalar sürdürüyoruz. Çok büyük yatırımlar yaparak kentin kalkınmasına kentin doğru şekillenmesine katkıda bulunduğumuz olduğu gibi sadece vizyon belirleyerek kentin kalkınmasına katkıda bulunmak ve yaşam standardının artması için büyük bir projeyi bir stratejik plan, altında nazım plan ve altında proje demetiyle sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ
İtfaiye sınavını kazandıktan sonra Danıştay’ın kararı nedeniyle iş başı yapamayan ve belediye önünde zaman zaman eylem yapan itfaiye erlerinin durumu hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, “Birimlerimizin güçlenmesi için büyük çalışma yaptık. 250 arkadaşımız sınavı kazandı. Ama bu arada bizim yaptığımız uygulama Danıştay kararıyla bozuldu. Çocuklar beklemede kaldı, biz de beklemede kaldık. Gerekli düzenlemeler yapılıncaya kadar çocuklarımız maalesef ve maalesef işe başlayamıyor. Biz de bunun üzüntüsü ve sıkıntısı içindeyiz. Mümkün olan en kısa zamanda bu problem aşıldığında arkadaşlarımızı bünyemize alacağız” ifadelerini kullandı.
 
Kocaoğlu öte yandan itfaiyenin Toros Eğitim ve Kurtarma Merkezi’ndeki çalışmalarının Türkiyeye örnek olduğunu söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
darkangel 6 Şubat 2012 Pazartesi 16:00

sen kalk 23 nisanda çocuklara dağıtılacak kumanyaları dağıtma sakla sonra o çocukların hakkını 2009 yerel seçimlerinde chpnin sandık başında görev yapanlara dağıt devlet böğle yakalasr işte bunun savunması nasıl olur adelet önünde ey kocaoğlu

Yorumu oyla      13      7  
adalet 5 Şubat 2012 Pazar 21:32

ksk ne köftesi sen daha iddanameyi okumamışsın.soyle bir genel bakarsak olaya bu olayların sadece izmire özgü birşey oldugunu anlarsınız.aynı olaylar istanbul ankara kayseri erzurum daaha bır cok akp li belediyelerde yapılmakta ama onlar tutuksuz yargılanıor bu yapılan operasyonlar siyasi değil diyorsan yanılıyosun.dinleme kayıtlarına gelelim dinleme kayıtlarınıda bir iş hakkında bilgi alış verişi yapılmakta bunun hukuka aykırı bir tarafı yok eger yasal değil diyorsan bakanlar kuruluna ne demeli

Yorumu oyla      13      7  
halk 5 Şubat 2012 Pazar 18:22

60yaş kartını ANKARA kaldırıyor beyler lütfen bilmeden sallamayın..

Yorumu oyla      12      6  
HAMDİ 5 Şubat 2012 Pazar 15:30

aziz aga aday olmayarak en büyük iyiligi CHP YE YAPAR. CHP De artık lıyaketsis,egitimsıs ,başarısıs mevcut başkanlar gibi bır aday bulmaz. çagımız bilim.aydınlanma çagı yarı cahillerden solcular çok çekti.

Yorumu oyla      15      10  
ksk 5 Şubat 2012 Pazar 13:29

süleyman bey,iddianameyi okudunuz mu?eğer okuduysanız telefon kayıtlarını da görmüşsünüzdür.tarafsız bakın olaylara.eğer bu dinleme kayıtlarının sahipleri akp liler olsaydı ne derdiniz?bence önce iddianame nasıl yazılır onu öğrenin!!

Yorumu oyla      17      8  
süleyman 5 Şubat 2012 Pazar 11:58

ksk rumuzlu kim kaç lira yemiş veya yedirmiş ? iddanamenin neresinde yazıyor.Seçim harcamasını AKP liler açıklasın.Her miting yapacakları yerde temel atma,açılış törenleri.İzmir lilere gönderilen mektupların harcamasını açıklıyamıyor 2 bakanda.Otoparkı kiraya vermemiş ne yapmış belediyede tutmuş.Başkasına peşkeş çekmemiş.3 yeri kiraya verdiyse yasalsa ne var bunda.Demekki verilmesinde mahzur yoksa kiraya veriyor.ksk açılımı kulübü ,sporu çağrıştırıyor bu siyasi konularda kullanılmamalı.

Yorumu oyla      17      10  
ksk 5 Şubat 2012 Pazar 01:15

adalet isimli yorumcu,ben iddianameyi okudum,siz okuduğunuz halde bir şey yok,bu siyasidir diyorsanız,sadece pes derim!!köftecilerle bile pazarlık yapan bir zihniyetten bahsediyoruz,mafyaya otopark vermem diyorlar ama biliyor musunuz ki,o mafya dedikleri insanlar belediyeye ait 3 yerin hala kiracısı.seçim harcamaları hakkında tek kelime duydunuz mu iddianame açıklandıktan sonra?duyamazsınız,çünkü,başkanın akrabasının bile,bu işin yapıldığına dair ifadesi var.başkanı etrafındakiler yaktı.uyanın!

Yorumu oyla      20      12  
Münci Kapani 5 Şubat 2012 Pazar 00:41

Dikensiz gül bahçesi. Harbiden çok akıllıyız Aziz Başkan. O devir geçti. Yeni düzene alışsak iyi olur. Bu daha başlangıç. Devamı geliyor

Yorumu oyla      19      9  
kalender 5 Şubat 2012 Pazar 00:02

ben kazandıgı halde ataması yapılmayan 286 kişiden biriyim izmir buyuksehir belediyesinin bişeyleri bahane ederek bizlerin atamasını yapmaması korkak davranması bizleri üzüyor 2.5 3 aydır haber bekliyoruz ve ortada bizleri sevindirecek en ufak bir acıklama yok bir chp li olarak izmir deki işleyişi belediye hizmetlerini begenmiyorum bunuda acıkca belirtmek istiyorum eger bir yerde bir partiden veya bir belediyeden yana insanlar madur olabiliyorsa orada bir belediye yoktur demektir

Yorumu oyla      20      9  
adalet 4 Şubat 2012 Cumartesi 21:16

ksk bilinecek hiç birşey yok herşey ortada iddanameyi okuduysan mahkemeyi beklemeye gerek yok.küçük şeylere takılmanada gerek yok ortada sadece bir şey var o da yapılan bu soruşturmaların siyasi olması ve özel yetkili mahkemelerin devreye sokulması

Yorumu oyla      26      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki Karadenizliler 10 bin ton hamsi tüketecek!
İzmir'de yaşayan Karadenizlilere yönelik Konak Belediyesi ve Ege Karadeniz ...
Karşıyaka’da tarihin en büyük kent yenileme projesi
Karşıyaka Belediyesi, zemin problemleri ve deprem riski en fazla bulunan ...
Avukat Noyan Özkan’dan çarpıcı iddianame analizi!
İzmir Barosu Eski Başkanları’ndan çevreci Avukat Noyan Özkan, Büyükşehir ...
 
Belediye tertemiz bir Selçuk için seferber oldu
Selçuk Belediyesi büyük önem verdiği temizlik çalışmalarına yeni bir boyut kazandırıyor.
Ege’nin Uludağ’ı sağlık ocağına kavuştu
Bozdağ Beldesi'nde, aile sağlığı merkezi uygulamasına geçildikten sonra ...
Savcı cezaevinde yeniden başkan seçildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan ...
 
Karabağlar​'da dijital devrim
Karabağlar Belediyesi, hızla gelişen bilgi işlem teknolojisine yaptığı ...
''Beni Unutma'' hem güldürecek hem ağlatacak
Usta oyuncu Ali Poyrazoğlu’nun yazıp yönettiği ‘BENİ UNUTMA’ adlı tiyatro ...
AK Parti ve Büyükşehir avukatları karşı karşıya!
Sivil toplum örgütlerini ve siyasi bir araya getiren Küçük Millet Meclisi’nde, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva