HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2011 Çarşamba - 13:58

Kılıçdaroğlu’na ‘keko’ benzetmesi

İzmir’den mecliste grubu bulunan partilere ağır dillerle yüklenen DP Lideri Zeybek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘Keko’ diye adlandırdı.

Kılıçdaroğlu’na ‘keko’ benzetmesi

FIRAT SOYLU-EGEDESONSOZ-Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek milletvekili aday tanıtım toplantısı için geldiği İzmir’de adeta esti gürledi. Başta MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye ittifak çağrısına olumlu yanıt vermediği için tepki gösteren Zeybek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ise ‘Keko’ dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın global kapitallerin görevlendirdiği bir isim olarak niteleyen DP Lideri, partisinin eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’u da ağır bir dille eleştirdi.
CİNDORUK ÜYE DEĞİL
İzmir İl Teşkilatı tarafından organize edilen ve Ege Palas Otel’inde düzenlenen törende konuşan DP Lideri Zeybek, ilk olarak eski DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’a yüklendi. Cindoruk’un İşçi Partisi'nin güç birliği adı altında gösterdiği bağımsız adaylardan, Ergenekon sanığı Doğu Perinçek ile Balyoz sanığı Çetin Doğan'a oy verilmesini istediğini belirterek, “Ne oluyorsunuz sayın Genel Başkan. Sen kimdin? Nereden geldin ve nerede doğdun, nereye gidiyorsun? Sen hala bizim üyemiz olduğunu iddia ediyorsun. Bulamadık gerçi üyelik kaydını. Üyeliğini bulsam atacağım. Ama bulamıyoruz. Üye değilmiş meğersem. Nasıl olmuş da üye olmadığı halde partimizin genel başkanı olmuş. Şahsım ile ilgili söylenenleri unuturum ama partimizin üyesi olduğunu iddia eden ve partimizden hala ayrılmayan bir şahıs eğer aklına estiğinde bir gün CHP’yi destekleyin, öbür gün MHP’yi destekleyi, sonunda Çetin Doğan’ı destekleyin, Doğu Perinçek’i destekleyin diye söylerse partimin ruhunu korumak benim görevimdir” diye konuştu. 



TÜRKEŞ’İN BASTONU DA İŞE YARAMADI
DP Lideri Zeybek’in hedefindeki ikinci isim ise MHP Lideri Bahçeli oldu. Seçime MHP çatısı altında girmek için Bahçeli’ye ittifak çağrısında bulunduklarını ancak MHP Lideri’nin bunu kabul etmediğini anlatan Zeybek şöyle konuştu:
“Seçimde ittifak yapalım dedik. Gel senin çatında ittifak yapalım. Ben başka partileri de getiririm. Bu ittifak sonunda sen başbakan ol. Başbakan olmaktan korkuyorsan, senin partiden biri başbakan olsun. Yüzde 30’ları aşarız dedim. Gerçekten Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan şikayetçiysen. Türkiye’nin bölündüğünü görüyorsan. Benim bu uzattığım eli tutmazsam, senin samimiyetine kim inanır. Elimi uzattım… Görüşme talep ettim. Basın yolu ile söyledim. Ben aday olmam dedim korkma, kendim başbakan oluyorum diye yapmıyorum, memleket sevdasıyla bunu yapıyorum dedim. Ama görüşme çağrıma cevap bile vermedi.” 

Zeybek, Bahçeli ile görüşmek için merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kendisine hediye ettiği bastonu bile vermeyi göze aldığını söyleyerek, “Bastonu sana vereceğim dedim. Bastonla da kandıramadık” diye konuştu.



“CANIMI KÜRT KORUYOR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Zeybek, “CHP’nin o dönem başındaki zat uluslararası bir oyunla koltuktan uzaklaştırıldı. Yerine tıpkı Necip Fazıl’ın bir adam yaratmak piyesinde olduğu gibi bir lider yaratıldı. Keko. Kemal Kılıçdaroğlu” şeklinde konuştu. Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını da dile getiren Zeybek, “Kürt vatandaşlara bir ayrımcılık yapılsaydı, vicdanı olan herkes Kürt kökenli kardeşlerimizin hukuklarını savunurdu. Ama böyle bir şey yok. Kürt meselesi yalandır. Kürt vatandaşların en büyük düşmanı PKK’dır. Korumam Kürt kökenli. Canımı bir Kürt koruyor. Şoförümün anası Kürt, hanımı Kürt. Partimizin Haysiyet Divanı Başkanı Kürt. Partimizin haysiyetini de bir Kürt’e emanet etmişiz. Bütün Demokrat Parti iktidarlarında ana dilde konuşma yasağı yoktur. Ana dilde konuşma yasağı getiren Adalet Partisi’ni deviren, yönetime el koyan bir cuntaydı. Beş kişilik bir cunta yönetimiydi. Tiyatro oynanıyordu kendi aralarında. O zaman beş kişiydi, şimdi bir kişi” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ SATTILAR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye de yüklenen DP Lideri Zeybek, AK Parti’nin dışarıdan tanzim edilmiş bir iktidar olduğunu öne sürdü. Başbakan Erdoğan’ın şiir okuduğu için tutuklanmadığını, ülkeyi bölmeye yönelik eylem ve söylemler içinde olduğu için tutuklandığını iddia eden Zeybek, aynı söylemlerin devam ettiğini savundu. “Ben kimseye hain demiyorum, gafil diyorum” diyen Zeybek, “Türkiye’nin teslim töreni AKP tarafından tamamlandı. AKP dışarıdan tanzim edilmiş bir iktidardır. Bu arkadaşlar bu partiyi kurmadan önce, batıya düşman, ABD’ye düşman, anti Siyonist geçinen arkadaşlardı. Ne oldu birden bire bu arkadaşlara. Kafalarına taş mı düştü? Birden bire değiştiler. Gittiler uluslar arası kapital güçle anlaştılar ve kendilerini himaye etme pahasına Türkiye’yi satılar” diye konuştu. Zeybek’in konuşmasının ardından DP’nin aralarında 11 kadın adayın yer aldığı İzmir milletvekili adayları tanıtıldı. Hayırsever İşadamı ve DP’nin Ege Bölge Sorumlusu Hakkı Keleşoğlu’nun aday tanıtım toplantısı sırasında ‘ıslık’ çalıp, partilileri coşturması dikkat çekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tahsin 28 Nisan 2011 Perşembe 10:29

demokratlar ana gövde olan demokrat partide toplanıtor. akp, mhp ve chp bizim oylarımıza talip olmasın. artık biz onlara gien oyları geri alıyoruz. inşallah 13 haziran sabahı ülkenin üzerindeki kara bulutlar dağılacaktır. ayrıca şunu ifade etmek istiyorum. NAMIK KEMAL ZEYBEK=BİLGİ+HİTABET (ÇİFT KANATLI YANİ) DİĞER LİDERLERDE BU YOK. ARGO KELİMELERLE SİYASET YAPIYORLAR BİRBİRLERİNE SATAŞIYORLAR. ÇÜNKÜ SİYASET YAPACAK BİR BİLGİYE SAHİP DEĞİLLER. AYRICA BAŞBAKAN ÇLGIN PROJEYİ BIRAKSIN DA BİNLERCE MİLYONLARCA AÇ İNSANIN EKONOMİK DURUMUNA ÇARE OLACAK ÇILGIN PROJELER YAPSINÇ.

Yorumu oyla      15      6  
28 Nisan 2011 Perşembe 08:48

BİLGE, SEN HİÇ İDDİAYA GİRME.NE OLDU CANINIZMI SIKILDI.CHP -MHP OLDU DA NE OLDU.SORUYORUM NEE OLDUUU.FİKİRLERİN SEN DE KALSIN.ESKİDENDİ O MERKEZ SAĞ'IN OYU ÜZERİNE HESAP YAPMAK...GÜNÜ GELİNCE SİZ DE BOŞ İŞLER OLMADIĞINI ANLARSINIZ...

Yorumu oyla      15      6  
28 Nisan 2011 Perşembe 03:13

sn. zeybek seninde nerden geldiğin belli değil. neden sen dyp. kurucusuna laf atıyorsun ki. çok çabuk politikacı oldun. biraz sabırlı ve saygılı ol. onlar senden nasihat alacak politikacılar değiller.

Yorumu oyla      13      10  
Bilge Hanoğlu 27 Nisan 2011 Çarşamba 23:40

% 1 oy alsın, her isteyenle iddiaya gireyim. Sizde ne taban ne tavan kaldı. Geçti o iş. Boşuna çaba... Ancak AKP'ye yama olur sizden.

Yorumu oyla      13      11  
aydan 27 Nisan 2011 Çarşamba 21:39

Allah var güzel konuşmuş.

Yorumu oyla      17      6  
Vedat 27 Nisan 2011 Çarşamba 20:33

Ben eski bir partili olarak yıllardan sonra ilk defa partinin bir toplantısına katıldım.Yıllarca görmediğimiz eski arkadaşlarımız oradaydı.Partide bir canlanma coşku ve heyecan vardı. Naşit Bey partiye ciddi bir hareket getirmiş.Eskiden zor toplanırdık ama gördüm ki bundan böyle ben de mücadelenin içinde olacağım.Salondaki heyecanı ve kararlığı gördüm.İnşallah cindoruk gibilerine pabuç bırakmayacağız.merkez sağ yeniden canlanacak inşallah.

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozoğlu Otokent esnafını dinledi
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Dr. Turgay Bozoğlu, Gediz semtinde ...
MHP'den ilk büro Mordoğan'a
MHP İzmir İl Teşkilatı ilk seçim bürosunu Mordoğan’da açtı. Karaburun ...
Narlıdere'de miting gibi açılış
Eski belediye binası karşısında kurulan seçim bürosu açılışına bini aşkın ...
 
'Çiğli’de ekonomik kalkınma başlatacağız'
AK Parti İzmir 2. Bölge adayı Hamza Dağ, Katip Çelebi Üniversitesi’nin ...
Ulema: İz bırakacak işler yapmak istiyorum
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, İzmir’de oturan ...
Gümüşpala Moroğlu'nu bağrına bastı
Öğrencilik dönemini geçirdiği emekçi Gümüşpala'da seçim turu atan CHP ...
 
Liderlerin miting mesaileri belli oldu
Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ın İzmir ve Ege mesaisi netleşirken, Bahçeli’nin ...
Esad’a 72 saat süre
ABD Başkanı Obama önceki gün Başbakan Erdoğan’ı arayarak Suriye’de sivillerin ...
'Turist vekil istemiyoruz'
Ender Yorgancılar, EBSO’nun olağan Meclis toplantısında, yeni seçilecek ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva