HABERLER>EGE
18 Mart 2011 Cuma - 00:00

Kılıçdaroğlu Balıkesir’’de Seyit Onbaşı'nın köyündeydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Savaşları'nın simge isimlerinden Koca Seyit'e ilişkin, ''Gönlümüzde ona yer ayırdık. Onun gönlümüzdeki yeri her zaman değerli ve yüce kalacaktır'' dedi.’

Kılıçdaroğlu Balıkesir’’de Seyit Onbaşı nın köyündeydi

 
 
 
BALIKESİR-CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Koca Seyit Köyü'ne gelen Kılıçdaroğlu, burada Koca Seyit'in mezarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, okunan Kuran-ı Kerim'i dinleyip dua ettikten sonra Koca Seyit anıtının bulunduğu tören alanına geçti.
 
Alanda mehter takımının gösterilerini izleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı konuşmada, Çanakkale Deniz Zaferi'nin bir inanç, kararlılık, duruş ve ilke olduğunu belirterek, Çanakkale'de savaşanların yedi düvele karşı mücadele ettiklerini ve ''Çanakkale geçilmez'' dediklerini söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, buna rağmen bir gerçek daha olduğunu, Çanakkale'nin 1915'te geçilemediğini; ancak daha sonra aynı düşmanların ellerini, kollarını sallayarak İstanbul'a geldiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:
 
''Önce düşüneceğimiz nokta bu. Mücadeleyi veriyoruz, savaş meydanlarında siper sipere mücadelemizi veriyoruz. Nasıl oluyor da bu mücadelenin sonunda aynı kişiler yine boğazı geçerek İstanbul'a geliyorlar. Mustafa Kemal'i parlatan Çanakkale'dir. Ama Mustafa Kemal'in kahramanlığı asıl Anadolu'dadır. O, bir gün İstanbul'da kalktığında Dolmabahçe önlerinde Çanakkale'de savaşını, mücadelesini verdiği gemileri gördü. Düşman gemilerini gördü ve şunu söyledi: 'Onlar geldikleri gibi gideceklerdir' ve onlar Mustafa Kemal ve arkadaşlarının mücadelesi sonunda geldikleri gibi gittiler. Onları geldikleri gibi gönderen o kahramanlara, Kuvayı Milliyecilere selamlarımızı, saygılarımızı, şükranlarımızı gönderiyoruz.''
 
Burada Seyit Onbaşı'yı andıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Seyit Onbaşı, askere giderken belki bunları, olacakları bilmiyordu. Hiç düşünmüyordu bir gün bir kahraman olacağını. Topu kaldırdı, düşmanın en görkemli gemisi denize, Çanakkale'ye gömüldü ve ondan sonra hepimizin gönlünde, geleceğinde bir kahraman olarak bütün şehitlerimiz gibi ona da selamlarımızı saygılarımızı gönderiyoruz. Gönlümüzde ona yer ayırdık. Onun gönlümüzdeki yeri her zaman değerli ve yüce kalacaktır. Çanakkale'de Anadolu'da mücadeleyi verdik, yeni ve güzel bir yurdumuz oldu. Adına Türkiye Cumhuriyeti dedik. Burada barış içinde, huzur içinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, cumhuriyeti kurarken ilk yaptıkları iş bir iktisat kongresi gerçekleştirmek oldu. Çünkü diyordu ki Mustafa Kemal: 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bağımsızlığımızı koruyamayız.' Onun için 10 yılda 10 milyon genç yarattılar. Demir ağlarla ördüler Türkiye'yi. Türkiye'yi dört bir yandan mamur, müreffeh bir ülke haline getirmek istediler ve mücadele ettiler. O mücadele bugün de sürüyor. O mücadeleyi bugünden sonra da genç çocuklarımız Kuvayı Milliye ruhuyla Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacaklardır. Bu mücadeleyi hep beraber vereceğiz.'' Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra parti otobüsüyle Balıkesir'e hareket etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa Sultanı'nı seçti
Uluslararası Manisa Mesir Festivalinde bu yıl "Hafsa Sultan" ve nedimelerini ...
Kızkumu plajı dağılıyor!
Marmaris’’in Orhaniye Köyü Kızkumu Plajı’’nda denize doğru uzanan kum ...
Kılıçdaroğlu 18 Mart’’taBalıkesir’’de
Çanakkale kahramanı Koca Seyit’´in köyünü ziyaret edeceği öğrenilen Kılıçdaroğlu’´nun, ...
 
Denizli’’nin yeni başkanı Zolan
Milletvekilliği için görevlerinden istifa eden AK Partili Belediye Başkanı ...
Kaynanasıyla tartışan gelin canına kıydı!
Denizli’’nin Akköy İlçesi’’nde tam bir aile dramı yaşandı. Kaynanasıyla ...
Akdeniz’’de ’‘Kutu denizanası’’ tehlikesi
Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet ...
 
Ege’’den Ak Parti'ye tam 394 başvuru
En büyük talep 146 kişiyle İzmir’’de oldu. İzmir’’i sırasıyla Balıkesir ...
Kuşadası’’nda altyapı yenilemeleri tam gaz
Kuşadası Belediyesi tarafından başlatılan ilçenin eskiyen ve işlevini ...
Muğla'da deprem paniği
Muğla’’da bugün meydana gelen Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğündeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva