HABERLER>POLİTİKA
8 Mayıs 2017 Pazartesi - 17:46

Kılıçdaroğlu: AKP'nin derin devleti...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da partisinin belediye başkanlarıyla gerçekleştireceği toplantı öncesi, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Parti içindeki 'olağanüstü kurultay' tartışmasının sona erip ermediği sorulan Kılıçdaroğlu, "Onlar dünde kaldı" dedi.

Kılıçdaroğlu: AKP nin derin devleti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Resmi rakamlara göre, biz en yüzde 49 olan bloğu nasıl dağıtırız; bunun arayışı içindeler. Bunun ana omurgasını kim oluşturuyor? CHP. 'O zaman gelin CHP'yi tartışalım'. Dikkat edin, CHP için yine birden bire 'kurultaylar partisi' denmeye başladı. Bu çerçevede planlanan bir oyuna hiç kimsenin düşmemesi lazım. Demokrasiden yana olan demokrasiyi savunan ve halk oylamasında 'hayır' oyu kullanıp, iradesini özgürce ortaya koyan herkesin, yaklaşık 24 milyonun bu iradeye sahip çıkması lazım ve bu bloğu bozmaması lazım" dedi.

''AKP'NİN DERİN DEVLETİ BU OLAYIN TARTIŞILMASINI İSTEMİYOR"

'Partiyi karıştırmaya yönelik sarayın talimatı var' açıklamasıyla ne anlatmak istediği sorulan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir halk oylaması gerçekleşti. Vatandaş görevini yaptı. Sandığa gitti; ama bu halk oylaması meşru değil, gayrimeşru bir sürecin içine evrildi. Meşruiyet tartışmasını başlatan organ, sürecin gayrimeşru olmasını sağlayan organ Yüksek Seçim Kurulu'nda kümelenen bir grup yargıç. Bunlar, tam kanunsuzluk halini yaratıp, süreci gayrimeşru hale getirdiler. Şimdi iktidar çevreleri, AKP'nin derin devleti dahil, AKP devleti bu olayın tartışılmasını istemiyor. Toplumun en az yüzde 50'si 'hayır' dedi. Olayın meşru olmadığını artık bütün dünya biliyor. Bütün uluslararası raporlara bu halk oylamasının meşru olmadığı yansıdı. Şimdi bu tartışmaları gündemden düşürüp, başka bir tartışmayı başlatmak istiyorlar" diye konuştu.

"PLANLANAN OYUNA HİÇ KİMSENİN DÜŞMEMESİ LAZIM"

CHP'nin tartışılması sağlanılarak, gündem değiştirilmeye çalışıldığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Hedefledikleri şu. Resmi rakamlara göre, biz en yüzde 49 olan bloğu nasıl dağıtırız; bunun arayışı içindeler. Bunun ana omurgasını kim oluşturuyor? CHP. O zaman gelin CHP'yi tartışalım. Dikkat edin, CHP için yine birdenbire 'kurultaylar partisi' denmeye başladı. Allah aşkına bir bakın. Kurultaylar partisi son yıllarda CHP mi AK Parti mi? Kaç tane kurultay geçirdiler. Bu çerçevede planlanan bir oyuna hiç kimsenin düşmemesi lazım. Demokrasiden yana olan demokrasiyi savunan ve halk oylamasında 'hayır' oyu kullanıp, iradesini özgürce ortaya koyan herkesin, yaklaşık 24 milyonun bu iradeye sahip çıkması lazım ve bu bloğu bozmaması lazım. Dikkat etmesi gereken ne büyük kuruluş da CHP. Partinin bütün organlarının, il başkanları, ilçe başkanları, milletvekilleri, yöneticiler, belediye başkanları herkesin bu konuda çok dikkatli olması lazım. Bir oyun oynanıyor. Gayrimeşru bir alan unutturulmak isteniyor. Bunu unutturmayacağız. Bu konuda hepimiz kararlıyız, kararlığımızı sürdüreceğiz"

"MÜCADELE ASIL ŞİMDİ BAŞLIYOR"

Parlamenter sistemin bütün kurumlarıyla Türkiye'ye gelmesi için mücadele edeceklerini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Elbette tartışmalar oldu; ama o tartışmaların tamamı dünde kaldı. Artık önümüzde yeni bir yol haritası var. Tekrar demokratik parlamenter sistemi Türkiye'ye bütün ağırlığıyla ve bütün kurumlarıyla getirmek gibi bir işlevimiz var. Bu işlevi yerine getirmek için her partinin çaba harcaması lazım. Saadet Partisi'nden tutun Vatan Partisi'ne kadar 'Hayır' oyu kullanan her kuruluşun, AK Parti'ye oy verip demokrasiden yana 'hayır' oyu kullanan bütün vatandaşların bu birlikteliği korumaya özen göstermeleri gerekiyor. Ben bu konuda bütün vatandaşlarıma söz veriyorum. Demokratik parlamenter sistemin bütün kurumlarıyla Türkiye'ye gelmesi için mücadeleyi başlatacağız ve hiç kimse unutmasın mücadele asıl şimdi başlıyor" (DHA)

 
Erdoğan: İsrail bu gücü nereden buluyor?
 
Hakkari'de 2 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: İsrail bu gücü nereden buluyor?
İstanbul'daki Kudüs toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e ...
Erdoğan: Bölgemizde huzur ve istikrar arzu ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Körfez ülkelerini "sorunlarla boğuşan ...
CHP'li Özel'den ABD Büyükelçisi ile görüşme iddiasına yanıt
CHP Grup Başkanvekili Özel, Selin Sayek Böke'nin istifası öncesi birlikte ...
 
CHP ve MHP arasında Deniz Gezmiş gerilimi: Kavga büyüyor!
İzmir'de bazı belediyeler tarafından 6 Mayıs'ta Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ...
CHP'de 7 saatlik toplantı: Neler konuşuldu?
PM toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun çok sert konuştuğu, Sağlar’ın ...
Yıldırım'dan Baykal'a: Nezaketsizlik...
Başbakan Binali Yıldırım, referandumda alınan sonuçla inandığı bir görevi ...
 
AK Parti eski milletvekili FETÖ'den gözaltında!
AK Parti’ nin 24. dönem Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ/PDY ...
CHP'li Fikri Sağlar: Sözlerim çarpıtıldı
CHP'de "Tedbirli olarak kesin ihraç" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gül'e taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e babasının vefatı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva