HABERLER>POLİTİKA
30 Ağustos 2011 Salı - 10:53

Günay'dan İzmir'e 6 müjde

12 Haziran seçimlerinde İzmir'de CHP ile arasındaki oy farkını ciddi oranda kapatan AK Parti, gözünü 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere çevirdi.

Günay dan İzmir e 6 müjde

ANKARA - Yeni Asır Ankara Muhabiri Zafer Şahin’e konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2,5 yıl sonra yapılacak mahalli idareler seçiminde AK Parti'nin halen CHP'nin elinde bulunan en az 15 ilçede belediye başkanlıklarını alacağını iddia etti. Kentteki siyasi iklimin değiştiğini, AK Parti'nin oy oranının birçok seçim bölgesinde CHP'nin üzerinde olduğunu kaydeden Günay, "İzmir'in kimsenin kalesi olmadığını gösterdik. 2014'te belediyelerin en yarısını alırız. Zaten şu andaki tablo bunu gösteriyor. Gaziemir, Buca, Bayraklı, Ödemiş ve daha birçok seçim bölgesinde CHP'nin önündeyiz. Nasıl Türkiye'nin her yerinde illa AK Parti'nin kazanması gerekmiyorsa, İzmir'de de CHP'nin tüm belediyeleri alması gerekmiyor. Seçimde kafa kafaya bir tablo oluşunca kentte yeni bir heyecan doğdu. Zaten demokrasilerde olması gereken, güzel ve doğru olan da budur" dedi.
 
"OY FARKI KAPANDI"
"Seçim döneminde çay içmek, soluklanmak için uğrayacak bir tek belediyemiz olmadığını üzülerek gördüm" diyen Günay, İzmir'den aday olduğunda en yakın dostlarının bile kendisine "Belki sen seçilebilirsin" diyerek aktarıldığını anlattı. İzmir seçmeninin 12 Haziran'dan itibaren AK Parti'yi anlamaya ve benimsemeye başladığını söyleyen Günay şöyle devam etti: "AK Parti'nin İzmir'de bu kadar milletvekili çıkaracağına kimse ihtimal vermiyordu. Ancak çok çalıştık, ezilmedik ve CHP ile aradaki oy farkını kapattık. Şimdi sıra yerel seçimlerde. İzmir tarih boyunca hiçbir siyasi görüşün sürgit kalesi olmamış. Tam tersine Serbest Fırka'dan Cem Uzan hareketine kadar yenilikçileri desteklemiş bir yer. İzmirli daima yeniyi ve iyiyi arar. Kendini doğru anlatabilirsin sana prim verir. 2014 yılında çok iyi bir sonuç alacağımıza eminim."
 
TURİZM VE TARIM
Günay, İzmir'de turizm potansiyeline sahip Özdere. Gümüldür, Ürkmez ve Doğanbey'in birleştirilerek ilçe yapılmasına destek verdiğini ve bu konudaki çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti. İzmir'in siyasi haritasının geçmişte Ankara'dan belirlendiğini ve bu durumun bazı olumsuzluklar yarattığına işaret eden Günay, Torbalı'ya bağlı 30 bin nüfuslu Ayrancılar beldesinin de ilçe olmayı hak ettiğini dile getirdi. Bayram sonrasında bu konuda bir çalışma başlatılacağı müjdesini veren Günay, "Menderes'e bağlı sahil beldelerinin sosyal yapısı ve ekonomisi bölgeyle uyuşmuyor. Bir tarafta turizm, diğer tarafta tarıma dayalı bir ekonomi var. Aynı şekilde Ayrancılar beldesi idari olarak Torbalı'ya bağlanmış ama 30 bin nüfusa sahip koca bir yerleşim yeri. Ayrı bir ilçe olmayı hak ediyor. Yerleşim yerleri arasında sosyal bir bütünlük sağlanması şart. Geçmişte siyasi ve sosyolojik nedenlerle İzmir'in haritası masa başından çizilmiş. Yeni dönemde bu hataları telafi etmek istiyoruz" diye konuştu.
 
"Bürokratlarım ile İzmir'e geleceğim"
Bayram sonrasında bürokratlarını yanına alarak İzmir'e geleceğini ve bakanlık olarak kentte yapacakları çalışmalarla ilgili yol haritasını belirleyeceklerini anlatan Günay, İnciraltı ve Çeşme imar planlarının tamamlandığını, ecrimisil konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla yeni bir tebliğ hazırlandığını, kentte kurulması planlanan mega müze için Sümarbank arazisi üzerinde durduklarını, turizm sektörünü isyan ettiren termal su probleminin yasa değişikliği ile giderileceğini ve EXPO'nun düzenleneceği yer konusunda kesin kararın Eylül ayı içinde verileceğini açıkladı.
 
MEGA MÜZE NEREYE KURULACAK?
Büyükşehir müze için Kadifekale'yi istiyor. Kemeraltı, Agora, müze, tiyatro ve Kadifekale'ye uzanan bir kültür aksı gerçekten de hoş olur. Ancak bu çok uzun vadeli bir proje. Belediyenin kamulaştırma ve zemin etüdü çalışmalarını yakın vadede bitirmesi zor. Oradan yeni arkeolojik alanların çıkıp çıkmayacağı da belli değil. İzmir'de başka alanların da ayağa kaldırılması lazım. Bizim esas derdimiz İzmir'in içine kruvaziyer yolcusunu çekebilmek. Efes ve Bergama'ya gelen turisti İzmir'de ağırlamak. Liman arkasındAKi Sümerbank arazisi üzerinde duruyoruz. Bu arazi konusundaki tahsis talebimiz olumlu karşılandı. Orada müze, servis alanları, lokanta ve dinlenme merkezlerinden oluşacak bir kültür aksı yaratma düşüncemiz var. Yani Kadifekale'yi beklemeden İzmir'de başka bir çalışma yapabiliriz.
 
KAÇAK YAPILAR
Bu konu bizi çok fazla meşgul ediyor. Haftada en az bir kez İnciraltı'ndaki kaçak yapılarla ilgili sorulara cevap vermek zorunda kalıyorum. Şu anda İnciraltı'na ilişkin yeni bir değerlendirme çalışması yapıyoruz. İncelemeleriz sürüyor. Daha önce 'madem bir plan çalışması halen devam ediyor. O halde bu bitene kadar kimse mağdur olmasın' diye devreye girdim. Ancak bir vadede oradaki yapıların bazıları kaldırılacak, bazılarının yeri değişecek.
 
İNCİRALTI VE ÇEŞME
İnciraltı ve Çeşme imar planlarında son gelindi. Yakında kamuoyuna açıklanacak. Umarım yeni yargı sorunları ile karşılaşmayız.
 
EXPO'NUN YERİ
İzmir'de bayram sonrası yapacağımız toplantının gündem maddelerinden biri de bu konu olacak. 'Öncelikli yerimiz burasıdır' diye bir düşüncemiz yok. Yeni bir rant alanı yaratmayacak, hazine arazileri içinden bir tercihte bulunacağız. İnciraltı'nın bir önceliği var tabi. Ancak oradan daha uygun bir arazi olursa orayı da değerlendirebiliriz.
 
EXPO KURULLARI
Geniş katılımlı olmasını bizde istiyoruz. Bu konudaki karar Bakanlar Kurulu'nda verilecek. İşi sevk ve idare edecek arkadaşlar uluslararası boyutta temsil edecek nitelikte olmalıı. Aynı zamanda bu işe tam mesai vermeleri gerekiyor. İsimler belirlenirken bu özellikler dikkate alınacak.
 
ECRİMİSİL SORUNU
Çeşme'deki yüksek ecrimisil bedellerinin yarattığı sıkıntıyı Maliye BAKanlığı'na bir kez daha ilettik. Bakanlık ecrimisillerle ilgili yeni bir tebliğ hazırladı. Umarım bu konuda çözümü sağlayacAK bir düzenleme olur. Tabi uygulamayı görmek lazım. Ecrimisilin emlak vergisi üzerinden tespit edilmesi sorun yaratıyor.Çeşme'deki emlak vergi değerleri çok yüksek. Oysa ecrimisil alınan yerler üzerinde yapılaşma olmayan yerler. Konu gündemimizde. Önümüzdeki günlerde Maliye ile yeni bir değerlendirme toplantısı yapacağız.
 
TERMAL SU SORUNU
İl Özel İdarelerinin termal su kullanan işletmelerin cirolarından yüzde 1'lik tahsilat yapmaları haksız bir uygulama. Bu tahsilat, işletmenin kullandığı termal su üzerinden yapılmalı. TBMM açılınca bir yasa değişikliği ile bu sorun ortadan kaldırılacak.
 
İZMİR'DEN EV ELMADIM
Bakan Günay, İzmir'den ev aldığı yönündeki haberlere de açıklık getirdi. "İzmir'den ev alacak ekonomik gücüm" yok diyen Günay, kente geldiğinde kuzenine ait boş durumdaki evi kullanacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemal 31 Ağustos 2011 Çarşamba 00:10

dokuz yıldır İZMİR!e çivi çakmayanlar,şimdi gördülerki İZMİR Kalesi düşmüyor,acaba ANKARA ve İSTANBUL!a verdiklerimizin 10'da birini İZMİR'e versek acaba oylarını alabilirmiyiz diyorlar..geçin beyler bunları..siz bize gevur dediniz,sümüklü çocuk dediniz,şimdi elma şekeri verip bizleri kandırığınızımı zannediyorsunuz.ayıp ayıp bizi şimdide aptal yerine koyuyorsunuz.

Yorumu oyla      13      8  
ERBİL ERÖZ 30 Ağustos 2011 Salı 20:34

akp,nin gelecek dönem kültür bakanı NİHAT DOĞAN yada RASİM KÜTAHYALI.

Yorumu oyla      13      8  
CHP 30 Ağustos 2011 Salı 20:12

Bir CHP li olarak İzmirin artık CHP nin kalesi olduğuna maalesef inanmıyorum.son seçimlerde AKP 11 biz ise 13 milletvekili çıkarabildik. Böyle kale olmaz kale Konya 11-1 kayseri 7-1 sakarya gibi olur onun için boş lafları bırakalım İzmir halkının bize verdiği oylara layık olmaya çalışalım yoksa atı alan Üsküdarı geçer.son pişmanlık fayda etmez.CHP yi İzmirde şaha kaldıracak hareketi ümtle bekliyorum.saygılarımla

Yorumu oyla      15      6  
bülent 30 Ağustos 2011 Salı 17:29

A.ERDEM,SENİN TÜRKÇE ÖĞRETMENİN KİM ACABA...

Yorumu oyla      12      8  
a.erdem 30 Ağustos 2011 Salı 15:07

Bu arkadaşın matematik öğretmeni kim acaba..oy farkını kapattık demiş..101.000 oydan 174.000 oy farkını yapan C.H.P dir.dolayısıyla fark kapanmamış aksine açılmıştır..çocuk kandırır gibi bunlar..

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tacettin Bayır'dan bayram mesajı
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ''Ülkemizin sıkıntılı bir dönemine ...
'İspat etsin siyaseti bırakırım'
Son haftanın en çok konuşulan ismi Gürsel Tekin, hakkındaki iddialara ...
Kılıçdaroğlu Somali yolcusu
Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Somali'yi ziyaret edecek CHP heyeti, yarın geceyarısı yola çıkıyor.
 
Erdoğan'dan 4 yıl sonra bir ilk
Devletin zirvesi ile TSK komuta kademesi, bayram arefesinde GATA'daki ...
Kamalak'tan Ak Parti'ye şarkılı gönderme
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Ak Parti'nin 12 Haziran 2011 ...
Kumanyalar CHP'den 'Afiyet olsun'u AKP'den
Maltepe Belediyesi iftar verdi, kutulardan AKP'li Tuzla Belediye Başkanı'nın ...
 
AK Parti Gül’ü Köşk’ten indirecek mi?
AK Parti, Gül'ün görev süresini büyük ölçüde netleştirirken ikinci kez ...
CHP Parti Meclisi İzmir’de toplanacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üst yönetimi, Parti Meclisi ...
Cumhurbaşkanı Gül’den Fenerbahçe yorumu
Abdullah Gül, “Fenerbahçe zor günleri aşacak” dedi. Cumhurbaşkanı Gül’ün ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva