HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2016 Çarşamba - 11:08

Kent konseyi krizinde kritik tarih 11 Ocak

Konsey'in yeni başkanı, CHP Konak İlçe Sekreteri de olan Çağrı Gruşçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yanlış bilgi aktarımı olduğunu, birlikte çalışmak istediklerini, 11 Ocak'ta belediye meclisinin Şube Müdürlüğü'yle ilgili alacağı karara göre sürecin işleyeceğini açıkladı.

Kent konseyi krizinde kritik tarih 11 Ocak

İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, Kent Konseyleri Birliği Genel Kurulu'nda Birlik üyelerinin talebi üzerine süreçle ilgili bilgi verdi. Kent Konseyi Başkanlığı için adaylık kararı verdikten sonra son 1 ay çalışmalar yaptıklarını ve seçimi 121 oy alarak kazandıklarını belirten Gruşçu, sonraki gelişmelerin kendisini mutlu etmediğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yazılı açıklamaya dikkat çeken Gruşçu, "Bizim tarafımızdan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve Aziz Kocaoğlu'nun müdahaleci, ağır ve hantal olduğuna yönelik olmak üzere bir suçlamada bulunduğumuz, aynı zamanda bu süreci kendi kaynaklarımızla yönetmek istediğimizi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aziz Kocaoğlu'nun varlığını istemediğimizi ifade eden hem Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış bir açıklama, hem de gazetelerde 'Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi binasını kapattı. Kaynakları kısıyor, 20 personeli dağıtıyor' şeklinde haberler yer aldı" dedi.

BAŞKAN SANDIKTAN KİM ÇIKARSA "PROBLEM YOK" DEMİŞTİ
Sürecin uzlaşı içinde yönetilmesinden, Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler, kanaat önderleriyle birlikte beraber yönetimin sağlanması gerektiğinden yana olduğunu belirten Gruşçu, "Ancak geldiğimiz noktada sanki biz bu anlayışta değilmişiz gibi hala seçimde, hala genel kurul salonunda kalmış düşünce hakim olmakta. Bu beni ciddi anlamda rahatsız ediyor. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çeşitli bilgilerin yanlış aktarıldığına ve Prof. Dr. Kemal Kocabaş'ın aday konumuna getirilmesi noktasında yanlış bir algının oluştuğuna inanıyorum. Seçimde bir gün önce Aziz Kocaoğlu'yla yaptığım görüşmede 'Seçimden, sandıktan kim çıkarsa çıksın katılımcı demokrasinin hakkını vererek, demokratik kültürü ileriye taşıyarak, birlikte hareket edecek miyiz başkanım?' dediğimizde 'Evet edeceğiz. Hiçbir problem yok' dedi. Ben de şimdi bu süreci bekliyorum. Şu anda Kent Konseyi'nin dört katlı binası kapatılmış. Tüm salonlar kapatılmış. web sitemiz kapatılmış. Aynı zamanda 20 personelin dağıtımına karar verilmiş. Sadece Kent Konseyi'nin küçültülerek, birimin asgari düzeyde yasal sorumlulukları sağlayacak şekilde süreç devam ettirilmesi düşünülüyor" dedi.

İDDİA EDİLEN KONUŞMAYI YAPMADI
Genel kuruldaki konuşmasını sosyal medya hesabından yayınladığını, iddia edilen konuşmayı yapmadığını belirten Gruşçu, "Konuşmamda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilecek bir kuruluş olmaktan ziyade Büyükşehir Belediyesine güç katacak çalışmalar yapacağımızı söyledim. Avrupa Konseyi ile Dünya Bankası'ndan fonlama çalışmaları yaparak Büyükşehir Belediyesi'ne mali açıdan destek olmayı amaçladığımızı söyledim. Bunda herhangi bir kötü düşünce olmadığını düşünüyorum. İzmir Avrupalı bir şehir olarak bu tür mali kaynakları iyi değerlendirmesi gerekir. Kent Konseyi'nin böyle bir işlevi olduğu için bu mali kaynakları oluşturmalıdır. İzmir Kent Konseyi geçtiğimiz yıllarda ortalama 2-2.5 milyon TL bütçelerle süreci yönetti. Ancak ben İzmir kamuoyunun vicdanına sunmak istiyorum ki; İzmir Kent Konseyi bu kadar büyük bütçelerle geçmişte ne kadar büyük projeler yaptı? Ben büyük kaynaklarla küçük işlerin değil, küçük kaynaklarla büyük işlerin yapılması gerektiğine talip olarak buraya geldim. Bu iddiamı sürdürüyorum" dedi.

GÖREVE BAŞLADIK GERİ DÖNÜŞÜ YOK
Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında yer alan "Mevcut yönetimin önünü açmak için" diye ifade edilen bölüme dikkat çeken Gruşçu, önlerinin açılması için gerekli olanın yer, kaynaklar ve personel tahsisinin asgari düzeyde bile olsa yapılması olduğunu söyledi. Gruşçu "Biz göreve başladık. Bu işin geri dönüşü yok. Hizmet etmekten yanayız. Kısır tartışmaların içinde yer almak istemiyoruz. Bundan sonra da açıklamalarım bu yönde olacak. Ama devir teslimin yapılması evrakların teslimi ve gerekli yerin gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aziz Bey'e yanlış aktarılıdığını düşündüğüm konuların ortadan kalması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

SİYASİ VE KISIR ÇEKİŞMELER SONA ERMELİ
Gruşçu, konuşmasının ardından Kent Konseyleri Birliği üyelerinin konuşla ilgili çeşitli sorularını yanıtladı. Soruları yanıtlarken de ilginç açıklamalar yapan Gruşçu, seçim sonrasında Aziz Kocaoğlu'ndan istediği randevuya yanıt alamadığını söyledi. Seçim bildirgesindeki yer alan projelere fiziki bir altyapı sağlanamadığı için bekleme aşamasında olduklarından henüz başlayamadıklarını belirten Gruşçu, kendileri için önemli tarihin 11 Ocak Pazartesi günü olduğunu açıkladı. Bu tarihte yapılacak İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Kent Konseyi Şube Müdürlüğü'nün kaldırılması, kapatılmasına dönük veya farklı bir kararla yeni bir gelişme olabileceğine dikkat çeken Gruşçu, "11 Ocak'ta çıkacak karar önemli. Bu kararı takip ediyoruz. Bu tarihten sonraki süreçte bize sağlanacak olan imkanlar hangi kapsamda olursa olsun, Aziz Kocaoğlu'nun kendi kararıdır, saygı duyarız. Yeni bir yol çizeriz. Belki de Kent Konseyleri için yeni bir süreç başlayabilir. Yasaya kavuşma sürecinin başlangıcı olabilir. Ancak, ne olursa olsun yönetmelikte ne varsa o geçerlidir. Siyasi ve kısır çekişmeler öncelikle sona ermelidir" dedi.

NELER YAŞANDI?
Kent Konseyi'nde CHP Konak İlçe Sekreteri Çağrı Gruşçu'nun başkan seçildiği kongreden sonra Başkan Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla Büyükşehir bünyesinde yer alan Kent Konseyi Şube Müdürlüğü'nü kapatılması kararı verildiği öne sürüldü. Konak'taki Kent Konseyi binasından tabela indirildi. Şube Müdürlüğü'nün odaları ve salonlara kilit vuruldu. Şubede çalışan 20 personelin farklı birimlere dağıtılmasına karar verildiği öne sürüldü. Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hem İzmir Kent Konseyi'nin yapısını güçlendirmek, kurumsal bir kimlik kazandırmak ve bir marka değeri oluşturmak için yaptığı çalışmalar hem de Kent Konseyi Şube Müdürlüğü'nü kurarak verdiği destek, bazı kesimlerce 'müdahale' olarak algılanmış ve Büyükşehir Belediyesi, hak etmediği bir şekilde genel kurul sürecinde de bu eleştirilere maruz kalmıştır. Tüm işlemlerin yasal mevzuatta belirtilen süreler içerisinde ve hesap verilebilir şekilde gerçekleştirilmesine karşın, bürokratik yapıyı ağır ve hantal olmakla suçlayan bu kesim, yaratacakları 'kendi kaynakları' ile İzmir Kent Konseyi'ni daha esnek bir yapıda yönetebileceklerini ifade etmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yönetimin önünü açabilmek için Kent Konseyi teşkilatını küçültme kararı almıştır. Bununla birlikte, ülkemizdeki diğer belediyelerde olduğu şekilde yasalarda belirtilen destek hassasiyetle sürdürülecektir" açıklaması yaptı. (dha)

 
Ünlü çiftten o iddialara foto-yanıt!
 
İzmir’deki kaldırım işgallerine makbuz dayanmıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla Kızılay Şubesi yılın ilk dostluk kahvaltısını düzenledi
Her ay Mülki amirlerle düzenlenen dostluk kahvaltısı yeni yılın ilk haftasında ...
Başkan Piriştina konut planını yeşile çevirdi!
Buca Belediyesi İller Bankası’na ait Kaynaklar’da bulunan 30 dönüm araziyi ...
Oyuncak müzesine engelsiz ziyaret!
İzmir’in ilk ve tek oyuncak müzesi olan ve açıldığı günden beri 7’den ...
 
Metro vagonlarına 2 katlı otopark geliyor
Genişleyen metro ağında kullanılmak üzere 85 yeni vagonun üretimini sürdüren ...
Tahsis tamam: Ve Paterson Köşkü kurtuldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’daki tarihi Paterson Köşkü’nü restore ...
İzmir yeni bisiklet rotaları peşinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bisiklet rotaları kazandırmak ...
 
Güzelbahçe’de ‘paylaşım’ hareketi!
Güzelbahçeliler, ikinci el ya da yeni giysi, oyuncak ve kitaplarını ihtiyacı olanlarla paylaşıyor.
Atatürk Mahallesi yeni bir yeşil alan kazanıyor
Atatürk Mahallesi sakinlerinin Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’dan ...
Çiğli Meclisi’nde yüksek tansiyon: Denetim raporu tartışması
Çiğli Belediye meclis toplantısına daha önce giriş kısmı okunan Sayıştay ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva