HABERLER>SOSYAL MEDYA
27 Eylül 2013 Cuma - 09:56

Kenan Yavuz'dan New York'da EXPO kulisi

SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve EXPO 2020 İzmir İşadamları Komitesi Başkanı Kenan Yavuz, New York’un ünlü Waldorf Astoria Oteli’nde SOCAR tarafından kiralanan salonda EXPO görüşmelerini gerçekleştirdi.

Kenan Yavuz dan New York da EXPO kulisi

İZMİR - İzmir’in EXPO 2020 adaylığının oylanacağı 27 Kasım 2013 tarihine sayılı günler kala, 6 ülkenin Dışişleri Bakanı İzmir’e güçlü destek işaretleri verdi. Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç, Azerbaycan Dışişleri Bakanı  Elmar  Memmedyarov, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumdzija, Gürcistan Dışişleri Bakanı  Maia Panjikidze, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Kourkoulas,  Avrupa Birliği Orta Asya Özel Temsilcisi Büyükelçi Patricia Flor ve diplomatik heyetlerinin katıldığı görüşmelerde, Kenan Yavuz tarafından İzmir’in EXPO adaylığına ilişkin bilgilendirme yapıldı.
       
Yunanistan’ın dışında görüştükleri tüm ülke delegasyonlarından, İzmir’e güçlü destek işareti aldıklarını belirten Kenan Yavuz,  temasları hakkında şu bilgileri verdi:  “Birleşmiş Milletler’in 68. Genel Kurulu,  EXPO adaylık sürecimizde çok büyük bir fırsat sundu. Tüm ülkelerin karar vericileri şu anda New York’ta bulunuyor. Biz de bu fırsattan istifade ederek çok önemli bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlikte Gürcistan, Makedonya, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Hırvatistan Dışişleri Bakanları, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkan Yardımcısı ile biraraya gelerek EXPO için destek istedik. Yunanistan dışındaki ülkelerin pozitif yaklaşımlarının devam ettiğini görmekten son derece mutlu oldum. Yunanistan’ın ise rakibimiz Dubai ile ilgili angajmanı ne yazık ki doğru. Yunan Bakan Yardımcısı’na İzmir gibi Yunanistan ile her anlamda entegre olan bir şehirde yapılacak EXPO’da, ekonomik ve kültürel ilişkilerimizin varlığına rağmen Dubai’yi desteklemelerinin bizlerde ve İzmir kamuoyunda büyük hayal kırıklığı yarattığını ifade ettim. EXPO için İzmir’e gelecek milyonlarca ziyaretçinin, Yunanistan için de büyük kazanç olacağını belirterek, Yunan hükümetinin bu kararını gözden geçirmesini rica ettim. ”

İzmir’in EXPO 2020’ye aday 4 şehir arasında, bu dev organizasyonu en çok hak eden kent olduğunu kaydeden EXPO 2020 İzmir İşadamları Komitesi Başkanı Kenan Yavuz, şöyle devam etti:  “Rakiplerimiz olan Dubai, Sao Paulo ve Yakaterinburg ile İzmir’i kıyasladığmızda avantajlarının önde olduğunu görüyoruz. Bu görüşlerimizi altı ülkenin Dışişleri Bakanlarına tüm ayrıntılarıyla anlattık. Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan, desteğini çok önceden açıklamıştı. Diğer ülkelerin de güçlü destek işaretleri, umudumuzu daha da artırdı.”

“İNCİRALTI TARTIŞMALARI, RAKİPLERİN ELİNİ GÜÇLENDİRİYOR”
Sonucun 27 Kasım’da Paris’te yapılacak oylamada belli olacağını hatırlatan Yavuz, 2020 yılına kadar geçecek altı yılda milyarlarca dolar yatırım yapılacak İzmir’in büyük bir ivme yakalayacağına dikkat çekti.  EXPO alanı olarak seçilen İnciraltı ile ilgili bitmeyen tartışmaların ise rakiplerin elini güçlendirdiğini kaydeden Yavuz, şöyle devam etti:  “Lokasyon tartışmasının halen bitmemiş olması en zayıf noktamız olarak görülüyor. Her zaman söylediğim bir gerçeği muhataplarımıza da ifade ettim: İzmir; sanayi, ticaret, turizm, hizmet, tarım gibi sektörlerin birbirini engellemeden yaşayabileceği Türkiye’deki tek şehirdir. EXPO’yu alırsak muhteşem bir iş çıkaracağız. İzmir’i dönüştürecek ve dünya ligine çıkaracak bir etkinlik olacak. Oylama öncesi son iki ayda tam bir EXPO seferberliğine ihtiyaç var. Tüm sivil toplum örgütleri ve iş dünyası konuyu sahiplenmeli ve lobi faaliyetlerinde toplu temaslar ile birlikte bire bir markaj temaslara da önem verilmelidir. 27 Kasım’da oy kullanacak  160 BIE delegesinin, aday şehirler arasında objektif bir değerlendirme yapmasının yanında, önümüzdeki iki aylık süreçte etkin bir kampanya yapmamız halinde kazanacağımıza inanıyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksim Camii Erdoğan'ın masasında!
Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl ‘fazla ...
Büyükşehir'den eğitime büyük destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde de binlerce ...
Venezuela'daki cezaevinde dehşet: 16 ölü!
Venezuela'da bir cezaevinde iki grup arasında çıkan çatışmada en az 16 kişi öldü.
 
Suriye ile yeni kriz: Helikopteri neden vurduk?
Angajman kurallarıyla devletler ya da NATO gibi örgütler barış ve silahlı ...
Güzelbahçe düşmandan kurtuluşunu coşkuyla kutladı
Güzelbahçe'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenlerle ...
Dikkat! Facebook şahsi bilgileri kullanabilecek
Facebook, dün Hak ve Sorumluluklar Bildirimi’nde değişikliğe giderek, ...
 
Türeli: Yerel seçim iktidarın ilk adımı olacak
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Karşıyaka'da tam gün mesai ...
Ali İsmail protestosuna polis müdahalesi: 12 gözaltı
Eskişehir’e stadyum temel atma törenine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat ...
Dalaman'da büyük yangın: 250 hektar kül oldu!
Dalaman’da orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangında ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva