HABERLER>EGE
17 Temmuz 2013 Çarşamba - 11:21

Keçisinin tosladığı çoban uçuruma yuvarlandı

Fethiye’de ip bağlamak istediği keçinin itmesiyle 25 metreden aşağı yuvarlanıp dere yatağına düşen 49 yaşındaki Salih Turna, AKUT ve UMKE'nin de katıldığı hava destekli operasyonla 5 saatte kurtarıldı.

Keçisinin tosladığı çoban uçuruma yuvarlandı

MUĞLA - Olay Fethiye'nin Eşen Beldesi'ne bağlı Gölbent Köyü, Köyceğiz mevkiinde dün sabah meydana geldi. 55 keçisi bulunan çiftçi Salih Turna, kaçan iki keçisini yakalamak için erken saatlerde evinden ayrıldı. Sivridağ eteklerinde keçileri gören Turna, yakaladığı hayvanın boynuzuna ip bağlamak istedi. Keçinin ani bir hamleyle toslayarak uçurumdan ittiği Turna, 25 metre yüksekliğindeki dik kayalıktan dere yatağına düştü.

25 METREDEN UÇTU
Bölgede hayvan otlatan köylüler, keçi yakalamak için kayalık alana giren Turna'nın geri dönmemesi üzerine aramaya çıktılar. Köylüler Turna'yı dere yatağındaki kayalıklarda hareketsiz yatarken buldu. Sol koluna ve başına aldığı darbelerle kanlar içinde kalan Turna için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi. Köylüler tarafından yapılan ilk yardımla kanaması durdurulan Turna'ya, 1 saat süren yürüyüşün ardından olay yerine ulaşan sağlık ekipleri müdahale etti.

AKUT VE UMKE KARADAN, HELİKOPTER HAVADAN
Turna'nın düştüğü dere yatağından çıkarılması için, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri bölgeye çağrıldı. Değirmenbaşı Yangın Söndürme İstasyonu'ndan havalanan Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteri ise bölgede keşif uçuşu yaptı. Turna'nın düştüğü dere yatağının, 300 metre yükseklikte sarp kayalıklarla çevrili olması nedeniyle havadan müdahale yapılamadı. Bunun üzerine yangın söndürme helikopteri, Sivridağ zirvesindeki düzlük alana inerek beklemeye başladı.

5 SAAT SÜRDÜ
Bu sırada olay yerine ulaşan AKUT ve UMKE ekipleri, Turna'nın dere yatağından çıkarılması için ortak operasyon başlattı. Sedyeye alınan Turna, köylülerin de yardımıyla dere yatağından çıkarıldı. Hava sıcaklığının 35 derece ölçüldüğü kayalık bölgede 1.5 saat süren yürüyüşün ardından Salih Turna, Sivridağ'ın zirvesinde bekleyen helikoptere ulaştırıldı. Sağlık ekipleriyle havalanan helikopter, Turna'yı Değirmenbaşı Yangın Söndürme İstasyonu'na götürdü. Helikopterden indirilen Turna, 5 saat süren kurtarma operasyonun sonunda hazırda bekletilen ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.
 
GENEL SAĞLIK DURUMU İYİ
Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Turna'nın, sol kolunda kırık oluştuğu ve iç kanama şüphesine karşı gözlem altında tutulduğu kaydedildi. Yaralı olmasına karşın sorulara yanıt veren evli ve 2 çocuk babası Salih Turna, 2 gündür kayıp olan keçilerini yakalamak için bölgeye geldiğini söyledi. Yem verdiği keçiye ip bağlamak isterken beklenmedik bir hamleyle karşılaştığını anlatan ve sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Turna, köylülerle şakalaşmayı da ihmal etmedi.


'KÖYÜN EN DEĞERLİ ADAMI'

Köylülerden Ali Eşen, Turna'yı 11.00 sıralarında dere yatağına düşmüş vaziyette bulduklarını aktardı. Salih Turna'nın Gölbent Köyü'nün muhtar azası olduğunu söyleyen Eşen, "Bulduğumuzda yaralı haldeydi. Salih ağabey bu köyün en değerli adamıdır. Helikopter gelmeseydi sırtımızla çıkarırdık" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uşak yarım saatlik yaz yağmura teslim oldu
Uşak'ta, yarım saat aralıksız yağan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. ...
Denizli'de yağmur bastırdı: Belediyeye tepki
Denizli'de yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. ...
Alaşehir'de üzüm üreticilerine iyi haber
Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki bir firmaya geçen yıl sattıkları üzümün ...
 
Büyük utanç: İki yıldır öz kızına!..
Edremit’de bağlı Akçay Beldesi'nde, kızı 17 yaşındaki B.A.'ya, iki yıldır ...
Ege'nin 'Beyaz Cennet'i doldu taştı
Denizli'nin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, travertenleriyle ...
Yine eski koca vahşeti: Zavallı kadını 2 çocuğunun önünde...
Söke, 6 ay önce işlediği bir suçtan Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında ...
 
Hamile kadın süt sağarken öldü!
Denizli'nin Buldan İlçesi'ne bağlı Türlübey Köyü'nde 4 aylık hamile 26 ...
Marmaris’te turiste otel odasında iğrenç saldırı!
Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde hırsızlık için girdiği apart otelde, odasında ...
Ege’nin ‘özel plajları’ el yakıyor!
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kapılarını açan Bodrum ve Çeşme’deki ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva