HABERLER>GÜNCEL
22 Eylül 2023 Cuma - 10:47

Kayalar davasında ikinci celse... Mahkeme ne karar verdi?

Rüşvet iddiası ile görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın davasının ikinci celsesi gerçekleştirildi. Tanıkların savunmalarının alındığı davada iddialara söz konusu villanın rayiç bedeli ile ilgili dikkat çekici bilgiler verildi.

Kayalar davasında ikinci celse... Mahkeme ne karar verdi?

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ-  Cumhuriyet Halk Partisi’nden Menderes Belediye Başkanlığı görevine seçilen ancak yolsuzluk operasyonundan gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar’ın yolsuzluk ve rüşvet alma suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ikinci duruşma tamamlandı.

Mahkemede ana konusu ise Bodrum’da üste alınan villanın rayiç bedeliydi. İddianamede Kayalar'ın kayınpederi Ruhi Durak'ın üzerine geçirilen Bodrum-Akyarlar'daki villanın tapudaki rayiç bedelinin 550 bin TL olduğu belirtilmişti. Durak'ın 4 milyon 750 bin TL karşılığında Kanada'dan gelen bir Türk vatandaşına villayı sattığı, bu bedelin 550 bin TL'sinin banka kanalıyla hesabına gönderildiği ve kalan kısmını elden alındığı yönünde detaylar yer almıştı.

Villanın alım-satım süreçleri ile ilgili olarak ise tanık ve sanık ifadeleri alındı.

Z.S:  HERHANGİ BİR BİLGİYE DAYANMIYOR
Sanık Z.S mahkemede ifadesinin verirken geçmişte yapılan suç duyurularının hiçbir gerçeği yansıtmadığını belirtti ve “Biz burada komşuyuz Nurullah Ercan Bey ile. Antalya’da otel komşumuz. O dönem bundan 3 yıl öncesine kadar kendimiz burada sahil kiralama ile ilgili sürtüşmeler yaşadık, karşılıklı birbirimizi resmi kurumlara şikayet ettik. Ben daha sonra şikayetlerim ile ilgili takip yapmadım. Otel sahibim burada.  Kendim otellerde olan şeylerden yazdım. Ölçme olarak bir bilgim yok. Otellerde olabilecek tahmini bir bilgi. Onlar bize dilekçe yazmıştı, bizde onlara bir dilekçe yazdık. CİMER’e yazdım, belediyeye yolladım, il müdürlüğüne yazdım, Valiliğe yazdım, her kuruma yazdım. Menderes’e hiç gelmedim, otel üzerinde inceleme yapmadım. Tamamen burada karşı tarafı suçlamak için yazılmış şeyler. Gerçek bir bilgiye dayanmıyor. Kendisi benim dilekçemi bulmuş, oradan bana ulaştı. Onun dışında kendisi ile telefonda görüştük. Sanırım bilgilendirme amaçlı belediye ya da çevre ilden alış olabilir ben elden bir bilgi vermedim” ifadelerini kullandı.

D.Ö: 1 MİLYON 400 BİN TL’YE ALDIM
İddia konusu satışı yapılan yapının çevresinden konut alan D.Ö, “1 milyon 400 bin TL’ye satın aldım. Emlakçı vasıtası ile aldım, kendisini tanımam. İş Bankası hesabımdaki para aynı gün çekilmiştir. 15 bin TL eksiğim vardı, 15 bin TL’yi o şekilde tamamladım. Biz rayiç üzerinden gösterdik. Sanırım harcı az göstermek için böyle yapıldı. Bunu emlakçı söyledi, bende bedeli ödedim. Halen taşınmazı kendim kullanmaktayım” diye konuştu.

M.G: O DÖNEM BEDELLER 500-550 BİN TL’Dİ
Yapıyı almaya çalışan ancak sonra vazgeçen tanık M.G, “Ben İzmir’de oturuyorum. Söz konusu olan Bodrum’daki 27’nci blok zemin kat 1 nolu bağımsız birimi ben ve bir doktor arkadaşım ile almaya karar verdik. 29 01.2020 tarihinde KDV dahil 550 bin ve 500 bin TL ile pazarlık yaptık. Bunun karşılığında 50 bin kaparo gönderdik. Sonra expertiz yaptırdık Vakıfbank Gazi Bulvarı şubesi aracılığı ile raporda söz konusu yerin 800 bin TL olduğu, sigortaya değer yerin 665 bin TL olduğu tespit edildi. Biz kredi çalışmalarına yaparken satıcı firma bu kadar süre bekleyemeyeceğini söyledi ve başkasına satacaklarına söyledi. Bizde satıştan vazgeçtik ve paramı iade ettiler. O dönemde rayiç bedelleri 500-550 bin TL’di” ifadelerini kullandı.

İ.B: İŞİN KARŞILIĞINDA KENDİSİNE VİLLA VERİLDİ
Sanıklardan Ali Bektaş’ın dayısı ve inşaatların yapımcısı İ.D, “Ertan Güleç buradaki projemizin mutfak dolaplarını yaptı, karşılığında da kendisine villa verilmiştir. Biz bu daire karşılığı iş yapma işlemini firmamız daha önce de uygulamaktadır. Sadece Bodrum’daki işlemi yapmadı, Menderes’teki işi yaptı. Menderes’te okul tadilat işi vardı yine onu yaptı” dedi.

T.Ç: BABAMIN İŞLERİNİ DE YAPMIŞTIR
Emlakçılık yapan T.Ç ise, “Gayrimenkul işleri yapıyorum.  Söz konusu mimarlığı yakından tanırım. Bodrum’da bir iş yaptıklarını ve arsa payından yer karşılığı iş vereceklerini duydum. Ertan abi ile iletişime geçtim. İşi ona bağlamak adına mimarlık şirketi ile görüşme yaptım. 2017 tarihinde görüşme yaptım. Anlaşma yapıldı ve mobilya işlemleri Ertan abiye verildi. Yemeğe gittiğimizde fotoğraf çekilip paylaşmıştım. Mobilya ve kapı işleri karşılığında villa verileceği üzerine anlaşıldı. Ertan Güleç mobilyacıdır ve Menderes’in bir çok yerinde bu tür işleri yapmıştır. Benim babam da  müteahhit, babamın işlerini de yapmıştır” dedi.

AVUKAT GÜL: İKİ İSİM YENİDEN DİNLENSİN 
İddia avukatı Nihan Gül ifadeler sonrası ise, "Gürsel Rüzgan ve İbrahim Yalça’nın beyanları arasında çelişkiler olduğu için tekrar dinlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

AVUKAT AYDIN: DAVA SÜRESİ EN KISA SÜREDE VERİLMELİ 
Mustafa Kayalar avukatı Murat Aydın, "Bu davada iddianameye konu olan tek eylem taşınmazın değerine aitti. Sizin de gördüğünüz gibi taşınmazın gerçek alıcısı dinlendi, o da meslektaşımız. İddianamede dinletilen taşınmazın o tarihteki değerinin yüksek olduğu iddiasının yürüdüğünü görüyoruz. Vakıfbank expertiz raporu bunu doğruluyor. Tanık da iddiaların ticari anlaşmazlıktan beyanlarının verildiği belirtildi. Tanık avukatının ifadelerin tekrara alınması gerektiğini talebini doğru bulmuyoruz. Çünkü kendisinin de huzurunda dinlenildi. Sanık Nurullah’ın savunmasını alınmadan davanın bitirilemeyeceğinin fakrındayız. Ancak dava 3,5 yıl boyunca başkanın üzerinde rüşvet alan belediye başkanı algısını oluşturmak için açılmıştır. Sayın başkan bu süre boyunca seçilmiş görevinden uzak kalmıştır. Sanık Nurullah’ın dinlenmesi için tüm mekanizmaların işletilmesi ve davanın en kısa sürede yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Cumhuriyet Savcılığı makamı ise  iddia avukatının 2 sanığın tekrar dinlenmesi talebini reddetti. 

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI
Sanık Nurullah Ercan’ın da hastanede olduğu ve duruşmaya gelebilecek durumda olmadığı kanaati ve beyanlkar da dikkate alınarak sanığın hastanede hükümlü bulunduğu anlaşıldığından mahkeme heyetiyle birlikte sanığın bulunduğu hastanede ifadesinin alınmasına karar verildi.

Mahkeme hakimi ise duruşmanın 20 Ekim Cuma 9:10 tarihine ertelenmesine karar verildi.

 
Brent petrolün varil fiyatı 93,78 dolar
 
İzmir'de PKK baskını... 10 gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menderesli 22 Eylül 2023 Cuma 11:21

Ilçemiz doğası il Izmirin en güzel ilçelerinden biridir,malesef on yıldır ilçemiz konumu gereği birçok para hırsı olanlar rantclar,kuruluşların acımasızca göz diktiği bir bölge hâline gelmiştir,ayrıca verimli toprakları üzerinde hoby bahçeleri adı altında plansız yerleşim alanı hâline gelmiştir,şimdi de bu yetmezmiş gibi rüşvet,zimmet almış başını gidiyor bu tür işlerin altında siyâset sahnesinde olanlar olduğunu HALK biliyor izliyor,bu gidişe ne zaman DUR denir bilemiyoruz...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sayıştay'dan SGK'ya 'Narlıdere' uyarısı: Bedelini al!
Sayıştay tarafından açıklanan SGK denetim raporunda 2012 yılında imzalanan ...
Büyükşehir personeli iyilik kurbanı!
İzmir’in göbeğinde iki arkadaş arasında uyuşturucu yüzünden başlayan kavga, ...
Dublörlü suç örgütüne operasyon!
Mersin'de gurbetçilerin gayrimenkullerini dublör kullanarak satışa çıkaran ...
 
İntihara kalkıştı... Emniyet müdürü ikna etti!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde başına tabanca dayayarak intihar girişiminde ...
Arazi kavgası kanlı bitti: 1 ölü
Batman'da aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan akraba ...
Bakan Fidan'dan yoğun diplomasi trafiği
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ...
 
DEAŞ operasyonu: 17 şüpheli gözaltında!
Tekirdağ merkezli 9 ilde DEAŞ'ın finansmanına yönelik operasyon düzenledi. ...
Kontrolden çıkan araç duvara çarptı: 4 ölü!
İstanbul Bahçelievler’de seyir halindeki otomobilde henüz bilinmeyen bir ...
İzmir'de servislere hayati denetim!
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okul servislerine yönelik denetleme yaptı.
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva