HABERLER>POLİTİKA
16 Mart 2022 Çarşamba - 08:24

Kaya'dan Soyer'e sert sözler: CHP'nin İzmir'e attığı en büyük kazık!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya geçtiğimiz günlerde ÇED süreci durdurulan Menderes Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e yüklenerek, "Orada binlerce dönüm zeytinliği tahrip edeceksin ancak elinde zeytin fidanı ile şirinlik yapıyorsun... Seferihisar belediye başkanlığı döneminde kaç dönüm zeytinlik ve mandalina bahçesine konut yapıldı?" diye sordu ve "CHP'nin İzmir'deki en büyük kazığı Tunç Soyer'dir. Seferihisar'ı almış ne varsa atmış, bütçeyi batırmış birini alıp, İBB başkanı yaptılar" ifadelerini kullandı.

Kaya dan Soyer e sert sözler: CHP nin İzmir e attığı en büyük kazık!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e bağlı Gölova-Çakaltepe Mevkii’nde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Büyükşehir'in imar planlarını meclisten geçirdiği projeyle ilgili CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın “net bir karar verememesi” tepkilerin artmasına neden olmuştu.

Kendi ilçe belediye meclis toplantısında “ÇED süreci olumlu çıkarsa tesisi istiyorum” diyen Başkan Kayalar’a birçok kesim tepki gösterirken; AK Parti ve CHP tesis için sık sık karşı karşıya gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme gelen projeyle ilgili Başkan Tunç Soyer de Menderes toplantısı yapmış ve tesisle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Son olarak, ÇED başvuru sürecinde olan proje ile ilgili bakanlıktan durdurma kararı gelmişti. Kurum görüşleri doğrultusunda karar veren bakanlık ÇED süresinin durdurulması, konuların tekrar işlenmesi gerekliliğinin altını çizmişti.

Süreç ile ilgili Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Sonsöz TV'nin konuğu olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'NİN İZMİR'E ÇOK KAZIĞI VARDIR...
Menderes katı atık tesisi projesinin durdurulma nedeninin son dönemlerde popüler olan zeytinlikler olduğunu söyleyen Kaya, "Süreç durdu. ÇED'i olmayan bir projenin ihale edildiğinin örneği var mı? İzmir'de oldu. İmar planı yok ÇED tamamlanmamış ancak hemen ihaleye çıkmışlar. Bakanlık ÇED sürecini durdurdu. Güncel konu nedeniyle durdurdu. Durdurma nedeni neydi? Soyer, elinde zeytin fidanlarını dağıtıyor her yerde… Yanında zeytinlik var diye durduruldu... Orada binlerce dönüm zeytinliği tahrip edeceksin ancak elinde zeytin fidanı ile şirinlik yapıyorsun! Sayın Soyer Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptı... 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde kaç dönüm zeytinlik ve mandalina bahçesine konut yapıldı? İzmir'de en büyük zeytin kıyımı Soyer döneminde yapılmıştır. Soyer'in meşhur kaldığı konut da bu yasaya dayanarak yapılmıştır. Binlerce dönümü talan ettiler. Şu an çıkıp buralarda elinde bir tane zeytin fidanı ile… Timsah gözyaşları bunlar. Sen kestin güzelim zeytin ağaçlarını ev yaptın. CHP'nin İzmir'e çok kazığı vardır... CHP'nin İzmir'deki en büyük kazığı Tunç Soyer'dir. Seferihisar'ı almış ne varsa atmış, bütçeyi batırmış birini alıp getirip İBB başkanı yaptılar. İttifak ortağı HDP dediyse de o ayrı tabi" dedi.

BİZ KONUNUN TAKİBİNDEYİZ
Kendilerinin konunun takipçisi olacaklarını da dile getiren Kaya, "ÇED durdu. Biz sürecin baştan itibaren yanlışlığını belirttik. Alanın tarım ortasında, zeytinliğin ortasında ve Tahtalı Barajı'nın dibinde olduğunu söyledik. Bakanlık da bu görüş ve iddialardan sonrası ÇED sürecini durdurmuş oldu...  Hukuki anlamda bu süreçler gidiyor. İnşallah Menderes'in bu durumdan tamamen kurtulduğu yönündeki haberi de vermemiz uzak değildir... Menderes Belediye Başkanı ÇED olumsuz olursa karşıyım demişti, şimdi nerede? Menderes'in işyeri temsilcisi de neler neler diyor... 'Çok vahim. ÇED durunca ben Mendereslilerle olacağım' dedi. Onda o yürek yok da… Menderesli hemşehrilerimiz rahat olsun biz konunun takibindeyiz. Kısa zaman içinde bizim umduğumuz gibi süreç tamamlanır" diye konuştu.

 
Gazprom'un doğalgaz ihracatı yüzde 28 azaldı
 
Benzin ve motorinde indirime gidildi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 16 Mart 2022 Çarşamba 16:37

Her şeye burnunu sokan mimarlar odası sehir plancilari tabipler odası nerede yaa siyaset yapacaklarına işlerini yapsınlar yatırıma köstek olmasınlar İzmirliler bıktı bunlardan mahkemelerde hakimlerde bunlardan ....olmayacak kararlarcikiyor İzmire ihanet eden tayfa depremzede ile kentsel dönüşüm le ugrasacina işini yap odaları işlerini yapmaya davet ediyoruz

Yorumu oyla      2      4  
Ha ha ha ha ... 16 Mart 2022 Çarşamba 12:49

Ülke ekonomisi süper, Seferihisar battı. Ekonomi bu haldeyken hâlâ daha konuşabiliyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 16 Mart 2022 Çarşamba 10:52

Binlerce dönüm zeytinlik mı tahrip olacak? Fikir versin diye yazayım futbol sahasının büyüklüğü yaklaşık olarak 6 dönüm.

Yorumu oyla      6      4  
zeytinci 16 Mart 2022 Çarşamba 10:17

zeytin bahçelerine konut yapıldıysa izin nereden alındı? çevre şehircilik bakanlığı neden izin verdi? iktidarda kim var?

Yorumu oyla      6      4  
İstemezük! 16 Mart 2022 Çarşamba 10:00

İyi de nereye yapılsın? Her yere itiraz ediyorsunuz. Ekonominin hali ortada, beyefendi Seferihisar diyor. Şaka gibi!

Yorumu oyla      7      4  
Önder 16 Mart 2022 Çarşamba 09:57

Tunç Soyer Mustafa Özuslu İzmir için kayıp isimler ...İzmire kaybettiren adamlar . Biri Avrupai diğeri Ortadoğu

Yorumu oyla      8      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Tüm taraflarla konuşabiliyoruz
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına ...
Bayraklı'da sular durulmuyor… Olağanüstü kongre Seçim Kurulu'na taşındı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de 13 Mart günü gerçekleştirilen olağanüstü ...
'Türkiye'ye uygulanan ambargolar trajik bir durum'
AK Parti Sözcüsü Çelik, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası Batılı ...
 
Yücel'den 'ihale' çıkışı: Sonuç ne olursa olsun, yapılacak!
Buca Metrosu'nun ihale kararının iptal edilmesi hakkında sosyal medya ...
'Gitmeyeceksiniz, biz onları göndereceğiz!'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. ...
Soyer 'İzmir 40 verip 1 alıyor' demişti… Kaya'dan iddialara rakamlarla yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'İzmir 40 verip 1 alıyor' ...
 
AK Parti'den 'ihale' tepkisi!
İzmir 4'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal kararı alınan Buca Metrosu ...
Bahçeli'den TTB'ye: Gidişleri olsun da dönüşleri olmasın!
Bahçeli konuşmasında, Türkiye Tabipler Birliği'ne tepki göstererek, "Gitmesi ...
CHP'den Diyarbakır'dan sonra Van hamlesi!
Daha önce Gaziantep ve Kayseri'de belediye başkanları çalıştayı gerçekleştiren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva