HABERLER>EGE
31 Aralık 2015 Perşembe - 16:41

Katil imama çifte müebbet!

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, boşandığı eşi Naciye Çam'ı bıçak ve tırpanla yaralayan, eski kayınpederi Kemal Çam ve kayınvalidesi Nazmiye Çam'ı ise öldüren 41 yaşındaki imam Hayrulllah Özdemir iki kez müebbet ve 24 hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi.

Katil imama çifte müebbet!

Kırkağaç Belediyesi'nde taşeron firmaya bağlı temizlik işçisi olarak çalışan 29 yaşındaki Naciye Çam, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 7 yıl önce imam eşi Hayrullah Özdemir'den boşanıp, baba evine döndü. Mahkeme çiftin o dönemde 5 yaşında olan çocukları A.Ö.'nün velayetini annesine verdi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_12/2015_12_31/6670c05080534dd6824c9950e0f7d555.jpg

Boşandığı eşinin başka biriyle evleneceğini duyan imam Hayrullah Özdemir, oğlunu almak için 7 Eylül 2014 tarihinde saat 01.00 sıralarında eski kayınpederinin Kadriye Mahallesi'ndeki evine geldi. İddiaya göre, Hayrullah Özdemir, çıkan tartışmanın ardından eski kayınpederi 60 yaşındaki Kemal Çam, kayınvalidesi 55 yaşındaki Nazmiye Çam ve boşandığı eşi Naciye Çam'ı vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçak ve tırpanla yaraladı. Nazmiye Çam olay yerinde, Kemal Çam ise kaldırıldığı Soma Beşyol Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Hayrullah Özdemir, olayın ardından oğlunu da alıp, gasp ettiği eşine ait otomobille kaçtı.

Polis, imam Hayrullah Özdemir'i, Balıkesir'in Kepsut İlçesi'nde yakaladı ve tutuklandı. Hakkında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten iki kişiyi öldürmek, kasten yaralama, haneye tecavüz ve gasp suçlarından iki müebbet hapis ve 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan imam Hayrullah Özdemir, bugün karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya imam Özdemir'in saldırısından yaralı kurtulan boşandığı eşi Naciye Çam katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izleyerek Çam'a destek verdi. Mahkeme, Hayrullah Özdemir'i, çifte cinayetten iki kez müebbet ve 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

"KEŞKE YANIMDA OLSALAR DA BU KADAR SEVİNMESEM"
Eski eşi tarafından annesi ve babası öldürülen kendisi de yaralanan Naciye Çam duruşma çıkışında mahkemenin verdiği karardan duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Verilen karar hakkında diyecek bir şeyim yok. Beklenilen sonuç çıktı. 15 aydır beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Keşke annem ve babam yanımda olsalardı da böyle bir karara sevinmeseydim" dedi.

Adaletin yerini bulduğunu söyleyen Naciye Çam, "Söylediği yalanlar hiçbir işe yaramadı, adaleti kandıramadı. Artık Naciyeler, annesiz, babasız, savunmasız kalmasın. Böylelerinin cezasını çekmesini ve yıldırıcı cezalar verilmesini diliyorum" diye konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hoşgör de "Tüm kadın cinayetlerinde olduğu gibi bu davada katil Hayrullah Ö. 'iyi hal' ve 'tahrik' indirimi almak için çalışıyor. Bizler, hiçbir kadın cinayetinde ceza indirimi uygulanmasın diye buradayız. Kadınların cinayetlerinden uygulanan 'tutku derecesinde aşırı sevgi', 'saygın tutum', 'iyi hal', 'haksız fiil' gibi gerekçelerle uygulanan ceza indirimleri kabul edilemez. Özgecan'ın katillerine nasıl ki ceza indirimi uygulanmadıysa tüm kadın cinayetlerinde ceza indirimleri uygulanmamalıdır" dedi.(dha)

 
Güvenlik zirvesi sonrası ilk açıklama
 
İzmir'de ikinci 'cübbeli' bildiri: Dünyayı kan gölüne...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılın son günü kahreden borç intiharı!
Dalaman'da piyasaya olan borçları nedeniyle bunalımda olduğu ileri sürülen ...
Geri geri giderken baldızını öldürdü!
Denizli'de hasta ziyareti için gittiği özel bir hastanenin otoparkında ...
Mültecileri patlak botla ölüme göndermişler!
Bodrum açıklarındaki Çelebi Adası ve Adaboğazı Yarımadası Koyu'nda Yunanistan'ın ...
 
Marmaris’te Ali Ağaoğlu krizi: Çevreciler endişeli
Muğla’nın Marmaris İlçesi'ndeki Çiftlik Adası'nın, dünyanın ünlü 10 emlak ...
Flaş! Kazanan Kuşu: Yüzyılın sivil itaatsizliğinde yargı zaferi
5 seçimlik boykotun ardından Kuşu’ya yargıdan beklenen haber geldi. Danıştay ...
Manisa'da TÜİK anketini yanıtlamayana ceza yağdı!
Manisa'da kapısını çalan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personelinin ...
 
Jandarmadan sürücülere çikolata ve tebrik kartı
Bodrum'da jandarma trafik ekipleri uygulama yaparak sürücülere çikolata ...
Yeni yılı denizde kutladılar
Bodrum'da yaşayan iki arkadaş, yeni yılı denize girerek erkenden kutladı.
Akıl almaz ölüm: Temizlik yaparken…
Denizli’nin Buldan İlçesi'nde 60 yaşındaki Ramazan Erdoğan, temizlik yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva