HABERLER>SPOR
6 Ekim 2011 Perşembe - 13:26

Karşıyaka'ya 100. yıl piyangosu

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, Karşıyaka’nın 100. yılında stat projesi ve dev spor komplesinin tanıtımını Hilton’da gerçekleşen toplantıyla duyurdu. 26 bin kişilik plananlan stadın yanında spor hastanesi ve otelini içinde barındıran proje heyecan yarattı.

Karşıyaka ya 100. yıl piyangosu

Fatih Yapar/Egedesonsöz - İzmir’in efsane ekibi Karşıyaka kuruluşunun 100. yılında dev bir spor kompleksi kazanma şansı yakaladı. Yıllardır kendi stadyumunda maç yapmanın hayalini kuran KSK, bir işadamının maddi bedeli 110 milyon TL’yi bulan 56 dönümlük arazi bağışıyla başlattığı spor kompleksi projesinin detaylarını kamuoyuna açıkladı. KSK’nın başına 100. yıl piyangosu’ olarak tanımlanan projenin hayata geçmesi halinde hem yıllara dayanan stadyum özlemi giderilmekle kalmayacak, kompleks projesinde yer alan kullanım alanlarından kulübün kasasına her yıl yaklaşık 4 milyon USD gibi ciddi bir para girecek. Kulüple bağışçı arasında imzalanan protokol projeye dönüştürülerek Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunuldu.

Projenin görselleri için tıklayınız
 
DAHA DOĞRU BİR YER OLAMAZ
Çiğli sınırındaki 56 bin metrekarelik alan üzerine planlanan Spor Kompleksi projesinin detaylarını açıklayan KSK Başkanı Hüseyin Çalışkan, tüm İzmir’i bu önemli projenin hayata geçmesi için destek vermeye çağırdı. Yıllardır Karşıyaka’nın stadyum özlemi çektiğine değinen Çalışkan, yakalanan fırsatın stadyumdan da öte gelir getirici, kalıcı bir tesis olduğuna dikkat çekti. Çalışkan, Karşıyaka Belediyesi olarak Örnekköy’deki arazi üzerine düşündükleri projeye hem futbol federasyonundan hem de Büyükşehir Belediyesi’nden destek sözü aldıklarını belirterek, ‘Şu anda kulübümüze bağışlanan alan Örnekköy’den çok çok daha doğru bir yer. Hem Aliağa-Menderes raylı sisteminin hem çevre yolu ve kent içi yolların kesiştiği bu nokta körfeze planlanan tüp geçit projesine de yakın olduğu için denizden ulaşıma bile elverişli. Mavişehir ve Bostanlı gibi nüfus yoğunluğunun olduğu bölgelerden yürüyerek bile maça gelmek mümkün. Stadyum projelerinde en önemli nokta ulaşımdır. Ulaşım imkanları bakımından Karşıyaka’da spor kompleksi açısından bu alandan daha doğru bir yer olamaz” dedi.
 
İZMİR FUTBOLUNUN YATIRIMA İHTİYACI VAR
Kulübe yapılan bağışın Türk futbol tarihinde bir spor kulübüne yapılan en yüklü miktarda bağış olduğuna dikkat çeken Çalışkan, ‘İzmir takımlarının hangi koşullarda futbol oynadığı herkesin malumu. Ve kesinlikle İzmir futbolunun yeni yatırımlara ihtiyacı var. Spor kulüplerinin her yıl kaynak bulmak için ne denli zorlandığını da herkes biliyor. Son 10 yılda İzmir takımlarının Süper Lig’de temsil edilememesinin en önemli nedeni de kuşkusuz maddi olanaksızlıklardır. O nedenle spor kulüplerimizin dilenci gibi kapı kapı dolaşmasının önlenmesi gerekmektedir’ 



BU PROJE TÜM İZMİR KULÜPLERİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK
KSK’nın 98 yıllık bir marka olduğuna dikkat çeken Çalışkan, bu projeyle birlikte logosunda Türk bayrağını taşıma hakkı Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen tek takım olan Karşıyaka’nın 100. yılında marka değerinin de artacağını söyledi. Çalışkan, “İyi niyetle, samimiyetle yürütülen bu çalışmanın olumlu olarak sonuçlanmasının sorumluluğu tüm İzmirlilere aittir. Geliştirilen model tüm İzmirli spor kulüplerinin önünü açacaktır. Yeter ki İzmir KSK’nın bu projesinde tek yürek olsun” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İZMİR KAZANACAK
Toplam büyüklüğü yaklaşık 100 dönüm olan arazi için hazırlanan projenin hayata geçirilmesi halinde projeden karlı çıkacak tek kurumun Karşıyaka olmayacağını kaydeden Çalışkan; “İmar planlarında spor kompleksi olan arazide Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırması gereken 19 dönümlük bölüm var. Bağışçı projenin bütünsel olarak kabul edilmesi halinde Çiğli Belediyesi’nin rayiç değerlerine göre 40 milyon TL değer biçilen araziyi de Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edecek. Büyükşehir Belediyesi üzerinden yol geçirdiği arazinin kamulaştırma maliyetinden kurtulurken, bu parayla İzmir’e başka bir yatırım yapma imkanı bulacak. Çiğli Belediyesi de kendi alanındaki kavşak yapımı konut veya ticari alışveriş merkezi ve KSK spor kompleksinin yapımı ile hem istihdam hem de maddi değer kazanacaktır. Burada işadamımızın tek isteği tapulu arazisinin 5’te 1’ni konut arazisi olarak kullanmaktır. Ancak bağışçımızın bölgedeki imar rayiçlerinin dışında ekstra bir talebi de yoktur” dedi.
 
KSK’NIN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJE
Amaçlarının KSK’yı 100. yılında kendi ayakları üzerinde duran bir kulüp haline getirmek olduğunu söyleyen Çalışkan, “Eğer İzmir’in bu köklü kulübüne yakışır, kalıcı bir eser bırakabilirsek kendimizi bahtiyar sayacağız. Mevcut tesislerimizin yanı sıra Mavişehir’deki spor salonumuzun da yakınında olması bakımından bu projeye Karşıyaka için KSK için çok ama çok önemli. Bu proje KSK’ya hayat verecek. Makus talihini değiştirecek. Maddi sorunlarını çözmüş, tesis altyapısını tamamlamış bir Karşıyaka, yeni, çağdaş spor dünyasında yerini alacaktır. Bu nedenle İzmir halkından, sivil toplum örgütlerinden ,Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesinden bu konuda destek bekliyoruz ” diye konuştu. 
 
SOLAK’TAN TEPKİ
Toplantıda söz alan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Böyle bir tesisin kurulması geçekten insanın gözünü yaşartıyor. Benim gözlerim iki kere  yaşarıyor. Biri sevinçten olan Karşıyaka’nın bu stada kavuşması. Diğeri ise üzüntüden. 1-5 yıllık projenin hazırlanmasına bir çok kez ilgilileri davet ettim amam benim davetimi kabul etmediler. Bu proje bizimle paylaşılmadı. Hatta proje koordinatörü Ali Erten projenin Çiğli sınırları içinde olduğunu bile kaydetmedi. Bizler Çiğlili olarak her zaman Karşıyaka’nın arka bahçesi olarak görülüyoruz. Burada Çiğli haklıda söz sahibi belediye başkanı olarak bu projeyi bugün öğrendim. Bizlerinde katkısı olabilir ama hiç sorulmadı, İnsan komşusunun yerine bir şey yaptığında gelir sorar. Ama ben proje hazırlanmış ve yeni duyuyorum, Tüm hukuki yoları arayacağım. Yeşil kırmızı aynı zamanda hukukun rengi” dedi. Solak, projenin yapıldıktan sonra kendilerine düşen alanın da azaltıldığını ifade ederken, “Burada, 35 bin metrekare yerimiz gitmiş. Bunun hesabını sorarım. Ben Çiğli halkının hakkını savunuyorum. Kimse 200 bin insanı yabana atmasın” diye konuştu. Solak, konuşmasının ardından salonu terk etti.
 
ER YA DA GEÇ YAPILACAK
Projenin hayata geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, kesinlikle art niyet taşımadıklarını anlattı. Burada uygulayıcı değil öneren taraf olarak projeyi kamuoyu ile paylaştıklarını söyleyen Çalışkan, “Biz bu yolu yürümek istiyoruz. Bizi kimse çıkmaz sokaklara sokmasın. Biz yolumuza İzmir ile yürümek istiyoruz. İzmir’in bu stadın dışında iki stada daha ihtiyacı var. Bunun için de mücadelemizi vereceğiz. Proje kabul görmesi halinde yönetim kuruluna bizi her zaman destekleyen Selçuk Yaşar’ın adının stada verilmesini önereceğim. Hiç bu kadar heyecanlı ve mutlu olmamıştım. Yılardır bir metre bile tapulu yerimiz yok. Artık spor kulübü olarak bizim de gelir kaynaklarımız olacak” ifadelerini kullandı.
 
İŞTE DEV PROJEDEN ÖNEMLİ DETAYLAR:
Toplam Spor Kompleksi Alanı: 56.000 m2
Stadyum İnşaat Alanı: 34.000 m2
Stadyum Çevresi: 22.000 m2
Seyirci Kapasitesi: 25.900 (+5.000) kişi
Spor Oteli/Spor Hastanesi alanı: 4.000
Yaklaşık Oda Sayısı: 100 Oda-200 Yatak
Büfe, Cafe/Restoran, Alışveriş Merkezi Alanı: 11.000 m2
Otopark Alanı: Yaklaşık 1.000 araç

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dobo 7 Ekim 2011 Cuma 10:37

bu iş olmaz daha yerin yapılacağı bölgenin belediye başkanının haberi yok yuh be tam izmir işi.

Yorumu oyla      12      6  
Vahap Güler 6 Ekim 2011 Perşembe 18:28

Görüntü süper kalp gibi heyacanla bekliyoruz.Hayırlı olsun

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe’ye UEFA’dan ceza şoku!
Sarı lacivertliler kendi istekleri ile Şampiyonlar Ligi’nden çekilse, ...
Karafırtınalar: 'İstediğimiz düzeye gelmeye başladık'
Bucaspor Teknik Direktörü Karafırtınalar: ''Oyun olarak istediğimiz düzeye gelmeye başladık'' dedi.
Türk Milli Takımı ne kadar Alman
Alman futbol kamuoyunun sürekli tartıştığı Türk Milli Takımı'ndaki gurbetçi ...
 
Aliağa dev organizasyona hazır
Spor kenti olma yolunda dev adımlar atan Türkiye’nin en önemli sanayi ...
Aysal'dan Federasyon'a Fenerbahçe tepkisi
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, ''Futbol Federasyonu zamanında Fenerbahçe’nin ...
Başına “devlet kuşu” kondu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Güreş Şubesi Teknik Direktörü ...
 
TFF, Yanal'ın görevine son verdi
Türkiye Futbol Federasyonu, tecrübeli teknik adamın görevine son verdi.
Hem antranör hem forvet: Yusuf Şimşek
Yusuf Şimşek, gollerine devam ediyor -Turgutluspor'da hem antrenör hem ...
Taraftar çıldırdı: Lanet olsun sana Arda
Galatasaray’ın Atletico Madrid’e transfer olan oyuncu Arda Turan’ın Tam ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva