HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ekim 2011 Pazartesi - 21:56

Karşıyaka Stadı tartışmaları devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Spor Kulübü’nün karşı karşıya gelmesine neden olan Çiğli’deki yeni stat projesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Karşıyaka Stadı tartışmaları devam ediyor

Fatih Yapar/Egedesonsöz- Diyarbakır eski Spor Kulübü Başkanı Ali İhsan Kaya’ya ait yaklaşık 100 dönüm arazinin 30 dönümünü konut imarına açmak şartıyla bağışlanan araziye yapılması planlanan yeni stat projesi ret görmüştü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun “Arsa spekülatörü değiliz. İmar planlarında spor alanı olarak görünen yerin TOKİ tarafından satılması yanlıştı. Alanın imara açılmasına ve proje yapılmasına izin vermem” diyerek ret ettiği, projenin ikinci çıkış yolu olarak görünen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ise “Karışık kuruşuk işlerle işimiz yok” diyerek olumsuz baktığı projenin yankıları sürüyor. Yapılan eleştiriler karşısında zor durumda kalan ve araziyi imara açıp rant yaratmakla suçlanan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak sert konuştu. Durak, Örnekköy’deki projeyi yapın ‘karışık kuruşuk işler diyenin de arsa spekülatörü diyeninde’ elini öperim” dedi.
                                                                      
BAL GİBİ YAPILIR
Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Durak adeta içini döktü. Stat tartışmaları ve bu zamana kadar yaşananları değerlendiren Durak, “Bundan 7 yıl önce ‘Karşıyaka’ya mutlaka bir stadyum yapılmalı. Bunun yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve Karşıyaka mutlaka UEFA standartlarında bir stadyum kazandıracağız’ dedik. O günden itibaren de bu sözümün arkasında durduk. Karşımıza çıkan tüm zorluklara rağmen engelleri terk tek aşarak çalışmaları tamamladık. Yerel ve genel seçimlerin arifelerinde sevgili adaylarımız halkın önünde stadyum sözlerini defalarca tekrarlardılar. Yerel ve genel seçimlerin üzerinden yıllar geçmesine rağmen o sözleri verenlerden şu ana kadar tek bir olumlu icraat çıkmadı. Aksine biz çabaladıkça önümüze duvarlar örülmeye devam etti. Çözüm üretme çabalarımız bu işe katkı yapması gerekenler tarafından karışık kuruşuk işler olarak değerlendirildi.
 
Biz, göreve geldiğimizde bugüne kadar geçen 7 yılda ciddi icraatlar yaptık. Bu sürede kentimize 25 yılda yapılan yatırımların kat kat fazlası tamamlayarak hizmete açtık. Kamunun hizmetine sunduk. Kadınlarımıza, çocuklarımıza tesisler yaptık. Yedi yılda yaptıklarımızın ve icraatlarımızın tamamı müfettişler tarafından denetlendi. Geçen haftaya kadar hiç kimse arsa spekülatörü olarak değerlendirmedi. Ne zaman ki stadyum konusu tekrar gündeme geldi, hiçbir icraata yapmayanlar tekrar laf üretmeye başladı. Yok efendim plan tadilatı yasal değilmiş, yok efendim arsa spekülatörlüğü için sayılırmış, yok efendim karışık kuruşuk işlermiş. Burası Çiğli Belediyesi sınırları içinde spor tesis alanı olarak onaylı bir yer. İmar planlarına bakılırsa Buca, Bornova ve Urla gibi pek çok ilçemizde benzer uygulamalar varken bir plan değişikliğini karışık kuruşuk iş olarak görmek biraz tuhaf. İlle de oraya yapılsın ısrarımız hiç olmadı. Ama istenirse bal gibi yapılabilir.” diye konuştu.
 
BEN Mİ ENGEL OLDUM?
Yeni stat projesi ve Karşıyaka Spor Kulübü ile ilgili yapılan eleştirileri yorumlayan Başkan Durak, “ Ben şunu merak ediyorum lafa geldiğinde hiç birinin itiraz etmediği ‘evet Karşıyaka’ya stadyum gerekli’ dediği bu tesis için neden laf üretmenin bir adım ötesine geçemiyorsunuz. Bu işi yapmaya kalktınız da ben mi engel oldum. Doğrusunu biliyorsunuz da neden 7 yıldır hiçbir çalışma yapmadınız. Karşıyaka’yı mı cezalandırıyorsunuz? Bu stadyum yerel bir tesis midir? Bu stadyum bitirildiğinde burada ulusal ve uluslar arası müsabakalar yapılmayacak mıdır? Aynı zamanda Türkiye modern bir spor tesisi kazanmayacak mıdır? Başka takımlara verilen stadyum desteğini tüm Türkiye izledi. Peki hal böyleyken Karşıyaka destek yerine neden sürekli eleştiri var” dedi.
 
ELLLERİNİ ÖPECEĞİM
Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesi ile ilgili söylenenleri değerlendiren Başkan Durak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na isim vermeden göndermede bulundu. Durak, “Böylesi bir büyük bir yatırımın yavaşlamamasının tüm günahını bir ilçe belediyesine mal edeceğinizi mi düşünüyorsunuz. Karşıyakalı bu yaklaşımı yer mi? Bakın bu sözün üzerinden 7 yıl geçti. Yani tartışma süresi fazlasıyla aşıldı. 7 yıldır Örnekköy’de yapmayı planladığımız stadyumla yatıyorum stadyumla kalkıyorum. Söz verdiğim her şeyi yaptım. Stadyum içinde plan değişiklikleri dahil her çalışmayı tamamladım. Ben yine de tüm iyi niyetimle buradan büyüklerime sesleniyorum. Bakın ben sizin emrinizdeyim. Gelin el birliği ile bu sözünüzü, sözümüzü artık icraata dökelim ve tesisin temelini atalım. Bunu yaparsanız Karışık kuruşuk işler diyenin de arsa spekülatörü diyeninde elini öpeceğim” ifadelerini kullandı.
 
HAK ETTİĞİNİ ALAMADI
Ayrışma sonrasında yaşanan sıkıntılı süreçte arsa sattıklarını belirten Başkan Durak, bu zamana kadar elde edilen gelirlerin 3–4 katı yatırım yaptıklarını söyledi. Bu zamana kadar yasa dışı iş yapmadığını bundan sonra da yapmayacağını belirten Başkan Durak, “Şapkadan tavşan çıkarttık. Belediye olarak borcumuz yok. Diğer belediyelerle bizi karşılaştırabilirsiniz. İşleri hızlandırmaya çalışıyoruz. Bu zamana kadar gelinen süreçte Karşıyaka yatırıma susadı. Hak ettiklerini ise alamadı. Karşıyaka için söylenen ’35 buçuk’ ibaresi bundan kaynaklanıyor. Biz bu bölgede yaptıklarımız ile anılmak istiyoruz İzmir’in incisi olan Karşıyaka’ya güç vermek lazım. Onu istemezseniz, itelersiniz, ezer ve ayaklar altına alırsanız bir anlam ifade etmez. Bu kentin incisi olmazsa İzmir de olmaz. Kimse İzmir’in aydınlık yüzü Karşıyaka ile uğraşmasın. Arsaları, konut alanlarını biriktirip turşu yapmakla olmaz. Yatırım açısından Türkiye’nin sayılı ilçelerinden birisiyiz. Bu kadar zorluk içerisinde bu belediyeyi ayağa kaldırmak mı usulsüzlük?. Biz yanlış bir şey yapmadık” dedi.
 
KİMSE SEVİNMESİN 2023’TE BURADAYIM
Kendisini eleştirilenlere adeta meydan okuyan Başkan Durak, kimsenin arkasından konuşmamasını istedi. Yapıcı eleştirenlerle gelenleri karşısına alıp her türlü tartışmaya hazır olduğunu belirten Başkan Durak, “Kimsenin ensesinin arkasında farklı düşünceler olmasın. Gelsinler yüzüme konuşsunlar. Gerekirse her türlü hesaplaşırım. Benim sırtımda küfe yok. Kimseye bir göbek bağım da yok. Bu zamana kadar kimsenin namusunda, ırzında olmadım. Bu belediyeye 48 yaşında belediye başkanı olarak dürüst geldim. Öyle de gideceğim.2023 yılında da buradayım. Kimse sevinmesin. Karşıyaka’nın 100. yılında da buradayım. Kaleyi kimseye vermeyeceğiz. Kimse ‘bu kaleyi teslim alırız’ anlayışına kapılmasın. Cevat Durak’ın önünü kesmeye kimse kalkmasın. Bu senaryoları çok önceden de gördük. Karşıyaka’yı içine sindirenlerle dost ve arkadaş olur. Birlikte hizmet yaparız” diye konuştu.                                                                                                                                     
ÇALIŞKAN DA AÇIKLAMA YAPACAK       
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın sert açıklamalarından sonra Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan’ın da konuyla ilgili basın açıklaması yapacağı öğrenildi. Çarşamba günü saat 10.00’da Karşıyaka Belediyesi Nikah Salonu’nda konuyla ilgili basın açıklaması yapacak olan Çalışkan, eleştirilere cevap verecek.
 
BÜTÇE 153 MİLYON
Öte yandan Karşıyaka Belediyesi Ekim Ayı 4. olağan meclis toplantısında belediye bütçesi kabul edildi. Belediyenin 2012 yılı bütçesi 153 milyon TL olarak tespit edildi. Bütçede en büyük artışı yatırım payı alarak yüzde 36 ile 53 milyon 404 bin TL oldu. Borçsuz bir belediye olduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Yatırıma susamış bir belediyeyiz. 25 yıldır yapılan hizmetleri yedi yılda yaptık. Bizim durumumuzda olan belediyelerle kıyaslayın. Yatırım konusunda birçok belediyeden öndeyiz. “diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
qwert 18 Ekim 2011 Salı 11:33

cevat durağı sevmem ama burda aziz bey'e söylediği "7 yıldır nerdesiniz" sözü cuk diye oturmuş.Hakikatten aziz bey ne yaptın sen bu kulube??Karşıyakadan başka takım tutmam yani bizans çocuğu değilim KARŞIYAKALIYIM ben ve seçimde verdiğiniz sözü yerine getirin.Delikanlı adam sözünün eriyse yapın.Yoksa sözünden döneni delikanlılar unutmaz!

Yorumu oyla      16      8  
KSK 18 Ekim 2011 Salı 11:13

Bayın Aziz bey, KSK stadı daha büyük şehir belediye meclisinde komisyona yeni gitti komisyon bile görüş bildirmiş değil.SİZİN TELAŞINIZ NİYE? NİYE BU KADAR TELAŞLANDINIZ BU STADIN YAPILMAMASI İÇİN? Bu Karşıyaka düşmanlığı niye?Koç ailesine duyduğun muhabbeti Karşıyaka dan niye esirgedin Sayın Başkan asıl bunlarıda açıklasana.Bak belediye başkanı görmek istiyorsan Cevat Başkan a bak.Adam ilçesinin menfaati için dimdik duruyor.Senin gibi sağa sola çamur atarak,köstek olarak değil.

Yorumu oyla      19      11  
18 Ekim 2011 Salı 10:33

Karşıyaka merkeze örnekköyü yakın çiğlimi??? Birilerini zengin edeceğiz diye çiğli neden mavişehirdeki ada villarının olduğu yerde siyah passat hep dolaşıyordu acaba neden?

Yorumu oyla      17      9  
karşıyakalı vatandaş 18 Ekim 2011 Salı 09:48

SAYIN BŞK. SENDE BİLİYORDUN HERHALDE ÇİĞLİ DEKİ ARSADA YAPTIRIM GÜÇÜN OLMAYACAĞINI AMA BÖYLE BİR LAF ATTIN ORTAYA GEÇMİŞTE YAPTIĞIN GİBİ GENE PARTİNE ZARAR VERİYORSUN PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜYOR YAKIŞMIYOR.İSKELEDEN BOSTANLIYA DOĞRU TRANVAY YAPACAKTINIZ BİTTİMİ O PROJENİZ Kİ STAD İŞİNİ ORTAYA ATIYORSUNUZ.LAF DEĞİL KARŞIYAKA YA HİZMET ÜRETİN GÜZEL İŞLER YAPIN.PARTİNİZE ZARAR VERMEYİN

Yorumu oyla      19      9  
SERVET 18 Ekim 2011 Salı 09:37

SAYIN DURAK BALIK HAFIZALI TOPLUMUZ YA ÇABUK UNUTULUR SANDINIZ.BİZ KARŞIYAKALIYIZ UNUTMAYIZ.STAD SÖZÜNÜ İLK KİM VERDİ??RAHMETLİ ZÜHTÜ IŞIL MI?YOKSA SİZ Mİ?HEP ENGEL HEP ENGEL ONA KATILIRIM.AMA BELEDİYE NE BÜYÜKŞEHİR NE KSK BLD BU İŞİN ALTINDAN KALKAMAZ.BİZ RANT KAPISI OLMAK İSTEMİYORUZ.BİZE HİZMET VERENE TEŞEKKÜR EDERİZ.BU ARADA ALTI OK İLE DURAK İSİMLERİ HERKEZE AYRI ÇAĞRIŞIM YAPIYOR.BUNU DA SAKIN UNUTMAYIN.2014 SEÇİMLERDE SAYIN DURAK BAĞIMSIZ ADAY OLARAK KSK BLD BŞK SEÇİLSİN ELLERİNİ ÖPECEĞİM

Yorumu oyla      20      9  
Her şeyin farkına varmalı 18 Ekim 2011 Salı 09:16

Benim anlamadığım, Ali İhsan KAYA sakıncalı bir adamdı ve bu adamın arsasıyla ilgilenmek karuşuk kuruşuk tu? TOKİ neden bu arsayı bu şahsa sattı? ha arsa satmışsın ha sattığın arsasını imara açmışsın ya insanların bir suçu olmuşsa ilgili merciler zaten gerekeni yapar.İnsanları böyle afişe ederek doğru yola gelmesini engelleyerek terörün kucağına atmak doğru mudur?Cevat DURAK gibi göreve geldiği günden bu yana dünya kadar yatırıma imza atan bir insann yıpratılması vicdanınızı yaralamıyor mu?

Yorumu oyla      16      10  
Senem Toser 18 Ekim 2011 Salı 06:50

Çiğli Belediye Bşk.Metin Solak'ı kutluyorum.İlçesine;arsa spekülatörünün beton yığınları yapmasına izin vermeyeceği için.Bay Durak;zaten K.Yaka'yı beton denizine çevirdin.Çevre yolundan Mavişehir'e girişte;Folkart'ın kulesini diktirdin,hemen karşısına da PO benzin istasyonu ve araiç trafiğini kilitledin.Bir de statı yapıp,maç günleri bu girişi cehenneme çevireceksin.Size nasıl inşaat mühendisliği diploması vermişler anlamış değilim.Betoncu başkan istemiyoruz.

Yorumu oyla      18      12  
18 Ekim 2011 Salı 06:31

Büyükşehirmi karşıyaka kendisinde kurtulmak istiyor büyükşehir yıpranmamış ve siyaseti bilen yeni isim olmalı sadece bu ilde cevat durak yok sonra durak bulunmıyacak siyasetçide deyil nice emek varen insanlar var .baykal ve kendisine destek veren sevigende yok yani önümüzdeki dönemde inşahla oda ve hüseyin çelışkanda olmıyacak nasıl seçilmeden önce beraber siyaset yaptıklarını vedesteğini aldığı arkadaşlarını seçilince sildiler birileride onları silecek siyaset bu herşey seçilene kadar

Yorumu oyla      16      6  
Ödemiş'li 17 Ekim 2011 Pazartesi 23:37

Sayın Cevat başkanım seninle gurur duyuyoruz seni izmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz

Yorumu oyla      19      22  
Cem 17 Ekim 2011 Pazartesi 23:09

Başkan Kocaoğlu KSK yı sevmiyor. Bu kesin.KSK stadı ben yaparım deyince uyandı hayır ben yapacağım diye ortaya çıktı. Yoksa derin uykusundan uyanacağı yoktu.Yapacaktın madem KSK yönetimi ,ortaya çıkana kadar neredeydin. Daha 10 gün önce Örnekköy işi aşure oldu diyen sen değilmisin.Şimdi aşureyi yeniden kaynatmaya başladın.Senin birşey yapacağın ok. Amaç yapmamak,başkasına da yaptırmamak.Ama Karşıyakalı bunu unutmayacak. Sakın maçlarımıza da gelme.

Yorumu oyla      22      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi'nde 'performans' tartışması
Konak Belediyesi’nin 2012 Yılı Performans Programı tartışma yarattı Ak ...
Amerikan Efes Derneği’nden Başkan Ülgür’e Ziyaret
Amerikan Efes Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı William Quatman ...
Anadolu Caddesi’ne 4 üst geçit daha
Girne Kavşağı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü, Balatçık ve Soğukkuyu’da ...
 
Aziz Başkan çocukların sevgilisi
Gittiği her yerde çocuklarla kurduğu sıcak diyalogla dikkat çeken İzmir ...
Agora Semt Merkezi harikalar yaratıyor
Konak Belediyesi Agora Semt Merkezi kese kağıdı projesiyle hem çevre bilincini ...
Spor tutkunu kadınlardan ‘İnce’lik
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye bünyesindeki spor salonlarında ...
 
Seferihisar’da bu kez Tokatlılar coştu, coşturdu
Seferihisar’da gerçekleşen Kültürler Buluşması’nın ikinci gecesi olan ...
50 metrekarelik ihmale 82 milyonluk kabus
Büyükşehir’i 50 metrekarelik bir arsaya kamulaştırmasız el attığı için ...
Seferihisar'da kültürler “Barış” İçin birarada
Seferihisar Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva