HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
3 Ocak 2012 Salı - 09:47

Karşıyaka Belediyesi bu yıl da sanatın adresi oldu

Eylül ayından bu yana yaptığı etkinliklerle toplam 517 kişilik salonunda ortalama 480 izleyiciye ulaşan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin Ocak 2012 programı yine yeniliklerle dopdolu.

Karşıyaka Belediyesi bu yıl da sanatın adresi oldu

İZMİR - 9 Ocak 2012 Pazartesi günü saat 20.00’de Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin solistlerinden üç soprano Çiğdem Önol, Esin Talınlı ve Funda Ateşoğlu; Verdi, Puccini, Strauss, Webber, Bernstein, Bizet, Kalman, Donizetti, Lehar gibi ünlü bestecilerin opera, operet ve müzikallerinden seçilmiş parçaları seslendirecekler. Üçlü ve solo olarak sahne alacak üç sopranoya, Devlet Opera ve Balesi Başkorrepetitörü İzmirli piyanist Fügen Yiğitgil eşlik edecek.
 
Geçtiğimiz yıl İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Dünya Prömiyeri yapılan, müziklerini Selman Ada’nın yazdığı ve librettosunu Şadi Erdoğan’ın hazırladığı “Keloğlan’ın Sırrı” adlı çocuk müzikali, 13 Ocak 2012’de aynı gün iki temsil olmak üzere ve 16 Ocak 2012 tek temsil olarak Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde sergilenecek. Bilinen Keloğlan karakteri üzerine değişik bir masalın anlatıldığı Evin Atik rejisiyle sahnelenecek olan müzikalin, yarının izleyicileri çocuklar tarafından büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.
 
Geçtiğimiz sezon İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Türkiye Prömiyeri yapılan ve Elhamra temsilleriyle büyük beğeni toplayan Gluck’un “Iphigeneia Tauris’te” adlı barok operası, 21 ve 24 Ocak’ta Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde bu kez Karşıyakalı sanatseverlerin karşısında olacak. Barok uzmanı konuk şef Wolfgang Riedelbauch’un yöneteceği operayı Mehmet Ergüven sahneliyor. Dekorlarını Cumhur Ata Türk’ün tasarladığı yapıtta kostümleri Sevtaç Demirer hazırladı. Koroyu ise Hans Joachim Galllus
çalıştırdı. Tauris, yani bugünkü Kırım yarımadasında İphigeneia, Tauris’li Artemis tapınağında rahibedir. Yıllardan beri yaptığı, tapınakta bir çeşit kurban kesmektir: Gemileri batıp Kırım’a çıkan yabancıları hep İphigeneia kurban eder Artemis’e. Günün birinde tapınağa iki yabancı gelir, bunlar İphigeneia’nın kardeşi Orestes ile arkadaşı Pylades’tir, amaçları Tauris’teki Artemis heykelini alıp Yunanistan’a getirmektir, bu görevi onlara Delphoi’deki Apollon kâhini vermiştir. İphigeneia yabancıları tanır ve onları kurban etmek şöyle dursun, onlarla birlik olur, heykeli alarak Yunanistan’a kaçarlar. Orestes kız kardeşini arkadaşı Pylades’e verir. İphigeneia, kız kardeşi Elektra’nın tam karşıtı sesiz, yumuşak, saf ve sevimli bir genç kız tipidir…
 
Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi 27 Ocak 2012 Cuma günü “Voice di Smyrna” (Smyrna’nın Sesi) adlı topluluğu konuk edecek. İzmirli sanatçılardan soprano Derya Kırcalı
Gürlük, tenor Fahri Önoğlu, yine solist olarak Eda Başaloğlu ve Erhan Parlat; ney, keman, tanbur, piyano, kemençe ve vurma çalgılar eşliğinde, çok seslendirilmiş napolitenler, türküler, ilahiler seslendirecekler. Solistlere dansçılar ve semazenler de eşlik edecek.
 
İzmir Devlet Opera ve Balesi, 30 Ocak 2012 Pazartesi günü “Carmen Carmen’dir” adlı müzikli oyun ile sahne alacak. Georges Bizet’nin ünlü “Carmen” operasının müziklerinden yapılan düzenlemeyle sahnelenecek olan “Carmen Carmen’dir”in metni Özlem Belkıs’a ait. Haldun Özörten’in sahnelediği, Ahmet Kahyaoğlu’nun müzik düzenlemesini yaptığı oyunda dekor ve kostümleri Hale Gökalp Sezer, koreografiyi ise Şebnem Şenel hazırladı. “Carmen Carmen’dir”, opera ve bale sanatını gençlere sevdirmek amacıyla hazırlanmış bir müzikli oyundur.
 
Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden de temin edilebilir. 
Bilgi için Tel: (232) 330 64 04

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü oyuncu Tuncer Sevi hayatını kaybetti
İBB Şehir Tiyatroları’nın Emekli Sanatçısı Tuncer Sevi vefat etti.
Karşıyaka’da Keman-Çello İkilisi
Yaptığı tüm etkinliklerde genellikle genç sanatçılara yer veren Karşıyaka ...
İzmirli Öznur’dan türkü albümü
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir şirketinde genel müdür sekreteri olarak ...
 
Adnan Saygun’da eşsiz bir müzik şöleni var
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ...
Bu hafta 6 yeni film vizyonda
Bağımsız sinemanın özgün isimlerinden Miranda July'nin yönettiği 'Gelecek', ...
İzmir ‘Çıldırtan Öyküler’i sevdi
Ünlü tiyatro sanatçısı ve yazar Nilüfer Açıkalın, yeni kitabı ‘Çıldırtan ...
 
Piyanist Süher Pekinel 'çiftçilik belgesi' aldı
Türkiye'nin dünyada isim yapmış ikiz piyanistleri Güher-Süher Pekinel ...
İZSGD’den Emek Sineması’na destek
Yıkılmaya yüz tutmuş olan Tarihi Konak Sineması'nı devralıp, tadilatını ...
Muazzez Maro'dan anlamlı sergi
KİT-VAK ( Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva