HABERLER>GÜNCEL
7 Mayıs 2015 Perşembe - 16:45

Karaburun’a yargı müjdesi sonrası Valilikten RES şoku!

Yakaköy’deki RES için Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nden çıkan kararla sevinen Karaburun, Valiliğin Mordoğan’daki santral için aldığı kararla şok yaşadı. Valilik bölgede yaşam alanına 150 metre uzaklıktaki RES’te kapasite artışı için sunulan ÇED dosyasını kabul etti.

Karaburun’a yargı müjdesi sonrası Valilikten RES şoku!

EGEDESONSÖZ - Doğal yapısıyla,  uluslararası ölçekte koruma altındaki nadir bitki ve hayvan varlığıyla, hala yaşatılmakta olan gelenek görenekleriyle, kara keçisi, nergisi, zeytini, çipurası, kefali, enginarıyla, tertemiz toprağı ve deniziyle İzmir’in cennet köşesi olan Karaburun Yarımadası’nda rüzgar santrallerine karşı mücadele sürüyor.

Yarımada’da yerel inisiyatif mücadelesini yargıya taşıma kararı alırken, Yaylaköy’de Lodos A.Ş.’ye ait Karaburun RES Projesi için 50 yeni türbin lisansına karşı açılan davadan çıkan kararla büyük sevinç yaşadı. Mahkeme savunma’nın kararın faaliyette bulunan türbinleri kapsayıp kapsamayacağının açıklanması istemine, dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulması hakkında kısmen karar verilmesinin olanaklı olmadığını belirterek yanıt verdi ve bölge halkı rahat bir nefes aldı.

Ancak Karaburun halkı bu kez Valilikten çıkan bir kararla sarsıldı. İzmir Valiliği Ayen Enerji A.Ş.’ye ait Mordoğan Rüzgar Santrali Projesi için yapılan kapasite artışı başvurusunu değerlendirmeye aldı ve ÇED dosyasını kabul etti.



Yapılan açıklamada, “İzmir İli Karaburun ilçesinde  AYEN ENERJİ A.Ş.tarafından yapılması planlanan MORDOĞAN RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ KAPASİTE ARTIŞI 10,5 MWm/0 MWe (5 ADET X 2,1 MWm/ 0 MWe) projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilmiştir. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir” denildi.

Karar Karaburun Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamayla da duyurulurken, yerel inisiyatif hukuki mücadeleyi sürdürme mesajı verdi. Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada proje sahasının tarım alanları, orman arazileri ve özel mülkiyet arazilerini, turizm alanlarını kapsayarak kıyı şeridine kadar inmekte olduğu ve Mordoğan Mahallesi merkezine 640 metrelik yakınlığıyla yaşamı tehdit ettiği duyuruldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
doğa sever insanlar adına 7 Mayıs 2015 Perşembe 22:54

Resler köy yerleşim sahalarına,yol maliyeti fazla olduğu için yapılıyor,oaralara çivi çakma izni vermeyen kamu kurumları,böyle bir konuda nasıl çifte standartlı olabiliyorlar,anlamak mümkün değil.Resleri yaşam alanlarından uzak tepelere yapınız.Köylüye yazık etmeyiniz.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama
Şanlıurfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama meydana geldi. Daha ...
İzmirli gazeteci Türkoğlu son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyesi, TRT İzmir baş kameramanlarından ...
İzmir’de nefes kesen ‘arama-kurtarma’ tatbikatı
Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma (AK) unsurlarının geniş çaplı katıldığı, ...
 
Kavşakta can pazarı: Tur otobüsü otomobile çarptı
İzmir’in Bergama İlçesi'nde, Bulgar turistlerin bulunduğu Bulgaristan ...
TIR’larda flaş gelişme: Ve o savcı da gözaltında
MİT TIR'larının durdurulması soruşturması kapsamında, "cebir ve şiddet ...
Ethem Sarısülük’ün ailesi beraat etti!
Gezi olayları sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden ...
 
Türkiye Deniz’e ağlıyor: Sırlarıyla birlikte gitti…
Beyoğlu'nda evinde boğularak öldürülmüş halde bulunan müzisyen Değer Deniz, ...
Validen şantiye şefine azar: Sizi buraya gömerim!
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, haber vermeden gittiği İznik ilçesinde, ...
İzmir'de zehir tarlasına baskın: 2 gözaltı
Kemalpaşa’da ormanlık alanda esrar elde etmek amacıyla 16 bin 427 kök ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva