HABERLER>GÜNCEL
13 Ocak 2012 Cuma - 13:51

Kadın doktora, meslektaşından darp ve taciz

İzmir'de görev yapan kadın aile hekimi Dr. A.Ç., aynı yerde çalışan erkek meslektaşı G.K.'nin kendisini odaya kilitleyerek boğazını sıktığını, tartaklayıp tehdit ve hakarette bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. Aile hekimi Dr. G.K. hakkında, iki ayrı sulh ceza mahkemesinde, toplam 11 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kadın doktora, meslektaşından darp ve taciz

İZMİR - Davaya konu ilk olayın, geçen yıl haziran ayında aile sağlığı merkezinde meydana geldiği belirtildi. İddiaya göre Dr. A.Ç., merkezde Dr. G.K.'nin üzerine olan elektrik, su ve diğer giderlerin yarısını kendisinin karşılamasına rağmen, bunların kurumlara ödenmesinde aksaklıklar oldu. Bu yüzden Dr. A.Ç. faturaları görmek isteyince, Dr. G.K. ile aralarında tartışma çıktı. İki doktor daha sonra aile sağlığı merkezini başka bir yere taşıdı. Bu binanın girişine yapılacak engelli rampasının bedelinin karşılanması konusunda ise aralarında anlaşmazlık çıktı. Dr. A.Ç., rampanın parasını ödemeyi kabul etmeyince aralarında yine tartışma çıktı.
 
Avukatı Fırat Serezli aracılığıyla suç duyurusunda bulunan Dr. A.Ç. meslektaşı G.K.'nın kendisine "Salak, geri zekalı kadın, tamamını ödeyeceksin" diyerek hakaret ettiğini öne sürdü.
 
Dr. A.Ç'nin şikayeti üzerine Dr. G.K., hakkında sulh ceza mahkemesinde 'hakaret ve tehdit' suçlarından 4 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yaklaşık bir ay sonra, iddiaya göre Dr. G.K., toplantı odasındaki hemşireyi dışarı çıkardıktan sonra, kendisine dava açan Dr. A.Ç'yi buraya kilitledi. Dr. A.Ç'nin boğazını sıkıp, hakaret etti, ayrıca tacizde de bulundu.
 
Dr. A.Ç., avukatı aracılığıyla yine savcılığa başvurup Dr. G.K.'den ikinci kez şikayetçi oldu. Dr. G.K. hakkında 'Basit yaralama ve hakaret' suçlarından bu kez de başka bir sulh ceza mahkemesinde 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Dr. A.Ç., ikinci davayla ilgili mahkemede verdiği ifadesinde sanık olan meslektaşından şikayetçi olduğunu yineleyip, "Sanık benim boğazıma sarılıp, itekledi. Ben hekim olarak öyle bir şey yapacağına ihtimal vermemiştim. Kendisi bir eliyle boğazımı sıkarken, diğer elini de eteğimin altına sokarak, eşimden boşanmış olduğumu da bildiği için cinsel anlamda bana tacizde de bulundu. Bu olayı daha sonra tanık hemşireye anlattım. Fakat rapor almak için gideceğim Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde eski eşimin çalışması ve orada çalışan doktorların büyük bir bölümünün beni tanıması dolayısıyla sağlık raporu almak istemedim. Olay sırasında 'imdat' diye bağırdım. O sırada hal ve hareketleri ile olağan birisi gibi davranmayan sanık bunun üzerine şaşırdı. Ben onun bir anlık boşluğundan yararlanıp kapıya yöneldim. Bu sırada dışarıdan da açılması için zorlanan kapıyı açtım. Kapının önünde tanık olan hemşire vardı. Kapı açıldığında sanık hemen benim arkamdaydı. Daha sonra hemşire ile tutanak tuttuk. Sanıktan şikayetçiyim. Benim bu kişiyle aynı çatı altında çalışmak istemiyorum. Bu olaylar benim psikolojimi bozdu" dedi.
 
Açılan her iki davadaki suçlamaları da kabul etmeyen ve tutuksuz yargılanan Dr. G.K. ise, "Şikayetçi ile aynı sağlık merkezinde çalışıyoruz. Sağlık merkezinin temizlik ve başka giderleri olmaktaydı. Yaklaşık 4 yıldır bu işlerle sürekli ben ilgilendim. Bu dönemler içerisinde şikayetçi giderlere katılma hususunda sürekli problemler çıkardı. Başka yere taşındık. Engelli rampası yapılması gerekiyordu. Daha önceki yerde yapılan rampanın parasını ben ödedim. Bunu kendisinin karşılamasını istedim. Kedisine tehdit ve hakaret etmedim. Olaylarla ilgili daha önce verdiğim ifadelerim doğrudur. Bahsi geçen sebeplerle müşteki ile aramızda soğukluk oldu. Ben olay günü kesinlikle kendisine hakaret edip vurmadım. Onu yaralamadım. İddianamede bahsi geçen sözlerle hakaret etmedim" dedi.
 
Her iki davada tanık olarak dinlenen hemşire O.Ç. de kadın doktor A.Ç.'nin iddiaları doğrultusunda ifade verdi. Davalar eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.
 
Dr. A.Ç. ayrıca Dr. G.K. hakkında, Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanlık ile Sağlık Bakanlığı'na durumunu anlatan şikayet dilekçeleri verdiğini de söyledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kornealarıyla ışık olacak
İzmir'de 37 yıldır boya ve dekorasyon işleri yapan 62 yaşındaki Aziz Acıroğlu, ...
Kayınpederinin hesabıyla dolandırdı
İzmir'de polisin düzenlediği operasyonda yakalanan, 46 yaşındaki İmam ...
İzmir BDP'de KCK araması
İzmir'de Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanlığı ile bir kültür merkezinde ...
 
İşte dünyanın en büyük karikatürü!
Erdil Yaşaroğlu “Galaksiye Notumuz Var!” projesi kapsamında dünyanın en ...
İzmirli şoförler 50 çaya barıştı
İzmir'de belediye otobüsü şoförü Erkan Akar, trafikte kendisine küfredince ...
Korsanların telefonundan eşine SMS atmış!
Somalili korsanların elinden 16 ay sonra kurtulan mürettebatı Başbakan ...
 
Şükür'ün hobisi vekil maaşını tam 13'e katlayacak
Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, yorumculuğu ...
Koramiralden kahreden savunma
Sahte belgelerle iki kardeşine çürük raporu aldırdığı öne sürülen Koramiral ...
Yağmur 6 kilo bombayı açığa çıkardı! İzmir ucuz atlattı!
Çeşme otobanında, bir trafik levhası yanında gömülü 5 kilo 900 gram A4 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva