HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ağustos 2009 Cumartesi - 00:00

Kabak’’tan Seferihisar projeleri

AK Parti İl Başkanı yangınla sarsılan ilçeyi ziyaretinde yanan alanların yetiştirilmesi için hemen harekete geçilmesi gerektiğini vurgularken, temizleme ekibi ve hatıra ormanı gibi projeler ortaya koydu.’

Kabak’’tan Seferihisar projeleri

AK Parti İl Başkanı yangınla sarsılan ilçeyi ziyaretinde yanan alanların yetiştirilmesi için hemen harekete geçilmesi gerektiğini vurgularken, temizleme ekibi ve hatıra ormanı gibi projeler ortaya koydu.’
 
İZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ve İzmir Milletvekilleri Seferihisar’’da Doğanbeyli körfezinde çıkan yangında tahrip olan alanlarda incelemelerde bulundu.
AK Parti İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Prof. Dr. İbrahim Hasgür ve Taha Aksoy’’un katıldığı Seferihisar ziyaretinde ilçe Kaymakamı Şakir Erden ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşen İl Başkanı Ömür Kabak ve AK Partili vekiller geçmiş olsun dileklerini iletti.
Çıkan yangınla ilgili bilgi veren Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden 700 hektardan fazla alanın kül olduğu yangına sigara izmaritinin neden olduğunu ifade etti. Bölgede çıkan şiddetli rüzgarın da bir talihsizlik olduğunu ifade eden Erden ’“çevre illerden gelen takviye ekiplerin de müdahalesi ile yangın söndürüldü. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz.’” Dedi.
 
GENÇLER İSTİHDAM EDİLSİN
 
Yangında zarar gören alanlarda temizleme ve yeniden ağaçlandırma çalışması için hemen harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çeken İl Başkanı Ömür Kabak yanan alanlarda temizleme çalışmasını yapacak ekipler oluşturulması için kaymakamlığa önerilerde bulundu. Başkan Ömür Kabak '' Hükümetin açıklamış olduğu teşvik paketinde yer alan ’“Toplum Yararına Çalışma Programları''kapsamında kaymakamlık bünyesinde kurulacak ekiplerin hem bölgede temizleme çalışmalarını hızlandıracağını hem de işsizler için istihdam sağlanacağını’” ifade etti.
 
Yanan alanlarda inceleme yapan Ömür Kabak vatandaşlardan da bilgi aldı. Maddi kayba uğrayan köylülerin zararlarının kaymakamlıklar aracılığıyla tanzim edileceğini ifade eden Ömür Kabak yangının çıkış sebebinin insan hatası olduğunun da üzerinde durarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
 
İL TEŞKİLATI FİDAN DİKECEK
 
Son üç ay içerisinde İzmir’’de meydana gelen yangınlarda zarar gören Foça, Bornova ve Seferihisar’’da, ormanlık alanların bir bölümünde yeniden ağaçlandırma çalışmalarına katılmak istediklerini ifade eden Başkan Ömür Kabak ’“AK Parti teşkilatı adına hatıra ormanları oluşturmak için girişimlerde bulunacağız. Kaybedilen alanları yeniden yeşertmek için ağaç dikmek istiyoruz.’” dedi. AK Parti Teşkilatlarının katılımı ile yapılacak fidan kampanyası ile yangınlarda kaybedilen ormanların yeniden kazanılması için çalışacaklarını ifade eden Ömür Kabak ’“yanan alanların yeniden eski haline dönmesi için üzerimize düşeni yapacağız ve teşkilatlarımızı harekete geçireceğiz.’”
Yangınların önlenmesi ile ilgili açıklama yapan İzmir milletvekili İbrahim Hasgür halkla ormanın bütünleşmesi gerektiğini söyledi. Taha Aksoy ise ’“Yeniden ağaç dikilirken tercih edilen ağaç cinslerinin daha iyi irdelenmesi gerektiğini ifade ederek ’“Rastgele ağaç dikimi yapılmamalı. Köylülerden aldığımız tavsiyelerin de iyi değerlendirilmesi gerekir’” dedi. AK Partili Milletvekilleri yangınların önlenmesine yönelik önerilerini ilgili makamlara ileteceklerini ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan'dan metro hakkında herşey!
Başkan Aziz Kocaoğlu büyük projelerde takvimlerin değiştiğini söylerken, ...
Aliağa 1 ay önden gidiyor
Evsel atıklarını biyolojik arıtmadan geçirecek olan 100 bin kişilik Biyolojik ...
Tatı’’dan ’‘örnek’’ ziyaret
Buca Belediye Başkanı, ilçedeki Kız Yetişme Yurdu’’nu ziyaret edip sorunları ...
 
Urla’’da işçi krizi
İlçe Belediyesinin 4 aydır maaş ve ikramiye alamayan işçileri belediye ...
Karabağlar’’a yaşam dolu projeler
Belediye Başkanı Kürüm, İzmir’’in en güzel ilçesini yaratmak için yola ...
Görece’’de salon coşkusu
Büyükşehir Belediyesi'nin, küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve ...
 
Seferihisar çöle döndü
700 hektar yeşil alanın kül olduğu ilçede zarar bununla kalmadı. Alevler ...
’“Çeşme’’nin önü tıkandı’”
İlçe Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, ÇDP’’ye yapılan eleştirilerin eksik ...
Konak’’a Tayvan’’dan konuklar
İlçe Belediye Başkanı Hakan Tartan, Tayvan’’dan gelen turistlere gönüllü rehberlik yaptı. ’
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva