HABERLER>GÜNCEL
29 Aralık 2011 Perşembe - 09:00

Jetler Irak sınırını bombaladı: Şırnak'ta tansiyon yüksek!

Dün gece jetlerin vurduğu 35 kişinin kimliğinin tespit edildiği ve çoğunun 30 yaşın altında genç insanlardan oluştuğu bilgisi geldi.

Jetler Irak sınırını bombaladı: Şırnak ta tansiyon yüksek!

ŞIRNAK - Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin sınır kesiminde yoğunlaşan bombardımanda 35 kişi öldü. Sınırdaki köylüler, ölenlerin PKK'lı değil, Irak'tan katırlarla mazot getiren kaçakçılar olduğunu söyledi.

CHP'den 4 açıklama birden... Haberi okumak için tıklayınız...
 
Yüksekova'da olaylar çıktı haberi için tıklayın

PKK'nın hem yurt içindeki hem de Irak topraklarındaki kamplarına yönelik hava operasyonlarından biri dün gece gerçekleştirildi. İnsansız Hava Araçları (İHA) ve termal kameralar Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nün karşısında sınırın Irak tarafında kalabalık bir grubu saptayınca, savaş uçakları havalandı. Saat 23.00 sıralarında başlayan bombardımanda 35 kişi öldü.
 
ÖLENLER KÖYLÜ MÜ?
Bombardımanın ardından, ölenlerin PKK'lı değil Ortasu ve Gülyazı köylerinden Irak'a kaçak mazot getiren 18- 20 yaşlarındaki kişiler olduğu ileri sürüldü. Bombardıman bölgesinden 4 ceset Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilirken, bir çok yanmış ceset de köylüler tarafından traktör ve katır sırtlarında Ortasu Köyü'ne getirildi.

HÜKÜMET KABUL ETTİ!
Terörist kastı ve zannı ile yapılan bir hava operasyonu vardır diyen Çelik, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti. 35 kişinin kimliğinin tespit edildiği ve çoğunun 30 yaşın altında genç insanlardan oluştuğunu söyledi.
 
AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Irak sınırında yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Cesetlerin Başbakan'ın talimatıyla otopsiye yollandığını belirterek, "örtbas edilmeyecek gereği yapılacaktır" dedi.
 
Çelik kaçakçı oldukları belirtilen köylülerin taşıdıkları malların büyük ölçüde sigara olduğunu kaydetti.
 
Güvenlik güçlerinin terörle mücadelesi sürecektir diyen Hüseyin Çelik, idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini de ifade etti.
 
Çelik, Hantepe baskınında mühimmatın katırlarla taşındığını hatırlatarak, o olay da da heronların kullanılmamasının eleştirildiğini söyledi.
 
Çelik: "Türkiye'de bir terör olayı olmasaydı bu müessif olay yaşanmazdı, kurunun yanında yaş da yanar diye bir mantığımız yok.. Bir daha böyle talihsiz bir olayla karşılaşmak istemeyiz. Olay şu an ortaya çıktığı şekliyle vuku bulmuşsa kesinlikle kasıt olamaz kaçakçılık yapan insanların ölmesini kimse istemez."
 
DEMİRTAŞ'TAN TEHLİKELİ ÇAĞRI!
Şırnak Uludere'de Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının köylüleri vurması üzerine bir açıklama yapan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 3 günlük yas ilan ettiklerini söyledi.
 
Kürt halkını duyarlı olmaya davet eden Selahattin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:"Çok açık bir katliam olduğu ortadadır. Bunu örtmeye çalışacaklardır. Eminin şu ana kadar bunu nasıl örteceklerini planlıyorlar. Biz bunun örtülmesine izin vermeyeceğiz. Daha önceki katliamlar gibi olmayacak. Örtemeyecekler. BDP olarak 3 gün boyunca yas ilan ettik. Herhangi bir resmi temasımız olmadı. Kimse bizi aramadı. Savcılara dahi ulaşamıyoruz. Halkımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Gün evde oturma günü değildir. Herkes en güçlü şekilde tepkisini ortaya koysun"
 
Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü.Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.Şırnak Valisi Vahdettin Özkan olayda 20'den fazla kişinin öldüğünü söyledi 

GENEL KURMAY CEVAP VERDİ!
Genelkurmay 20’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekatı, TBMM tarafından 17 Ekim 2007 tarihinde kendisine verilen ve birer yıllık sürelerle yenilenen yetki gereği sürdürülmektedir.
 
2. Terör örgütü elebaşılarının son dönemde verdikleri kayıplar için gruplara misilleme talimatı verdikleri ve bu doğrultuda özellikle sınır ötesinde Sinat-Haftanin’e takviye maksadıyla çok sayıda terörist gönderildiği bilgisi alınmıştır.
 
3. Çeşitli kaynaklardan alınan istihbarat ve yapılan teknik analizler sonucunda, içlerinde örgüt elebaşılarının da bulunduğu terörist grupların bölgede bir araya geldikleri ve sınır hattındaki karakol ve üs bölgelerimize yönelik saldırı hazırlığı içinde oldukları anlaşılmış ve ilgili birlikler ikaz edilmiştir.
 
4. Geçmişte bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, teröristlerin, kullandığı ağır silah, cephane ve patlayıcıları yük hayvanları ile Irak’tan getirerek sınırdan içeri soktukları, teslim olan terörist ifadelerinden bilinmektedir.
 
5. Bölücü terör örgütü mensuplarının, Irak Kuzeyinden gelerek hududumuza yakın karakol ve üs bölgelerimize eylem yapacağına dair istihbaratın artması üzerine, keşif ve gözetleme gayretleri sınır boylarında artırılmıştır. Bu kapsamda, 28 Aralık 2011 günü saat 18.39’da, Irak sınırları içinde hududumuza doğru bir grubun hareket halinde olduğu İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile tespit edilmiştir.
 
6. Grubun tespit edildiği bölgenin teröristler tarafından sıkça kullanılan bir yer olması ve geceleyin hududumuza doğru bir hareketin tespit edilmesi üzerine hava kuvvetleri uçakları ile ateş altına alınması gerektiği değerlendirilmiş ve saat 21.37-22.24 arasında hedef ateş altına alınmıştır.
 
7. Olayın meydana geldiği yer, bölücü terör örgütünün ana kamplarının konuşlu olduğu, sivil yerleşim bulunmayan, Irak kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesidir.
 
8. Olay hakkında idari ve adli inceleme ve işlemler devam etmektedir.

BELEDİYE BAŞKANI: KAÇAKÇILARDI
Reuters Haber Ajansı'na konuşan Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman, Şırnak Uludere'de bu sabaha karşı havadan açılan ateş sonucu 30 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
 
Yaman "30 tane cesedimiz var, hepsi yanmış durumda, bu insanların bu bölgede kaçakçılık yaptığını da devlet biliyordu, böyle bir olay kabul edilemez. Havadan vuruldular" dedi. (Ajanslar)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı C.A 29 Aralık 2011 Perşembe 21:32

sparta. sınırdan geçen kaçakçılar kılığındaki pkk lılar kaç karakoldaki kınanlı kuzuları kalleşçe şehit ettiler biliyormusun?? eminim çok iyi biliyorsun dur sen o şehitlere ne hisettiysen bende bu gün aynı şeyleri hissediyorum...

Yorumu oyla      16      6  
sparta 29 Aralık 2011 Perşembe 19:49

Ölenlerden sadece biri ananız babanız kardeşiniz olsaydı , aynı yorumu yaparmıydınız acaba duygusundan eser kalmamış, cahil halk . Pkk lı ile kaçakçıyı tesbit edemeyecek kadar teknıloji yoksunu isek yazıklar olsun. Kapatalım bu devleti ve öümü bekleyelim. Yoldan geçerken de biri şehir eşkıyası diye birini öldürmesi an meselesi demektir. Ölüdürlmüştür de.

Yorumu oyla      13      14  
Ak Anıl 29 Aralık 2011 Perşembe 17:09

Kadın kılığına girip güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyl atan zihniyetler kaçakçı kılığında sınırdan sızmaya çalışmadıklarını nereden bileceksin. Bunlar kaçakçılık yapsınlar,vergi vermesinler elektriği kaçak kullansınlar birde çıkıp isyan etsinler. Yok kardeşim yok ....

Yorumu oyla      23      7  
DEMOKRAT 29 Aralık 2011 Perşembe 15:30

Ha Kaçakçı,Ha pkk lı Hiç Farketmez.Sonuçta Hepsi Aynı.Yapılan Kanunsuz İşi Devlet Biliyormuş.Yani bunun Anlamı Devlet Bize Hiç Bir Zaman Dokunmasın,Biz Bildiğimizi Okuruz Demektir.Aslında Bunlara İsrailin Yaptığı Gibi Davranacaksın Ancak Ondan Anlarlar.

Yorumu oyla      30      9  
hüseyin ahmetoğlu 29 Aralık 2011 Perşembe 13:13

haddini bil sn. demirtaş bu memleket yol geçen hanı değildir.memleketin yasalarına uyacaksınız.gece yrısı karanlıkta kaçakçılık,güvenlik güçlerine saldırı.birde sıkılmadan himaye ediyorsunuz.nereniz doğru aslanım sizin.alnında mı yazıyordu kaçakçı olduğu.bu kisvelere bürünüp zarar vermiyorsunuz.kendinize gelin ve T.C. yasalarına uyarak yaşamlarınızı sürdürün.bu memleket hepimize yeter

Yorumu oyla      27      8  
izmirli 29 Aralık 2011 Perşembe 13:07

köylüde olsa sonuçta kaçakçı bunlar asker nerden bilcek gece bu basında yazııklar olsun bunları haber yapıyor askeri yıpratmayın yeter bu vatan hepimizin

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sayıştay’ın 60 yaş kartı kararı yasaya aykırıdır'
İzmirli Avukat Arif Ali Cangı, Sayıştay’ın 45 bin kişiye toplu ulaşımda ...
Ege'de katil yosun tehdidi
Çeşme'de önceki gün batan gemideki tonlarca tarımsal gübre, çevre sorunlarına neden olacak
Devrilen folkliftin altında kalan işçi
Bornova’da, bir fabrikanın metal doğrama atölyesinde çalışan Hamit Şenyiğit, ...
 
Zeytin işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı
Tire’de, zeytin işçilerini taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu, 7 kişi yaralandı.
MGK toplantısında, her yönüyle Fransa ele alındı
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde,Fransa Parlamentosu'nda kabul ...
Ünlü türkücü hayatını kaybetti!
12 Eylül 198O darbesinde okunan bildirinin ardından radyoda çalınan Hasan ...
 
2012’de Türkiye’de nasıl gelişmeler yaşanacak?
Ünlü Astrolog Su Karakuş, 2012 beklentilerini, egedesonsoz okurları için yorumladı.
Almanya vizesi alacaklara iyi haber
Almanya'nın 2012 yılında vize uygulamasını önemli ölçüde kolaylaştıracağı bildirildi.
Genelkurmay'dan teğmenlere soruşturma
Genelkurmay Başkanlığı, bir grup Jandarma personeli teğmenin Başbakan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva