HABERLER>GÜNCEL
28 Aralık 2011 Çarşamba - 20:14

MGK toplantısında, her yönüyle Fransa ele alındı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde,Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen yasa teklifinin toplantıda tüm boyutlarıyla ele alındığı belirtilerek, "tasarının kanunlaşması durumunda bu haksız tasarrufa her şekilde karşı çıkılması kararlaştırılmıştır" denildi.

MGK toplantısında, her yönüyle Fransa ele alındı

ANKARA - MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Fransa'da iktidar partisi tarafından gündeme getirilen ve 22 Aralık 2011 tarihli ulusal meclis oturumunda hükümet temsilcisi tarafından da açıkça desteklenerek kabul edilen yasa teklifinin tüm boyutlarıyla ele alındığı belirtildi.
 
Bildiride, anılan yasanın ifade özgürlüğüne, bilimsel çalışmalara ve ilgili uluslararası hukuk kurallarına aykırılığına dikkat çekilerek, bu gelişmenin iki ülke arasındaki tarihe dayanan dostluk ilişkilerine büyük bir darbe vurduğunun kaydedildiği vurgulandı.
 
Bildiride şöyle denildi: "Bu konuda hükümetin bu aşamada açıkladığı ve Fransa'nın atacağı adımlara bağlı olarak benimseyebileceği ilave tedbirlerin kararlılıkla uygulanmasının önemi vurgulanmıştır. Tarihin parlamentoların alacakları yanlı kararlarla yeniden yazılmasının yanlışlığı bu kanun tasarısıyla daha vahim bir şekilde görülebilmiştir. Fransa'da, aklı selimin hakim olması ve bu hatalı adımdan geri dönülmesi yönündeki beklentimiz sürmekle birlikte, tasarının kanunlaşması durumunda bu haksız tasarrufa her şekilde karşı çıkılması kararlaştırılmıştır."
 
TERÖRLE MÜCADELE
MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, toplantıda, vatandaşların canına, malına, hak ve özgürlüklerine kasteden terörist faaliyetler ve oluşumlara karşı güvenlik güçlerinin cesur, kararlı ve fedakarane şekilde ve etkin işbirliğiyle yürüttükleri operasyonlar neticesinde terör örgütüne büyük darbe indirildiğinin altı çizildiği kaydedildi.
 
Ülkenin birlik ve bütünlüğünü, milletin kardeşlik ve huzurunu hedef alan bölücü terör örgütüne yönelik bu kararlı ve etkin mücadelenin önümüzdeki dönemde de taviz verilmeksizin her alanda sürdürüleceğinin bir kez daha teyit edildiği belirtilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:
 
"Diğer yandan, terör örgütünün istismar alanlarının ortadan kaldırılması amacıyla yürütülen kapsamlı çalışmalar gözden geçirilmiş, bu yöndeki çabaların da demokrasiden, hukuk devleti anlayışından ve evrensel değerlerden ödün verilmeksizin kararlılıkla devam ettirileceği kaydedilmiştir.
 
Aziz milletimizin her vesileyle, son olarak da Van depreminin yaralarının sarılması gayretleri bağlamında somut olarak sergilediği takdire şayan birlik ve kardeşlik anlayışının, terör örgütünün hain hedeflerine ulaşmasına izin vermeyeceğine olan kati inanç vurgulanmıştır.
 
Irak'ın güvenlik ve istikrarına önem veren Türkiye'nin, Irak'taki siyasi gelişmeleri yakından takip ettiği ve Irak halkının takdire şayan çabaları ve uluslararası toplumun katkılarıyla son yıllarda elde edilen önemli kazanımların yitirilmemesi için tüm Iraklıların birlikte gayret sarfetmesi gerektiğine inandığı kaydedilmiştir. Bu kapsamda ABD askeri güçlerinin çekilmesinin hemen ardından yaşanan siyasi krizin çoğulcu demokrasi anlayışına ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterilerek çözüme kavuşturulmasının önem taşıdığı, bu doğrultudaki çabalara her türlü desteğin verileceği vurgulanmıştır.
 
Ayrıca Irak'la terörle mücadelede somut mesafe kaydedilmesi gereği yinelenmiş, bu çerçevede Irak makamlarının terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki mevcudiyetinin sona erdirilmesini teminen etkin işbirliği sergilemeleri yönündeki kati beklentimiz, bir kez daha kuvvetle vurgulanmıştır.
 
Suriye'de sivil halka ve muhaliflere yönelik şiddet ve yıldırma eylemlerinin bir an önce durdurulmasının ve Suriye'nin geleceğinin, Suriye halkı tarafından belirlenmesinin önemine işaret edilmiş, bu çerçevede halkın meşru talepleri doğrultusunda demokratik geçiş sürecinin süratle başlatılması gerektiği belirtilmiştir."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 29 Aralık 2011 Perşembe 12:27

MGK YETKİ VE SORUMLULUKLARI ANAYSADA YAZILI.BU NEDENLE FRANSA'NIN KENDİ İÇ İŞİ OLARAK ALDIĞI BİR YAPTIRIM KARARI BİİZM MİLLİ GÜVENLİĞİMİZİ NE İLGİLENDİRİYORMUŞ??ZATEN TÜRKİYE NATO ÜYESİ DEĞİL Mİ? TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ NATO TARAFINDAN BELİRLENMİYOR MU?YAPILAN AÇIKLAMA İNANDIRICI DEĞİLDİR.VE ANLAMSIZDIR.GERÇEK OLAN ŞEY İSE: ÜLKEMİZİN AKP ELİYLE HER ALANDA OLDUĞU GİBİ DIŞ POLİTİKA ALANINDA DA BİR BATAĞA SAPLANDIĞIDIR.ÜLKEMİZ ÇIKMAZ SOKAKTADIR.ONURUNU KOTUYAMADIĞI İÇİN BATI KARŞISINDA HEP EZİKTİR.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü türkücü hayatını kaybetti!
12 Eylül 198O darbesinde okunan bildirinin ardından radyoda çalınan Hasan ...
2012’de Türkiye’de nasıl gelişmeler yaşanacak?
Ünlü Astrolog Su Karakuş, 2012 beklentilerini, egedesonsoz okurları için yorumladı.
Almanya vizesi alacaklara iyi haber
Almanya'nın 2012 yılında vize uygulamasını önemli ölçüde kolaylaştıracağı bildirildi.
 
Genelkurmay'dan teğmenlere soruşturma
Genelkurmay Başkanlığı, bir grup Jandarma personeli teğmenin Başbakan ...
Turist cinayeti davasına Sinn Fein'den mektup
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde evlenmelerine karşı çıktığı gerekçesiyle ...
Bergama Cezaevi'nden resimli yılbaşı mesajı
Bergama Cezaevi'nde 8 aydan bu yana tutuklu bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Arçelik, Çocukları Noel Anne ve Noel Baba buluşturuyor
Arçelik yeni yılı oldukça renkli aktivitelerle karşılıyor. Asmaçatı Alışveriş ...
Genelkurmay'dan art arda üç açıklama
Genelkurmay Başkanlığı, bir grup Jandarma personeli teğmenin Başbakan ...
Gülen Türkiye'ye ne zaman dönecek?
Zaman yazarı Faruk Mercan, CNN Türk'teki Medya Mahallesi programında Fethullah ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva