HABERLER>GÜNCEL
17 Mart 2022 Perşembe - 16:59

İZTAŞIT Menemen’e uzanıyor... Minibüsler tarih oluyor!

Menemen Yolcu Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak protokolle İZTAŞIT uygulaması Menemen’e uzayacak. 

İZTAŞIT Menemen’e uzanıyor... Minibüsler tarih oluyor!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün, çevre ilçelerle kent merkezi arasında çalışan minibüsçü esnafını kurumsallaştırmak adına geliştirdiği İZTAŞIT projesi genişliyor. İlk olarak Aralık 2019’da Seferihisar’da hizmete giren uygulamanın yeni durağı Menemen olacak. 

Dün gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda gündeme gelen önerge,  Hukuk – Plan ve Bütçe – Ulaşım Komisyonlarınca kabul edildi. Bu akşam gerçekleşecek oturumda raporun meclisten geçmesi durumunda uygulama hayata geçecek ve Menemen Yolcu Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi İzmir’in toplu ulaşım ağına dahil edilecek. 

İZMİRİM KART İLE BİNİLECEK
İZTAŞIT seferleri ilerleyen aylarda Menemen ve Yeni Garaj arasında başlayacak. Tüm toplu ulaşım araçlarına olduğu gibi İZTAŞIT’lara da “İzmirim Kart” ile binilecek. Sefer saatleri ESHOT’un internet sitesinden ve akıllı telefonlara yüklenebilen ESHOT uygulamasından görülebilecek.

ENGELLİ VE 65 YAŞ ÜSTÜ YOLCULAR
ESHOT otobüslerine “ücretsiz” biniş hakkı bulunan yüzde 40 ve üzeri engelli raporu sahipleri, ağır engellilerin refakatçisi bir kişi ve 65 yaş üzeri vatandaşlar fotoğraflı İZMİRİM KART ile İZTAŞIT’lara da ücretsiz binebilecek.

ESHOT DENETİMLİ OLACAK
Araçlar, sürücüler ve kooperatif yönetimi ESHOT’un denetimde olacak. ESHOT şoförlerine verilen tüm eğitimler, İZTAŞIT sürücülerine de düzenli olarak verilecek. Ulaşım planlamalarını da ESHOT yapacak. Kooperatif yönetimi ise çalışma düzenini ve hareket saatlerini takip edecek. İZTAŞIT’lara takılacak ücret toplama cihazlarının (validatör) verilerini hem araç sahipleri hem de ESHOT Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görecek. Araç başına düşen hasılat ve ücretsiz binişlerin toplamı, her ay düzenli bir şekilde araç sahiplerine ödenecek.

 
Çavuşoğlu Ukrayna'ya gitti: Umudumuz arttı!
 
Soyer'in Marmara Gölü kampanyasına Manisa'dan destek
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hzm 18 Mart 2022 Cuma 08:54

İzmir Menemen arası toplu taşıma hizmeti veren minibüsçü esnaf arkadaşlarım imzaladığınız bu taşıma anlaşması sizin için gelir değil tamamen tüm kaynaklarınızı teslim etmek anlamına geliyor. Belediyeler yapamadıkları ve zarar ettikleri işi size devretmeye ayrıca kazancınızı da elinde tutmayı kendine bir hak biliyor yazıklar olsun. Rabbim hakkınızda hayırlısını versin

Yorumu oyla      2      5  
bii 18 Mart 2022 Cuma 08:32

güzel haber.

Yorumu oyla      3      3  
18 Mart 2022 Cuma 08:27

bu menemen dolmuşları yüzünden Çiğli'den geçemiyoruz. Belediye bunları görmüyormu? Emniyet nerede? Ne iş yapar bunlar? Tüm izmirde trafik akarken Çiğli'nin içinden geçemiyoruz. Resmen menemen dolmuş yatağı burası. Belediye uyuma. İzmirliye sahip çık.

Yorumu oyla      3      3  
Hüseyin Akgün 17 Mart 2022 Perşembe 19:59

Yolcu bazında ücret ödemesi yapılmayacak km bazında araclara ödeme yapılacak 2022 yılı icin geçerli olacak her yıl yeni sözleşme yapilacak 2023 yılında yolcu bazında ödeme yapılabilir o zaman 65 yaş üstü tarifesi o zaman belli olacak

Yorumu oyla      2      3  
“İzmir’in toplu ulaşımının Demir ağları “ 17 Mart 2022 Perşembe 19:15

Menemen ilçesindeki belediye otobüsleri ( ESHOT ) tarih olmasın ? Mesela 800 nolu belediye otobüs hattı ( Menemen Aktarma Merkezi- Bornova Metro) devam edecek mi ? Mesela 800 nolu otobüs hattında uygulanan 120 dk. aktarma hakkı İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) araçlarında uygulanacak mı ? İzmir BB’si ESHOT’u küçültmeye gider de , merkez ilçelerde de İZTAŞIT uygulamasına geçerse şaşırmam . “Ancak biz ne zam yaparsak yapalım ( İzmir toplu ulaşımı için ) sonuç olarak fiyat yine de maliyetleri karşılamayacak “ Toplu ulaşım kamu hizmeti değil mi ? Kamu hizmetinde kar amacı güdülür mü ? İzmir toplu ulaşımındaki fiyat güncellemesi ( zam değil ) aylık ÜFE ye bağlanması, İzmir BB’ni toplu ulaşıma zam yapmaktan kurtarır mı ?

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu Ukrayna'ya gitti: Umudumuz arttı!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ...
Ödemiş'te tefecilik yapanlar gözaltına alındı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde tefecilik yaptığı öne sürülen 3 şüpheli, gözaltına alındı.
TTB Başkanı hakkında suç duyurusu
Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem ...
 
İngiltere Merkez Bankası da faiz yükseltti
İngiltere Merkez Bankası, politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 0,75'e çıkardı.
Altınordu bir çınarını daha kaybetti!
1966-67 sezonunda Türkiye şampiyonu olan Altınordu basketbol takımının ...
Meteoroloji uyardı: Fırtına geliyor!
Meteoroloji'nin açıkladığı rapora göre Ege Denizi'nde yarın itibarıyla ...
 
Gülistan'ın erkek arkadaşı hakkında karar
Tunceli'de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki ...
Otoyoldan bariyer çalan 2 kişi yakalandı
Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'daki demir bariyerleri çalan 2 şüpheli gözaltına alındı.
'Asbest' tehlikesinde yeni perde... Baro dava açtı!
Asbest tehlikesi nedeniyle Buca Cezaevi'nin yıkım ihalesinin ve yıkım ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva