HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Haziran 2010 Pazartesi - 00:00

İzmirliler Başkan’’dan kelle istedi!

Kahramanlar’’da yaşanan kazanın ardından kentin önde gelen siyaset adamları ve bürokratları İZULAŞ ve ESHOT Genel Müdürleri’’ni hedef gösterdi. ’

İzmirliler Başkan’’dan kelle istedi!




İZMİR -
 Kahramanlar’’da 16 Haziran günü çarptığı iki yayanın ölümüne neden olan İZULAŞ şoförü Hakan T.’’nin ehliyetsiz olduğunun anlaşılmasının ardından tartışmaların ardı arkası kesilmiyor.

ESHOT'tan şifre açıklaması... haberi için tıklayınız...
 
’‘Kaza haberine mesele yapan ve üzerine giden’’ Yeni Asır, 1 liralık ehliyet sorgulama şifresi haberinin ardından bu kez kentin önde gelen bürokratlarına ve siyaset adamlarına ’‘ne yapılması’’ gerektiğini sordu. Ortak görüş, ilgili kurumların müdürlerinin görevden alınması yönündeydi.
 
İŞTE OLAY ÜZERİNE YAPILAN AÇIKLAMALAR
 
CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun: "Hiç bir şey diyemiyorum. Aziz Kocaoğlu herhalde kendisi takip etmiş değil. Bürokratlara sordu, onlar da bu bilgiyi verdiler. Kocaoğlu da o ifadeyle bu demeci verdi. Çin'den döndüğü zaman araştıracaktır. İş aydınlanacaktır. Cuma günkü açıklamasının tersine bir olay. Çin dönüşünde araştırmalı neyin doğru olduğunu açıklamalıdır."


Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura: "Bu kazada İZULAŞ ve ESHOT yöneticilerinin fevkalade vebali var. Bunun af edilecek tarafı yok. İki can gitti, öleni geri getirmek mümkün değil ama bu kaza da görünmez değil, görünür bir kaza. Böyle olduğu ortaya çıktı. Görevini yapmayanların mutlaka bunun hesabını vermesi gerekir. Gakat nedense ESHOT Genel Müdürü olan hanımefendi (Gül Şener), fazla korunuyor. İZULAŞ ve ESHOT Genel Müdürleri, Başkan Kocaoğlu'nu bu konuda yanıltmışlardır. Ben olsam ESHOT Genel Müdürü'nü görevden alırım. Başkan gerektiğinde ceza vermeli. Daha önce de belediyenin bürokratları çok ciddi hatalar yaptı. Ancak ceza almaları gerekirken terfi ettiler. Bu tür konularda fatura Başkana çıkar. Belediyenin başarı şansı da azalır. Bel belediye başkanıyken İZULAŞ ve ESHOT şoförlerinin şerit değiştirmemesi için çok sıkı tedbir almıştım. Ancak şu anda belediye otobüsü şoförleri, tedirgin ediyor. Titizlik gösterilmiyor."

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur: "Şifrenin kendisi, yönetimin başında bulunandır. Şifre, bir mekanizmadır. O mekanizmayı yönetecek kişi, yönetimin başındaki kişidir. Şifre kendisini belediyenin atölyelerinde, su depolarında, alt yapısında, fen işlerinde belediyeye bağlı şirketlerde ve her yerde hissettirmelidir. Şifre gecenin 3'ünde bu birimleri denetlemektir. Şifre, gerektiğinde uyumamaktır. Otobüsleri, numaralarını bilmektir. Her şeyi denetlemek kolay değil ama takip etmek gereklidir. Yaşamak, konsantre olmak gereklidir. Biz bahane üretmeye ve bahanelerin arkasına saklanmaya değil, hizmet etmeye geldik. Bu sözlerim tüm yöneticiler için geçerlidir."


Devlet eski Bakanı Işılay Saygın: "Bu bir skandal. ESHOT Genel Müdürü hemen istifa etmeli. Bu kadar önemli konularda çok dikkatli olunması gerekir. Topluma hizmet eden insanların daha titiz olması lazım..."


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar: "Otobüs şoförleriyle ilgili sıkıntıyı, halkın şikayeti ve trafikteki gözlemlerimiz doğrultusunda mercek altına aldık. Otobüs şoförleri trafikte terör estiriyor. Sebebini araştırdık ve şoförlerin çoğunun tecrübesiz olduğu bilgisine ulaştık. Bu konu artık gözardı edilemez. ESHOT Genel Müdürü'nün görevden alınması lazım. Bu yaptırım gereklidir."


AK Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy: "Bir defa otobüs şoförü bu işi yapmaktan men edilmelidir. Ayrıca kayıt sisteminin daha iyi izlenmesi gerekir. Bilgi var ve gereği yapılmadıysa sorumsuzluk var demektir. Şifrenin alınabileceği bilgisi Büyükşehir Belediyesi'nde nasıl olmaz? Bu büyük bir eksiklik. Kamu görevlisinin nasıl devranması gerektiğini ben söyleyemem ama burada insan hayatına mal olan hatalar zinciri var. Kurumsal olarak çok büyük bir hata var."


CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin: "Toplu taşıma yapan ve şoför çalıştıran kurumların çok dikkatli olması gerekir. Çünkü otobüs şoförleri her gün yüzlerce kişiyi taşıyor. Kurumlarda
 
çalışan sürücüler hakkında titiz davranılması lazım. Emniyet sorgulamayı hak ettiğince yapmıyor. Belediye başkanının bu şifrenin peşine düşmesi gerekmez. Emniyet istendiğinde vermeliydi. Vermemekle hata yapmış. Belediyenin kurumda çalışan yüzlerce insanın bilgisini bulmak için çaba içine girmesini beklemek de doğru olmaz. Emniyetin bu bilgileri vermesi gerekirdi. Sorumluluğu sadece belediyenin üzerine yıkmak sağlıklı bir değerlendirme değildir."

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür: "Gayet açık ve net bir şeyi ortaya çıkarmışsınız. Bu kadarbasit bir şeyde bile belediye buna ulaşamıyor. Vatandaşın bile ulaşabileceği bu bilgiye ulaşamıyor. Nasrettin Hoca'nın geçinmeye gönlüm yok adını bile sormadımdiye bir şey var. İşe alımlarla politik müzaahalarla hareket ediliyor. Ehil olmayan insanlar işe alınıyor. Belediye başkanının burada bilmesi gereken konilardan ne kadar uzak olduğunun göstergesidir. Bu kadar basit bir şeyi araştırmaktan uzak. Konuya bu kadar uzak bir belideye başkanı tarfından kentin lönetilmesi İzmir için şanssızlık. Kendisine hizmet etmeyşen bir beledriye başkanı başımıza geldi. ESHOT Genel Müdürü istifa etmeli, etmezse görevden alınmalı. Başkan özür dilemeli İzmir halkından. Acizlikten başka bir şey değil. Kendi hatasıyla ilgili kalkıyor hükümeti emniyeti suçluyor. "


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı: "Çok üzücü ve can sıkıcı bir olay. İki kişinin ölmesi ardından sorumlu olan kişilerin mutlaka görevden alınması gerektiğini düşünüyorum. Ben büyükşehir belediye başkanı olsaydım, kazanın olduğu gün sürücünün alkollü olduğunun ortaya çıkmasından sonra İZULAŞ Müdürünü görevden almıştım. Bunun için ben bir saniye bile düşünmezdim."


Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır: "Ben kimsenin sorumluluğu yok var, tartışmasına girmek istemiyorum. Ancak burada birinci derece sorumlu olan şoför arkadaştır. Bana göre türkiye.gov.tr sorgulama işlemi tam olarak tanıtılmadı. Kamu kurumları bunun farkında değil, olay resmi yazışmalarla yapılıyordu. Ben kendi belediyemde şoför olarak çalışan tüm arkadaşlara ehliyet sorgusu yaptıracağım. Ancak bu sistemin daha da ileriye dönüştürülerek, şoförlerin araçlarına binmeden toplu taşım ve kamu görevi yapan sürücülerin barkod oktuma online sistemi ile kontrol edilmesi gerekir. Bu konuda haberiniz ile açıklık getirdiğiniz için teşekkür ederim. Bu kaza ve bu kaza sonrası yaşanan polemikler ders olsun."

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan: "Bir ihmalden dolayı kazanın olduğunu düşünüyorum. Alkollü olmasından dolayı ehliyeti alınan şoföre otobüse teslim etmek ciddi bir sorumsuzluktur. Gerçekten göz göre insanları ölüme atmaktır, bu şoföre eotobüsü teslim etmek. Bu olay başka bir ülkede olsa başta sorumlu bürokrat görevden alınmıştır ve hatta yargı huzuruna çıkarılmıştı. İnsan haklarına saygı bunu gerektirir. Yerel yönetimlerin görevi halkın güven içinde ulaşımımı sağlıyarak can güvenliğini korumaktır. Bu konuda gerekinin hiç zaman kaybetmeden olayı sen ben kavgasına dönüştürmeden gereğinin acilen yapılarak kamuoyuna bilgi verilmesi gerekir."(Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafiğe metro makyajı
Büyükşehir Belediyesi’’nin metro inşaatı ve Büyük Kanal Projesi revizyon ...
Aliağa’’nın yıkılan köprüsü yeniden yapılıyor
Seferihisar’’da ’‘sosyete pazarı’’ çılgınlığı
İzmir'in Seferihisar ilçesinde dün açılan ve gece geç saatlere kadar ...
 
Bayraklı yaz spor okulları açıldı
Konak Belediyesi onu yolda bırakmadı
Konak Belediyesi, diyaliz hastalığı nedeniyle 2000 yılından bu yana yürüyemeyen ...
Metro Karabağlar ile Göztepe’’yi susuz bırakacak!
İzmir'de metro istasyonu çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bazı ...
 
İzmir basınından bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Kemalpaşalılara yol müjdesi
İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, Kemalpaşa ...
İzmir’’in kaldırımlarına ızgara
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yol düzenlemelerinde yağmur sularını ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva