HABERLER>SPOR
2 Ekim 2024 Çarşamba - 11:41

İzmirli hakemin darp edildiği dava ertelendi

Ankaragücü-Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında dönemin Ankaragücü Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın yargılandığı dava 14 Ekim'e ertelendi.

İzmirli hakemin darp edildiği dava ertelendi

Mahkeme, adli tıp raporuna karşı savunma hazırlamaları için sanık avukatlarına süre vererek, duruşmayı 14 Ekim'e erteledi.

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Hakim, Meler'in Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporunun dava dosyasına geldiğini belirtti.

Söz alan Meler'in avukatı, sanıkların önceki celselerdeki suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarını kabul etmediklerini belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Sanık avukatları da Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu inceleyemediklerini öne sürerek, karşı beyanda bulunmak için süre talep etti.

Cumhuriyet savcısının görüşünün ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatlarının talebi doğrultusunda adli tıp raporuna karşı savunma hazırlamaları için avukatlara süre vererek, duruşmayı 14 Ekim'e erteledi.

İddianame
Hakem Meler'in "müşteki", eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin'in "şüpheli" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, Koca'nın, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne, "tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık"tan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapsi veya adli para cezasına çarptırılması talep edildi.

Ankara Adli Tıp Kurumunca hazırlanan rapora da yer verilen iddianamede, Meler'in başının sağ tarafında darbeye bağlı birden fazla yara olduğu belirtildi. Hakem Meler'in sol göz çukurunun altında fiziksel travmaya bağlı morluk oluştuğu ifade edilen raporda, şu tespitler yer aldı:

"Elmacık ve göz çevresindeki kemiklerde hassasiyet, omurganın boyun içinde kalan sağ bölümündeki yumuşak dokuda hassasiyet ile sağ dizde sıyrık ve ödem hassasiyetinin mevcut olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda, yaralanmasının yaşamını tehlikeye sokan bir durum bulunmadığı, ancak basit tıbbi müdahaleyle giderebilecek ölçüde hafif olmadığı, kemik kırığına neden olduğu, kırığın yaşam fonksiyonlarını orta derecede etkilediği hususları tespit ve mütalaa edilmiştir."

İddianamede, Çelikkaya ve Şahin'in, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapsi, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapsi veya adli para cezasına çarptırılmaları istendi.

Can hakkında ise "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep edildi.

Şüpheliler hakkında ayrıca Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı istendi. (T24)

 
Denizde görsel şölen... Karaburun akvaryum gibi!
 
İki göçmen teknesi battı: 45 ölü, 61 kayıp
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe evinde avantajlı konumda
Süper Lig'de 5 Ekim Cumartesi günü 8'inci hafta karşılaşmasında Sivasspor'u ...
Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne galibiyet ile başladı!
Galatasaray, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında kendi evinde ...
Göztepe, Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdürdü
Trendyol Süper Lig'de 5 Ekim Cumartesi günü Net Global Sivasspor'u konuk ...
 
Okan Buruk, PFDK'ya sevk edildi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve futbolculardan Michy Batshuayi, ...
Göztepe Kadın Voleybol Takımı'nın isim ve forma sponsoru Papara oldu
KFC Kadınlar Voleybol 1. Ligi ekiplerinden Göztepe, ligde "Papara Göztepe" ismiyle mücadele edecek.
Şampiyonlar Kupası'nın sahibi Arkas Spor oldu
2024 Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nda Halkbank ile Arkas Spor ...
 
Manchester United'dan Victor Osimhen açıklaması!
Manchester United'ın eski futbolcusu Louis Saha, Galatasaray forması giyen ...
UEFA Konferans Ligi'nde ilk hafta heyecanı başlıyor
UEFA Konferans Ligi'nde ilk haftanın perdesi, yarın oynanacak iki maçla açılacak.
Acun Ilıcalı'dan flaş Okan Buruk açıklaması: 'Kimseyi tanımam'
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, basın toplantısında 'Kimseyi tanımam' ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva