HABERLER>YEREL MEDYA
5 Mart 2010 Cuma - 00:00

İzmirli gazeteciler Kocaoğlu’’nu değerlendirdi

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nin ardından geçen 1 yılda İzmirli gazeteciler, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini değerlendirdi.’

İzmirli gazeteciler Kocaoğlu’’nu değerlendirdi

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nin ardından geçen 1 yılda İzmirli gazeteciler, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini değerlendirdi.’
 
İZMİR - Yeni Asır TV'de Ali Talak'ın hazırlayıp sunduğu Şehir ve İmar programına; Milliyet Ege'den Mustafa Yılmaz, Gazetem Ege'den Bünyamin Dobrucalı, Yeni Asır'dan Süleyman Sağat ile Ege Manşet Gazetesi'nden Halit Tunç katıldı. İzmirli Gazeteciler, Büyükşehir Belediyesi ve  Aziz Kocaoğlu'nun İzmir için ortaya koyduğu projeler hakkında kendi yorumlarını ortaya koydular.
 
’“BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ UNUTULMAMALI’”
Yeni Asır Gazetesi'nin yerel yönetimler muhabiri Süleyman Sağat, İzmir'in mevcut en büyük sorununun ulaşım olduğunu belirterek, tüm olumsuzluklara rağmen Aziz Kocaoğlu ve ekibini metroyu bitirmekte kararlı gördüğünü söyledi. Süleyman Sağat, Üçyol-Üçkuyular, Bornova-Evka 3 metro hattı ve Aliağa-Menderes Hafif Raylı Sistemin İzmir ulaşımı için çok önemli projeler olduğunu fakat, Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri uygulamaya koyarken gündelik hayatı olumsuz etkileyen bir takım çalışmaları da yapması gerektiğini söyledi. Yeni Asır Muhabiri Süleyman Sağat, "Büyükşehir ekip olarak metro ve ulaşım konusuna kilitlenmiş durumda. Ama İzmirliler'in gündelik hayatını olumsuz etkileyen şehir sorunları var ve bu sorunlar genelde görmezlikten geliniyor. Kentlileri mutsuz eden küçük sorunlar Büyükşehir Belediyesi'nin gözünden bazen kaçıyor. Vizyon projelerin yanında olması gereken belediyecilik hizmetleri unutulmamalıdır" dedi. Üç yıldır atıl durumda olan Balçova Teleferik Tesisleri'ndeki sorunların giderilip bir an önce ihaleye çıkartılması gerektiğini belirten Süleyman Sağat, İzmirliler için önemli olan bu tesislerin hizmete açılması gerektiğini söyledi. Balçova'da bulunan alışveriş merkezlere gelenlerin oluşturduğu trafik kargaşasını Büyükşehir Belediyesi'nin çözüm bulması gerektiğini ifade eden Sağat, ilçe belediyelere yapılan Çok Amaçlı Salonlar ile Arıtma Sistemleri'nin çok önemli hizmetler olduğunu vurgu yaptı.
 
’“KOCAOĞLU PARTİLER ÜSTÜ OLMALI’”
Gazetem Ege yazarlarından Bünyamin Dobrucalı ise, metro konusunda Aziz Kocaoğlu'na haksızlık yapıldığını, İzmir'de metronun en çok bitmesini isteyen kişinin Aziz Kocaoğlu'nun kendisi olduğunu söyledi. Dobrucalı, metro işinin bir mühendislik işi olduğunu yaşanan hukuki gecikmelerin bir şekilde aşılacağını ve bir şekilde metronun hizmete açılacağını kaydetti. Bünyamin Dobrucalı, Aziz Kocaaoğlu'nun son bir yıl içinde partiler üstü konumunu kaybettiğini ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı gibi davranış sergilediğini söyledi. Dobrucalı, Başkan Kocaoğlu'nun siyasetten uzak durup daha fazla kentle ilgilenmesi gerektiğini belirtti. İçinden çıkılmaz bir takım sorunların İzmir şehrinin kendi yapısından kaynaklanan özelliklerinden geldiğini ifade eden Bünyamin Dobrucalı, "1 milyon kişinin yaşaması gereken kentte, 3 milyon insan bulunuyor. Şehrin merkezine her gün 1 milyon kişi çevre ilçelerden iniyor. İzmir'in sorunlarını çözmek için İzmir'i yıkıp yeniden inşa etmeniz gerek. 1922 İzmir Yangını bu anlamda bir şanstı ama  bu kullanılmadı" dedi. Gazetem Ege yazarı Bünyamin Dobrucalı, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'in kültürüne ilişkin daha fazla çalışma yapması gerektiğini ifade ederek, "Bu şehirde denizi görmemiş binlerce insan var. En çağdaş şehir İzmir dediğimiz yerde okuma yazma bilmeyen yüzlerce insan var. Okula gönderilmeyen çocuklar var. İzmir'in kültürel ve sosyal sorunları acil şekilde giderilmelidir" şeklinde konuştu.
 
’“DENİZ KENTİ İZMİR'DE, DENİZ TAŞIMACILIĞI GERİLİYOR’”
Milliyet Ege'den Mustafa Yılmaz da, İzmir'in öncelikli sorununun ulaşım olduğunu ifade ederek metro konusunda yaşanan son gelişmeleri yorumladı. Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım konusunda sadece metro ve otobüse odaklandığını, deniz ulaşımını tamamen unuttuğunu söyledi. Mustafa Yılmaz, İzmir'in bir deniz kenti olduğunu ama bunu kullanamadığını belirterek, "Geçmişle değerlendirdiğimizde deniz taşımacılığında İzmir'de bir gerileme var. İzmir'in tıkanan trafiğini, deniz taşımacılığına biraz daha önem vererek rahatlatabiliriz. Büyükşehir Belediyesi körfezde yeni iskeleler oluşturmalı" dedi.  Yıllar süren uzun çalışmaların ardında körfezin temizlendiğini hatırlatan Mustafa Yılmaz, temizlenmiş körfezden İzmir'in yeteri kadar yararlanmadığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük projelerde planlama hatası yaptığını savunan Mustafa Yılmaz, bu tür hataların hizmetlerin zamanında bitirilmesinin önünde engel oluşturduğunu söyledi. Yeni fuar alanı oluşturmada yeteri kadar başarı kaydedilemediğini hatırlatan Yılmaz, ulaşımda 60 yaş kartlarına sınırlama getirilmesinin sıkıntı yarattığını ifade etti.
 
’“İZMİR'İN HAVASI KİRLİ, TRAFİK POLİSLERİ GAZ MASKESİ TAKMALI’”
Ali Talak'la Şehir ve İmar programında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili son değerlendirmeleri Ege Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halit Tunç yaptı. Gazeteci Tunç, İzmir'in hakettiği yerde olmadığını, şehrin yaşadığı sıkıntıların ideolojik duruşundan kaynakladığını söyledi. Halit Tunç, İzmir'de bir takım çevrelerin küçük olsun bizim olsun mantığıyla İzmir'i geri bıraktığını söyledi. İzmir'de ulaşımın ve çevre kirliliğinin en büyük sorun olduğunu ifade eden Halit Tunç, ilginç bir öneri getirerek; Konak'ta hizmet veren trafik polislerine gaz maskesi takılmasını istedi. Bütün şehirlerde kamu binalarının şehir dışında olduğun söyleyen Gazeteci Halit Tunç, Konak'ın kamu binalarından kurtulması gerektiğini ifade ederek, buralarda insan ve trafik yoğunluğunun düşürülmesini istedi. Çay Mahallesi ve Gültepe'ye gidildiğinde farklı bir İzmir'le karşılaşıldığını ifade eden Tunç, "İzmir Konak ve Alsancak'tan ibaret değil, çıkın şehrin tepelerine Doğu'dan daha kötü yerler göreceksiniz" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa hastanelerinde neler oluyor?
Manisalı usta gazeteci Ahmet Çınar, kentte 3 devlet hastanesinin birleştirilmesi ...
''İzmir, İzmirlilerden kurtulursa, iyi bir İzmir olur!''
Sabah Gazetesi’’nin bugün yayınladığı İzmir ekinde Yeni Asır ve Sabah ...
Deniz Aryal aramızda...
İzmir’’in genç kalemlerinden Deniz Aryal Egedesonsöz yazar ailesine katıldı.’
 
EMD’’de Tolga Albay’’lı dönem
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi başkanlığına Tolga Albay seçildi.’
İGC’’den tutuklu gazetecilere destek
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve Başkan Yardımcısı ...
Deniz Baykal İzmir'e kırgın ve kızgın
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 27 Şubat’’ta yapılacak, partisinin ...
 
Davalık özelleştirme iptal olabilir
Manisalı usta gazeteci Ahmet Çınar, ildeki yerel gazetelerde yer almayan ...
İGC’’den 20 yıllık balo nostaljisi
İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1970’’li yılardan bu yana her yıl ...
Ustalara hizmet ödülü
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), gazetecilikte 50 yılını doldurmuş ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva