HABERLER>GÜNCEL
29 Eylül 2023 Cuma - 09:40

İzmir Tabip Odası Başkanı açık konuştu: Hastanelerde güvenlik diye bir şey yok!

Bir AVM’ye girerken insanların X Ray’den geçirildiğini ancak hastanelerde böyle bir şey olmadığını belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Türkiye’de sağlık kurumlarının güvenliğiyle ilgili çok ciddi eksiklikler vardır. Hastanelerde maddi hırsızlıkların ötesine geçilmiş, insan hırsızlıkları, bebek kaçırmalar olmaktadır. Sahte doktorlar, ameliyatlara giriyor. 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi’nde kim bilir neler göreceğiz!” diye konuştu.

İzmir Tabip Odası Başkanı açık konuştu: Hastanelerde güvenlik diye bir şey yok!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Hastanelerde sağlıkta şiddet olayları artarken, güvenlik sorunu da zirveye tırmanmış durumda. Acil servislerde silahlı çatışmalar yaşanırken, sahte doktorlar ameliyatlara bile giriyor. Hastanelerde güvenlik sorunu, Tepecik Kadın Doğum Hastanesi’nde yaşanan bebek kaçırma olayıyla, bambaşka bir boyuta taşındı. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Hastanelerde güvenlik diye bir şey yok. Bebek kaçırma olayı, güvenlik sorununda gelinen son noktadır” dedi ve hastaneler büyüdükçe bu sorunun daha da büyüyeceğine dikkat çekti.

HASTANELERDE HIRSIZLIK OLAYLARI ARTTI
Türkiye’de sağlık kurumlarının güvenliğiyle ilgili çok ciddi eksiklikler olduğuna vurgu yapan Başkan Prof. Kaynak, “Uzun zamandır gündemde tuttuğumuz, üzerinde ısrarla durduğumuz bir sorundur, güvenlik sorunu” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gerek sağlıkta şiddet açısından, gerekse sağlık kurumlarında çalışanların, hastaların, hasta yakınlarının, yani bu kurumlara girip çıkan insanların kontrolünde çok ciddi yetersizlikler vardır. Dolayısıyla buralarda hırsızlık olayları, tahmin edemeyeceğiniz kadar yaygınlaşmış durumdadır. Hastaların, hasta yakınlarının, çalışanların cüzdanlarının, değerli eşyalarının çalındığına tanık oluyoruz.  Sağlıkta şiddet konusu da hep gündemimizdedir. Bir alışveriş merkezine girdiğinizde X Ray’den geçiyorsunuz. Sağlık kurumlarına girdiğinizde ise ne fiziki olarak, ne de donanımlı bir cihazdan geçerek kontrol ediliyorsunuz. Elinizi kolunuzu sallaya sallaya istediğiniz yere gidebiliyorsunuz.  Bebek kaçırma olayı, bu kontrolsüzlükte gelinen son noktadır.  Demek ki bu kontrol yoksunluğu, maddi hırsızlıklardan öte başka amaçlara da hizmet eder hale gelmiştir. Acilen tüm sağlık kurumlarında gerek elektronik ortamda, gerekse fiziksel olarak kontrollerin yapılabileceği ortamlar oluşturulmalıdır.”

HASTANEDE POLİS VAR AMA GÖREVİ, GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK DEĞİL!
Hastanelerde polislerin görev yaptığını ancak onların görevinin çeşitli yazışmalar yapmaktan ibaret olduğunu dile getiren İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Geçtiğimiz haftalarda Çiğli Hastanesi’nin acil servisinde silahlı çatışma oldu. Hastaneye gittiğimiz zaman, hastane polisi vardı. Hastane polisi, oranın güvenliğini sağlama konusunda yetkili değil. Bir takım yazışmaları yapmak üzere görevlendirilmişler. Güvenliği sağlama konusunda bir görevlendirme yok. Her ne kadar hastane polisi var deniliyorsa, her ne kadar bir takım özel güvenlik önlemleri orada var deniliyorsa da, güvenlik yetersizdir. Dolayısıyla buralarda meydana gelen maddi hırsızlık, insan hırsızlığı, sağlıkta şiddet olayları ile güvenlikten yoksun olduğunu söylemek, abartılı bir şey olmaz” diye konuştu.

BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ’NDE BU OLAYLARIN DAHA BÜYÜKLERİ YAŞANACAK
İzmir Tabip Odası olarak, çok büyük hastaneler olmasın, diye döktüklerini, ancak bu tespitlerinin ciddiye alınmamasından da üzüntü duyduklarını, kaygılandıklarını belirten Başkan Prof. Kaynak,  “2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi’nde, güvenlik açısından çok daha büyük sorunlar yaşanacağı bir gerçektir” dedi. Kaynak, bebek kaçıran kadının bir sağlık personeli gibi davranarak bebeği kaçırdığına dikkat çekerek, şunları söyledi::

“Diyoruz ki, tüm dünyada en sağlıklı, en verimli sağlık tesisleri, en fazla 600 yataklıdır. Bundan büyük hastanelerde hizmet kalitesi de güvenlik de azalır. Bu yatak kapasitesinden büyük olanlarda çok büyük sorunlar yaşanıyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey bu. Hem işletme, hem güvenlik, hem de hizmet kalitesi açısından çok büyük sağlık kurumları kontrol edilemiyor. 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi açılacak. Burada yaklaşık 10 bin personel çalışacak. Siz çalışanları ne kadar kontrol ediyoruz derseniz deyin, hekimiyle, hemşiresiyle, diğer sağlık çalışanlarıyla… Bu kadar insanın birbirini tanıma imkanı yok. Yöneticilerin, görevlilerin hepsini tanıma imkanı olamaz. Buralarda gerçekten güvenlik, belirli kurallar, belli disiplin, belirli hiyerarşi içerisinde sağlanmadığı sürece insanların ne birbirlerini tanıma imkanı olur, ne de kontrolleri mümkün olabilir. 500 doktoru olan bir hastanede kimi tanıyıp bu doktor, bu doktor değil diyebilirsiniz? Organize güvenliğin tesis edilmesi gerekiyor. Büyük sağlık kuruluşlarında kontrol mekanizması zayıfladıkça, maddi hırsızlık, insan hırsızlığı, sağlıkta şiddet olaylarıyla karşılaşılıyor olması tesadüf olamaz.”

 
Batur'dan Saygılı'ya 'Kordon'a çalı' yanıtı: Kafamızdan uydurmadık!
 
Karabağlar'da asfalt çalışmaları tam gaz!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şehir efsanesi 30 Eylül 2023 Cumartesi 16:06

Herşeyi güvenlige baglamayin söyleyin ozaman hemsirelerinize doktorlarinjza hasta yakınlarına küfurlu konuşmasın bizzat kendim şait oldum doktorun hasta yakınına küfür ettiğini ondan sonra sağlıkta şiddet olurtabi şiddet herkes işini yapacak kusura bakmayın da asgari ücrete bu kadar iş oluyo bu maaasa güvenliklerden iş beklemeyin bu maaasa bu kadar oluyo bay doktor

Yorumu oyla      2      3  
bekir 29 Eylül 2023 Cuma 12:47

guvenlik had safhgada yalan soyleme guvenlıkler hastaların yakınlarını hastalarla bile gorusturmuyorlar kavga cıkıyor sureklı kendıne gelş tam tersine guvenlıkleri gevset cık odandan da neler oluyor gör yasa

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Öztekin Oto’dan önemli uyarı: Kalpten ölüm önlenebilir!
29 Eylül'ün Dünya Kalp Günü olduğunu, bu özel günde kalp ve damar hastalıklarıyla ...
Belediyelere rüşvet operasyonu: 58 gözaltı
Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'de fetret devri yaşanıyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de devam eden TEKNOFEST programında ...
 
11 günlük gelindi... Balayı yolunda ölüm!
Burdur'da önceki gün meydana gelen kazada yaralanan 5 kişiden durumu ağır ...
Başkent'te doğal gaz patlaması: 1 ölü!
Ankara'nın Mamak ilçesinde 6 katlı apartmanın giriş katındaki dairede ...
Baran 'borç' kurbanı olmuştu... 4 tutuklama!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 14 yaşındaki ...
 
'MGK bildirisi için bizleri mutlu etti'
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı ...
Deprem yardımlarını çalan polise tahliye
İslahiye'ye gönderilen yardım malzemelerini Tekirdağ'daki evine götürdüğü ...
Mağaraya düşen kişiyi ekipler kurtardı
Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde düştüğü mağaradan ekiplerin çalışması sonucu ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva