HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2023 Salı - 11:08

İzmir Körfezi'nde 'kimyasal' iddiasına odadan açıklama: Sağlığa zararı yok!

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin ortaya attığı İzmir’in Körfezi’nde zararlı kimyasallar kullanılıyor iddiasıyla ilgili konunun uzmanı bilimsel meslek odasından önemli bir açıklama geldi. Kimya Mühendisleri Odası Ege Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Mehlika Koç, “Kullanılan kimyasalların insan sağlığına hiçbir zararı yok. Tüm dünyada arıtma gibi alanlarda yaygın kullanılan kimyasallar. Bu konu hakkında bilgi ve donanım sahibi olan meslek sahipleri yorum yapmalıdır” dedi.

İzmir Körfezi nde  kimyasal  iddiasına odadan açıklama: Sağlığa zararı yok!

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin ortaya attığı İzmir’in Körfezi’nde zararlı kimyasallar kullanılıyor iddiasıyla ilgili konunun uzmanı bilimsel meslek odasından önemli bir açıklama geldi.

Kimya Mühendisleri Odası Ege Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Mehlika Koç, “Kullanılan kimyasalların insan sağlığına hiçbir zararı yok. Tüm dünyada arıtma gibi alanlarda yaygın kullanılan kimyasallar. Bu konu hakkında bilgi ve donanım sahibi olan meslek sahipleri yorum yapmalıdır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN AÇIKLAMALARI BİLİMSEL ANLAMDA DOĞRU
Kimya Mühendisleri Odası Mehlika Koç’ın açıklamasında, “Bu konuda belediyenin açıklamaları bilimsel anlamda doğru olup kullandıkları magnezyum hidroksit, arıtma işleminde kullanılan bir kimyasaldır. Atıksu arıtma işlemi pH düzenleme, kolagülasyon, flokülasyon gibi işlemler dışarıdan kimyasal kullanımını gerektirir.  Nötralizasyon işlemi için kullanılan en yaygın alkalilerden biri kostik sodadır. Ancak  magnezyum hidroksit nötralizasyon için kostik sodaya (sodyum hidroksit) göre daha etkilidir. Atık su arıtma sistemlerinde alkali  yapı düzenleme ve pH kontrolü için magnezyum hidroksit kullanımının olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Bunun temel nedeni ise magnezyum hidroksidin kostik sodaya oranla suda daha düşük çözünürlüğü ve nötralizasyon için gerekli olan hidroksit iyonu oluşumunun daha kontrollü olarak oluşumudur. Bilindiği üzere asitlik düzenlemede asidik yapının hidroksit iyonu ile etkileşimi sonucu nötralizasyon gerçekleşmekte olup,  sistemde asitlik arttıkça kontrollü olarak hidroksit iyonu oluşumu ve nötralizasyon gelişir. Bu sayede daha uzun süreli ve etkin pH kontrolü mümkün olur” ifadeleri dikkat çekti.

YAYGIN KULLANILIYOR
Koç ayrıca şu bilgileri de verdi: “Magnezyum hidroksit bu bağlamda kostik sodaya oranla alkalinitenin düzenlenmesi ve pH kontrolü bakımından çok daha etkilidir. Suyun asidik oluşumları giderme ve bir ölçüde tamponlama kapasitesi olarak tanımlanan alkalinite değeri önemli olup uzun süreli etkili olması bakımından magnezyum hidroksit kullanımının arıtmada kullanımı bu anlamda uzun süreli etki yaratması bakımından  daha uygundur. Kentsel ve endüstriyel atıksuyun biyolojik arıtımında alkalinite düzenleme önemli olup magnezyum hidroksit bu anlamda da kullanılabilecek bir kimyasaldır. Aerobik arıtma işleminde mikroorganizmanın belirli pH aralığında etkili olduğu ve uygun pH da gelişen nitrifikasyon reaksiyonlarında alkalinite düzenleyici olarak magnezyum hidroksit kullanımı yaygınlaşmıştır.” (Egeli Gazete)

 
Araç sahiplerine müjde... İndirim geliyor!
 
Hitit şehri Kayalıpınar 2024'te ziyarete açılacak!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BALIK BEYİNLİYİZ..! 27 Eylül 2023 Çarşamba 08:51

ALT YAPI ÇALIŞMASINDA YAPILANLARI BİLİYORUZ DOĞRU SÖYLÜYORSUN 16:49 YORUMLU iZMİRLİ ARKADAŞIM YÜKSEL ÇAKMUR zamanında başlayıp BURHAN ÖZFATURA döneminde devam edip tamamının bitimine Rahmetli AHMET PİRİŞTİNA zamanında devreye alınan büyük kanal olmamış olsa AZİZ KOCAOĞLUNUN da yapmış olduğu arıtma tesisleri sayesinde bu İzmir pislik içinde kokmaktan kurtulmuştu bu çalışmaların sadece binde birlik mevcut alt yapı üzerinde çöken yerleri veya arızalanan kısımlarını yapmak alt yapı yapıyor anlamına gelmiyor. Yapılan projeler günlük sıkıntıları çözebiliyor fakat bu kent biz gittikten sonrada yaşamaya devam edecek düşüncesi ile yatırımlarımızı yapmıyoruz. Bu arada (Deemek Oluyor Ki!) ben İzmir için yapılan özel inşaatlardan tutunda belediyelerin yaptığı her türlü projeyi takip edip incelemeyi severim alt yapı hakkında neler yapıldığını bilmeyenler diyen arkadaşada cevabım olsun geçmişe dönük başkanların ve yetkililerin yaptıkları konuşmalara kadar gerek duyduğunuzda bilgi verebilirim. sadece istediğim Belediye Başkanı seçerken parti göz önünde tutularak adaya oy vermeyelim İzmir için en güzel projelerle gelecek vede o projelerinin en yüzdeyetmişini tamamlayabilecek aday seçilmeli tüm istediğim bu yapmış olduğum bir önceki yorumda tarafmışım gibi gözükmüş olabilirim fakat tarafsızca canı gönülden İzmire birşeyler kazandırmak isteyen İzmirimi Türkiyenin incisi yapmaya gayretli olan adayların başkan adayı olup iyi olanın seçilmesini istiyorum biz belediye başkanı isterken parti çıkarları için birşeyler yapılsın istemiyoruz Gerçek bir İzmirli Beyfendi veya Hanfendi aday olsun işim gücüm İzmiri yönetmek ve güzelleştirmek olsun işte o adaylar başkan olsun tek isteğimiz.c.s.

Yorumu oyla      3      4  
Bülent Işık 26 Eylül 2023 Salı 21:38

13.41 dinazor parkını mı özledin?

Yorumu oyla      4      10  
Vatandaş 26 Eylül 2023 Salı 17:19

Utanmasalar sağlığa çok faydalı, her sabah aç karna bi bardak için diyeceklerdi heralde

Yorumu oyla      9      5  
26 Eylül 2023 Salı 16:49

Altyapı konusunda neler yapıldığını bilmeyenler alttaki örnekte olduğu gibi oturduğu yerden sallıyorlar.

Yorumu oyla      4      10  
Demek Oluyor Ki! 26 Eylül 2023 Salı 13:41

İyi parti belediye başkanı adayı bir gerçeği daha ortaya çıkarmış oluyor yaptıkları alt yapı çalışmaları ile değil lağımlara ve arıtma tesisinde çıkan atıklara atmış oldukları zararlı veya zararsız kimyasallarla kokuyu giderebiliyorlar buda İzmirde alt yapının çökmüş olduğu anlaşılıyor. Yine bizi kandırmışlar lafla icraat olmayacağı ortaya çıktı Tunç başkan gidecek işini laikiyle yapabilecek yeni başkan adayları gelecek. İzmir artık bir silkelenmesi gerektiğini farkına varmalı tüm belediye başkanlarını parti tutmaksızın yenilemesi gerekli. c.s.

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gece kulübü işletmecisi silahlı saldırıda öldürüldü!
Bursa'da gece kulübü işletmecisi Bülent Karakuş (43) otoparktaki aracına ...
Nişanlı çiftin hayalleri TIR'ın altında kaldı
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde TIR'a arkadan çarpan otomobildeki nişanlı çift hayatını kaybetti.
Uyuşturucu paketleri asma ağacından çıktı!
Adana’da polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda ...
 
Hayalet ekran hırsızları yakalandı
İstanbul'da park halindeki otomobillerin hayalet ekran olarak bilinen ...
X'ten yeni hamle... Abonelere özel olacak
X yani eski adıyla Twitter, platform üzerinde sesli ve görüntülü aramalar ...
Kuşadası'nda cerrahi hemşireleri buluşturacak kongre
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ...
 
Zehir operasyonu: 117 kilo esrar ele geçirildi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 117 ...
Zehir imalathanesine baskı: 439 bin hap ele geçirildi!
Mersin'in Anamur ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda 439 bin uyuşturucu ...
Avrupa hayalleri son buldu... Göçmen evine baskın!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir evde 1'i çocuk, 16 kaçak göçmen yakalandı, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva