HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mayıs 2010 Cumartesi - 00:00

TDH İzmir engellilerle buluştu

Türkiye Değişim Hareketi Kurucuları İzmir’’deki engelli dernekleri temsilcileriyle düzenledikleri kahvaltıda bir araya geldiler.’

TDH İzmir engellilerle buluştu

Türkiye Değişim Hareketi Kurucuları İzmir’’deki engelli dernekleri temsilcileriyle düzenledikleri kahvaltıda bir araya geldiler.’
 
Türkiye Değişim Hareketi Kurucu Üyesi ve Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok, TDH Kadın Kolları Başkanı Beyhan Aydın, TDH İzmir-Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan ve TDH İzmir İl Başkanı Nihat Demirkol, TDH İzmir Kadın Kolları Başkanı İsmihan Hıdırbozan, ’“10-16 Mayıs Engelliler Haftası’” öncesinde Türkiye Değişim Hareketi’’nin engellilere bakışını ve projelerini İzmir’’deki engelli dernek temsilcileriyle paylaşmak üzere Kültürpark’’ta kahvaltıda buluştular.     
 
Aslan: ’“Engellilerimiz Avrupa standartlarında yaşacak’” 
Engelli dernek temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda engellilere eğitim ve isdihdam eşitliği sağlamak, mimari düzenlemeler yaparak, engellilerin yaşam standartlarını yükseltmek için özel projelerle iktidara geleceklerini söyleyen TDH İzmir-Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan ise ’“Özellikle yerel yönetimleri engelliler konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bir engelliye yapılabilecek en büyük hizmetin, başkalarının yardımına en az ihtiyaç duyacağı fiziksel ve sosyal koşulları, fırsat ve olanakları sağlamak, gerekli bilgi ve becerilerle güçlendirerek yaşama sevinci ve özgüven duygusu kazandırmak olduğunu biliyoruz. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan engellilere yaşamlarını kolaylaştıracağız. Avrupa standartlarında düzenlemeler yapacağız’” diye konuştu.
                                     
Demirok: ’“Engelleri ortadan kaldıracağız’”
Türkiye Değişim Hareketi Kurucu Üyesi ve Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok, ’“Hedefimiz engellilere engel olan engelleri ortadan kaldırmaktır’” dedi. Türkiye Değişim Hareketi’’nin programında Engelli Bakanlığı’’nın kuruluş çalışmalarının da yer aldığını belirten Demirok, ’“ Türkiye’’de tüm engelleri kaldıracağım, diyen kurucumuz Mustafa Sarıgül’’e tüm engelliler adına teşekkür ediyorum. Bizlere engel olmayın, bu toplumda 8,5 milyon engelli var unutmayın. Bizi oy deposu olarak kullanmak isteyen siyasetçilere engel olacağız. Engellilerin de söz ve karar sahibi olması için yola çıktık, sizlerin desteği ile sorunlarımızı çözümlemek için çalışacağız’” dedi.
 
’“TDH Kadın Kollarından özel proje’”
Türkiye Değişim Hareketi’’nin kadınların ve engellilerin sorunlarını çözümlemek amacıyla özel projeler ürettiğini vurgulayan TDH Kadın Kolları Genel Başkanı Beyhan Aydın, ’“Bizler engelli çocuklara sahip annelerin ne kadar sıkıntılar çektiğini çok iyi biliyoruz. Annelerimiz, benden sonra çocuğuma kim bakar endişesi içerisinde hayatlarını sürdürüyor. Engelli annelerinin bu acısını dindirmek amacıyla özel projeler üretiyoruz. Türkiye Değişim Hareketi’’nin tüm kadın örgütlenmelerinde mutlaka engelli yurttaşlarımızı da aramıza alarak, çözüm yolları için çalışmalar yapıyoruz’” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'lı engellilerden örnek davranış
Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi bir grup engelli çocuk ile ...
Sağlığa pedal çevirdiler
Konak Belediyesi, Bianchi ve İzmir Bisiklet Derneği’’nin ortak girişimiyle ...
Gaziemir ’‘üç fidan’’ paneli
Gaziemir belediyesi, ’‘üç fidan’’ı andığı etkinlikte, ’‘yılda bir ...
 
CHP Bayraklı tek yürek
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanlığı iktidara yürüyüş ve ...
Konak’’ta eğitim alanlar piknikte buluştu
Konak Belediyesi’’nin meslek edindirme kurslarına katılan kadınlar piknikte buluştu.’
Foça’’da sorunlar konuşuldu
Turizm sezonunun başlaması ile hareketli günlere giren İzmir'in ...
 
Konak’’tan paylaşım projesi
Son yılların önemli sosyal ve paylaşım projelerinden biri İzmir’’de ...
Büyükşehir ile Karabağlar dünür oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi dünür olmaya hazırlanıyor.’
Şantiye'ye
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’’la Çiğlide yaşayan vatandaşları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva