HABERLER>EKONOMİ
1 Ekim 2011 Cumartesi - 10:44

İzmir, havadaki kapışma için güçlü ortak arıyor

Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali işletilmesi ihalesine konsorsiyum olarak katılmayı planlayan işadamları elini kuvvetlendirmek istiyor

İzmir, havadaki kapışma için güçlü ortak arıyor

İZMİR - Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) 17 Kasım'da ihalesini yapacağı İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin yıkılıp yeniden yapılması-işletilmesi ile Dış Hatlar Terminali'nin 2015'ten itibaren işletilmesi ihalesine katılmayı planlayan İzmirliler, önceki gün Ankara'da ihale şartnamesini inceledi.
 
'GÖREVE HAZIRIZ'
Şartnameyi değerlendiren İzmir konsorsiyumu, havalimanı işinde ortak arayışına girdi. Dokay Filo Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özen, "Şartlar çok ağır. Şartlar arasında 5 milyon yolcu kapasitesi, 100 bin metrekare havaalanı işletme şartı konulmuş. Bu durumda konsorsiyuma dışarıdan ortak gerekecek. Zaman çok kısa. Açıkçası Türkiye'de, şartları taşıyan 3-4 firma var. Yurtdışından ortaklar olabilir ama zaman kısa. Kolay bir iş değil. Bizim havalimanı deneyimimiz de yok. Şartları taşıyan bir partner bulursak bu işe devam edeceğiz" dedi.
 
Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu ise İzmir'in ekonomik değerlerinin kente kazandırılması gerektiğine inandığını söyledi. Çolakoğlu, "Havaalanı işinin çok ortaklı şirketlerden farklı bir model olduğunu düşünüyorum. Diğer çok ortaklı yapılarda küçük hissedarlar vardı. Kredi temininde çok reel sıkıntılar çekiliyordu. Bu konsorsiyumu büyük ortaklar meydana getirecek ve çok ortaklı bir yapıya bürünmeyecek. Başarılabileceğine inanıyorum. Bakış açısını doğru buluyorum. İzmir projelerine İzmirli firmalar sahip çıkmalı. İzmir'in ekonomik değerleri kente kazandırılmalı. Bana gelinirse, koşulsuz şekilde bana düşen görevi yaparım" diye konuştu.
 
'DESTEK VERİRİM'
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman da, "Sözkonusu ihaleye hazırlanan işadamlarının iştahını ve kararlılığını yürekten alkışlıyorum. Yalnız umarım bu kadar kısa süre zarfında umulan güç ve ülkü birlikteliği oluşturulanabilir" dedi. Enda Enerji Holding Başkanı Samim Sivri de, "Havalanı işletmesi için açılan ihale konusunda yeterince bilgi sahibi değilim. Ancak İzmirlilerle birlikte böyle bir ortak girişime seve seve destek veririm" diye konuştu.
 
Devler talip

İzmirli işadamlarının konsorsiyum kurmak için harekete geçtiği Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin yıkılıp yeniden yapılması ve işletilmesi ile Dış Hatlar Terminali'nin 2015 yılından itibaren işletilmesi işine dev gruplar da talip. İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali, yurtdışında ise Üsküp'ten Batum'a kadar birçok yabancı havalimanını işleten TAV ihaleye teklif vereceğini açıkladı. Antalya Havalimanı'nı işleten, Kütahya'da yapılacak bölgesel havalimanı Zafer Havalimanı'nın ihalesini kazanan İbrahim Çeçen Holding ile Alman Frankfurt Airport ortaklığı da ihaleye gireceklerini duyurdu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Priştina Uluslararası Havalimanı'nı işleten Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding'in de ihale ile ilgilendiği belirtiliyor. (YENİ ASIR)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 1 Ekim 2011 Cumartesi 21:47

İZMİRLİ İŞ ADAMLARI BU İŞİ BAŞARAMAZLAR,NEDEN ? İZMİRDEKİ TESİSLERE BAK,KAÇTANE YERLİ MİLLETVEKİLİ VAR, ORANTIYI ONA GÖRE AYARLA.

Yorumu oyla      12      6  
Aydın Postoğlu 1 Ekim 2011 Cumartesi 12:59

Selanikli kardeşlerimizin İzmir’de önümüzdeki on yılın sosyolojik ve ekonomik değişim trendini anladıkları belli. Bir dost olarak önerim yeni dönemde, son yüzyıllık başat aktörlüklerini sürdürmek istiyorlarsa AKP’li bakanlarla yaptıkları özel görüşmelerin ardından, arkalarında saydırıp durmasınlar yerin kulağı var. Bu türden davranışlar hem sınıfsal hasletiniz olan nezaketinize yakışmıyor, hem de, hem de sonuçları tatsız olabilir. Kendimiz büyük dalgaya bırakmak herkes için faydalı

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplantı tarihi iki odanın arasını açtı
İzmir İli Oda ve Borsalar Ortak Yönetim Kurulları Toplantısı’nın tarihinin ...
Kale Grubu ikinci 'konsepti' izmir'de açtı
İzmir'de geçtiğimiz aylarda bir bayi açan ve Ege Serbest Bölgesi'nde de ...
Cari açık 71 milyar doları aştı!
Ağustos'ta dış ticaret açığı 8.2 milyar dolarla beklentilerin üzerine ...
 
Hayvancılık projelerinde gözler sıfır faizli kredilerde
Hayvancılık sektöründe yatırım yapmak isteyen kişilere danışmanlık ve ...
İzmirli sanayici cari açıktan kaygılı
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi ...
50 yıllık dev el değiştirdi
İzmir’in köklü sanayi tesislerinden ve çok ortaklı firma öncülerinden ...
 
Adnan Menderes için büyük kapışma
Adnan Menderes İç Hatlar Terminali'nin yeniden yapılması ve işletilmesiyle ...
Elektriğe rekor zam!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) kararıyla elektrik tarifesi ...
Mikro kredi ile hayatı değişti
Mikro Kredi Manisa Şubesi'nden Nisan ayından beri kredi almaya başlayan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva