HABERLER>EKONOMİ
1 Ekim 2011 Cumartesi - 10:10

Toplantı tarihi iki odanın arasını açtı

İzmir İli Oda ve Borsalar Ortak Yönetim Kurulları Toplantısı’nın tarihinin değişmesi İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası arasında gerginliğe neden oldu.

Toplantı tarihi iki odanın arasını açtı

İZMİR - İTO sekretaryasında, il genelindeki ticaret odaları, Ege Bölgesi Sanayi Odası ile İzmir Ticaret Borsası'nın da katılımıyla 3 ayda bir düzenlenen İzmir İli Oda ve Borsalar Ortak Yönetim Kurulları Toplantısı, Menemen Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde Foça'da gerçekleştirildi. Toplantıda, oda ve borsaların bölgeleriyle ilgili projeleri, planladıkları çalışmalar ve talepleri ele alındı.
 
Toplantıya başkanlık eden İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, toplantıda bulunmayan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın, 14 Eylül'de yapılması planlanan ancak Costa gemisinin İzmir ziyareti nedeniyle bugüne ertelenen toplantının tarihinin değişmesiyle ilgili kendisine ve diğer odaların yöneticilerine mektup gönderdiğini kaydederek, Yorgancılar'ın mektubunda ortaya koyduğu üslubu yakıştıramadığını ve bu üslubun kendisini üzdüğünü söyledi.
    
Demirtaş'in ifadeleri nedeniyle söz hakkı doğduğunu belirten Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, toplantı tarihinin İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın inisiyatifiyle değiştirildiğini ifade ederek Demirtaş'ın davranış biçimini hoş ve şık bulmadıklarını dile getirdi.
 
''EN ÖNEMLİ PROJE, EXPO
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, 2020 Expo organizasyonunun İzmir'in en büyük projesi olduğunu belirterek, ''EXPO ile ilgili olumlu gelişmeler var. Umarım, EXPO 2020'yi alacağız'' dedi.
 
''Ekrem Demirtaş, konuşmasının devamında ise İzmir'in en önemli projesinin EXPO 2020 olduğunu belirterek, EXPO için yaklaşık 25 milyar dolarlık yatırımın söz konusu olduğunu bildirdi.
    
Bu büyüklükteki yatırımdan ve EXPO organizasyonundan tüm bölgenin yararlanacağını kaydeden Demirtaş, ''EXPO'yu İzmir'e kazandırmayı hedeflediğimiz 2020 döneminde, milli gelirimiz belki de Türkiye ortalamasının iki katını bulacak. EXPO ile ilgili olumlu gelişmeler var. Umarım, EXPO 2020'yi alacağız'' dedi.
    
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay gibi iki bakanın İzmir milletvekili olduğunu, bundan da memnuniyet duyduklarını dile getiren Demirtaş, Bakan Yıldırım'ın İzmir için hedeflediği 35 projenin temellerini atmaya başladığını söyledi. Demirtaş, Bakan Yıldırım'a atfen, ''Kendisi, soyadı gibi gerçekten Yıldırım'' diye konuştu.
    
Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın da bölgenin sorunlarının çözümü ve bakanlığının yeni projeleriyle ilgili süratli kararlar aldığını dile getiren Demirtaş, Yıldırım ve Günay'a, İzmir'e yönelik çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.
    
Avrupa nezdinde hazırlanan kırsal kalkınma programına İzmir'in de dahil edilmesi için İzmir Ticaret Borsası ile birlikte hazırlık çalışması yaptıklarını dile getiren Demirtaş, iki kuruluşun işbirliğiyle, bölgede tarım ürünlerinin bilimsel verilere dayalı gerçekçi rekolte tespitlerinin yapılması için uzaktan algılama çalışmalarına da öncelik vereceklerini söyledi.
    
Demirtaş, bu çalışmalarla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacaklarını belirtti.
    
TİCARET BORSASI BAŞKAN YARDIMCISI KOCAGÖZ
İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı ve Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz de, hiçbir ülkenin küresel ekonomik krizin dışında olmadığını, dünya ekonomisinde uzun bir süre düşük performansın hakim olacağını belirterek, bu konjonktürde Türkiye'nin gereken önlemleri alması gerektiğini vurguladı.
ABD'nin ekonomik kriz sürecinde talebi canlandırmak ve istihdamı artırmak için faiz oranlarını artırmayacağını, bu kararın, ekonomik dengeleri sağlam olan Türkiye gibi ülkeler için olumlu olacağını ancak Avrupa'yı olumsuz etkileyeceğine değinen Kocagöz, Türkiye'nin de bu doğrultuda iki yıldır ağırlık verdiği alternatif pazar arayışını, Avrupa dışında da aralıksız sürdürmesi gerektiğini vurguladı.
    
Türkiye'de büyüme göstergelerindeki gelişmelere karşın cari açığının ulaştığı noktaya da dikkati çeken Kocagöz, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin cari açıkta kamburu devam ediyor. Kalıcı çözümler için yapısal ve özellikle ithal ettiğimiz ara malların sanayimizde üretimine yönelik önlemleri almamız lazım. Bu yönde politikalara şiddetle ihtiyaç var. Ekonomi Bakanlığımız ara malı ithalatı ile ilgili önlemler ve planlamalarla hızlı reaksiyon gösteriyor. Bu da memnuniyet verici.''
    
Toplantıda İzmir Ticaret Odası ile ilçe ticaret odalarının yatırım projeleri, karşılaştıkları sorunlar ve talepleri de yöneticileri tarafından dile getirilirken, Torbalı'daki sanayi tesislerinin ''OSB Kanunu''na eklenecek ek maddeyle Islah Organize Sanayi Bölgesi kapsamına alınması talep edildi.(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kale Grubu ikinci 'konsepti' izmir'de açtı
İzmir'de geçtiğimiz aylarda bir bayi açan ve Ege Serbest Bölgesi'nde de ...
Cari açık 71 milyar doları aştı!
Ağustos'ta dış ticaret açığı 8.2 milyar dolarla beklentilerin üzerine ...
Hayvancılık projelerinde gözler sıfır faizli kredilerde
Hayvancılık sektöründe yatırım yapmak isteyen kişilere danışmanlık ve ...
 
İzmirli sanayici cari açıktan kaygılı
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi ...
50 yıllık dev el değiştirdi
İzmir’in köklü sanayi tesislerinden ve çok ortaklı firma öncülerinden ...
Adnan Menderes için büyük kapışma
Adnan Menderes İç Hatlar Terminali'nin yeniden yapılması ve işletilmesiyle ...
 
Elektriğe rekor zam!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) kararıyla elektrik tarifesi ...
Mikro kredi ile hayatı değişti
Mikro Kredi Manisa Şubesi'nden Nisan ayından beri kredi almaya başlayan ...
Ankaralı İşbir, İzmir’de inek yatağı üretecek
Türkiye'nin önde gelen yatak üreticilerinden Ankara merkezli İşbir, ineklere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva