HABERLER>EKONOMİ
21 Ocak 2016 Perşembe - 08:40

İzmir'e şok: Kruvaziyerde 2016 başlamadan bitti!

İzmir’in kruvaziyer turizmi, İsviçreli MSC Cruise’un 2016 Türkiye seferleri için iptal kararı almasıyla yıkıldı. MSC Kruvaziyer Gemileri Operasyon Sorumlusu Savaş Ercan, İstanbul’daki Sultanahmet patlamasının ardından Avrupalı turistlerin gelmek istememesi nedeniyle seferlerin iptalini açıkladı.

İzmir e şok: Kruvaziyerde 2016 başlamadan bitti!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Kruvaziyer turizminde 2015’i ciddi bir düşüşle kapatan İzmir, yeni yıla ağır darbeyle başladı.

İzmir’in tanıtımında ve ekonomisinde önemli yere sahip kruvaziyer turizmi, son 10 yıl içinde başarılı bir ivme kazanırken; bölge, ülke ve kentte yaşanan olaylar nedeniyle 2015’te yüzde 30’luk düşüşle 115 gemi Alsancak Limanı’na yanaşmıştı.

Yeni yıl için ise dile getirilen yüksek hedefler, 2016’da İzmir’e 81 geminin yanaşacağının açıklanmasıyla suya düşmüştü.  

İZMİR’DE 34 SEFER İPTAL
Açıklanan rakamların ardından 2016’nın ilk kruvaziyeri Alsancak Limanı’na gelmeden yıl içinde gelecek seferlerin yaklaşık yarısı iptal oldu. İzmir’e en çok sefer yapan firmalardan olan İsviçreli kruvaziyer devi MSC Cruise, 2016 Türkiye seferlerini ani bir kararla iptal etti. MSC, 2016 yılı içinde İzmir’e toplam 34 sefer planlıyordu. Firmanın seferlerini iptal etmesiyle birlikte yıl içinde İzmir’e gelecek toplam kruvaziyer sayısı 47’ye düştü.

- DEMİRTAŞ'TAN İLK TEPKİ: NE MESAJ VERDİ?... 

ROTA YUNANİSTAN’A ÇEVRİLDİ
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkan Yardımcısı ve MSC Cruise’un Kruvaziyer Gemileri Operasyon Sorumlusu Kaptan Savaş Ercan, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada MSC gemilerinin İzmir ve İstanbul seferleri yerine rotalarını Yunanistan'ın Pire Limanı ve Mikonos Adası'na çevirdiğini açıkladı.

SULTANAHMET ETKİSİ  
Seferlerin iptal nedeninin firmadan değil turistlerden kaynaklandığını söyleyen Kaptan Savaş Ercan, artan terör olaylarıyla birlikte geçtiğimiz hafta İstanbul Sultanahmet’te turist kafilesine gerçekleşen ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısını işaret etti.

Ercan, ”Özellikle Avrupalı turistlerin iptal talepleri üzerine bu sene Türkiye’ye yapılacak seferlerde iptal kararı alındı. Biz MSC olarak bu seneki seferlerin gerçekleştirilmesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Şirket açısından satışlar devam ediyordu. Herhangi bir değişiklik yoktu. Ama özellikle Avrupalı turistlerin Türkiye’yi istememesi sonucuyla iptal kararı alındı. Sonuç itibariyle Avrupalı turistlerin bu tutumunda İstanbul’da yaşanan bombalı saldırının etkisi oldu. Yaşanan terör olayları Avrupalı turisti tedirgin etti” açıklaması yaptı.    
NASIL SIFIRDAN GELDİYSEK TEKRAR ÇIKARIZ
2007 yılından başarılı bir ivme yakalayan, 2012’de 286 gemi ile zirve yapan İzmir kruvaziyer rakamlarının 2016’da 47’ye düşmesini değerlendiren Ercan,” Bu düşüşün pek çok nedeni var. Sadece terör değil. Sonuç itibariyle bulunduğumuz coğrafyadaki durumun etkisi çok oldu. Çin piyasasındaki hareketlenmeler, yolcuların Uzakdoğu’ya yönelmesi gibi konuların bu rakamları etkiledi. Biz de Türkiye olarak artık değişik politikalar üretmek zorundayız. Burayı daha farklı şekillerde pazarlamamız gerekiyor. Biz buradan en güçlü şekilde nasıl talebi arttırabiliriz ona bakmalıyız. Nasıl sıfırlardan bu güne geldiysek, bu düşüşten sonra da eski seviyeye de düşebiliriz. Bunun için İzmir’deki herkesin üzerine düşeni yapması lazım” ifadelerini kullandı.   

 
Diyarbakır'dan acı haber: 1 şehit
 
Rus askeri güney sınırımızda!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kriptonik 21 Ocak 2016 Perşembe 20:57

İzmir e turist gelmemesi nin sebebi suriyeliler yada dilenciler değil saçma sapan yorumlar yapılıyor. izmire turist gelmiyorsa ayakbastı paralarının yüksek olması. kruvaziyer limanının çok yetersiz olması. gemi ile gelen turistlere zorla tur satılması ve soz dönem ülkemizde olan terör olayları dır !!! 4.2 milyonluk şehirde yaşıyorsun . az değil 4.2 milyon!! dünyada 4 milyon baremini aşan şehirler genelde her cins insanı barındırıyor bunun içine mülteciler de. dilenciler de, çingeneler de dahildir. eski 2.5 milyonluk izmirde yaşamıyormusunuz ve işlerin artık eskisi kadar kolay yürümedigini ögrenmeniz lazım. İzmirin her yeri dilenci suriyeli diyen arkadaşım sen bir git istanbula ugra. suriyeliyi ve dilenciyi orada gör. sadece suriyeli de degil . Arap milletinden her cins i orada. hani o çok sevdiginiz istanbulda.

Yorumu oyla      12      6  
Aydınlanma Neferi 21 Ocak 2016 Perşembe 18:36

Sorun değil ya onların yerine araplar gelir zaten birçok yerden mülk aldılar ya her yerde onlar.Bir erkek önde 5 kadın on coçuk arkalarında İŞTE MEDENİYET budurrrrrr.

Yorumu oyla      12      6  
21 Ocak 2016 Perşembe 13:55

Tek parti istikrarı devam ediyor.

Yorumu oyla      12      6  
utku1983 21 Ocak 2016 Perşembe 11:13

izmirin heryeri çingene dilenci suriyeli zorla rahatsız etmeler zorla fal bakmalar önce bu insanlar temizlensin sonra turist gelir

Yorumu oyla      12      6  
ozzy 21 Ocak 2016 Perşembe 10:00

Hic arastirdiniz mi gelen izmire ne kazandiriyor. Izmir i tanitiyoruz demeyin

Yorumu oyla      12      6  
deli bekir 21 Ocak 2016 Perşembe 09:02

izmir neresine turist gelsin.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basmane Çukuru'na ilk itiraz borsada tavan yaptırdı
Basmane Çukuru’nun önceki gün gerçekleşen ve İzmirli 3 işadamı tarafından ...
Başkan Kestelli: Hayaller Steve Jobs, gerçekler...
İzmir Ticaret Borsası, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve Amway Türkiye ...
'Uçak krizi'nden sonra bir ilk!
ki ülke arasında 24 Kasım'da patlayan uçak krizinin ardından Türkiye'ye ...
 
Çeyrek altın fiyatları uçuşa geçti!
Altın petrol fiyatlarındaki düşüşün riskli varlıklardan kaçışı tetiklemesiyle ...
ESİAD'ta korkutan 'Rusya krizi' çıkışı: Önlem alınmazsa...
Ege Sanayici ve İşadamları Derneği, Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü ...
İTO’dan 2023 vizyonu: 208 proje
İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ile 2015-2023 ...
 
Dolar durmuyor tarihi rekora koşuyor!
Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki değer kaybı ...
Zorunlu trafik sigortası davalık oldu!
Ankara'da bir araç sahibi, yüksek oranları nedeniyle tepkilere neden olan ...
EBSO‘dan '4x4'lük Ankara çıkarması
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) , 1 Kasım seçimlerinin ardından göreve ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva