HABERLER>GÜNCEL
20 Şubat 2012 Pazartesi - 14:15

İzmir'deki tecavüz davasında rapor bekleniyor

İzmir'de, gideceği yere götürme bahanesiyle kamyonetlerine aldıkları, üniversite öğrencisi E.E. adlı genç kıza köprü altında tecavüz etmekle suçlanan 32 yaşındaki Ali Yavaş ve 25 yaşındaki Gökhan Muşmula hakkında, 24'er yıl hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi

İzmir deki tecavüz davasında rapor bekleniyor

İZMİR - E.E., duruşmaya katılmazken, tutuklu sanıkların tahliye istemi, mağdurun ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun gelmemesi gerekçesiyle reddedildi. Adliye önünde basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.
 
Olay, 21 Kasım 2010 tarihinde saat 05.00 sıralarında İzmir Kuzey Çevre Yolu Bornova geçişi viyadükleri altında meydana geldi. Eğitim masraflarını karşılamak için Alsancak Semti'ndeki barda çalışan Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği öğrencisi 25 yaşındaki E.E., Hocazade Camisi karşısıdaki otobüs duraklarında zaman zaman karşılaştığı İ.O.D. ile birlikte, yardım etme bahanesiyle önlerinde duran Ali Yavaş ve Gökhan Muşmula'nın bulunduğu araca bindi. Yola çıktıktan kısa süre sonra 2 şüpheli, gençlerden İ.O.D.'yi tartakladıktan sonra yola attı. Bu sırada inmeye çalışan E.E.'yi zorla kamyonette tutan Yavaş ve Muşmula, viyadüklerin altında durdu. Burada E.E.'yi dövüp defalarca tacavüz eden iki saldırgan, daha sonra yaşadıklarını polise anlatmaması için bir kez daha dövüp tehdit ederek metro istasyonunda bıraktı. Yarı baygın halde vatandaşlarca bulunan E.E.'nin anlattıkları ve araca ait plaka bilgisinden yola çıkan polis ekipleri, tecavüz şüphelileri Ali Yavaş ile Gökhan Muşmula'yı yakaladı. E.E. ile para karşılığında birlikte olmak için anlaştıklarını ileri süren 2 şüpheli, hastaneden tecavüz bulgularının yer aldığı raporunun alınması ve işlemlerin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
 
RAPOR BEKLENİYOR
İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, haklarında 24'er yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Yavaş ve Muşmula ile tarafların avukatları katılırken, güvenlik gerekçesiyle başka kimse salona alınmadı. Sanık avukatları delillerin toplandığını belirtip, tahliye isteminde bulundu. Mahkeme heyeti, mağdurenin ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun henüz gelmediğini belirtip, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı mayıs ayına erteledi.
 
GENÇ KIZA DESTEK
Tecavüze uğrayan üniversiteli genç kıza destek olmak için İzmir Adliyesi'ne gelen okul arkadaşlarının bulunduğu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi yaklaşık 6 kişilik grup, duruşma başlamadan önce, bina önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde, 'Tecavüzülerden hesap soracağız', 'Adalet biziz, susmayacağız' ve 'Yaşasın kadın dayanışması' yazılı döviz bulunan grup adına açıklama yapan Senem Deniz Kural, şunları söyledi:
 
"Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüzler, kadın cinayetleri gün geçtikçe artıyor. Yürüttüğümüz mücadelenin haklılığı tekrar tekrar ortaya çıkıyor. Plaftform üyesi kadın arkadaşlarımızın uğradığı cinsel saldırı tesadüf değil sistematik olarak erkek şiddetinin bir sonucu. biliyoruz ki kadına karşı işlenen suçlarda devlet, üzerine düşeni yapmak şöyle dursun, adeta bu suçlara teşvik ediyor. Verilen cezalarda uygulanan indirimler bunun en net göstergesidir. Arkadaşımızın davasında da tecavüzcüler, kendilerinden öncekiler gibi tecavüzü inkar ederek, olmadık iddialarda bulunarak ceza indirimi uygulamasını sağlamaya çalışıyorlar. Olayın ardından geçen 15 aylık süreçte adli tıp raporu gelmediği için dava süreci uzadı. Tecavüzcülerin hak ettikleri cezaları almaları gecikti. Adli tıp kurumuna gideken koluna kırmızı mühür vurulan arkadaşımız, bir kez de devlet tarafından mağdur edildi. Kadınlara karşı işlenen suçlar, aile içerisinde olmadığı taktirde, tıpkı bu davada olduğu gibi meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Tecavüzcülere indirim değil ağır ceza verilmesini sağlamak üzere bu duruşmada ve bundan sonrakilerde adliye önünde olmaya devam edeceğiz."
 
Grup, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.  (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayakkabısı eskiyenlerin imdadına yetişiyor
Alsancak semtinde 'Bay Tamir' adlı özel tasarım atölyesi ile hizmet veren ...
İtfaiyeciler: Kocaoğlu bizi oyalıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev ...
İzmir depremini herkes farklı ölçtü: Hangisi doğru?
Depremler ülkesi Türkiye’de her sallantıda başka bir komedi yaşanıyor. ...
 
Hüseyin Çapkın'dan 'tayin' açıklaması
700 polisin farklı illere tayin edilmesinin ''sıradan, rutin bir iş olduğunu'' belirtti.
Engin Ardıç hakaret etmemiş, ironi yapmış!
Şafak Pavey için "hem özürlü hem CHP"li diyen Engin Ardıç kamuoyundaki ...
Liseli kız 250 Bin TL’lik soruyu gördü
Lise öğrencisi Ceylan İnan Kim Milyoner Olmak İster’de son derece iyi ...
 
Emniyette üçüncü dalga! 700 polise şok şark tayini
KCK operasyonlarını yürüten Terörle Mücadele, Organize Şube ve İstihbarat ...
4 MİT’çinin yakalama kararı kaldırıldı
İstanbul Özel Yetkili Savcılığı, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski ...
Kademeli eğitimden ‘okul öncesi’ çıkarıldı
AK Parti, 8 yıllık zorunlu eğitimin yerine önerilen ve ortaöğretimin de ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva