HABERLER>GÜNCEL
16 Temmuz 2015 Perşembe - 09:30

İzmir’deki soygunun tüm detayları: Emniyette OHAL!

Balçova’daki bir banka şubesinde meydana gelen soygunla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Soyguncular pompalı tüfekle girdikleri bankadan 30 saniye içinde 200 bin liradan fazla para alarak sırra kadem bastı. Emniyet ‘OHAL’ ilan etti. 80’den fazla ekip soyguncuları arıyor, izinler iptal!

İzmir’deki soygunun tüm detayları: Emniyette OHAL!

İZMİR - İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki bir banka şubesinde meydana gelen soygunla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Balçova Şubesi'ne gelen ve birinin elinde pompalı tüfek bulunan 2 kişi, bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alırken, müşterileri de yere yatırdı. Silahlı soygunculardan biri vezneye uzattığı poşete paraların doldurulmasını sağladı, diğeri ise müşterileri bankanın üst katına çıkarttı. Kazak giyinip kollarını, siyah kask takıp yüzlerini gizleyen silahlı soyguncular, saniyeler içinde bankadan aldıkları 200 bin TL'den fazla parayla kayıplara karıştı. Plakasız motosikletle ara sokaklara girip izlerini kaybettiren soyguncuların yakalanması için polis helikopteri ve 80'den fazla ekip arama çalışması başlattı.
 
Silahlı soygun sırasında bankada kızı ve damadının müşteri olarak bulunduğunu anlatan Osman Özdemir (60), "Kızım telefonla bilgi verdi, hemen bankaya koştuk. Büyük şok yaşadık. Kızım ve damadım içerde, çok korkmuşlar. İki kişi gelip bankayı soyduktan sonra kaçmış" dedi.


 
FAİLLER YAKALININCAYA KADAR İSTİRAHAT VE İZİN YOK
Olay yerine gelip incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Bankada silahlı soygun yaşandı. Başlarında kask takılı iki kişi motosikletle gelip bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip silahını alıyor. Vezneden 200 bin TL üzerinde parayı yanlarında getirdikleri torbaya dolduruyorlar. Herhangi bir yaralı yok. Helikopter destekli tüm resmi ve sivil ekiplerimiz çalışmalarını yürütüyor. Bazı tespitlerimiz var. İnşallah en kısa zamanda hem olay aydınlatılacak hem de zanlılar yakalanacak. Bütün ekiplerimiz olayın soruşturmasında aktif olarak görev yapıyor. Failler yakalanıncaya kadar, ne akşam istirahati ne bayram istirahati olmayacak şekilde bütün ekiplerimiz bu konuya kenetlenmiş durumda olacak. Ölü ve yaralının olmaması bizim açımızdan sevindirici bir durum, çünkü şahısların elinde pompalı tüfek bulunuyordu. İçeriye girerken gaz ve ses bombası atılması söz konusu değil. Çok kısa süre içinde aldıkları parayla olay yerinden ayrılıyorlar. Her açıdan değerlendiriyoruz, terör, siyasi veya adi bir hırsızlık mı her açıdan değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Olay sırasında müşteri olarak 25 civarında kadın erkek vatandaşımız var, onların da ifadelerine başvuracağız. Yakın uzak bütün bağlantılarını, gerek kamera kayıtları gerekse diğer bulgularla en ince ayrıntısına kadar tespit edeceğiz" dedi.
 
30 SANİYE SÜRMEDİ
Bankada dehşet anlarını yaşayan Kenan Karaçuha (39) soygunun saniyeler içinde gerçekleştiğini belirtti. Karaçuha, "Bankadaki soygun sırasında şubedeydim. Kasklı iki kişi bankaya girip güvenlik görevlisinin başına silahı dayadılar, Daha sonra 'Yere yat' diye bağırdılar. Zanlılardan biri veznedeki kadın görevliye poşeti uzatıp parayı doldurmasını istedi. Ben de güvenlik görevlisinin hemen yanındaydım, ani bir hareket yapmamak için yere yattım. Daha sonra bizi bankanın üst katına çıkarttılar. Vücutlarına göre kaskları büyüktü ve konuşmaları normaldi. Bankada büyük panik yaşandı. Kısa süre içinde polisler geldi. 30 saniye sürmemiştir soygun" diye konuştu.
 
Polisin soygundan sonra zanlıların yakalanması için başlattığı soruşturma sürüyor. (dha)

 
İzmir’de iş makinesi taşıyan TIR alt geçide tosladı!
 
Yolsuzluk yapana idam!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ... 16 Temmuz 2015 Perşembe 12:43

Vayy bee sadece 30 saniyede 200 bin tl...

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de iş makinesi taşıyan TIR alt geçide tosladı!
İzmir’in Konak İlçesi'nde, iş makinesi yüklü TIR, üst geçide çarptı.
Raftaki rapor! Bakanlık: Zencani ile Sarraf’ın arasında irtibat var
Gümrük Bakanlığı'nın 11 ay önce tamamladığı raporda, Rıza Sarraf'ın sahibi ...
Kaçırılan işadamının cesedi bulundu!
Fidye için kaçırıldığı öne sürülen iş adamı Mehmet Turgut ölü bulundu.
 
Havada duran kalbi apronda müdahaleyle çalıştırıldı
Uşak'ta yolda yürürken düşerek başından yaralanan 10 yaşındaki Burcu ...
Flaş! İzmir'de pompalı banka soygunu
İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki banka şubesine gelen ve birinin elinde pompalı ...
Camide fare paniği: 81 yaralı
Fas'ta bir camide bir kadının fare görmesi üzerine yaşanan panik sonucu ...
 
Flaş! AYM’den Fethullah Gülen kararı
Anayasa Mahkemesi, Fethullah Gülen'in yaptığı bireysel başvuruyu reddetti.
Sendikadan sıra dışı eylem: Büyükşehir önünde bordro yaktılar!
KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen işçileri önümüzdeki yılı kapsayacak toplu iş ...
Flaş! Yargıdan Urla villaları hakkında bomba karar!
Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olduğu ileri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva