HABERLER>GÜNCEL
9 Mayıs 2015 Cumartesi - 10:22

İzmir’de okul kapısında sendikacı-müdür kavgası!

İzmir’in Gaziemir İlçesi'nde Mimar Kemalettin Meslek Lisesi önünde geçen 4 Mayıs'ta basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen üyeleri ile okul müdürü arasındaki kavgada, yumruklaşmanın görüntüleri ortaya çıktı.

İzmir’de okul kapısında sendikacı-müdür kavgası!

İZMİR - Mimar Kemalettin Meslek Lisesi Felsefe öğretmeni İ.S. hakkında isimsiz şikayet üzerine 'Derslerinde siyaset yaptığı, din kurumu ve cami ile ilgili konuştuğu, Berkin Elvan'ın ölümü üzerine yaşananlar hakkında yorum yaptığı, siyasal iktidarla ilgili konuştuğu' suçlalamalarıyla soruşturma açıldı. Öğretmen daha sonra Torbalı ilçesinde bir başka okula gönderildi.
 
Eğitim-Sen 5 No'lu Şube yöneticileri, geçen 4 Mayıs'ta bu durumu protesto etmek için okul önünde basın açıklaması yapmak isterken, okul müdürüyle tartışma ve ardından arbede yaşandı.

İŞTE O ANLAR
 
EĞİTİM-SEN'DEN AÇIKLAMA
Olayla ilgili bugün Eğitim- Sen 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Candemir, yaklaşık 60 eğitimciyle birlikte Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Candemir, açıklamasında, 4 Mayıs'ta öğretmenlere yönelik baskı ve yıldırma politikalarını protesto etmek, felsefe dersinin içeriğinde olan bazı konularla ilgili hakkında soruşturma açılan ve sürgüne gönderilen öğretmenle ilgili açıklama yapmak için okul önüne geldiklerini belirtti.
 
Okul Müdürü Ümit Onanç'ın, önce bahçeden kendilerini dinleyen öğrencilere bağırdığını ve iteklediğini, ardından da basın açıklamasını yaparken kendileriyle tartıştığını söyledi. Müdür Onanç'ın emekli öğretmen Mesut Çelebi'ye yumruk attığını iddia eden Candemir, öğrencilerin de olaya karışarak basın açıklaması için gelenlere saldırdığını söyledi. Müdürün bu sırada bir kişiye daha yumruk attığını öne süren Candemir, "Basın açıklamasına gelenlerin sağduyulu davranışları ve ayırması sayesinde öğrenciler ve okul müdürü uzaklaştırıldı. Bu anlattıklarımın tamamının görüntüleri internet ortamında paylaşıldı ve CD olarak mevcut" dedi. Candemir, olayın görüntülerinin olduğu CD'leri basın mensuplarına verdi.
 
RAKİP SENDİKADAN FARKLI AÇIKLAMA
Candemir, olayla ilgili olarak karşılıklı karakola şikayette bulunulduğunu söyledi. Olaydan bir gün sonra Okul Müdürü Ümit Onanç'ın da katıldığı basın açıklamasında, üyesi olduğu Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ali Musa Bina'nın “Protesto amacıyla okulu basan Eğitim -Sen üyeleri gerçek bir vandalizim örneği sergilediler, öğrencileri, güvenlik görevlilerini ve okul müdürünü darp ettiler. Malum sendikanın militanları 'AKP'nin müdürü', 'AKP'nin köpeği' diyerek hakaret ettiler. Öğrencinin kafasına megafonla vurdular. Bununla da yetinmeyen militanlar, önlerine gelene yumruklar savurdular. Bu zihniyet pek çok defa okulları şiddet ve kaos ortamına dönüştürmeye çalışmışsa da başarılı olamamıştır" dediğini belirten Candemir, iddiaların yalan olduğunu, haklarında, kamuoyunu yanıltmak ve sendikalarına zarar vermekten dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
 
Okul Müdürü Onanç'ın daha önce Menderes Belediye Başkanı olmak için AK Parti'den aday adayı olduğunu belirten Candemir, "Müdür'ün yalanları kamera kayıtlarından da anlaşılıyor. Peki, Eğitim Bir-Sen bu yalanları niye söylemektedir? Çünkü bunların fıtratında yalan söylemek var" dedi. Eğitim-Sen'in her zaman üyelerin, öğrencilerin ve velilerin çıkarlarını savunduğunu belirten Candemir, Mimar Kemalettin Meslek Lisesi öğrenci ve velilerine çağrı yaptı. Candemir "Eğitim sen olarak bu yaşananlarda parmağı ve sorumluluğu olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
 
Candemir'in verdiği görüntülerde, okul müdürünün basın açıklaması sırasında okulun kapısına geldiği, sürgülü kapıyı kapatmaya çalıştığı, burada kendisini alkışlarla protesto eden sendikacılarla kısa süreli bir tartışmadan sonra yumruk attığı görülüyor. İlk yumruktan sonra sendika üyelerinin karşılık verdiği okul müdürüne okul bahçesinde öğrenci ve başka kişilerin de katıldığı, arbedenin araya girenler tarafından yatıştırıldığı yer alıyor. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Mayıs 2015 Cumartesi 13:48

öğretmen sendikalarının faydası nedir?birisi açıklasın,öğrenelim.okul önünde basın açıklaması yapan sendika öğrencilere örnek olamaz.açıklama yapacaksan il milli eeğitim önünde yap,müdürlerin hepsi din öğretmeni kökenli olmuş,bu da yadırganacak bir durum.ne memleket yahu!

Yorumu oyla      15      7  
Megaköylü 9 Mayıs 2015 Cumartesi 11:30

sendika dediğin nedir.çalışanların paralarıyla zevk ve sefa içinde yaşayan insanlar topluluğu demektir. Adları sadece 1 mayısta duyulan sendikalar 364 gün yaşarlar bir günde ortada işte.

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Deniz Değer’in katil zanlısı yakalandı
İstanbul Beyoğlu’ndaki evinde elleri bağlanıp boğularak öldürülmüş olarak ...
Bartholomeos Selçuk’ta Aziz Ioannis Yortusu ayinini yönetti
Ortodoksların ruhani lideri ve Fener Rum Patriği Bartholomeos, İzmir'in ...
İzmir’deki ‘etek altı’ soruşturmasında flaş karar
İzmir’de metro istasyonunda genç bir kızın etek altı görüntüsünü çektiği ...
 
İzmir’de kırmızı kene paniği: Şimdi de şehre indi!
Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü’nde yaşanan panik akşam saatlerinde şehre ...
Flaş: Atatürk Havalimanı'nda asma tavan çöktü!
Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde asma tavan çöktü. Olayda ilk ...
İşte mahkemenin ‘Gezi’ kararı: İzinsiz gösteri haktır!
Taksim Dayanışması üyeleri hakkında Gezi Parkı protestoları nedeniyle ...
 
Flaş! Facia: 3 Suriyeli çocuk yanarak can verdi
Hatay’ın İskenderun İlçesi'nde bir evde çıkan yangında, yaşları 2 ile ...
Ege Denizi’nde ‘umuda yolculuk’ raporu
Ege Denizi'nde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, ...
İzmir Emniyeti’nde ‘paralel’ operasyonda flaş gelişme
Aralarında eski emniyet mensupları ve öğretim üyesinin de bulunduğu 9 ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva