HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2024 Perşembe - 19:56

İzmir'de bir belediye daha battı: Makamı götürmek istediler!

İzmir’in turistik İlçelerinden Foça’nın Belediye binasında makam masaları ve koltukları dahil olmak üzere icradan haciz işlemi yapıldı. Geçtiğimiz dönem Aşıklar Yolu üzerindeki Beşkapılar Kalesi ile Athena tapınağı arasındaki bölgeye yapılan Kordon Yolu ihalesinin ödemeleri yapılmadığı gerekçesiyle yapılan işlem alacaklıların şimdilik haczi ertelemeleriyle beklemeye alındı.

İzmir de bir belediye daha battı: Makamı götürmek istediler!

Edinilen bilgiye göre Kordon Yolu projesi yüzde 90’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 10’u Foça Belediyesi tarafından karşılanmak üzere CHP’li Fatih Gürbüz’ün başkanlığı döneminde Yavuz Kardeşler İnşaat firmasına ihale edildi. Kordon Yolu tamamlandı ancak Foça Belediyesi ödemeleri yapmadı. Bunun üzerine firma yasal işlem başlattı. 31 Mart 2024 tarihinde aynı partiden belediye başkanı olarak seçilen Saniye Bora Fıçı bir taraftan aylardır ödenmeyen işçi ve çalışan maaşları için çözüm ararken diğer taraftan tedbir yada bloke koyan alacaklılarla boğuşmaya başladı. Adı geçen firmaya  ödemeler yine yapılamayınca  icradan haciz işlemi için bugün firma avukatları ve haciz memurları belediyeye geldi. Belediye yetkilileri nezaretinde alacak karşılığı mal tespiti yapmaya başladı. Tespite Belediye Başkanı makam masası, sandalye ve koltuklar dahil edildi. Bir süre Foça Belediyesi avukatları ile konuyu görüşen ve bir miktarda olsa ödeme yapılmasını isteyen firma avukatları, belediyenin ödeme yapamayacaklarını istedikleri eşyayı alıp haczedebileceklerini belirtmesi üzerine tespit ettiklerini eşyaların fotoğraflarını çekip belediye binasından ayrıldılar.

Foça Belediyesi’nin ödemesi gereken toplam miktarın 600 bin lira civarında olduğu ancak ödeme yapılmayan iki yılı aşkın süre için gecikme faizleri, dava harçları ve avukat ücretleriyle milyonlarca liraya ulaştığı iddia edildi.  

Konuyla ilgili olarak Foça Belediye Başkanlığı’ndan Başkan Saniye Bora Fıçı imzasıyla yapılan yazılı açıklama şöyle;”

“Bugün belediyemizden geçmiş dönem alacakları olan bir firma, avukatları aracılığıyla belediyemizin makam odasında bulunan masa ve koltuklarına haciz işlemi uygulamak istemiştir.

İlçemizin güncel sorunlarını bilerek ve yine tüm bu sorunları çözmek için 2 ay önce seçildiğim başkanlık görevimde tüm eksikliklere, maddi yetersizliklere ve belediye kurumsallığından uzak alışkanlıklara karşı çözüm bulmaya sonuna kadar kararlıyım.

NE MAKAM ARACI NE DE MAKAM ODASININ KOLTUKLARI İŞÇİLERİMİZİN MAAŞINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR!
2022 yılında çalışmasını tamamlayan ancak ödemesinin tamamını alamamış olan firma, ilk olarak 2023 yılında Foça Belediyesi makam aracına haciz işlemi uygulamış. Bugün de tamamlanmayan ödemeyle ilgili olarak alacaklı müteahhit firmanın avukatı ve icra görevlisi belediyemize gelerek makam odasında haciz işlemini gerçekleştirmek istemişlerdir.

Bu haciz işlemine karşı, odanın kapısını sonuna kadar açmış bulunmaktayım. Çünkü 4 aydır maaşlarını alamayan mesai arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığı şu an her türlü ödemeden önceliklidir ve ne makam aracımız ne de makam odasının koltukları onların emeğinden daha değerli değildir.

Yapılan görüşmelerin sonucunda alacaklı müteahhit firma, avukatı aracılığıyla belediye başkanı makam odasındaki mobilyaları bugün haczetmek istese de, belediye bünyesinde yeni kurduğumuz hukuk biriminde görevli avukatlarımızın tespitleri ve itirazları sonucu hukuki şartları gerçekleşmemiş bir haciz işlemi yapılamamıştır.

Bilmenizi isterim ki; devraldığım bu zorlu koşullar ve şahsıma yapılan tüm haksız saldırılar çalışma hırsımı ve Foça’mıza olan sorumluluk bilincimi güçlendirmektedir. Foça Belediyesi şeffaf, adil, iyi bir yönetim anlayışıyla bu sorunların hepsini çözebilecek kadar güçlüdür ve çözecektir.”

 
Ve Başkan Önal içini döktü…
 
Borsa günü düşüşle tamamladı
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kamikaze 9 Haziran 2024 Pazar 08:31

Karavan kampindan aldıkları para ile odmeyi yapsınlar eskiden esek yükü ile para taşırlardı simdi kamyonla güzel focanin tum koyları belediye tarafindan peskes çekilmiş 1 krs para alinmadan islemelere devredilmiş simdi o sahillere para odemeden girilemiyor sozde ucretsiz dedikleri yerde bile otoparkcilar degnekciler cokmus enson kumburnu vardi orayada belediye personelleri otel yapilacak bahanesi ile boşalttı simdi icerisine ucretli karavan alani yapıldı yuksek fiyatlardan karavan kamp hizmeti veriliyor birisi bu soyguna dur demeli

Yorumu oyla      0      0  
Adınız: emre 8 Haziran 2024 Cumartesi 13:25

Özturk

Yorumu oyla      0      0  
Emre. 8 Haziran 2024 Cumartesi 13:25

Yazık. İnsanlara. İhaleyi. Çıkart beşkuruş para sonra. Para yok diyorsunuz. Butun belediyeler aynı. Dolandırıcısınız. Peki bu. Hizmeti. Yapan insan. Na yazık değil mi bu. İnsanlarında ödemesi. Var. Ey belediyeler. İnsanlıktan çıkmışsınız. İnsanları. Mağdur etmeyin paran yoksa iş yapma elendekiyle Yetin eşkiyasınız miletin parasına. Çukuyorsunuz

Yorumu oyla      0      0  
Tarık 8 Haziran 2024 Cumartesi 11:15

Hayret, bir baktım ne kadar akp li varsa yorum yapmış, bu ülkede hâlâ akp diyenleri tutup denize dokmedikçe bu ülke asla kurtulmaz. O firma iki yıl beklemiş de iki ay mı duramamis? Bakın bakalım o firma devlete olan vergilerini ödemiş mi?

Yorumu oyla      0      0  
Foçalı 8 Haziran 2024 Cumartesi 08:43

Malzeme alma tesislerde satış yapma imar da işlem yapma belediyeye para girişini durdur sonra de çok borç var kusura bakmayın ama çalışmak isteyen borç da öder işçinin maaşını da ama çalışmayıp para bulmanın çözümü aramayıp kalkıp işçiyi sirf dedikodu var diye yer değiştiriyorsa dedikodu ile para bulsun o zaman geçmiş dönemi bahane etmeye gerek yok var mı memlekette borçsuz belediye yok önemli olan çözüm üretmek daha kadın yönetim kuramamış ne çözümü bulacak beklemekle olmaz

Yorumu oyla      0      0  
Haydar ali kılıç 8 Haziran 2024 Cumartesi 03:43

Adamın parasını ödememişsiniz, itiraf ediyorsunuz,birde hukuksuz haciz diyorsunuz,hukuki şartlar olmasa haciz memuru oraya gidemez. Vatandaşın alacağını ödeyin.böyle abuk sapık açıklamalar sizi kurtarmaz. Klasik CHP davranış biçimi. Belediyenin içi boşalmış.iş yapan adamın parasına çöküyorlar

Yorumu oyla      0      0  
Doğukan 7 Haziran 2024 Cuma 22:36

Nasıl başarabiliyorlar çok merak ediyorum onlarca esnaf var bilmem ne var vergi alıyorlar zart alıyorlar zurt alıyorlar su faturalarından bile pay alıyorlar yetmediği yerde iller bankası''ndan destek isteyebiliyorlar ama yine de batırıyorlar helal olsun

Yorumu oyla      0      0  
Yunus 7 Haziran 2024 Cuma 22:24

Bundan önceki belediye başkanının bütün harcamaları araştırılmalı nasıl oluyor da bir belediye icralık duruma düşüyor

Yorumu oyla      0      0  
Bucalı 7 Haziran 2024 Cuma 22:20

Bugüne bugün belediyeyi yönetmeyi beceremeyen kesim düşünsene ülkede iktidar olmuş ve bir sabah kalkmişsın batı hayranları ülkeyi teslim etmişler ????

Yorumu oyla      0      0  
Nurettin Yılmaz 7 Haziran 2024 Cuma 22:03

31 Mart sonrası iktidardan alınan belediyeler için BORÇ listelerini haklı olarak kamuoyu ile paylaşıldı. Kendime şunu sordum . CHP den alınan CHPli başkanlar BORC listelerini paylaşırlar mı diye. İktidar ve muhalefet birbirinizden FARKINIZ yok. İyi şov yapan kazanıyor. Aday adayları HALKA SORULMUYOR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Başkan Önal içini döktü…
Belediyedeki mali durumdan personel eylemine kadar bir çok konuda konuşan ...
Tugay: İzmir birçok başarıya imza atacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransa Büyükelçisi ...
Karşıyaka’da gündem Hiltown AVM’deki kaçak yapı… 5 aydır neden yıkılmadı?
Karşıyaka Belediyesi Meclisi’nin gündemi yine Hiltown Karşıyaka AVM’deki ...
 
Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı iş birliği tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Geleceği Birlikte ...
AK Partili Dağ’dan Tugay’a İZBAN salvosu: Açıklamalar iyi niyetli değil!
TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında işletim veren İZBAN’dan ...
Seferihisar'da çevrecilerden plaj temizliği
Seferihisar Belediyesi Çevre Muhafızları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve ...
 
Başkan Denizli'den 'doğru yerel yönetim anlayışı' çıkışı!
Çeşme Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Çeşme Belediye Başkanı ...
İşçiler Başkan Tugay’ın kapısına dayandı: İşimizi geri istiyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler eylemlerine belediye ...
Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi son günlerde Genel Sekreter Barış Karcı’nın ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva