HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Aralık 2009 Salı - 00:00

İzmir 2010’’a hızlı giriyor!

Yeni yılda Opera binası, Teleferik ve Sosyal Yaşam Kampusü için ihaleye hazırlıkları yapılırken, Olimpik Buz Pateni Salonu, Bornova anfitiyatro ve Gaziemir Semt Garajı gibi projeleri de Eylül ayına kadar tamamlanacak.’

İzmir 2010’’a hızlı giriyor!



İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılına hızlı bir başlangıç yapacak. Opera binası ve bölgesel katlı otoparklar inşa etmek, sosyal yaşam kampusü ve yeni rekreasyon alanları oluşturmak, kültür ve gençlik merkezi ile aile danışma merkezleri kurmak için yeni yılın başında somut adımlar atmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, yeni yılın ilk aylarında Gaziemir yeni fuar alanı için proje ihalesine de çıkacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Rekreasyon alanı içinde yer alan anfitiyatro ile Gaziemir Semt Garajı’’nı Temmuz, Olimpik Buz Pateni Salonu’’nu Eylül, konuk evine dönüştürülecek Şato Restoran’’daki çalışmaları ise yılbaşında bitirecek.
Kent genelinde metro ve raylı sistemden oluşan ulaşım yatırımları, küçük yerleşimlere çok amaçlı salon kazandırılması gibi belli başlı projelerin yapımlarına devam edilirken, 2010 yılına damga vuracak önemli projelerin de startı verilecek.  
 

 
Opera binası için yarışma ilanı
Kentin fuarlar ve kongreler kenti olma hedefi doğrultusunda yaşama geçirilecek olan Gaziemir yeni fuar alanı için yeni yılın başında proje ihalesine çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yine yeni yılın başlarında Buca’’daki 65 bin 302 metrekare alana  ’“Sosyal Yaşam Kampus’”ü yapmak için proje ihalesi gerçekleştirecek. Karşıyaka’’daki toplam 25 bin metrekarelik alanda oluşturacağı İzmir Opera binası için jüri çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, ’“Sanatın mabedi’” olarak nitelendirilen Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi kadar görkemli ve uluslararası nitelikte teknik alt yapıya sahip bir Opera Binası için 2010 yılı başında Ulusal Mimari Proje yarışmasının ilanına çıkacak.
 
Teleferik ihalesi Ocak başında
Kentin otopark ihtiyacının karşılanması için kamulaştırılan Alsancak Hocazade Camii’’nin karşısındaki 938 metrekarelik alanda 300 araç kapasiteli ve Hatay 100 Sokak’’ta 400 araç kapasiteli bölgesel katlı otopark kurulması için 2010 yılı içinde proje ve yapım ihaleleri gerçekleştirilerek işe başlanacak. Üçkuyular ve Evka 3’’e metro bağlantılı aktarma merkezleri kurulması için projelere başlanacak. Evka 3 aktarma merkezinin yanında ise üniversiteye yakınlığı nedeniyle ’“gençlik merkezi’” kurulması için proje hazırlanıp yaşama geçirilecek. Ayrıca yıl içinde kentin muhtelif noktalarında ’“Aile Danışma Merkezleri’” kurulması için çalışmalar gerçekleştirilecek. Ayrıca Altındağ’’da oluşturulacak kültür merkezi için yapım ihalesi gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi yılbaşında inşaat çalışmalarına başlayacak. Eskiyen Teleferik’’in yeniden yapılması için 7 Ocak’’da proje ve yapım ihalesi gerçekleştirilecek ve sonrasında yapım çalışmalarına başlanacak.
 
Evka 5’’e köprülü kavşak geliyor
2010 yılında yeni imar yolları açılarak trafik akışının daha düzenli hale getirilmesine yönelik çalışmalar devam ederken, ana arterlerde büyük rahatlama sağlayacak olan Evka 5 köprülü kavşağı ile Buca-Yeşildere çevre yolu bağlantısının yapımları da gerçekleştirilecek.
Kentteki önemli derelerin üzerlerine araç trafiği için ihtiyaç duyulan karayolu üst geçitleri, trafik yoğunluğu çok olan ana arterlere de yürüyen merdivenli ’–asansörlü yaya üst geçitleri yapılması için 2010 yılında çalışmalar aralıksız sürecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’in alev savaşçıları
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2009 yılında çıkan 5 bin 920 yangından ...
Homeros’’ta ’“Zaman Yolculuğu Projesi’” başlıyor
Bornova Belediyesi, Yeşilova Höyüğü’’nden sonra Homeros Vadisi’’nde ...
AKP’’den Büyükşehir’’e metro desteği
Büyük tartışmalara neden olan yarım kalan tünellerin tamamlanması için ...
 
Güzelbahçe’’de hükümete toprak isyanı!
Yıllardır üzüm ve zeytin yetiştirdikleri toprakların hükümetin hazırladığı ...
Bayraklı’’da kadınlar iş öğreniyor!
Bayraklı Belediyesi yoğun olarak kadınların yararlanabileceği meslek kurslarını hayata geçirdi.’
Başkan Tartan’’dan anlamlı çağrı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gençleri, emeklileri, kadınları ...
 
Çiğli’’de ’‘engeller’’ aşılacak
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli’’de faaliyet gösteren Tüm Engelliler ...
Başkan Kürüm zabıta oldu!
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Zabıta Müdürlüğü’’nde görev yapan ...
Şaraphane’’ye renk geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli kavşaklarından biri olan Şaraphane ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva