HABERLER>SAĞLIK
23 Haziran 2010 Çarşamba - 00:00

İzmir 10 milyon kişiye sağlık hizmeti veriyor

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'deki hastanelerde 2009 yılında 33 milyon poliklinik yapıldığını, 700 bine yakın ameliyat gerçekleştirildiğini açıkladı. ’

İzmir 10 milyon kişiye sağlık hizmeti veriyor

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'deki hastanelerde 2009 yılında 33 milyon poliklinik yapıldığını, 700 bine yakın ameliyat gerçekleştirildiğini açıkladı. ’
 
İZMİR- Sağlık ve Eğitim Muhabirleri Derneği (SEMDER) önceki gün İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Türkiye nüfusu genç bir ülke olduğunu ve insanların sağlığa her zaman ihtiyaçları olduğunu belirten Vali Kıraç, "Bu yüzden halkın sağlık hizmetlerini birinci elden, çok kısa sürede ve en doğru biçimde alması gerekiyor. Halkın menfaatlerini bilmesi, sağlık çalışanlarının da çok zor şartlarda çalıştığının bilincinde olması gerekiyor. Bu iki kitleyi birbirlerini hoşgörür noktalarda tutarak sağlık hizmetlerini götürmemiz gerekiyor. Sağlık çalışanlarımız çok yoğun çalışıyorlar. İzmir’’in 2009 yılındaki tüm hastanelerde yapılan poliklinik sayısı 33 milyonu buluyor. İzmir’’de 700 bine yakın ameliyat gerçekleştirildi. İzmir civar illerle birlikte 8-10 milyonluk nüfusa sağlık hizmeti veriyoruz" dedi.
 
Sağlık hizmetinin beklemeye tahammülü olmayan bir hizmet olduğunu, bu yüzden sağlık hizmetini talep edenlerle sağlık hizmeti verenler arasında sevgiye dayalı bir köprü kurulması gerektiğinin altını çizen Kıraç, şöyle devam etti: "Bunu da sizler sağlayacaksınız. Sağlık çalışanlarının hak ve menfaatlarini ve onların çalışma şartlarının zorluğunu görüp onlara destek vereceğiz. Artı sağlık yaşam hakkıdır. Bekletilmeye tahammülü yoktur. Sağlık çalışanlarından keyfi davranışlar içinde olan varsa, insanlara iyi davranmıyorsa, yapması gereken işi keyfi olarak yapmıyorsa bunları ilgililere bildirecekseniz ki biz de gereğini yapalım. Böyle bir hizmeti yerine getirirken biz de size destek olalım"
 
Vali Kıraç'ın ziyaretinde SEMDER Başkanı Erkan Doğan, Başkan Yardımcısı Ramazan Ercan, Sayman Hicran Özdamar, Genel Sekreter Özge Önder ve Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Çevik Şahin, derneğin misyonunu ve projelerini Vali Kıraç’’a  anlattı. SEMDER Başkanı Doğan, öncelikli amaçlarının sağlık ve eğitim muhabirlerinin ve aynı alanda çalışan basın danışmanlarının haklarını korumak olduğunu belirterek, "Derneğimiz çatısı altında eğitim ve sağlık alanında sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirmek istiyoruz. Amacımız bu alanlarda yaşadığımız kentimize ve vatandaşlarımıza faydalı olmak" dedi.
 
Dernek yönetici ve üyelerinin hepsinin sigara karşıtı olduklarını hatırlatan Doğan, sigara izmaritlerinin yere atılmasını önlemek amacıyla İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile ortaklaşa bir projeyi hayata geçirmek istediklerini belirtti. "İnsanları zehirleyen sigara çevreyi de kirletiyor" diyen Doğan bu kirliliğin önüne geçmek istediklerini söyledi. Başkan Yardımcısı Ramazan Ercan ise, "Sigara insanların sağlığını tehdit ediyor. Sigara izmaritlerin sokaklara atılmasını önlemeliyiz" diye konuştu.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Normal doğumda bakteriyel koruma güçlü
Normal doğumla dünyaya gelen bebeklerin vücutlarının, sezaryenle doğanlara ...
İnanılmaz ama beyaz saç tarih oluyor
10 yıldır bir losyon üzerinde çalışan bilim adamı Dr. Bruno Bernard'ın ...
Egzersiz yaparken sakatlanmayın
Uzman Fizyoterapist Murat Dalkılınç,  sağlıklı yaşamın vazgeçilmez ...
 
ESHOT'tan 'şifre' açıklaması...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’’nden yapılan açıklamada, ...
Utanç: 13 yaşında kıza 2 yıldır tecavüz ediyorlarmış!
Balıkesir’’de utanç tablosu’… 13 yaşındaki kıza tecavüz ettikleri iddiasıyla ...
14 bin kişi böbrek nakli için bekliyor
Denizli Devlet Hastanesi, organ bağışı konusunda potansiyel donör ...
 
Yüzme havuzlarına dikkat!
Yaz mevsimiyle birlikte serinlemek için yoğun olarak tercih edilen ...
Hem cebe hem de sağlığa zarar!
Klimayı verimli kullanamıyorsanız dikkat! İşte klimayı hem cebinize ...
14 yıl haftada 5 gün girdiği solaryum kanser yaptı
28 yaşındaki 4 çocuk annesi Joahhe Cobb's 15 yaşından beri haftada ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva