HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2023 Pazartesi - 12:12

İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan ‘emsal’ tepkisi: Mahkemeye taşınmasını anlayamıyoruz

Göreve gelişinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline çelenk sunumu gerçekleştiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İzmir'in gündeminde yer alan emsal artışı hakkında konuşan Bezircilioğlu, “Vatandaşın üzerinden yükü alacak bu uygulamayı mahkemeye taşımak ve iptal ettirmeye çalışmayı biz de anlayamıyoruz. İnşallah istinaf mahkemesinde tekrar kamunun, vatandaşlarımızın, İzmirli hemşehrilerimizin yararına olacak şekilde emsal artışı kararı gözden geçirilir diye konuştu.

İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan ‘emsal’ tepkisi: Mahkemeye taşınmasını anlayamıyoruz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, göreve gelişinin ardından il yönetimi ile birlikte bugün Atatürk anıtının önüne çelenk koydu.

Partililerin yoğun katılım gösterdiği çelenk töreninde değerlendirmelerde bulunan Bezircilioğlu, “Bugün buraya cumhuriyetimizin kurucusu başbuğumuz, atamız, babamız,  cennet mekan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarımızı bildirmeye geldik. Bize bu büyük vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, bu ülke için taş üstüne taş koymuş tüm geçmişlerimizi rahmetle anıyorum. Daha önce gelmemiz gerekirken maalesef yaşadığımız büyük depremden dolayı birkaç hafta ertelediğimiz bu ziyaretimizde atamıza, babamıza hepimiz adına şu sözü vermek istiyorum. Atam, yaklaşık 100 yıl önce kurmuş olduğun bu vatanı; kanımızla, canımızla, varlığımızla sonsuza dek yaşatmaya ant içiyoruz. Atam, tekrar senin kurmuş olduğun bu vatanı, kurucu değerlerini, bizi biz yapan değerleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarını tekrar tesis edeceğimize ant içiyoruz. Atam sana layık bir nesil olmaya ve bizden sonra da sana layık nesiller yetiştirmeye ant içiyoruz” ifadelerini kullandı.

KARAR YÜCE TÜRK MAHKEMELERİNİN
Törenin ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bezircilioğlu, Bayraklı ilçesinde deprem sonrası yerel yönetimin emsal artışı getiren imar plan notu düzenlemesiyle ilgili TMMOB tarafından açılan davada yürütmenin durdurulması kararını yorumladı. Bezircilioğlu, "Olaylara bakarken, insanların yarına, kamunun yararına bakmak gerekiyor. İnsanlarımız çok büyük mağduriyet yaşadı ve maalesef ki mağduriyet hala giderilmedi. Şimdi oradaki mağdur vatandaşlar ile müteahhitlerin anlaşma noktasında emsal artışı ile birlikte üzerlerine düşen yük 3’te 1 oranına düşüyor. 1 milyon 600 bin TL olan maliyet 550 bin TL’lere kadar gerilerken, vatandaşın üzerinden yükü alacak bu uygulamayı mahkemeye taşımak ve iptal ettirmeye çalışmayı biz de anlayamıyoruz. İnşallah istinaf mahkemesinde tekrar kamunun, vatandaşlarımızın, İzmirli hemşehrilerimizin yararına olacak şekilde emsal artışı kararı gözden geçirilir ve vatandaşımızın lehine olacak şekilde karar alır. Tabii ki karar yüce Türk mahkemelerinindir" dedi.

ZAMANI GELİNCE MASAYA YATIRIRIZ 
Depremde devletin de elinden geleni yaptığını vurgulayan Bezircilioğlu, "Nüfusun 7’de 1’i gibi bir nüfus yoğunluğunu etkiledi. Hala da ulaşılamayan canlarımız belki de var. Bırakın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, dünyadaki hiçbir devlet bu yükün altından hemen kalkabilecek durumda değil. Çok çok büyük bir deprem. İzmir valimizi ziyaret ettiğimizde 300 atom bombası büyüklüğündeki bir etkiden bahsetti. Japonya 2 atom bombasının etkisini bile on yıllarda giderebildi. Biz 300 atom bombasına maruz kalmışız… Tabii ki devletimiz elinden geleni yapıyor. Bunda hiçbir sıkıntı yok. Burada devleti ve hükümeti ayırmak gerekiyor. Tabii ki yönetenler de hükümette de bazı hatalar olabilir. Ancak vatandaşlarımız inisiyatifi alarak ve ağırlığını koyarak orada etkilenen milletimize destek olmuştur. Allah milletimizden razı olsun. Tabiî ki hatalı işler olmuştur ancak onları da zamanı geldiğinde masaya yatırırız" diye konuştu.

DEMOKRASİ TECELLİ ETMELİ
Seçimlerin ertelenmesi yönündeki tartışmalar hakkında net konuşan Bezircilioğlu, “Çok büyük bir acı var. Hassas bir konjonktürdeyiz. Bir yandan da hayat devam ediyor. Seçim tarihine karar verecek olan Ankara’daki bizim diğer partilerimizin üst düzey organlarıdır. Bizler de sizlerle beraber buradan olayları inceliyoruz. Bize düşen görev seçim ne zaman olursa olsun teşkilatlarımızla ve sandık görevlilerimizle beraber üzerimize düşen görevlere hazır hale gelmek ve seçim ne zaman olursa olsun başarıyı sağlamak. Millet İttifakımızın cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek, İYİ Partimizi de İzmir’de ve Türkiye çapında birinci parti olması için elimizden geleni yapmak. Biz demokrasinin bir an önce tecelli etmesini öngörüyoruz” dedi.

SEYİRCİSİZ MAÇ TALEBİ DEMOKRATİK DEĞİL
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin spor kulüplerinin taraftarlarının ‘hükümet istifa’ çağrısında bulunması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bezircilioğlu, "Bence bugüne kadar Türkiye’de karşılaşılmamış bir durum, ilk defa olan bir şey. Zaten Türkiye'de son yıllarda hep ilkleri yaşamaya başladık, bu da yaşadığımız ilklerden birisi. Herkesin bir demokratik hakkı var, tribünlerde de bu şekilde bir demokrasi ile ilgili bir talepte bulunulmasını ben son derece normal karşılıyorum. Pandemi döneminde yaşadık; seyircisiz maç çok zevksiz oluyor. Böyle demokratik bir çağrıya karşı seyircisiz maç talebinde bulunmak bir kere demokratik değil. Sporun anlayışıyla ve ruhuyla uymuyor. Ben bizi yönetenlerin öyle bir hataya düşeceklerini sanmıyorum. Daha özgürlükçe ve müreffeh bir Türkiye’de olmak için hepimiz üzerine düşeni yapmalıyız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Malatya'da deprem... 1 kişi öldü, 110 kişi yaralandı!
 
Göztepe'de Hasic ve Emirhan'a şans doğdu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belkıs Gönenden 27 Şubat 2023 Pazartesi 19:26

Yerel yönetim kat sayısını şehir planlamacısı, inşaat mühendisleri, jeolog ve diğer bilirkişilerle belirlemiş. Bu kararın dışına çıkma isteği niye ? Medeni bir şehirde mi yaşamak istiyorsunuz yoksa 50 yıldır yapılan içinden çıkılmaz hatalara bir yenisini mi eklemek istiyorsunuz ? Çocuklarınıza nasıl bir İzmir bırakmayı tercih edersiniz ? Anlık çözümler değil uzun vadeli çözümler üretin

Yorumu oyla      2      3  
“ Onların kirası ucuz “ 27 Şubat 2023 Pazartesi 13:23

İzmir kırsal ilçe belediye otobüslerinde “ aktarma geçersizdir “ - “ İlçe tarifesi “

Yorumu oyla      3      4  
“ Onkatı 27 Şubat 2023 Pazartesi 13:17

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor . Çözüm : İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN ‘daki tarife ve ücretlerin uygulanması .

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKUT Selçuk'tan gönüllülere bilgilendirme
AKUT Selçuk Ekibi tarafından ekibe yeni gönüllülerin katılımı için Prof. ...
Konak'tan afet bölgesine çadırkent desteği!
Konak Belediyesi, Kahranmanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde 100 ailenin ...
CHP Grubunu çatlatmıştı... Gaziemir'de plan değişikliği ısrarı!
Gaziemir Belediye Meclisi içerisinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
Başkanvekili Özkan'dan depremzedelere ziyaret
6 Şubat'ta farklı saatlerde meydana gelen 10 ilimizi etkileyen iki büyük ...
Mahkeme iptal etmişti... Yeni emsal önerisi meclise geliyor!
Bayraklı ilçesinde deprem sonrası yerel yönetimin emsal artışı getiren ...
Karşıyaka'dan afet bölgelerinde sıcak yemek desteği!
Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından ...
 
Başkan Soyer'den Fuar İzmir'e gönüllü çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli 11 ...
İzmir'den depremzede üreticilere can suyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimin aralıksız devam etmesi ...
Bayraklı depremzede çocuklara kucağını açtı!
Türkiye’yi sarsan deprem felaketi yaraların sarılması için her anlamda ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva